Eu am construit singur un returnboard acum 1,5 ani. Nu am fost prea multumit de el pentru ca diferea destul de mult fata de realitate. In primul rand trebuie sa inveti sa lovesti in el pentru ca altfel nu il poti folosii. Si loviturile sunt relativ diferite fata de cele care vin de la un partener(in general prea inalte).Daca loveam un pic mai incet mingea, aceasta nu trecea intotdeauna peste fileu iar daca modificam unghiul boardului la o lovitura un pic mai puternica mingea era returnata in afara mesei. Am descoperit, dupa un timp, ca foarte importanta era prima minge care o trimiteam in board. Mai exact nu puteam repeta multe lovituri cu aceeasi minge. La inceput nici macar nu reuseam sa aduc macar o data din returnboard mingea pe jumatatea mea a mesei. Am dat sa exerseze si unor prieteni iar dupa aproximativ 3min de incercari nereusite acestia au renuntat definitiv. Ciudatenia de baza este ca daca nu stapanesti destul de bine loviturile nu ai sanse sa faci mai multe schimburi cu returndboardul pentru ca nu se intorc cum vrei tu din board. Iar daca le stapanesti nu are rost sa mai il mai folosesti pentru ca nu iti mai este de folos . Treci intr-o etapa superioara. De asemenea gama de lovituri pe care le puteam exersa era foarte limitata. Am facut boardul pe toata latimea mesei si destul de greu il putem folosii. Asa ca unul pe jumatate de masa are tote sansele sa ajunga in scurt timp in pivnita, acoperit de praf. Eu iti recomand sa nu investesti foarte mult in el ca poate nu iti este de folos. Pune pe o bucata de melamina niste polistiren etrudatde 4-5mm(care e mai dur, mai compact si cu o suprafata care aduce cu cea a unei fete) iar inclinareaincearca se o faci cu o improvizatie si vezi cum te impaci cu el. Daca e ok atunci investeste mai mult si fa un board ca cel din pozele de mai sus. Succes!