Pentru domnul Zedler: maestre, nu voi găsi niciodată cuvinte să mulțumesc pentru ce faci! Nu știu dacă merit cuvintele astea pe care le tot scrii. Dar știu sigur că ești unul din cei care merită tot ce am scris eu în cartea mea. Un om care citește ce scrii dumneata peste tot, vede pasiune adevărată și nimic altceva!
Eu sunt un „netrebnic” care nu-s în stare nici să fac rost de bani ca să-mi tipăresc vreo 200 de cărți. Și dumneata mă lauzi într-una...
- - - Actualizat - - -
Pentru domnii Matei Dumitru, Ciobanu Gabriel, Antal Denes și alții ca ei:
Domnilor, îmi faceți o onoare dacă ziceți că vreți să cumpărați cartea. La un moment dat era chiar să renunț la ideea de a mai încerca s-o public și să rămân doar cu exemplarul unic pe care-l am și cu momentele (plăcute, dealtfel) în care am avut plăcerea să o prezint sau să citesc din ea unui număr restr?ns de oameni. Când mă gîndesc la asta, parcă-mi imaginez cum își citeau Eminescu și Creangă creațiile în mijlocul prietenilor din Cenaclul Junimea...și cum au ajuns apoi să ?nvăț eu despre ei la școală după 100 de ani

Forumul ăsta mi-a servit mie drept „Cenaclu AmaTur”
?n alte momente trăiesc o senzație ciudată de care aș vrea să scap cât mai repede. Recitesc cartea și mi se pare că nu-i bună de nimic....sper să nu fie adevărat.
Departe de mine g?ndul că voi „însărcina” pe cineva să-mi ducă cartea pe la turnee (chiar dacă am absolută încredere în prietenii de la CS Agnita). Nu vreau să pierd acea plăcere deosebită a reîntâlnirii mele cu „eroii” cărții. Mai lipsește doar să am măcar 100-200 de bucăți (cum zicea și maestrul Zedler) și voi pleca fără ezitare spre Bistrița sau altundeva.
Domnilor, îmi permit să scriu mai jos câteva aspecte generale legate de ceea ce ?nseamnă cartea asta și încercările mele de a o multiplica. Vă rog să citiți, poate fi interesant.
- - - Actualizat - - -
Pentru toți amaturiștii care mai au pasiunea în suflet:
fiindcă s-a adus în discuție problema prețului de vânzare a cărții, vreau doar să spun că această carte costă autorul destul de mult, pentru că conține multe pagini color. am inclus în ea multe fotografii, pentru că eu chiar am vrut să fie o „poveste” frumoasă. pentru mine merită investiția, de-aș ști că ar vrea s-o cumpere măcar cei...73 de „gladiatori” cărora le-am pus numele efectiv în ultima parte a cărții (”Epopeea Amatur”)
acum chiar vreau să se știe cine sunt aceștia, așa că voi face aici o „plicticoasă enumerare”:
printre cei mai „tineri”: Alexandra Bejinariu, „Ricky” Oroszlan, Fruzsina și Huba Bartha, Andrei Tomică, Vlad Farcaș, „Mișu” Nemaciuc, Darius Dumitra
din Agnita: Csaba Zedler, Dumitru Nicula („Geo”), Paul Oancea, „Ioji” Puiuleț, Adrian Eftimie;
din Sibiu: Dragoș Temelie, Gabi Danieliuc, Cornel Migea, Darie Aron, Bela Benyovski, Sandu Mitzea
de pe lângă Sibiu: Nicu Banu, Florin Govoreanu, Simona Weiss
din Brașov: Gelu Vlădoiu, Dan Tecuschi, Ovidiu Pitac, Iulian Roman
de pe lângă Brașov: Antal Denes, Dumitru Beltechi (Emi)
din Cluj-Napoca: Mircea Iușan, Laszlo Toth, Nasta Purcaru, Bela Vari, Boby Simion, Ștefan Rusu, Gabi Gogu
de pe lângă Cluj-Napoca: „Gipsy Kings” (nici până azi n-am reușit să aflu numele lui adevărat), Pop Dănuț, Rodica Sicoe, „Doru” Florescu, Dumitru Matei, Claudiu Andone
din ?nsorita Dobroge: „Fane” Medeleanu, Viorel Sterea, Dragoș Motișan, Viorel Chiurtu
din Targu-Mureș: Gabi Farkas, Csaba Simon
din Sighișoara: Gabi Tipser, Nicu Oneț, Florin Samoilă
din Bistrița: Viorel Ț?ră, Florin Apian, Claudiu Barabaș
din Vatra Dornei: Vasile Marcu, Gabriel Ciobanu
din Galați: Norocel Bocănială, Paul Dragomir
alți moldoveni: Vasile Ursulean, Mehmet Sengoz
din Ținutul Secuiesc: „Zoli” Pal, „Pali” Tokos, Karoly Bajko, Zsolt Lakatos, „Feri” Denes și nepoțelul său, Attila Szavuly”, Jeno Tamas
din București: Mihai Vrînceanu, Dan Bodeanu
din toate colțurile țării: Sorin Botircă, Vali Șuța, Iuliu Zedler, venerabilul Eugen Sinescu, glumețul Dan Petrov
- - - Actualizat - - -
Am încercat marea cu degetul și am scris un mesaj Otiliei Bădescu. Am spus doar că aș vrea să-i trimit cartea s-o citească și să scrie o pagină despre ce crede ea despre carte (doar dacă i-ar fi plăcut, bineînțeles). Nu mi-a răspuns nici nu nici da, iar acum am remușcări g?ndindu-mă că am deranjat-o cu îndrăzneala mea...
Acum mi-am făcut un blog și încep să postez pe blog câteva „secvențe” din carte. După care voi încerca să invit cât mai mulți amaturiști să viziteze blogul și să aprecieze cartea. Acum încerc să găsesc cea mai bună modalitate de a face asta aici (adică să citească cât mai mulți, ca să am apoi cât mai mulți vizitatori pe blog). în vreo 2 zile cred că termin de postat pe blog. Sper că merg?nd pe calea asta voi avea mai mult succes pentru o eventuală sponsorizare. Dar îmi stă g?ndul într-una la acea „prefață” pe care ar putea s-o scrie Otilia Bădescu dacă ar vrea.... Cu o asemenea prefață, cartea asta ar avea succes și în afara cercurilor în care se ?nv?rt amaturiști și în felul ăsta toți cei 72 de eroi, dar de fapt întreaga familie AmaTur ar deveni cunoscută și apreciată...