tt-shop.ro 468x60 2tt-shop.ro 468x60 3tt-shop.ro 468x60
Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 16 la 30 din 33

Subiect: Atingerea fileului din serva de 3 ori

  1. #16
    maestru
    Avatarul lui Visco
    Data înscrierii
    27.01.2006
    Locație
    Bucuresti
    Vârstă
    58
    Postări
    3.228
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    25 z 10 h 6 m
    Timp online pe zi
    11 m
    Reputație
    270

    Re: Atingerea fileului din serva de 3 ori

    Citat Postat în original de Dado.daniel
    nu sunt similitudini, fileul cu toate partile lui componente face parte din suprafata de joc.
    exemplu: la Valeni, sambata, x a dat o lovitura in baza metalica a fileului din partea sa de masa, apoi datorita spinului a plonjat in sus si a aterizat in partea adversarului. Punct valabil pentru x, deoarece partea metalica a fileului, desi in partea lui x, face parte din fileu, e un fel de net, dar nu cu banda ci cu partea metalica. Si meciul a fost intre cei doi calaraseni din 16-zecimi; Chirita Cristian si Dinca Dorinel!
    A plonjat in sus, sa inversat gravitatia?
    Lemn: Galaxy Z5 VF
    Fete: Bty. Tenergy 05/ Victas >01.

  2. #17
    maestru

    Data înscrierii
    21.03.2008
    Locație
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Postări
    1.764
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    20 z 15 h 28 m
    Timp online pe zi
    9 m
    Reputație
    541

    Re: Atingerea fileului din serva de 3 ori

    cuvantul cred ca trebuia sa fie : catapultat!
    Blade-Darker speed 90
    Fh- Butterfly Tenergy 05 fx
    Bh- Testing

  3. #18
    înțelept
    Avatarul lui grasomega
    Data înscrierii
    01.11.2008
    Locație
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Postări
    2.716
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    93 z 23 h 11 m
    Timp online pe zi
    41 m
    Reputație
    2414

    Re: Atingerea fileului din serva de 3 ori

    Citat Postat în original de Dado.daniel
    nu sunt similitudini, fileul cu toate partile lui componente face parte din suprafata de joc.
    exemplu: la Valeni, sambata, x a dat o lovitura in baza metalica a fileului din partea sa de masa, apoi datorita spinului a plonjat in sus si a aterizat in partea adversarului. Punct valabil pentru x, deoarece partea metalica a fileului, desi in partea lui x, face parte din fileu, e un fel de net, dar nu cu banda ci cu partea metalica. Si meciul a fost intre cei doi calaraseni din 16-zecimi; Chirita Cristian si Dinca Dorinel!
    Fileul cu toate partile lui componente nu face parte din suprafata de joc.
    Daca ar face, atunci mingea care atinge si fileul ar fi dubla atingere.
    Daca mingea cade pe partea metalica a fileului in interiorul suprafetei de joc este parte din suprafata de joc. Daca mingea cade pe pe partea metalica a fileului in afara suprafetei mesei, mingea este afara (se considera ca nu a atins masa). Daca dupa aceasta atingere mingea sare in teren, este valabila, este ca si cand mingea ar merge direct in terenul adversarului fara sa atinga nimic.
    Ceea ce vreau sa spun este exemplificat in meciul de aici: http://www.ettutv.com/?Menu=Video&Ac...d=97&lang_id=2 intre Timo Boll si Vladimir Samsonov, la minutul 6:30, cand mingea lovita de Samsonov sare din fileu pe partea metalica a fileului in partea lui Timo Boll, insa in afara suprafetei mesei. Punct Timo Boll.
    Parerea mea este ca la meciul citat de Dado.daniel a fost luata o decizie gresita la mingea respectiva.

  4. #19
    senior Avatarul lui marcbarbu
    Data înscrierii
    29.09.2009
    Locație
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Postări
    507
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    7 z 9 h 27 m
    Timp online pe zi
    3 m
    Reputație
    57

    Re: Atingerea fileului din serva de 3 ori

    Citat Postat în original de Dado.daniel
    [...] fileul cu toate partile lui componente face parte din suprafata de joc.[...]
    Nu cred ca ai dreptate. Daca extrapolam si spunem ca fata mesei, cu toate partile ei face parte din suprafata de joc, asta ar insemna ca pot servi si pe sub masa, atata timp cat mingea atinge atat terenul meu cat si cel al adversarului, nu?
    Din cate stiu eu, la orice tenis, suprafata de joc tine pana la tusa. Daca mingea a lovit inafara tusei, atunci e out!
    E lipsit de relevanta ce s-a intamplat la valeni, din moment ce nu cred ca a fost vreun oficial ittf sa analizeze situatia.
    Marc Barbu, fotograf. www.marcbarbu.ro

