Panoul ierbarului amator - clasamente

Lemnele Tachi si Mefisto de la Re-impact au la baza exact teoria lansata de mine intr-un post anterior.
http://re-impact.de/
Tachi are 4 straturi subtiri de lemn moale pe FH, carora li s-a adaugat unul foarte gros de balsa (4-5 mm) si unul subtire de lemn mediu tare pe BH.
As incerca si eu ceva similar (cand voi mai strange niste bani). Ma gandesc la
(v1)
Koto (0.6) - limba (0.6) - tei (miez de 3 mm) - limba (0.6) - balsa (4) - nuc (0.7)
sau
(v2)
Koto (0.6) - limba (0.6) - tei (3 mm) - limba (0.6) - balsa (1.5) - balsa (2) - nuc (0.7)
Lemnul (V2) ar fi ceva mai flexibil pe BH decat v1. La viteza nu stiu cum ar iesi. Probabil ca v1 mai lent...
- - - Actualizat - - -
Gasiti poze aici:
http://re-impact-blades.com/blades/hydra/
Cei cu ochiul format s-ar putea prinde ce esente s-au folosit in constructia acestor lemne. Tachi si Mephisto au presa foarte buna printre ierbari. Exista si o varianta de Tachi cu stratul exterior de pe BH vopsit in rosu (Tachi 4010 parca). Se spune despre ea ca e putin mai rigida si mai buna la blocuri si chop-uri decat cea clasica.
- - - Actualizat - - -
Fac o ajustare importanta la clasamenul postat anterior.
Lemnul Butterfly Defense II nu e pentru mana mea. Posibil sa fiu eu vinovatul, dar nu reusesc sa-l stapanesc la fel de bine ca pe cele facute de Dl. Levi. Salcia e o esenta cu proprietati unice si foarte diferite de ale altor lemne. Pentru cei ce nu sunt obisnuiti cu ea se poate dovedi dificila tranzitia. Am dat la redus lama lemnului la 154 x 145 mm, marimea originala de lopata putand fi si ea cauza problemelor mele. Daca nici asa nu il voi simti potrivit il voi scoate la vanzare (cu pierderea de rigoare :p).
Campioanele mele pentru iarba in OX raman deocamdata
limba (0,6) - limba (0,6) - plop (3,2 mm) - mahon (0,6) - plop (0,6)
si
limba (0,6) - nuc (0,6) - plop (3,2 mm) - mahon (0,6) - plop (0,6)
Ambele sunt foarte bune. Primul parca e o idee mai lent atat pe FH cat si pe BH.
Felicitari d-lui Levi, singurul care a reusit sa produca lemne potrivite pentru stilul meu unic.
Dintre lemnele de pe re-impact.de doar Mephisto mi se pare cu adevarat promitator.

Ultima editare:
am dat din nou cu dawei 388 D-1 ox...foarte greu de lipit din cauza cauciucului f.subtire...buna pt block, returnarea servelor spinoase, plasarea mingilor si serve dubioase...spin reversal mare...insa nu agata (chopurile is jalnice), viteza e cam imprevizibila iar la atacuri drepte mingea se duce cam jos...exceleaza la plasarea sigura a mingilor langa fileu dar e jalnica la chopuri...

Mie cea mai buna mi se p.are dr.neuber superblock p.t stilul meu o recomand

Mi-a placut acest subiect deschis in urma cu mai mult timp de catre prietenii nostri "?erbari", si consider ca mai sunt inca destule de spus, asa ca il readuc in atentia poporului...:cool::)
...iar noi, softistii, stam deoparte si facem pe chibitzii...

Cine joaca cu un lemn BARNA trei straturi , a incercat Dragon's Talon
pe ea ??? Cum sare , cit de rapida este , cit de controlabila este , ce reversal spin prinde ???
Astept cu nerabdare un raspuns la postarea mea !!! Multumesc !!!
Vreau sa stiu , pt ca am un BARNA trei straturi si vreau sa stiu ce stie sa faca cu iarba aceasta ...
Inca o data multumesc !!!

