Re: Vand Tear Mender - adeziv pe baza de apa si latex
Am facut un filmulet cu lipirea/dezlipirea/curatarea fetei:
http://www.youtube.com/watch?v=vqj3tm1WgFg
- am pus un strat foarte subtire doar pe lemn;
- l-am intins cu o bucatica de burete de vase din acela foarte fin (merge cel mai bine pentru ca are structura foarte densa si nu lasa dare in lipici) intr-un singur sens de la maner spre varf;
- l-am uscat cu feon-ul cam 2 minute pana a devenit transparent si nu prea se mai lipea cand puneam degetul pe el;
- am pus fata si am roluit-o foarte usor fara sa apas;
- asta e tot.
Apoi dezlipirea:
- am tras din coltul din dreapta jos in diagonala, s-a dezlipit destul de usor;
- pe burete a ramas o parte din reziduul de latex pe care l-am frecat cu degetul si in 5 minute am terminat fara sa ciupesc absolut deloc buretele (si era un burete moale - Yasaka Fusion si Stiga Innova Ultra Light)
- restul de latex a ramas pe lemn si l-am frecat si pe el intr-un minut.
Precizari:
- am lemnul lacuit dar foarte subtire, nu e oglinda;
- lipirea am efectuat-o sambata seara si dezlipirea marti seara (la fata Innova - cea din filmulet);
- e foarte important sa se respecte pasii mentionati de mine pentru a rezulta un strat subtire si uniform de lipici pentru a nu se forma valuri, denivelari sau dare de lipici care se pot evidentia pe topsheet;
-am dat cu feon-ul pentru a se usca repede lipiciul, oricum am dat doar pe lemn nu pe fata asa ca nu exista vreun risc sa pateasca ceva fata; cred ca se poate si fara feon dar dureaza destul de mult pana se usuca (nu stiu cat, nu am incercat);
- cu paleta cred se poate juca imediat, eu am jucat cu ea dupa cateva ore si lipitura era foarte buna;
-NU RECOMAND LIPIREA PE UD SUB NICI O FORMA ! Am incercat eu si abia am reusit sa curat buretele.
O sa mai aduc lipici saptamana viitoare, o sa anunt exact cand il primesc.