De gustibus ... la Danuvius Nostri! (4)
De gustibus ... la Danuvius Nostri! (4)
Am tot stat și m-am g?ndit cu ce anume să ne delectăm musafirii la ediția din acest an a
Turneului "Dunărea Noastră" și am ajuns la concluzia că cei mai mulți participanți din această parte de țară (printre care și eu) trag cu coada ochiului la celebrele ceaune cu Gulyas ce fierb cu savoare în cele mai multe dintre Sâmbetele AmaTur din zona Ardealului (dar nu numai acolo).
Și-atunci am zis:
Gulyas să fie!
Numai că, vedeți dumneavostră, suntem novici întru ale gătitului la ceaun pentru atâta popor. Așa că am apelat, pe de o parte, la o rețetă de gulaș care a avut succes printre liceenii de clasa a XI-a (cică a fost proiectul lui fiică-mea

) toamna trecută, iar pe de altă parte am sunat Master-Chef-ul de la Reghin (Florin Marian) care ne-a mai dezvăluit câteva secrete când vine vorba de cantități mari de ingrediente.
O să reiau aici povestea gulyașului de astă toamnă, pentru stimularea vizuală a papilelor gustative a celor ce vor avea "curajul" să guste din "specialitatea dunăreană" ce dorim a o pregăti.
"Dunăreană", pentru că Dunărea trece și prin Budapesta, unde am mîncat cel mai iute gulyas din câte mi-au trecut prin fața ochilor.
Iulian, tu fiind singurul care ai ghicit, vei avea parte de două porții. Dacă ți-or fi pe plac!