Cum se loveste mingea cu iarba?

se poate da topspin cu iarba insa nu e prea periculos...si am inteles ca nici n-ar fi indicat, poate doar sa-ti surprinzi adversarul sau sa te dai interesant...mai simplu, mai sigur si poate mai periculos e un chop...pt topspin ai in primul rand nevoie de o iarba care agata...
Ai reusit un topspin cu iarba?

colegii mi-au zis ca da...cand am pus iarba pe fh...esec total...mingea aluneca...
cu galaxy neptune merg astfel de lovituri ca e si lenta...face un arc frumos...cu dhs cloud&fog deloc, nu pot agata mingea
prefer chopul dar cand am pozitie buna incerc si un topspin cu care cred eu ca surprind

Eu din cate vad galaxy (yinhe/milkyway) neptune are peri ceva mai grosi si mai scurti
rubbersn.jpg

daca mai are si burete .....
p.s. unde se gaseste pe la noi si cat $ ?

colegii mi-au zis ca da...cand am pus iarba pe fh...esec total...mingea aluneca...
cu galaxy neptune merg astfel de lovituri ca e si lenta...face un arc frumos...cu dhs cloud&fog deloc, nu pot agata mingea
prefer chopul dar cand am pozitie buna incerc si un topspin cu care cred eu ca surprind
Cu iarba se pot da mingi liftate, mai ales daca adversarul taie mingea dar nici decum topspin adevarat. Acestea sunt mingi ridicate, in care contactul intre minge si fata se face sub un unghi deschis, ca la loviturile drepte.

Cu iarba se pot da mingi liftate, mai ales daca adversarul taie mingea dar nici decum topspin adevarat. Acestea sunt mingi ridicate, in care contactul intre minge si fata se face sub un unghi deschis, ca la loviturile drepte.

avem 2 situati:
1.topspinul este orice lovitura ce presupune lovirea mingii in partea ei superioara, venind cu paleta din sens contrar directiei mingii...topspinul se refera la lovitura, nu la efectul loviturii...ca dam cu tenergy si mingea face bucla, ca dam cu iarba si doar ridicam mingea peste fileu tot topspin se cheama...
2.topspinul se refera la efectul unei lovituri, la acea traiectorie cazuta cu rotatia mingii in sensul acelor de ceas ...cand adversarul imi da backspin iar eu tai, imprim mingii un efect de topspin...deci dau topspin:lol:

poate ma lamureste cineva ce-i ala topspin

tospinul este efectul/spinul mingii,spin care cauzeaza efectul magnus , acea curba accelerata spre masa ; (mingea se roteste in sensul acelor de ceasornic daca te uiti dintr-o parte a mesei ; din cealalta este opus); lovitura de periere a mingii in sus pentru obtinerea boltei se numeste loop ..
cu iarba daca tai o taiata ,ajunge dincolo cu topspin?

avem 2 situati:
1.topspinul este orice lovitura ce presupune lovirea mingii in partea ei superioara, venind cu paleta din sens contrar directiei mingii...topspinul se refera la lovitura, nu la efectul loviturii...ca dam cu tenergy si mingea face bucla, ca dam cu iarba si doar ridicam mingea peste fileu tot topspin se cheama...
2.topspinul se refera la efectul unei lovituri, la acea traiectorie cazuta cu rotatia mingii in sensul acelor de ceas ...cand adversarul imi da backspin iar eu tai, imprim mingii un efect de topspin...deci dau topspin:lol:
poate ma lamureste cineva ce-i ala topspin
Topspin se refera la lovitura care produce efectul de topspin.
Daca vrei sa te referi la efectul de topspin obtinut cu o alta lovitura, trebuie sa precizezi. Cu iarba nu poti da topspin, chiar daca faci miscarea sau daca obtii efectul. Trebuie sa le ai pe ambele pentru a spune ca dai topspin.
In engleza exista termeni separati: loop pentru lovitura si topspin pentru efect. In romana a fost importat un singur termen.

Topspin se refera la lovitura care produce efectul de topspin.
Daca vrei sa te referi la efectul de topspin obtinut cu o alta lovitura, trebuie sa precizezi. Cu iarba nu poti da topspin, chiar daca faci miscarea sau daca obtii efectul. Trebuie sa le ai pe ambele pentru a spune ca dai topspin.

In engleza exista termeni separati: loop pentru lovitura si topspin pentru efect. In romana a fost importat un singur termen.

Sunt destule ierburi care pot imprima putin efect, deci e totusi posibil sa lovesti mingea cu iarba cu o miscare de jos in sus si sa imprimi putin topspin.

http://www.youtube.com/watch?v=rwXcMMS82aI&feature=fvwrel
Tipul in portocaliu are iarba pe rever.

uite ca la sensul asta nu ma gandisem si cred ca e cel corect! Asta daca fac analogia cu underspin, care inseamna "sub"-taiata. Rezulta ca daca mingea este lovita in partea de sus, "top" in engleza, atunci este topspin. Greseala mea era ca dadeam celalt sens al cuvantului "top"- cel mai.

Back
Sus