tenismasa.ro 468x60tt-shop.ro 468x60 2tt-shop.ro 468x60 3
Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 15 din 39

Subiect: Timpul alocat de jucator de a servi/primi serva, intre 2 puncte.

  1. #1
    maestru
    Avatarul lui Claudiu84
    Data înscrierii
    03.02.2010
    Locație
    Calarasi
    Vârstă
    34
    Postări
    1.804
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    75 z 18 h 59 m
    Timp online pe zi
    34 m
    Reputație
    856

    Timpul alocat de jucator de a servi/primi serva, intre 2 puncte.

    Am tot cautat în regulament ittf, si pe forum, însa nu am găsit nici o referire concreta a timpului maxim de care un jucător și-l poate aloca intre 2 puncte. Din ce am înțeles din regulament, arbitrul trebuie sa aibă grija sa nu se piardă timp intenționat (tragere de timp), si ca jocul sa fie cursiv.
    Pe mine ma interesează, mai concret următoarea situație:
    1. Suprafața (țarcul) unde se joaca este dintr-un material care nu asigura o aderenta adecvata.
    2. Pentru a elimina riscul accidentărilor, se utilizează un prosop umed, pe care jucătorul/jucătorii calcă in scopul de a mari aderenta încălțărilor in raport cu suprafața - am văzut aceasta situație de "n" ori in AmaTur, si parca pe undeva in concursuri oficiale in divizia A, sper sa nu ma înșel.

    Revenind la dilema/întrebarea ce o am, as vrea sa știu dacă este permis/regulamentar ca după fiecare punct, jucătorul/jucătorii sa calce pe prosopul ud (în condițiile în care lipsa umezelii, precum si excesul acesteia duce la "patinaj artistic" - iar lipsa prosopului ud ar duce la imposibilitatea disputării partidei), dacă aceasta poate fi considerata o tragere de timp de către arbitru sau de către celalalt jucător (în cazul in care numai unul dintre jucători are probleme de echilibru), sau dacă exista o limita de secunde în care jucătorul trebuie sa se încadreze cu udatul șoșonilor și pregătirea pentru serva/primirea servei.

    Eu unul cred ca nu este o problema, cel puțin din punct de vedere al fair-play-ului, însa este posibil ca părerea mea sa nu fie împărtășita de toată lumea.

  2. #2
    maestru

    Data înscrierii
    21.03.2008
    Locație
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Postări
    1.763
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    20 z 14 h 58 m
    Timp online pe zi
    9 m
    Reputație
    539
    Daca nu exista conditii de joc (suprafata uscata) si unica alternativa la a-ti rupe picioarele este prosopul umed atunci cred ca nimeni cu neuronul intact nu iti va interzice sa folosesti prosopul umed la fiecare punct. Mai ales adversarul care simte si el pe pielea lui acelasi lucru!
    Blade-Darker speed 90
    Fh- Butterfly Tenergy 05 fx
    Bh- Testing

  3. Îmi place gpopescu le-a plăcut acest mesaj
  4. #3
    maestru
    Avatarul lui Claudiu84
    Data înscrierii
    03.02.2010
    Locație
    Calarasi
    Vârstă
    34
    Postări
    1.804
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    75 z 18 h 59 m
    Timp online pe zi
    34 m
    Reputație
    856
    S-ar putea sa fi uimit...

  5. #4
    organizator turnee
    Avatarul lui Zosim1
    Data înscrierii
    17.03.2012
    Locație
    Victoria
    Vârstă
    45
    Postări
    4.104
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    110 z 20 h 1 m
    Timp online pe zi
    57 m
    Reputație
    10050
    Citat Postat în original de Claudiu84 Vezi post
    Am tot cautat în regulament ittf, si pe forum, însa nu am găsit nici o referire concreta a timpului maxim de care un jucător și-l poate aloca intre 2 puncte. Din ce am înțeles din regulament, arbitrul trebuie sa aibă grija sa nu se piardă timp intenționat (tragere de timp), si ca jocul sa fie cursiv.
    Pe mine ma interesează, mai concret următoarea situație:
    1. Suprafața (țarcul) unde se joaca este dintr-un material care nu asigura o aderenta adecvata.
    2. Pentru a elimina riscul accidentărilor, se utilizează un prosop umed, pe care jucătorul/jucătorii calcă in scopul de a mari aderenta încălțărilor in raport cu suprafața - am văzut aceasta situație de "n" ori in AmaTur, si parca pe undeva in concursuri oficiale in divizia A, sper sa nu ma înșel.

