tt-shop.ro 468x60pingpongshop.ro 468x60tenismasa.ro 468x60
Rezultate 1 la 8 din 8

Subiect: Vă rugăm nu hrăniți trollii

 1. #1
  webmaster
  Avatarul lui clau
  Data nscrierii
  24.07.2008
  Locație
  Bistrita
  Postări
  1.222
  Mulțumesc / mi place post
  Timp total online
  100 z 4 h 24 m
  Timp online pe zi
  45 m
  Reputație
  1001

  Exclamation Vă rugăm nu hrăniți trollii

  Topic preluat de pe http://www.titrari.ro, tradus din engleză de adio67.

  Trollii sunt de fapt ființe mitologice scandinave, foarte rele, care trăiesc sub pămnt și nu ies niciodată la lumina Soarelui.

  Ce este un troll?

  Un "troll" al Internetului e o persoană care e ncntată să semene discordie pe Internet. El (și de obicei e un "el") ncearcă să pornească certuri și să supere lumea.

  Trolii văd n serviciile de comunicații ale Internetului o oportunitate convenabilă jocului lor bizar. Dintr-un anume motiv, ei nu se "prind" că de fapt jignesc persoane reale. Pentru ei, ceilalți utilizatori ai Internetului nu sunt umani, ci sunt un fel de abstracție digitală. Drept rezultat, nu au nici un fel de păreri de rău pentru suferințele pe care le produc. De fapt, cu ct produc mai multă suferință, cu att e mai mare "realizarea" lor (așa cum o văd ei). In acest moment, anonimatul relativ al Internetului permite trolilor să prospere.

  Trolii sunt impenetrabili la critici (fie ele și constructive). Nu poți negocia cu ei; nu-i poți face să simtă rușinea sau compasiunea; nu te poți nțelege cu ei. Nu pot fi făcuți să simtă remușcarea. Dintr-un anume motiv, trollii nu se simt legați de regulile bunei-cuviințe sau responsabilității sociale.

  Poate că pare de neconceput. Puteți crede că, cu siguranță le poți scrie ceva care să-i schimbe.
  Dar un troll adevărat nu poate fi schimbat prin simple cuvinte.
  Ultima modificare făcută de clau; 14.01.2011 la 10:47.

 2. #2
  webmaster
  Avatarul lui clau
  Data nscrierii
  24.07.2008
  Locație
  Bistrita
  Postări
  1.222
  Mulțumesc / mi place post
  Timp total online
  100 z 4 h 24 m
  Timp online pe zi
  45 m
  Reputație
  1001
  De ce e important ?
  Unii oameni – n special cei care sunt pe Internet de mulți ani – nu sunt deranjați de trolli și i consideră un risc inevitabil al utilizării Internetului. Așa cum spune zicala, “Nu poți sta la picnic fără să vină furnicile”.
  Ar fi bine ca toată lumea să gndească așa, dar adevărul este că trollii descurajează lumea. Membrii fideli pot părăsi un forum din cauza certurilor iscate de trolli, iar “pndarii” (persoanele care citesc dar nu postează) se pot decide să nu se expună abuzurilor și să nu se mai implice niciodată.
  O altă problemă este că emoțiile negative strnite de trolli se strecoară și n alte discuții. Omenii normali și afabili se pot ntrista după ce citesc un schimb nervos de cuvinte ntre un troll și victimele sale, iar asta poate otrăvi relațiile de amiciție dintre utilizatorii vechi.
  Iar n final, trollii generează un mediu paranoic, astfel nct o critică obișnuită a unui utilizator nou poate degenera ntr-o izbucnire feroce și nepotrivită.
  Internetul e o resursă minunată care sfarmă bariere și nlătură prejudecăți. Trollii ne amenință plăcerea noastră de a participa la discutarea ideilor.

 3. Mulțumesc tytus88 au mulțumit pentru mesaj
  mi place mironliviu, GeorgeDospinescu, GeluBv, Sili le-a plăcut acest mesaj
 4. #3
  webmaster
  Avatarul lui clau
  Data nscrierii
  24.07.2008
  Locație
  Bistrita
  Postări
  1.222
  Mulțumesc / mi place post
  Timp total online
  100 z 4 h 24 m
  Timp online pe zi
  45 m
  Reputație
  1001
  Ce se poate face n privința trollilor?
  Cnd bănuiți că cineva este un troll, puteți ncerca să-i răspundeți cu un mesaj politicos și blnd, pentru a vedea dacă nu cumva e doar cineva prost dispus. Uneori utilizatorii Internetului și lasă slobode pasiunile cnd stau așezați n siguranță n spatele tastaturii. Dacă le ignorați izbucnirea și le răspundeți ntr-o manieră cumsecade, de obicei se calmează.
  Totuși, dacă persoana persistă, și pare să-i placă să producă neplăcere, singura poziție eficientă e să urmați următoarele:
  Singurul mod de a trata cu trollii e să vă limitați reacțiile, reamintindu-le celorlalți să nu le răspundă trollilor.
  Cnd ncerci să te nțelegi cu un troll, aceasta cștigă. Cnd insultați un troll, acesta cștigă. Cnd țipați la un troll, acesta cștigă.
  Singurul lucru pe care trollii nu-l suportă e să fie ignorați.

