Cred ca tot ce trebuia spus deja s-a spus. Pentru cel care nu a participat la turneu este deja clar ca:
- toti participantii au fost multumiti de conditiile de joc pregatite de gazde;
- pregatirea tehnica a turneului a lipsit si nu a putut fi compensata de bunavointa organizatorilor.
- problemele aparute s-au datorat lipsei de experienta si nu unei dorinte de favorizare a cuiva.
- turneul a fost ingreunat si de faptul ca aproape jumatate dintre participanti s-au inscris dimineata, , unii nefiind obisnuiti cu inscrierea in avans, eventuale verificari ale pozitiilor in clasament devenind foarte dificile.
Ca efecte:
- patrunderea din greseala - si din neatentia participantilor care cunosc regulamentul- a d-lui Camarasiu la Amatori
- ordinea favoritilor nu a putut fi stabilita decat orientativ;
- grupe cu mai multi participanti din aceleasi localitati;
- o logica de desfasurare a turneului foarte greoaie.
Din neplacerile produse, unele catorva participanti, altele organizatorilor, cred ca este suficient sa invatam unde s-a gresit, pentru a evita repetarea greselii; pregatirea tehnica a turneului.
Pregatirea se poate face in linii mari seara, si daca organizatorul nu este cunoscator, poate cere ajutorul unui coordonator Amatur; am participat de la distanta la vreo 10 turnee in 2011 si sper ca si in 2012 sa fiu de ajutor oricarui organizator care are nevoie de el. La capatul celalalt al firului sunt de ajuns un lap-top, net, o imprimanta si o persoana care cunoaste binisor excel.
Pentru organizatori, o singura atentionare: pregatiti-va pentru turneul urmator, care trebuie sa iasa bine, precis veti avea mai multi concurenti decat acum!