    Revenind la dilema/întrebarea ce o am, as vrea sa știu dacă este permis/regulamentar ca după fiecare punct, jucătorul/jucătorii sa calce pe prosopul ud (în condițiile în care lipsa umezelii, precum si excesul acesteia duce la "patinaj artistic" - iar lipsa prosopului ud ar duce la imposibilitatea disputării partidei), dacă aceasta poate fi considerata o tragere de timp de către arbitru sau de către celalalt jucător (în cazul in care numai unul dintre jucători are probleme de echilibru), sau dacă exista o limita de secunde în care jucătorul trebuie sa se încadreze cu udatul șoșonilor și pregătirea pentru serva/primirea servei.

    Eu unul cred ca nu este o problema, cel puțin din punct de vedere al fair-play-ului, însa este posibil ca părerea mea sa nu fie împărtășita de toată lumea.
    In sala la TTC Fortuna Passau exista o suprafata care necesita acel prosop umed si la toate meciurile din Liga a II-a de toti sportivi il folosesc.Am vazut si cazuri cand uni jucatori au fost avertizati de arbitri de tragere de timp cand dupa ce au luat mingea in mana si se pregateau de serviciu si-au adus aminte ca nu si-au umezit papuci pe prosop.De regula toti jucatori dupa incheierea punctului isi umezesc papuci dupa care ridica mingea si se apropie de masa.

    Arbitru este cel care hotareste daca unul dintre jucatori foloseste acesta metoda pt a trage de timp sau nu,el este suveran in timpul jocului si daca face exces de zel exista observatorul care il poate reclama la comisia de arbitri pt aceasta dar fara a avea influenta in timpul jocului.Deci faci ce zice arbitrul daca nu te poate penaliza.

    Pt o scurta exemplificare un joc in sala la noi.

    emi

  6. #5
    maestru
    Avatarul lui Claudiu84
    Data înscrierii
    03.02.2010
    Locație
    Calarasi
    Vârstă
    34
    Postări
    1.804
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    75 z 18 h 59 m
    Timp online pe zi
    34 m
    Reputație
    856
    Mulțumesc EMI, pentru răspuns, într-adevăr arbitrul este suveran. Dar ce se întâmplă în meciurile din amatur, unde nu avem arbitru, suprafața de joc in mod cert necesita prosop ud, pentru un jucător (printr-o situație nefasta, unul dintre jucătorii alunecă iar celalalt nu) , adversarul acuză ca este deranjat de acest lucru, evident necesar pentru cel in cauza?

    Trimis de pe al meu HTC One M8s folosind Tapatalk

  7. #6
    organizator turnee
    Avatarul lui Zosim1
    Data înscrierii
    17.03.2012
    Locație
    Victoria
    Vârstă
    45
    Postări
    4.104
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    110 z 20 h 1 m
    Timp online pe zi
    57 m
    Reputație
    10050
    Citat Postat în original de Claudiu84 Vezi post
    Mulțumesc EMI, pentru răspuns, într-adevăr arbitrul este suveran. Dar ce se întâmplă în meciurile din amatur, unde nu avem arbitru, suprafața de joc in mod cert necesita prosop ud, pentru un jucător (printr-o situație nefasta, unul dintre jucătorii alunecă iar celalalt nu) , adversarul acuză ca este deranjat de acest lucru, evident necesar pentru cel in cauza?

    Trimis de pe al meu HTC One M8s folosind Tapatalk
    Daca se foloseste acel prosop asa cum se vede in filmulet, imediat dupa ce se termina punctul si jucatorul nu arata intentia de a trage de timp cred ca nu este nici o problema pt nimeni ,dar daca totusi se reclama aceasta practica ca tragere de timp este nevoie de interventia unui coleg pe post de arbitru,sau a organizatorului.In amatur trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca prea multe reguli ne streseaza dar avem nevoie de ele pt a nu se creea dispute nedorite din fleacuri.Uite la sfarsit de meci o neregula sesizata de un jucator la care arbitru ramane hotarat pe pozitia sa. Penultimul punct.

