Referitor la comentariul facut de Chuck, cu privire la atitudinea lui Seni Ionut...confirm ca "spectacolul" de azi a fost lamentabil...
La meciul lui Alex cu Cristi (Cionoiu), persoana care statea in spatele terenului de joc,(am aflat ulterior ca este "celebrul" jucator de tenis de masă Seni...) cu rol de "antrenor" al lui Alex...a avut cateva iesiri incredibile...culmininad cu lovirea lui Alex in genunchi, cu brutalitate, cel putin o data! Practic acel copil, Alex, lasat pe "mana" unui om, care nu are nicio legatura cu educatia copiilor, cu pedagogia, psihologia, sau macar cu respectul fata de ceilalti competitori...se chinuia sa nu planga, se apropia cu teama si umilinta ca sa primeasca "sfaturi" de la "mentorul" sau. Oameni buni, peste 30 persoane asistam inmarmuriti la meciul dintre Alex si Cristi...si comentam uluiti ce se intampla in "spatele" cortinei. In permanenta bietul copil privea intr-una speriat spre coltul din spatele mesei, in care "galacticul" antrenor Seni gesticula, se stramba iar intre seturi tipa realmente la Alex amanintandu-l si chiar lovindu-l...cand acesta indraznea sa-si spuna si el parerea!!!
Mi-e mila de Alex, mi-e mai mila insa de alti posibili astfel de copii care pot incapea pe mana unor "campioni" care modeleaza prin mijloace primitive aceste caractere nevinovate...
Am asistat in urma cu ceva vreme la un spectacol aproape similar, la un concurs, in care un copil de aproximativ 7-8 ani, blondut, mergea dupa fiecare set plangand si tremurand de frica catre tatal sau...Da, exista o multime de "instructori" care, pentru succesul propriilor copii chiar, sunt dispusi sa tipe la ei si sa-i faca de ras in public, otravindu-le inca de mici personalitatea, varsandu-si frustrarile si neimplinirile pe acesti copii lipsiti de aparare...
In Germania, mama unui copil a fost retinuta la politie si a trebuit sa dea o declaratie pentru o singura palma data intr-un supermarket copilului sau, care plangea. Apoi a fost luni de zile sub supravegherea institutiilor care ocrotesc copiii.
In cazul de azi...cu certitudine oricine dintre noi ar fi sunat la 112...cred ca Seni ar fi fost nevoit sa dea explicatii amanuntite cu privire la comportamentul abuziv folosit pentru "motivarea" elevului....nu copilului sau!!! Chiar daca nu suntem in Germania!
In loc de epilog...
Sa fi fost in locul lui Cristi Cionoiu...dupa prima iesire nervoasa a "antrenorului" plecam de la masa...
Dar..cinste lui, in ciuda tuturor presiunilor...a terminat meciul cu fruntea sus, chiar daca a fost "invins"...
Intrebare...pentru toti acesti antrenori cu mentalitati violente: daca l-ar antrena la ping pong pe Badr Hari, din K1, tot asa s-ar purta? E retorica...nu trebuie sa raspundeti dragi "antrenori galactici"...