VISCARIA - vechi si nou

- Viscaria, la inceput a avut stratul central de kiri. Lemnele noi au stratul central de balsa.( sunt mai usoare)
- Exista diferente mari intre Viscaria cu fluture negru si cele cu fluture argintiu:
- cele vechi au simt mai placut si mai mult control.
- Cine a jucat cu ambele modele, imi v-a dat dreptate referitor la faptul ca este diferenta mare intre lemnele cu fluture negru si cele cu fluture argintiu( valabil si la TBS, Maze si la alte modele.
- Jucatorii profesionisti nici nu joaca cu lemne care sunt in comert. Folosesc cele cu fluture argintiu, pt marcheting, reclama.

Hai sa fim seriosi, jucatorii profesionisti de ce nu joaca cu lemne vechi de 50 de ani? Tehnologia avansata creaza produse mai competitive si mereu va fi asa.

- Viscaria, la inceput a avut stratul central de kiri. Lemnele noi au stratul central de balsa.( sunt mai usoare)
- Exista diferente mari intre Viscaria cu fluture negru si cele cu fluture argintiu:
- cele vechi au simt mai placut si mai mult control.
- Cine a jucat cu ambele modele, imi v-a dat dreptate referitor la faptul ca este diferenta mare intre lemnele cu fluture negru si cele cu fluture argintiu( valabil si la TBS, Maze si la alte modele.
- Jucatorii profesionisti nici nu joaca cu lemne care sunt in comert. Folosesc cele cu fluture argintiu, pt marcheting, reclama.

Da-mi voie sa fiu reticent la afirmatiile tale.
Nici o firma care se respecta nu schimba reteta pe parcursul anilor pentru acelasi produs...daca la inceput a fost stratul central de kiri, la fel e si acum, daca produsul se vinde sub numele de Viscaria...motivul invocat ca cele vechi sunt mai grele si de aceea astea noi, cu fluture argintiu, ar avea balsa strat central, nu tine...procesul de productie a evoluat mult, tehnologia uscarii furnirurilor este alta, la fel si tehnologia de lipire...de aici provine diferenta de greutate...in urma cu 20 de ani erau diferente mari de greutate la lemne similare in functie de loturile de productie, care depindeau de loturile de furnir primite, tehnologia uscarii, etc...si crede-ma, am dat cu diferite lemne TBS cu fluture argintiu, si sunt diferente mari intre ele, la fel cum sunt diferente intre cele cu fluture argintiu si cele cu fluture negru..

...iar jucatorii profesionisti joaca exact cu lemne ca cele din comert, doar ca nu sunt loturile destinate pietei, ci loturile destinate cluburilor sponsorizate de producator...ca modalitate de selectie a lotului detinat cluburilor, acesta este format din lemnele taiate din mijocul foii mari de "sandwish"...selectie facuta doar la unele loturi...cele mai multe loturi trimit si lemnele "de la centru" pe piata...asa ca hai sa nu mai aruncam "vina" pentru performantele lor pe materiale...antrenamentul, talentul, munca, ambitia, capacitatea de reactie si nu in ultimul rand, inteligenta de joc, ca si stapanirea de sine, fac diferenta dintre jucatorii profesionisti, ca sa nu zic de diferenta dintre profesionisti si restul lumii...
...iar reclama nu consta in faptul ca fluturele este argintiu si nu negru...

Da-mi voie sa fiu reticent la afirmatiile tale.
Nici o firma care se respecta nu schimba reteta pe parcursul anilor pentru acelasi produs...daca la inceput a fost stratul central de kiri, la fel e si acum, daca produsul se vinde sub numele de Viscaria...motivul invocat ca cele vechi sunt mai grele si de aceea astea noi, cu fluture argintiu, ar avea balsa strat central, nu tine...procesul de productie a evoluat mult, tehnologia uscarii furnirurilor este alta, la fel si tehnologia de lipire...de aici provine diferenta de greutate...in urma cu 20 de ani erau diferente mari de greutate la lemne similare in functie de loturile de productie, care depindeau de loturile de furnir primite, tehnologia uscarii, etc...si crede-ma, am dat cu diferite lemne TBS cu fluture argintiu, si sunt diferente mari intre ele, la fel cum sunt diferente intre cele cu fluture argintiu si cele cu fluture negru..
5 straturi lemn (Koto in exterior si Balsa in interior)+ 2 straturi Arylate Carbon | Greutatea: cca 94 grame | Dimensiunile lamei: 157x150 mm | Dimensiunile manerului: 100x25 mm | Grosimea lamei: 5.8 mm | Vibratii: 10,3 | Reactie: 11,8 | MADE IN JAPAN
- tt-shop.ro/butterfly ne da balsa la interior