  8. Îmi place mihais mioveni le-a plăcut acest mesaj
  9. #7
    maestru
    Avatarul lui dennis
    Data înscrierii
    14.02.2013
    Locație
    Bistrita
    Vârstă
    55
    Postări
    1.417
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    76 z 18 h 56 m
    Timp online pe zi
    45 m
    Reputație
    2596
    Din ce am vazut in filmuletul din postul nr.6, jucatorul aflat cu spatele la camera de filmat serveste numai din mana.
    Chiar daca celalalt jucator sesizeaza de doua ori arbitrului acest fapt, acesta impasibil nu ia nici o masura in consecinta.
    Decat cu asa arbitri in Amatur, mai bine fara.

  10. #8
    organizator turnee
    Avatarul lui Zosim1
    Data înscrierii
    17.03.2012
    Locație
    Victoria
    Vârstă
    45
    Postări
    4.104
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    110 z 20 h 1 m
    Timp online pe zi
    57 m
    Reputație
    10050
    Citat Postat în original de dennis Vezi post
    Din ce am vazut in filmuletul din postul nr.6, jucatorul aflat cu spatele la camera de filmat serveste numai din mana.
    Chiar daca celalalt jucator sesizeaza de doua ori arbitrului acest fapt, acesta impasibil nu ia nici o masura in consecinta.
    Decat cu asa arbitri in Amatur, mai bine fara.
    Dennis,trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca arbitru unei partide este suveran si atat.In regulile de arbitraj in momentul in care este sesizata o incalcare a serviciului adversarului ,acesta este urmarit foarte atent de catre arbitru si automat si observatorul care de cele mai multe ori nu apare in filmare se deplaseaza in unghi potrivit pt a urmari executia acestuia.Am urmarit mai multe discutii pe aceasta tema inclusiv la meciul Fegerl-Jike cand majoritatea servicilor au parut obturate de mana advresarului ,dar analizand din perspectiva regulilor de arbitraj ,mingea aruncata peste 16 cm din palma deschisa nu trebuie sa fie ascunsa privi adversarului ,si de aceea mana cu care se serveste trebuie retras (deci sa se afle in miscare) si nici de cum sa nu se intrepatrunda cu traiectoria mingii ,fapt ce multi il considera obturarea vederi mingii ,dar este bine definit in regulile de arbitraj.Deci in nici un caz Feregl nu a executat vreun serviciu fals,sau cate am reusit sa vad din un unghi aproximativ cu al arbitrului oficial,si nici Dennis Dickhardt pe care am avut ocazia sa il vad la cateva partide cu Martin nu serveste neregulamentar.In cursurile de arbitraj pe care le-am frecventa sunt discutate statistic multe cazuri si printre ele este si acuzarea unui serviciu neregulamentar de catre adversar la scoruri de 8-9,9-9,9-10 la care multi arbitri nici nu mai reactioneaza.Repetarea servicilor neregulamentare se sanctioneaza de catre arbitru si nici decum un serviciu neregulamentar,pt care poti doar sa atragi atentia si nici decum sa opresti punctul in desfasurare.

  11. #9
    organizator turnee
    Avatarul lui Zosim1
    Data înscrierii
    17.03.2012
    Locație
    Victoria
    Vârstă
    45
    Postări
    4.104
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    110 z 20 h 1 m
    Timp online pe zi
    57 m
    Reputație
    10050
    Citat Postat în original de dennis Vezi post
    Din ce am vazut in filmuletul din postul nr.6, jucatorul aflat cu spatele la camera de filmat serveste numai din mana.
    Chiar daca celalalt jucator sesizeaza de doua ori arbitrului acest fapt, acesta impasibil nu ia nici o masura in consecinta.
    Decat cu asa arbitri in Amatur, mai bine fara.
    Arbitru aceste partide este un forte bun fost coechipier de al meu de la fostul club,Tobias Huber care de 2 ani buni este arbitru international si arbitreaza la foarte multe openuri internationale,daca vrei pot sa iti dau nr de telefon si sa-l certi pentru aceea impasibilitate.