 5. Mulțumesc Cryss au mulțumit pentru mesaj
  mi place mironliviu, GeorgeDospinescu, GeluBv, Sili le-a plăcut acest mesaj
 6. #4
  webmaster
  Avatarul lui clau
  Data nscrierii
  24.07.2008
  Locație
  Bistrita
  Postări
  1.222
  Mulțumesc / mi place post
  Timp total online
  100 z 4 h 24 m
  Timp online pe zi
  45 m
  Reputație
  1001
  Ce nu trebuie făcut
  Cum am mai spus, e inutil să ncercați să “vindecați” un troll de obsesia lui. Dar poate că pur și simplu nu suportați mediul ostil pe care l crează un troll și doriți să vă eschivați.
  Dacă faceți acest lucru, atunci, pentru binele celorlalți utilizatori, nu publicați un dramatic mesaj “de adio”. Asta l convinge pe troll că a cștigat bătălia. Nu există, poate, nici o altă variantă de mesaj pe care să o puteți scrie, și care să afecteze la fel de mult ca un anunț că plecați din cauza ostilității pe care trollul a aprins-o.
  Dacă simțiți că trebuie să spuneți ceva, un mesaj discret către moderator (sau alți utilizatori, dacă le aveți adresele de e-mail) e cea mai bună acțiune. Dacă, din ntmplare, ați scris mesajul ntr-o stare de agitație, o idee bună e să mai așteptați vreo oră, iar apoi să-l mai citiți ncă o dată nainte să-l trimiteți. Asta v-ar putea scuti de necazul de a spune lucruri pe care nu doreați de fapt să le spuneți unor persoane pe care le simpatizați.

 7. mi place mironliviu, GeorgeDospinescu, GeluBv le-a plăcut acest mesaj
 8. #5
  webmaster
  Avatarul lui clau
  Data nscrierii
  24.07.2008
  Locație
  Bistrita
  Postări
  1.222
  Mulțumesc / mi place post
  Timp total online
  100 z 4 h 24 m
  Timp online pe zi
  45 m
  Reputație
  1001
  Provocarea Webmaster-ului
  Cnd trollii sunt ignorați, ei și ntețesc atacurile, căutnd cu disperare atenția după care tnjesc. Mesajele lor devin n ce n ce mai insistente, și publică din ce n ce mai mult. Ca o alternativă, pot să protesteze că le este ncălcat dreptul la liberă exprimare – vom discuta mai trziu de asta.
  Moderatorul unui forum poate că nu va reuși să șteargă imediat mesajele unui troll, dar le va fi cu mult mai greu să-și facă treaba dacă mesajele trollilor au numeroase reply-uri. Ei mai sunt fortați și să decidă dacă să șteargă sau nu mesajele de la oamenii bine intenționați, care au efectul neașteptat de a ncuraja trollii.
  Unii moderatori trebuie să ndure criticile unor utilizatori care i consideră “dictatori”, și că n-ar trebui să șteargă nici un mesaj. Acești oameni pot fi dezinformați, și pot să ajungă la această părere ca urmare a parcurgerii mesajelor rămase n urma trollilor, și nu-și dau seama că moderatorul a șters deja cea mai oribilă parte din ele. Reamintiți-vă că trollul are ncă o alternativă dacă mai are ceva de spus: sunt serviciile de găzduire gratuită pe Internet ale forumurilor. Așa că trollul și poate face propriul său forum, unde poate lua propriile sale decizii asupra tipului de conținut pe care l agreează.
  Ct de mult să ne așteptăm de la un moderator cnd e vorba să păstreze principiile liberei exprimări ? Unii trolli găsesc că e o distracție să afle care e punctul n care cedează un anume moderator. Ar putea să posteze zeci de mesaje, fiecare din ele conținnd 400 de linii de litera J. Aceasta e o formă de exprimare, să fie siguri, dar găsiți că e de datoria voastră să acceptați asemenea oameni ?
  Dar poate cea mai dificilă sarcină a moderatorului e să decidă dacă să ia măsuri mpotriva unui troll pe care cțiva l găsesc amuzant.. Unii trolli au o scnteie de creeativitate, pe care decid s-o irosească purtndu-se ca niște rebeli. Există o anume plăcere perversă n a-i urmări pe unii din ei. n cele din urmă, totuși, moderatorul trebuie să decidă dacă trollului chiar i pasă să facă spectacol pentru ceilalți participanți la forum, sau face spectacol pentru un singur spectator – el nsuși.