...iar jucatorii profesionisti joaca exact cu lemne ca cele din comert, doar ca nu sunt loturile destinate pietei, ci loturile destinate cluburilor sponsorizate de producator...ca modalitate de selectie a lotului detinat cluburilor, acesta este format din lemnele taiate din mijocul foii mari de "sandwish".
..selectie facuta doar la unele loturi...cele mai multe loturi trimit si lemnele "de la centru" pe piata.

- La asta am vrut sa ma refer si eu ca sunt selectionate.

..asa ca hai sa nu mai aruncam "vina" pentru performantele lor pe materiale...antrenamentul, talentul, munca, ambitia, capacitatea de reactie si nu in ultimul rand, inteligenta de joc, ca si stapanirea de sine, fac diferenta dintre jucatorii profesionisti, ca sa nu zic de diferenta dintre profesionisti si restul lumii...

- nu m-am referit deloc la faptul ca performantele jucatorilor ar fi influentate de materialele cu care joaca( ei pot juca cu orice) mi-am spus doar parerea mea personala despre Viscaria cu fluture argintiu si fluture negru ( am jucat cu ambele variante),parca despre asta este vorba in acest topic

oare Zhang Jike asta de ce nu joaca si el cu o Viscaria cu fluture negru ? Cred ca nu-si permite...:D

Sper ca sunteti constienti de faptul ca daca un lemn are fluture negru nu inseamna neaparat ca e mai bun decat unul cu fluture argintiu...

Corect! si eu am avut cateva TBS-uri cu fl.negru si cel mai bine joc cu unul nou cu maner ST. Daca sunt mai bune nu stiu! Depinde de la om la om! Oricum si psihicul are un rol mare aici(daca i-ti place lemnul joci mai bine).

Multi vorbesc vorbe...sa ramana cei care au dat cu ambele Viscarii sau cu ambele Spirite sau cu ambele Maze...despre ce vorbim ? Repet : sa vorbeasca cei care au dat cu ambele variante ale lemnelor respective...daca Spirite se mai gasesc si se mai pot emite pareri, la Viscarii in afara de sherkan69, Johnny Erasure, Andrei Coroiu, Iulian Bularda si eu ( persoane care au tinut si dat cu mai mult de trei Viscarii cu fluture negru in mana in cariera lor de jucatori ) ii rog sa se abtina de la comentarii...nu pentru ca nu stiu sau nu se pricep, ci pentru ca realmente cele cateva Viscarii adevarate din tara noastra se impart la persoanele mai sus mentionate...la nici un lemn nu e diferenta atat de mare ca la Viscaria de la generatiile vechi la cele noi !

Ultima editare:
Multi vorbesc vorbe...sa ramana cei care au dat cu ambele Viscarii sau cu ambele Spirite sau cu ambele Maze...despre ce vorbim ? Repet : sa vorbeasca cei care au dat cu ambele variante ale lemnelor respective...daca Spirite se mai gasesc si se mai pot emite pareri, la Viscarii in afara de sherkan69, Johnny Erasure, Andrei Coroiu, Iulian Bularda si eu ( persoane care au tinut si dat cu mai mult de trei Viscarii cu fluture negru in mana in cariera lor de jucatori ) ii rog sa se abtina de la comentarii...nu pentru ca nu stiu sau nu se pricep, ci pentru ca realmente cele cateva Viscarii adevarate din tara noastra se impart la persoanele mai sus mentionate...la nici un lemn nu e diferenta atat de mare ca la Viscaria de la generatiile vechi la cele noi !

