Re: CUPA SALONTA - 05.06.2010 Turneu A
Cipi a spus:
Filo mi s-a parut un om de treaba si il respect . Am auzit ca un domn a fost descalificat pt. ca a avut 2 zimti lipsa,chiar trebuia descalificat? Din cate am inteles el castigase meciul,daca l-ar fi pierdut se mai intampla asta?
Stimate CIPI,
Ai avut parte numai de informatii false sau incomplete.
Am sa incerc sa te ajut sa verifici autenticitatea informatiilor.
Eu am jucat cu un domn respectabil, (am inteles ca este medic in Salonta),dar nu i-am verificat paleta la inceputul meciului, mizind tocmai pe faptul ca , parea un om care nu-i place sa-si bata joc de semenii lui. M-a batut cu 3-1 , dupa care, contrariat de traiectoriile anormale ale mingiilor trimise de dinsul, am vrut sa-i vad paleta si am constatat ca iarba cu care jucase avea zimti lipsa. Dupa cite stiu eu, acest lucru este interzis de regulamentele in vigoare si contravine principiului care spune ca trebuie si este frumos sa ne respectam adversarul. Ori, aceste fete, care au lipsa zimti, sau care nu sunt lipite corespunzator, au o suprafata de contact cu mingea, neuniforma, lipsita de planeitate, ceea ce conduce la traiectorii foarte diverse, si neasteptate ale mingii, rezultind o mare frustrare pentru adversarul care, trebuie sa angajeze o armata mare de detectivi, care au cunostinte superioare din domeniul mecanicii, care sa-ti spuna unde trebuie sa astepti mingea , in ce moment, si cum trebuie sa o lovesti.
Parerea mea, este ca trebuie sa ne respectam intre noi si sa nu cautam sa ne pacalim unii pe altii. Daca nu jucam cu palete normale, inseamna ca ne desconsideram adversarul, cautind sa-l pacalim prin orice mijloace. In astfel de situatii , sa nu mai asteptam respect din partea adversarului. Si daca nu ne mai respectam intre noi, atunci ce urmeaza ?...
Eu mi-am promis ca nu voi mai accepta niciodata sa joc cu un adversar care nu are o paleta regulamentara.
Revenind la speta citata , am refuzat consemnarea rezultatului acelui meci, si i-am propus adversarului sa-si puna o iarba fara defecte si sa rejucam meciul.
Asa s-a intimplat si, adversarul meu a cistigat inca o data cu 3-0, de asta data cu o paleta regulamentara ( de unde si concluzia ca, daca ai valoare, nu trebuie sa joci cu palete masluite).
Deci, domnul in cauza nu a fost descalificat, ci a beneficiat de rezultatul de 3-0, al meciului cu mine, in locul lui 3-1, cit fusese inainte.