 9. mi place mironliviu, GeorgeDospinescu, GeluBv, Sili le-a plăcut acest mesaj
 10. #6
  webmaster
  Avatarul lui clau
  Data nscrierii
  24.07.2008
  Locație
  Bistrita
  Postări
  1.222
  Mulțumesc / mi place post
  Timp total online
  100 z 4 h 24 m
  Timp online pe zi
  45 m
  Reputație
  1001
  Cum rămne cu libertatea de exprimare?
  Cnd trollii observă că li se rezistă eforturilor lor, adeseori se plng că le este ncălcat dreptul la liberă exprimare. Să examinăm această afirmație.
  Deși majoritatea oamenilor de pe Internet sunt apărători nfocați ai liberei exprimări, totuși acest lucru nu e ceva absolut; practic, există limitări. de exemplu, nu poți striga “Incendiu !” ntr-o sală de cinema plină, si nu poți face glume n legătură cu o bombă cnd te urci ntr-un avion. Acceptăm aceste limitări pentru că le recunoaștem si servesc unui scop mai bun. Un alt exemplu bun e controlul spectrului frecvențelor radio. Poate doreați să vă faceți o stație radio puternică prin care să ve faceți publice ideile, dar nu puteți face acest lucru fără o licență. Din nou,e o limitare practică: dacă fiecare ar emite fără restricții, repercursiunile ar fi să ne plictisim n cel mai bun caz, și să ne punem viața n pericol n cel mai rău caz.
  Exemplul cu radioul mai este bun și din alt motiv: att timp ct nenumărați oameni au dreptul legitim de a folosi comunicațiile radio, e important să ne asigurăm că nimeni nu monopolizează canalele. Nu sunt foarte multe canale radio libere pe fiecare frecvență, iar acestea trebuiesc mpărțite de către toată lumea.
  Cnd un troll atacă un forum, n general postează foarte multe mesaje. Chiar dacă mesajele sale nu sunt neapărat agresive, ele pot fi att de numeroase nct neacă conversațiile obișnuite (fapt cunoscut drept “flooding”). Nu e nevoie să mai spunem că nimeni nu are voie să monopolizeze un canal doar cu propriile sale opinii.
  Ultimul răspuns legat de “argumentul “ libertatății de exprimare e acesta: deși s-ar putea să avem dreptul să vorbim despre orice dorim, nu avem dreptul să o facem oriunde dorim. Deși vă deranjează că vecinul dvs. nu și-a tuns peluza de 2 luni, nu aveți dreptul să i-o spuneți n față n propria-i sufragerie. In mod similar, dacă un moderator i spune unui troll că nu e binevenit, trollul nu are “dreptul” să rămnă. Acest lucru e și mai adevărat n cazul numeroaselor servicii de liberă comunicație oferite de Internet (n cazul sistemelor cu plată, trollul poate să ceară returnarea banilor).

 11. mi place mironliviu, GeorgeDospinescu, GeluBv, Sili le-a plăcut acest mesaj
 12. #7
  webmaster
  Avatarul lui clau
  Data nscrierii
  24.07.2008
  Locație
  Bistrita
  Postări
  1.222
  Mulțumesc / mi place post
  Timp total online
  100 z 4 h 24 m
  Timp online pe zi
  45 m
  Reputație
  1001
  De ce fac ei asta ?
  Din dorința de afirmare.
  Utilizatorii de Internet obișnuiți știu ct de plăcut este atunci cnd cineva le răspunde la ceva ce au scris ei. E o ntlnire a minților, ceea ce reprezintă att o emoție intelectuală, dar și o recunoaștere a valorii cuiva – iar asta poate fi o răsplată foarte satisfăcătoare emoțional.
  Trollii caută să obțină atenție, și nu le pasă dacă aceasta este pozitivă sau negativă. Ei văd internetul ca pe o oglindă n care se pot admira ntr-o transă narcisistă.
  Dacă doriți o analiză mai profundă, poate că un psiholog vă poate spune mai multe n această privință.

 13. mi place mironliviu, GeluBv, Sili le-a plăcut acest mesaj
 14. #8
  webmaster
  Avatarul lui clau
  Data nscrierii
  24.07.2008
  Locație
  Bistrita
  Postări
  1.222
  Mulțumesc / mi place post
  Timp total online
  100 z 4 h 24 m
  Timp online pe zi
  45 m
  Reputație
  1001
  Concluzie
  Data viitoare cnd sunteți pe forum și vedeți un post al cuiva despre care credeți că este un troll, și simțiți nevoia să-i răspundeți, scrieți pur și simplu un mesaj intitulat “Alertă la troll “ și scrieți doar att.
  Singurul mod de a trata cu un troll este să vă limitați reacțiile n a le reaminti celorlalți să nu le mai răspundă trollilor.
  Postnd un asemenea mesaj, l anunțați pe troll că știți ce este, și că nu vă veți lăsa antrenat de ciudatul său hobby.
  Internetul e o splendidă și ntmplătoare colecție de articole, att serioase, ct și lipsite de importanță. Pentru că e att de liber, era de așteptat să fie și probleme. Cred că ne putem bucura mai bine de el dacă tratăm tot ce se ntmplă online cu un umor sec și o simplă ridicare din umeri.

 15. mi place mironliviu, GeorgeDospinescu, GeluBv, Sili le-a plăcut acest mesaj

Permisiuni postare

 • Nu poți posta subiecte noi
 • Nu poți răspunde la subiecte
 • Nu poți adăuga atașamente
 • Nu poți edita postările proprii
 •