Cred ca e foarte important sa gasesti o combinatie potrivita cu stilul tau de joc si cu strategia ta de joc.
De exemplu: un jucator care face aparare clasica va cauta un lemn cu viteza nu mai mare de OFF-, cu fete de la DEF la OFF pentru FH si cu o fata defensiva la BH (care poate fi cu zimti sau lisa, cu sau fara burete). Un alt jucator care joaca blocaj langa masa poate avea fete lise pe un lemn ALL panala OFF+, eventual cu short-pips pe una sau ambele fete. Un jucator ofensiv poate juca cu fete lise sau short-pips pe un lemn ALL pana la OFF+, insa strategia sa va fi diferita de a celui care joaca blocaj.
Nu am cautat sa epuizez posibilitatile mai sus, insa cred ca ati prins ideea: nu paleta joaca, ci jucatorul. Paleta poate ajuta jucatorul sa-si defineasca si sa-si puna in aplicare strategia de joc, loviturile - "stilul".
Si, pentru a fi mai aproape de topic, cred ca lemnul este mai important, pentru ca, teoretic, joci cu el mai multa vreme, pe cand fetele se tot schimba. Producatorii de fete vin mereu cu ceva nou, mai bun, mai roz, mai verde, mai albastru "mai bun ca Tenergy". In timp, fetele evolueaza, insa lemnul devine mai bun pe masura ce se invecheste. Este mai probabil sa schimbi mai multe perechi de fete pana schimbi o data lemnul.