Xiom vs Yasaka

am jucat ieri cu paleta cu fete xiom si m-am acomodat cat de cat.azi am uitat-o acasa si am jucat cu prima.diferente intre ele.li pingul e grea cu fetele sigma pro de 2.2,imi da senzatia de siguranta,ca sa zic asa.se duce bine.efect bun.am jucat cu cineva incomod care juca mult pe efect si cu mingii scurte.m-a deranjat un pic pana sa le returnez bine. i-am intors efectul si cum a ridicat-o, l-am amendat.daca la prima lovitura trasa,mai putea sa raspunda, la a doua nu mai apuca.la inceput, am dat cateva in tavan dar m-am obisnuit f rapid.fetele mi se par mai rezistente la praf decat big slamul si decat copa silver. nu am experienta cu paletele bune.nu cunosc prea multi termeni tehnici.dar la 130 de kg ale mele,zic ca ma misc bine.raman in urma la retururi din cauza burtii,pe care sper sa o dau jos.pana la urma eu vreau sa fac miscare si nu performanta. cred ca am "nimerit" paleta. maine o sa i-o arat cuiva care se pricepe bine si care a facut tenis de masă de performanta acu 20 de ani.azi i-am luat un set si am pierdut 2 la avantaj.am pierdut vreo 10,niciunul sub 10.ceea ce ptr mine e o performanta.plus ca i-am luat cateva mingi,care ptr mine au contat chiar mai mult decat setul castigat.am comentat,mai pe larg,ca sa aveti o idee despre ce stiu si ce nu stiu.si sa nu luati f in serios aprecierile mele despre fete si implicit paleta.am luat aceasta paleta ptr ca imi place sa atac.nu am rabdare ptr "tzacaneala".plus ca mi se pare mai spectaculos.am luat un lemn usor de atac si cu ceva control,"asortat" cu doua fete grele,tari si cu efect si zic ca mi-a iesit.multumesc celor care isi spun parerea cu competenta pe acest forum,domnului aurel-ionut,care mi-a dat cateva sfaturi si caruia ii cer scuze ca nu le-am urmat ad literam.dl tibi mi-a spus ca am ales bine si mi-a recomandat sa folosesc fete identice pe fh si bh ca sa nu am probleme de "interpretare".asa ca recomandarea mea este cititi,probati daca aveti unde,cereti parerea celor care se pricep aici pe forum si indrazniti sa luati ce considerati ca vi se potriveste.

Unui coleg de antrenament i-a placut asa de mult de lemnul pe care il aveam(Xiom Jazz) incat am facut schimb.El avea YEO.Si ,intr-adevar,lucrurile sau schimbat mult.In bine!Am pastrat controlul si am castigat putere. Un lemn deosebit.
Intre timp mi-a sosit si un alt setup comandat la dl.Gelu(ii multumesc si pe aceasta cale ):Septear (ST) cu fete Sigma Pro de 2.0.Prima impresie este ca paleta este mult mai grea decat YEO si asta datorita fetelor .Lemnul arata si este finisat excelent si se simte f.bine in mana.Duminica seara o sa-l pun la treaba!De-abia astept!!

azi "m-am acomodat" cu unu rau...cand am pus prima data mana pe paleta, m-a batut cu 12-8..azi l-am batut cu 20-2.alea 2 seturi le-am pierdut,ptr ca m-am relaxat prematur.pana acum sunt super incantat de paleta.as dormi cu ea...gluma!:p

Tocmai m-am intors de la sala...Deci: primul lucru a fost sa aranjez un pic paleta ptr. ca era prea grea pe "cap" din cauza fetelor.Am luat un overgrip de pe racheta de tenis(altceva nu aveam prin casa!) si ,cum manerul era oricum cam subtire ptr. mana mea,l-am pus pe maner astfel incat am obtinut si o priza mai buna si cateva grame in plus care au mai echilibrat paleta.
Trebuie sa recunosc ca primele mingi le-am dat foarte timorat sa nu sparg neoanele din sala ptr. ca citisem ca arunca f.mult si f.repede.Ei bine sunt f.controlabile!In alta ordine de idei au spin mai mult decat suficient,au "forta" si fata de Rakza 7 parca unghiul de topspin e mai mic(am dat de mai multe ori in fileu).
Despre lemn nu stiu ce sa spun in plus fata de ce s-a mai zis pe forum.
Setup-ul ,per total si dupa doar 2 ore de joaca, e unul rapid,cu destula rezerva de energie (eu inca nu stiu sa o folosesc pe toata dar e acolo!) si foarte controlabil .

Incearca pe un lemn Strato pe fh Donic Coppa si pe bh Xiom omega 4 pro. Am dat si cu Yasaka Rakza 7 soft dar nu mi-a placut.

Back
Sus