Tehnica cu long-pips (iarba)

Domnilor, daca nu jucati des cu acest soft denumit iarba, nu ai nici o sansa in competitie, mai bine zis in amatur!!! Eu recomand celor care vor sa invete loviturile contra ierbii, sa faca cateva antrenamente cu acest soft, ca sa pota deprinde sau perfecta loviturile dificile care se intorc de la acesti jucatori denumiti "ierbari". Si eu m-am antrenat si ma antrenez cu un asa denumit- ierbar, am capatat ceva experienta, dar nu excelez cu toate ca joc destul de des, asa ca trebuie sa faci multe ore de antrenament ca sa poti invinge un asemenea jucator!!! Unii se dau mari si tari ca stiu, ca pot ca..., dar nimeni nu s-a nascut invatat, iar totul se deprinde numai prin munca-antrenament!!! Succes si voua!!

"am remarcat ca ierbarii locali (ma refer doar la liga judeteana, nu la Amatur) stau mult mai aproape de masa si executa foarte rar un chop ca la carte, doar taieturi scurte. Ar fi foarte interesant sa joc cu un chopper cu miscare completa. "

eu nu cred ca lui Joo ii place sa alerge ca un caine in toate partile la 5m de masa
cred ca este fortat
in sensul in care asta este tehnica contra atacantilor buni
cred ca nici un aparator nu pleaca de langa masa daca nu are cine sa-l forteze
daca un aparator sta la masa si atacantul il omoara e fortat sa se departeze ca sa-i scoata mingiile
daca nu, se apara lejer de pe masa si asta este

Eu zic ca doar aici e in elementul sau! Pentru a executa acele chopuri energice, ai nevoie de spatiu de manevra. In plus cu cat esti mai departe de masa, mingea adversarului isi pierde mai mult din efect devenind mai controlabila. Bineinteles ca pentru acoperirea spatiului de joc ai nevoie de o conditie fizica deosebita, de care insa Joo inca nu duce lipsa. Deci tipul de aparator clasic va sta intotdeauna departe de masa, apropiindu-se doar atunci cand poate contraataca.

Ceea ce-l face modern, e faptul ca are un joc mai agresiv, folosind des contraatacul. Dar faza de aparare, cu mingi puternic taiate, departe de masa, o joaca in cel mai pur stil clasic!

:shifty:
---------- Post added 06-Jan-2012 at 00:27 ----------
trebuie sa antreb si eu pe cei care au jucat sau joaca cu halmark original ox care sunt avantajele sau sa zic asa punctele forte si minusurile ? merge la chop blok push ?? este diferenta mare intre rosu si negru ?multumesc!

Fata rosie are un efect deranjant mult mai mare decat decat cea neagra.Este identica cu SB, poate chiar mai buna! Punctele superforte sunt blocul pasiv si chopblocul. Deoarece e foarte subtire si se lipeste greu, recomand lipirea cu folie dubluadeziva!

multumesc!
---------- Post added 06-Jan-2012 at 10:46 ----------
of cat m-am chinuit pana am pus-o pe folie era cat pe ce sa o stric atentie mare cand le lipiti !!!

Eu am rulat-o pe o butelie de spray si am aplicat-o cu miscare inversa pe folie, asa cum mama intindea foaia de aluat cu ruloul in tava de copt . La Dr.Neubauer s-au desteptat mai devreme si toate frictionlessurile le vindeau cu folia gata aplicata.

Momentan joc cu o paleta anti topspin. As vrea sa trec la una cu o fata de ierbar si cu o fata de atac. Niste sfaturi pentru a ma acomoda mai usor cu paleta ?
:):D

Am vazut în filmul din primul post ca jucatorul acela tot ?nv?rtea paleta.
Exista o specificație prin regulament în ceea ce privește ?nv?rtirea ei ? Pot ajuta mișcarea cu mana libera ?

daca joci cu bunica,cu siguranta da...numai jucatorii f buni pot invarti paleta ( cu folos )...
paun...ce vrei sa faci cu iarba?

Eu nu am auzit sa fie interzisa intoarcerea paletei, chiar este recomandat daca vrei rezultate optime.
Sunt multi softisti invidiosi care au ceva cu ierbari indiferent cum joaca, am intalnit pe cineva si spunea ca nu am respect daca intorc paleta.

Back
Sus