Lemn pt paleta "cu mult control"

Re: Lemn pt paleta "cu mult control"

Revin cu o observatie: ati avut probleme cu controlul, jucand cu Donic Appelgren. Despre fetele cu care ati jucat, nu ne-ati spus nimic. Este foarte important sa stim si fetele cu care ati jucat inainte, pt a avea o baza de plecare. Cred ca "Xiom Vega Elite", datorita spinului mare pe care-l are, ar putea sa va ofere mult prea putin "control", in sensul pe care-l percepeti. Poate ca si "Joola Energy X-tra" este prea mult pt dvs, sau poate ca nu. Dati-ne detalii.

Fetele de pe donic apple green sunt donic coppa jo de 2. Prea rapide, cand trag, adesea catapulteaza mingea un pic in afara masei, control slabut si mai ales cand prind mingea pe marginile paletei, sare cu mult mai incet decat pe mijloc, dar cred ca este de la lemn. Spinul, cand este, cand nu este, depinde si cum prind serva.
De Restul paletelor nu are sa vorbim ca au fost stock, de 50- 70 lei.

Da, J.O. sunt cam tari si au un "control" cam mic pt un anumit nivel. Appelgren este un allround "all wood" si este normal sa nu aibe "sweet spot" prea mare, deci sa nu fie prea stabil. Se pare ca am recomandat bine "Joola energy X-tra" sau "Donic Sonex JP Gold". Mai pot adauga aici si "Butterfly Solcion". Despre Xiom Vega (oricare ar fi ele), este bine sa "uitati" deocamdata. Cel putin, pana tociti o pereche din fetele recomandate, care pot avea si grosimea buretelui de 1.8mm, fara probleme. Nu folositi fete de grosimi diferite in acest moment.

Dle Aurel le-as lua cu cea mai rapiditate, dar iata ce spun siteurile despre ele
donic sonex - Not surprisingly, the new SONEX JP GOLD points the way to the future of rubber with built-in speed-glue effect that incorporates speed and spin plus good control. (dandoy)
Speed : 11+
Control : 8-
Spin: : 11
solcion - Solcion offers great speed and spin and excellent glue sound, all in a more controllable high tech rubber.
Speed: 105
Spin: 85
Control: 88
Sa nu fie prea rapide?
Va sacai putin pt ca se pare ca voi da ~100 E pe o paleta, pe care nu as vrea s-o vand (mult) mai ieftin in prima saptamana.

Cifrele alea nu au nici o relevanta, nici macar atunci cand compari doua fete diferite ale aceluiasi producator...cel mai bine urmeaza sfatul domnului Aurel si tranteste pe Appelgren-ul ala o pereche de Joola Energy X-tra de 1.8 sau 2.0 si o sa vezi ca ai si control, si viteza si spin si tot ce vrei...cu conditia sa te antrenezi suficient de des...degeaba iei orice combinatie daca joci rar si nu te antrenezi suficient. :wink:

Asa cum am mai spus, nu se pot compara cifrele date de producatori diferiti, fiecare avand criteriile sale de rating. La asta se mai adauga si denaturarile produse de dealeri, din interese pure de marketing, asa ca nu prea exista relevanta.
Normal ca la inceput, neavand ideie despre materiale, singurele care raman la indemana raman cifrele sau... sugestiile altora. De aceia, putini se inghesuie sa le dea, deoarece in caz de nereusita, le raman prea putine sanse sa nu serveasca "carne" in post. :wink:
Prima paleta "profi", mi sa parut si mie cam scumpa, dar am zis ca merita, daca vreau sa joc mai bine. Apoi am mai avut cateva, nu spun cate, ca sa nu va speriati.

Back
Sus