Este un lemn cu o rigiditate si duritate medie, format din 7 straturi: Balsa in centru, fibre de carbon si arylate, si lemn Koto la exterior.
- Are o greutate de aproximativ 90 de grame.
Viscaria nu are balsa in centru, in nici un caz. Probabil ca ati citit de pe niste site-uri care au aceasta informatie complet eronata. Am avut cateva Viscaria si nici una nu avea balsa in centru. Mi-a confirmat si un dealer Butterfly din Germania ca acea informatie e gresita. Nu luati de bun chiar tot ce gasiti pe site-uri.
Viscaria are un feeling mediu soft de aceea merge combinat cu fețe cu butere mediu sau mediu tare. Barwell Fleet mi s-a parut mult mai hard, dar cel putin la fel de spinos.
Viscaria ... o paleta pentru jucatori "allround activ si ofensiv pasiv"

. Ce fain suna! Pe romaneste vorbind, Viscaria este ideala pentru jucatorii ofensivi care joaca aproape de masa cu topspin / retopspin si capace.
Mai totdeauna aici pe forum suntem incurajati sa nu luam de bune chiar toate ratingurile de pe diverse forumuri straine, multe fiind subiective iar unele chiar diletante. Cel mai bine este sa formulam pareri despre lemnele cu care chiar am jucat, pe care le-am testat noi insine.
Asadar, lasand la o parte rating-urile de pe forumurile de afara unde Viscaria are control de numai 8.1 iar Barwell Fleet de 9.6 (
www.tabletennis.db) pot spune ca am jucat cu ambele lemne si sincer nu mi s-a parut mai controlabil Barwell Fleet fata de Viscaria.
Iar faptul ca Viscaria e mai rapid decat Spirit iar e o chestiune de ratinguri. Depinde de lemn, de greutatea fiecarui lemn... Nu gasesti doua lemne identice. De exemplu am jucat cu un Spirit de 90 g care era mai rapid decat Viscaria de 84g. Ratingurile pot si inselatoare.
Repet parerea mea pentru dl Andi: si Viscaria si Barwell Fleet sunt lemne foarte bune, dar trebuie probate pentru a vedea care se potriveste mai bine stilului tau de joc, care are feelingul mai placut pentru mana ta. Succes!