    P.S.Tocmai am vorbit la telefon si i-am tradus ce ai scris ,si iti raspunde direct daca vrei.

    EMI

  12. Mulțumesc dennis au mulțumit pentru mesaj
  13. #10
    maestru

    Data înscrierii
    21.03.2008
    Locație
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Postări
    1.763
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    20 z 14 h 58 m
    Timp online pe zi
    9 m
    Reputație
    539
    Cred ca toti vrem sa vedem ce are de spus cu privire la modul cum a judecat servele. Si eu cred ca a gresit arbitrul, si la o asa mare experienta cum spuneti ca are devine si mai impardonabil!
    Blade-Darker speed 90
    Fh- Butterfly Tenergy 05 fx
    Bh- Testing

  14. #11
    maestru
    Avatarul lui dennis
    Data înscrierii
    14.02.2013
    Locație
    Bistrita
    Vârstă
    55
    Postări
    1.417
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    76 z 18 h 56 m
    Timp online pe zi
    45 m
    Reputație
    2596
    Danke, herr EMI. Prefer traducerea dvs. in locul dialogului direct, ptr.ca,
    nivelul meu la limba germana nu a depasit genunchiul broastei.

  15. Mulțumesc Zosim1 au mulțumit pentru mesaj
  16. #12
    organizator turnee
    Avatarul lui Zosim1
    Data înscrierii
    17.03.2012
    Locație
    Victoria
    Vârstă
    45
    Postări
    4.104
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    110 z 20 h 1 m
    Timp online pe zi
    57 m
    Reputație
    10050
    Citat Postat în original de dado_daniel Vezi post
    Cred ca toti vrem sa vedem ce are de spus cu privire la modul cum a judecat servele. Si eu cred ca a gresit arbitrul, si la o asa mare experienta cum spuneti ca are devine si mai impardonabil!
    Ce are de spus v-am relatat cu lux de amanunte in postul 8 ,iar filmuletul pe care il vedeti tot de la el am linkul pt ca este un subiect care se discuta foarte des la cursurile de arbitraj.Daca mergeti pe secunda 42 a filmuletului si vedeti unde se afla mana cand se desparte de minge si unde este lovita o sa constatati ca ca executa un serviciu regulamentar,chiar daca se afla cu spatele la noi,si urmariti mana stanga care se afla in miscare si retragere.Este sesizata de catre Martin aceasta obturare dar daca vedeti in filmare in partea stanga apare si observatorul care de asemenea in min 1.32 confirma punctul lui Dennis.

    Deci daca mai sariti 2-3 Amaturisti care sustineti una si buna ,maine ma duc la Federatia Germana de Tenis de masa sa-si concedieze toti arbitri si sa faca in asa fel sa isi aduca cativa Amaturisti sa mearga trebile si pe aici bine ca nu stiu ce se va alege,cel putin praful de tenisul lor.

  17. Îmi place dennis, Bogdan A, viorel.andrei le-a plăcut acest mesaj
  18. #13
    maestru

    Data înscrierii
    21.03.2008
    Locație
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Postări
    1.763
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    20 z 14 h 58 m
    Timp online pe zi
    9 m
    Reputație
    539
    La secunda 42 (de care faceti vorbire) mascheaza mingea cu mana cu care a aruncat mingea. Acesta este serviciu regulamentar? Nu discutam ca a aruncat mingea regulamentar, pentru ca asta a facut-o, discutam ca mascheaza mingea cu mana din fata pana in momentul contactului mingiei cu paleta, ceea ce face ca adversarul sa nu vada miscarea incheieturii mainii care tine paleta deci nu poate aprecia spinul ce vine. Este un serviciu neregulamentar dupa parerea mea. Sunt curios ce parere are si Dl Fratea despre acest aspect. Doar pt. ca esti arbitru in Germania nu inseamna ca ai dreptate automat.
    Blade-Darker speed 90
    Fh- Butterfly Tenergy 05 fx
    Bh- Testing