  5. #20
    maestru

    Data înscrierii
    21.03.2008
    Locație
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Postări
    1.764
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    20 z 15 h 28 m
    Timp online pe zi
    9 m
    Reputație
    541

    Re: Atingerea fileului din serva de 3 ori

    NU s-a luat o astfel de decizie la acel meci pt. ca doar cativa de pe margine au observat acest aspect si discutia s-a purtat intre noi, cei de pe margine, e doar parerea mea, nu stiu ce prevede regulamentul dar mie mi se pare logic.
    Blade-Darker speed 90
    Fh- Butterfly Tenergy 05 fx
    Bh- Testing

  6. #21
    maestru
    Avatarul lui Emil Tudor
    Data înscrierii
    25.11.2008
    Locație
    Bucharest, Romania
    Vârstă
    50
    Postări
    1.297
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    78 z 11 h 33 m
    Timp online pe zi
    34 m
    Reputație
    764

    Re: Atingerea fileului din serva de 3 ori

    Dar daca mingea loveste capul stalpului fileului si ricoseaza pe masa... (vezi poza)?
    Eu cred ca mingea este inca in joc.
    TsE

  7. #22
    senior Avatarul lui marcbarbu
    Data înscrierii
    29.09.2009
    Locație
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Postări
    507
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    7 z 9 h 27 m
    Timp online pe zi
    3 m
    Reputație
    57

    Re: Atingerea fileului din serva de 3 ori

    suprafata de joc e delimitata de linia alba in 3 dimensiuni. Mingea poate parasi suprafata de joc in aer, dar atingerea altor obiecte inafara suprafetei de joc se numeste out. Acu' vezi si tu pe unde sunt liniile albe, si unde cade mingea.
    Marc Barbu, fotograf. www.marcbarbu.ro

  8. #23
    Coordonator AmaTur
    Avatarul lui FlorinBN
    Data înscrierii
    05.03.2006
    Locație
    Bistrita
    Vârstă
    48
    Postări
    8.696
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    529 z 6 h 4 m
    Timp online pe zi
    3 h 55 m
    Reputație
    17626

    Re: Atingerea fileului din serva de 3 ori

    "2.10. Punctul
    2.10.1. Daca jocul nu este oprit, un punct se pierde:
    ....
    2.10.1.3. La executarea unui serviciu bun sau a unui retur bun, mingea atinge orice altceva cu exceptia fileului si accesoriilor."
    "2.2.1. Ansamblul fileului se compune din fileul propriu zis, suspensiile fileului, stâlpii de sustinere, inclusiv clemele care prind de masa stâlpii de sustinere."
    In concluzie, daca mingea atinge orice accesoriu al fileului, iar apoi cade pe partea adversarului, se considera minge corecta. Cu alte cuvinte, este net.
    De linia alba in trei sau mai multe dimensiuni nu scrie nicaieri in regulament.
    TEnergy 05 (FX) // Viscaria // TEnergy 05
    When everything else is going wrong ... just hit the ball on the table!

    Rule no.1 - The ball must reach the table
    Rule no.2 - The ball will return on the table


    Turnee Amatur - Bistrita ... ... Clasament - BN

  9. #24
    Coordonator AmaTur
    Avatarul lui FlorinBN
    Data înscrierii
    05.03.2006
    Locație
    Bistrita
    Vârstă
    48
    Postări
    8.696
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    529 z 6 h 4 m
    Timp online pe zi
    3 h 55 m
    Reputație
    17626

    Re: Atingerea fileului din serva de 3 ori

    Citat Postat în original de victor0987
    ..o minge care loveste banda fileului apoi cade pe bratul metalic de jos al fileului dar pe partea din afara mesei apoi sare in terenul adversarului se considera ca a sarit de doua ori pe masa sau fileu masa ?..
    Aici se considera ca a fost dublu-net, exact cum ar fi daca mingea ar lovi plasa de doua ori apoi ar cadea pe masa adversarului.
    TEnergy 05 (FX) // Viscaria // TEnergy 05
    When everything else is going wrong ... just hit the ball on the table!

