Lovitura cu mana.

Salutare...Ce se intampla daca lovesc mingea cu mana(mai precis cu degetul care tin palata).De exemplu adversarul imi inalta mingea,eu doresc sa o lovesc tare iar in mod accidental lovesc mingea cu degetul,rezultand o lovitura scurta langa fileu(desigur fara intentia mea :cool:).Ce se intampla?Multumesc anticipat.

Conform regulamentului, o astfel de lovitura este valabila daca mingia a atins orice parte a mainii, pana la incheietura, nu mai sus.

Mi s-a intamplat o faza nostima la un Amatur. Ca orice ierbar care se respecta, mai invart si eu paleta. Dupa ce am servit cu iarba, am vrut sa mut softul pe FH si am scapat paleta din mana, chiar cand din retur, mingea se apropia vertiginos! Cu palma maini din care am scapat paleta am plesnit mingea si am facut punctul, spre marea consternare a adversarului. Toti care au vazut faza mi-au dat mie punctul. Au avut dreptate?

Nu. Asa cum a fost spus si inainte, paleta fiind jos, nu era in mana. Deci nu a fost folosita mana cu paleta, ci mana fara paleta.
Punctul este pierdut.

Foarte simpatica faza si foarte controversata. :D Daca paleta nu mai avea deloc contact cu mana, atunci, asa cum spune si Emil, punctul este pierdut, chiar daca inainte, aia era mana care tinea paleta. :lol:

Mi s-a intamplat o faza nostima la un Amatur. Ca orice ierbar care se respecta, mai invart si eu paleta. Dupa ce am servit cu iarba, am vrut sa mut softul pe FH si am scapat paleta din mana, chiar cand din retur, mingea se apropia vertiginos! Cu palma maini din care am scapat paleta am plesnit mingea si am facut punctul, spre marea consternare a adversarului. Toti care au vazut faza mi-au dat mie punctul. Au avut dreptate?
Chestia este ca odata ce ati scapat paleta si ati lovit cu mana, aceasta (adica mana) nu era in doua culori distincte - ceea ce contravine regulamentului :)

Se pare ca asistenta a fost impresionata de miscarea in sine, punctul castigandu-l...prin votul spectatorilor la impresia artistica ! :D:Se intampla si prin parlament ca prin votul majoritatii sa se legifereze...faradelegea!:grin: Asa ca uite cum politica si-a facut loc si la masa de ping-pong....

Din moment ce toti au votat punct pentru mine (mai ales ca nu ma luminasem ca acum!!!), ca un democrat ce sunt (;), am cedat vointei majoritatii si am contabilizat punctul in favoarea mea:evil:

Nu este nicio problema daca mingea nu atinge mana mai sus de incheietura dar cu conditia sa atinga doar mana sau degetul daca atinge si paleta e considerata dubla

Nu este nicio problema daca mingea nu atinge mana mai sus de incheietura dar cu conditia sa atinga doar mana sau degetul daca atinge si paleta e considerata dubla
Acum este valabila si dubla mana+paleta. Cititi noul Regulament pe www.ittf.com.
Ramane dubla (penalizata) atingerea de doua ori separat - paleta, apoi orice sau mana, apoi paleta in aceeasi lovitura.

Asa cum a fost spus si inainte, paleta fiind jos, nu era in mana. Deci nu a fost folosita mana cu paleta, ci mana fara paleta.
Punctul este pierdut.

GinetteHuber, ce fel de posturi sunt astea?
Din 4 postari, 2 sunt reluari ale parerilor exprimate mai sus. Daca vrei sa citezi - apasa pe butonul "quote".
Lucrul pe care eu nu-l fac acuma, ca ma citez singur, de fapt.
Bine ai venit pe forumul nostru.

Cine ma lamureste cu aceasta situatie: mingea loveste mana-mana-paleta => tripla :) mana sub incheietura.

Ultima editare:
Back
Sus