Se schimba centrul de greutate, forma paletei,precum si simtul lemnului. Nu vei castiga foarte multe grame in plus. Eu am avut un Mazunov, de 104, 162/154 parca dimensiuni standard, l-am redus la 156/150 la maestrul Alehandro, insa nu am castigat decat vre-o 3 4grame. Daca il micsorezi la 150/150, il strici, si mai multe de 2-3 grame nu castigi. Se va face mai rigid, si mai iute. Nu te sfatuiesc sa faci asta. Daca vrei sa fie setup-ul mai usor, umbla la greutatea fetelor (ia burete mai subtire, schimba fetele cu care joci, etc), numarul de straturi de lipici pe care le aplici. Poti pune fata cu 5mm deasupra manerului, astfel paleta devenind mai usoara. Si crede-ma, o paleta mai grea este una mai stabila, mai buna la topspin, contre si capace. Ai numai avantaje.
Daca tot ti se pare grea, poate ar trebui sa incerci sa faci si un pic de sala...

[/Q
am observat ca un setup mai greu e mai bun la topspin dar ma gandeam la viteza de reactie crescuta fiind un setup mai usor!si ma asteptam sa castig mai mult de 2-3 gr la greutatea lemnului!lemnul este mai greu de controlat?ms!