  19. Îmi place mihais mioveni le-a plăcut acest mesaj
  20. #14
    senior

    Data înscrierii
    01.10.2005
    Locație
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    37
    Postări
    508
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    40 z 4 h 14 m
    Timp online pe zi
    18 m
    Reputație
    102
    "The server shall then project the ball near vertically upwards, without imparting spin, so that it rises at least 16cm after leaving the palm of the free hand and then falls without touching anything before being struck"
    Deci mingia trebuie sa se ridice cel putin 16 cm dupa ce a parasit palma celui care serveste.
    Daca faceti stop cadru la secunda 31(momentul in care pleaca mingia din mana celui care serveste) o sa vedeti ca pana in momentul contacului cu paleta aceasta se ridica 3-4 cm maxim apoi coboara. La secunda 42 la care va referiti mingia dupa ce paraseste mana se ridica la fel maxim 3-4 cm si apoi coboara in paleta.
    Ultima modificare făcută de tycutz; 28.10.2015 la 00:38.
    Butterfly VISCARIA
    FH Evolution MX-P
    BH Tenergy 05 FX

  21. #15
    organizator turnee
    Avatarul lui Zosim1
    Data înscrierii
    17.03.2012
    Locație
    Victoria
    Vârstă
    45
    Postări
    4.104
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    110 z 20 h 1 m
    Timp online pe zi
    57 m
    Reputație
    10050
    Citat Postat în original de dado_daniel Vezi post
    La secunda 42 (de care faceti vorbire) mascheaza mingea cu mana cu care a aruncat mingea. Acesta este serviciu regulamentar? Nu discutam ca a aruncat mingea regulamentar, pentru ca asta a facut-o, discutam ca mascheaza mingea cu mana din fata pana in momentul contactului mingiei cu paleta, ceea ce face ca adversarul sa nu vada miscarea incheieturii mainii care tine paleta deci nu poate aprecia spinul ce vine. Este un serviciu neregulamentar dupa parerea mea. Sunt curios ce parere are si Dl Fratea despre acest aspect. Doar pt. ca esti arbitru in Germania nu inseamna ca ai dreptate automat.
    Doar pt. ca esti arbitru in Germania nu inseamna ca ai dreptate automat.

    ?????

    Ca sa iti raspund la acelasi nivel la afirmatia ta "Este un serviciu neregulamentar dupa parerea mea."-Parerea ta nu cred ca il intereseaza pe arbitru acestui meci

    Sper ca nu tratezi serios afirmatia de mai sus.

    Acest filmulet este un exemplu de servici controversate la foarte multe confruntari la acel nivel ,tocmai de aceea mi l-a dat exemplu Tobias,pentru ca sunt foarte multe dispute pe aceasta tema,dar pana la urma trebuie sa ne conformam forurilor competente care dau verdicte pt aceste cazuri ,si pt acest caz am expus explicatia pe care mi-a transmis-o .

    Deci mana cu care a tinut mingea se afla in miscare de retragere cu intreg corpul ,deci nu e tinuta intentionat in fata mingi pt a obstructiona vederea ei decatre adversar ,ci in miscarea de retragere se intersecteaza cu traiectoria mingii,situatie ce nu contravine regulamentului de servirea a mingii.

    Aceste reguli sunt masuri ce au venit in urma servicilor ascunse din ani 90.
    Ultima modificare făcută de Zosim1; 28.10.2015 la 01:43.

  22. Mulțumesc PaliHR au mulțumit pentru mesaj
    Îmi place mihais mioveni le-a plăcut acest mesaj

Subiecte similare

  1. Serva nereturnabila?
    De george25 în forumul Antrenamente
    Răspunsuri: 4
    Ultimul post: 23.07.2019, 23:28
  2. Puncte (sau nu) pentru deplasare in concursurile Amatur
    De sorin_client în forumul Organizare AmaTur
    Răspunsuri: 48
    Ultimul post: 16.01.2013, 17:37
  3. Problema serva
    De Exxtra în forumul Regulament
    Răspunsuri: 13
    Ultimul post: 20.03.2011, 13:10
  4. Răspunsuri: 2
    Ultimul post: 09.05.2006, 15:23

Permisiuni postare

  • Nu poți posta subiecte noi
  • Nu poți răspunde la subiecte
  • Nu poți adăuga atașamente
  • Nu poți edita postările proprii
  •