    Rule no.1 - The ball must reach the table
    Rule no.2 - The ball will return on the table


    Turnee Amatur - Bistrita ... ... Clasament - BN

  10. #25
    maestru

    Data înscrierii
    21.03.2008
    Locație
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Postări
    1.764
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    20 z 15 h 28 m
    Timp online pe zi
    9 m
    Reputație
    541

    Re: Atingerea fileului din serva de 3 ori

    :P deci am avut instinct bun! Merci Florin!
    Blade-Darker speed 90
    Fh- Butterfly Tenergy 05 fx
    Bh- Testing

  11. #26
    senior Avatarul lui marcbarbu
    Data înscrierii
    29.09.2009
    Locație
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Postări
    507
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    7 z 9 h 27 m
    Timp online pe zi
    3 m
    Reputație
    57

    Re: Atingerea fileului din serva de 3 ori

    Mi se pare tare ilogic sa am dreptul sa lovesc clema fileului care se afla sub masa, dar sa nu pot lovi lateralul mesei.
    De unde e citatul, ca pe http://www.tenisdemasa.ro/index.php?menu=r nu se potrivesc numerele?
    Marc Barbu, fotograf. www.marcbarbu.ro

  12. #27
    Coordonator AmaTur
    Avatarul lui FlorinBN
    Data înscrierii
    05.03.2006
    Locație
    Bistrita
    Vârstă
    48
    Postări
    8.696
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    529 z 6 h 4 m
    Timp online pe zi
    3 h 55 m
    Reputație
    17626

    Re: Atingerea fileului din serva de 3 ori

    Pai din clema mingea trebuie sa ajunga pe masa, totusi. Daca din clema ar ricosa in lateralul mesei (desi nu prea vad cum) ar fi considerat tot tus lateral.
    Regulamentul l-am luat de aici http://www.frtenismasa.ro/Download/Regu ... %20joc.pdf
    TEnergy 05 (FX) // Viscaria // TEnergy 05
    When everything else is going wrong ... just hit the ball on the table!

    Rule no.1 - The ball must reach the table
    Rule no.2 - The ball will return on the table


    Turnee Amatur - Bistrita ... ... Clasament - BN

  13. #28
    maestru

    Data înscrierii
    21.03.2008
    Locație
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Postări
    1.764
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    20 z 15 h 28 m
    Timp online pe zi
    9 m
    Reputație
    541

    Re: Atingerea fileului din serva de 3 ori

    marqq "Pastreaza o amintire frumoasa a momentelor de neuitat", ceea ce mi se pare mie logic li s-a parut multora din moment ce au trecut in regulament. Dar nu cred ca subiectul asta are o mare importanta, de cand joc tenis am vazut faza asta doar de doua ori, asa ca...
    Blade-Darker speed 90
    Fh- Butterfly Tenergy 05 fx
    Bh- Testing

  14. #29
    maestru
    Avatarul lui Visco
    Data înscrierii
    27.01.2006
    Locație
    Bucuresti
    Vârstă
    58
    Postări
    3.228
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    25 z 10 h 6 m
    Timp online pe zi
    11 m
    Reputație
    270

    Re: Atingerea fileului din serva de 3 ori

    Citat Postat în original de marqq
    Mi se pare tare ilogic sa am dreptul sa lovesc clema fileului care se afla sub masa, dar sa nu pot lovi lateralul mesei.
    De unde e citatul, ca pe http://www.tenisdemasa.ro/index.php?menu=r nu se potrivesc numerele?
    Interpretarea este gresita. Cand apare o astfel de situatie de joc si mingia se mai intoarce si pe masa, nu inseamna ca "ai dreptul sa lovesti clema", ci ca asa a vrut Dumnezeu!
    Lemn: Galaxy Z5 VF
    Fete: Bty. Tenergy 05/ Victas >01.

  15. #30
    senior Avatarul lui marcbarbu
    Data înscrierii
    29.09.2009
    Locație
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Postări
    507
    Mulțumesc / Îmi place post
    Timp total online
    7 z 9 h 27 m
    Timp online pe zi
    3 m
    Reputație
    57

    Re: Atingerea fileului din serva de 3 ori

    sau...Mefisto ->
    Marc Barbu, fotograf. www.marcbarbu.ro

Subiecte similare

  1. Serva nereturnabila?
    De george25 în forumul Antrenamente
    Răspunsuri: 4
    Ultimul post: 24.07.2019, 00:28
  2. Clamele fileului nu fac parte din masa
    De belinscaromeo în forumul Regulament
    Răspunsuri: 17
    Ultimul post: 31.10.2015, 23:26
  3. Serva ratata
    De tudor500 în forumul Regulament
    Răspunsuri: 5
    Ultimul post: 21.11.2013, 21:39
  4. Mingea atinge varful stalpului fileului...
    De Vercingetorix în forumul Regulament
    Răspunsuri: 11
    Ultimul post: 23.03.2011, 10:24
  5. Problema serva
    De Exxtra în forumul Regulament
    Răspunsuri: 13
    Ultimul post: 20.03.2011, 14:10

Permisiuni postare

  • Nu poți posta subiecte noi
  • Nu poți răspunde la subiecte
  • Nu poți adăuga atașamente
  • Nu poți edita postările proprii
  •