Pt. ca ma simt vizat de aceste afirmatii, tin sa-i fac d-lui danmihai
1 recomandare:
- nu mai faceti afirmatii categorice daca nu cunoasteti subiectul in mod exhaustiv pentru ca riscati sa gresiti, si

2 precizari:
-a) eu nu fac afirmatii si nu imi dau cu parerea daca sunt in necunostinta de cauza, asta in caz ca nu ma cunoasteti, si
-b) intamplator, PRIMUL meu lemn a fost un Viscaria si, culmea, cu fluture negru, primit in anul 2008, si cu care am jucat un an, despartindu-ma de el nu intentionat, ci pentru ca lemnul a fost rupt, iar cum la vremea respectiva nu "exista" Dan Pop care sa il repare, acum cred ca deja a putrezit cine stie pe unde...imediat, adica in 2009, am achizitionat un altul, de pe site-ul www.dandoy-sports.com, cu fluture argintiu, care a sosit cam la 1 saptamana dupa ce a devenit campion mondial ZJK, ulterior acestei performante lemnul devenind dintr-o data foarte cautat, apreciat, si, imediat la magazinele de profil, aproape dublu la pret. Spun acest lucru si stiu foarte bine ce spun, asta ca sa nu existe comentarii.

Nu inteleg de ce este nevoie sa fi tinut in mana mai mult de 3 Viscarii cu fluture negru ca sa-ti poti da cu parerea despre el...:?:

Viscaria cu fluture argintiu este ceva mai rapid, si pot fi rautacios facand afirmatia (asa, ca figura de stil), ca cine nu reuseste sa stapaneasca un Viscaria cu fluture argintiu isi cumpara un Viscaria cu fluture negru, asa, ca moft...no offence pentru jucatorii mentionati mai sus de danmihai, pe Johnny Erasure si pe Iulian Bularda avand placerea sa-i cunosc si pe care-i respect si salut!!!...chiar daca acestia ma "doboara" la masa de joc (cu Johnny nu am jucat, dar cred ca este "peste" mine...), trebuie inteles ca un om nu se judeca dupa rezultatele din tenis sau dupa numarul de lemne din colectie (...iar asa, doar ca sa ma dau laud, am avut in proprietate cel putin 100 de tipuri de lemne, de la cele ieftine, pana la IF si TB ZLC, si am incercat cel putin alte 100, inclusiv super ZLC-urile Bfy sau Cresailuri)

NU stiu de ce se face afirmatia ca la Viscaria este cea mai mare diferenta dintre generatii...eu am vazut diferente mai mari de comportament intre TBS-uri ale aceleiasi generatii (si credeti-ma ca am dat cu suficiente), ca sa nu mmai vorbim de Cresailuri ( generatii mai vechi, sau mai noi...iar aici nu stiu cati au tinut mai mult de unul in mana)...

Aici: http://www.tenisdemasa.ro/forum/sho...traturile-lemnelor&highlight=compozitie+lemne sunt discutii despre compozitia lemnelor, si sunt inclusiv discutii pe tema stratului central de la Viscaria, ramase in coada de peste...

Sper ca aceste discutii sa nu degenereze intr-un fight fara sens.

Respect!
Gabi Craciunica

Ultima editare:
E clona sigur ...

Fara suparare, puteti spune orice despre acest lemn, insa in nici un caz nu este clona. Credeti-ma, cunosc foarte bine lemnele originale Viscaria.
Poate va inseala scrisul, lemnul a fost curatat profi si s-a mai dus din el insa inainte de asta era aliniat si in partea dreapta asa cum este la cele originale.

- - - Actualizat - - -

Ultimul lemn Viscaria cu fluture negru din colecție (88g):

Aici este imprimeul Butterfly de pe lemnul Viscaria inainte de a fi curatat:

Se vede ca nu este o clona, este un imprimat original.

Un alt lemn Viscaria old tag superb. Cam greuț, 96 g, dar foarte bine echilibrat. O fi clonă, n-o fi clonă ...;)

NU cred, Johnny este colectionar infocat...iar intrebarea lui a fost retorica....este clar ca stie ca NU este clona...hehe.

Dom' Bogdan, o sa va scriu in privat despre cum puteti intra in posesia unei Viscarii cu fluture negru...va recomand evitarea oricaror discutii sterile initiate din plictiseala ori prea mult timp liber.

Back
Sus