Ultima editare:
Salutare, as vrea sa-mi impartasesc experienta de joc cu iarba de 3 ani. Am incercat Galaxy Neptune (OX & 0.7), Giant Dragon Meteorite (OX), TSP Curl P1-r (0.5), TSP Curl P2 (0,7), Palio CK531A. Anyway, Curl P1-r e the best, dar ca in miinele potrivite. Mie de exemplu nu mi-a reusit nimic cu el.
Din toate de mai sus, cele mai bune rezultate am avut cu Curl P2 (0,7), si zic ca e cea mai universala din acestea, dar foarte greu de gasit pe piata.
Deoarce al meu P2 era deja prea uzat, am trecut la Palio CK531A, si pot spune ca este o iarba foarte buna pentru pretul sau. apropo, testarile s-au facut pe lemnurile Donic Defplay si Nittaku Kym Kyung AH

Am încercat multe combinații. Acum joc cu următoarea paletă de care sunt mulțumit: lemn - Donic Defplay Classic Senso, iarbă neagră - Yasaka Phantom 0012, sendviș roșu - Yasaka Rakza PO. Nu sunt fețe interzise și se pot adapta la multe stiluri de joc. Sendvișul agață bine și permite topspinul. După părerea mea, e mai bun decât Spin Magic de la TSP.

joc de 2 ani si 4 luni cu iarba si-am incercat urmatoarele ierburi:ctt national pogo ox,joola badman ox,tsp curl combi 0.5 ,tsp curl cactus ox ,joola fakir ox,dr.neubauer superblock ox ,giant dragon giant long ox,tibhar grass d.tecs,dr.neubauer scalpel 0,5
ctt national pogo-lenta,cu bun control,nu intoarce bine efectul,buna pentru incepatorii cu iarba
joola badman -destul de rapida,intoarce destul de mult
tsp curl combi 0,5-este o iarba non ittf ,intoarce bine ,dar nu produce efect aproape deloc
tsp curl cactus ox-control bun,non ittf,intoarce bine si trimite si putin efect mingii
joola fakir ox-controlabila-nici rapida dar nici lenta,non ittf,intoarce bine,e buna si la chop si la block si trimite putin efect mingii
dr.neubauer superblock-control bun-lenta ,non ittf,intoarce bine ,e foarte buna la block si nu produce de loc efect
giant dragon giant long -nici rapida nici lenta,aprobata,produce efect mingii
tibhar grass d.tecs-rapida,aprobata,intoarce bine,produce efect mingii
dr.neubauer scalpel 0,5 -destul de lenta ,controlabila,non ittf,buna si la chop si la block,dar la block nu e mai buna ca una ox,nu produce efect mingii

Pe un lemn DONIC PERSSON POWERPLAY merge foarte bine dr.neubauer superblok ox si tenergy 80 fx si eu sunt un jucator de iarba de mult timp si am incercat mai multe fete si ox si cu burete pe mai multe lemne inclusiv KOJI MATSUSITA DEF,dar acesta DONIC de mai sus este mai controlabil din punctul meu de vedere.Se potriveste de asemenea si PALIO CK 531 OX,GIANT DRAGON DRAGON TALON OX care merg foarte bine pe DONIC POWER PLAY.Doresc bafta tuturor ierbarilor la joc.

haideti sa va pun mintea la incercare dragi ierbari si oixari:) ce fata omologata ittf se apropie ca si spin de superblock. Avand in vedere ca superblockul are 1,5 spin. Astept cu nerabdare pareri

Niciuna in stare netratata! Eventual Xi Ying OX uscata la soare.

Tapatalk-kal küldve az én SM-G357FZ-el

Chiar ieri am aflat despre o astfel de fata, la turneul de la București, de la Leorda Rares. Este vorba de Buffalo de la Dr. Neubauer. Este antispin fara frecare. Problema este pretul cam mare - 46 euro fara taxa de transport. La acelasi pret este si fata A-B-S pe care am cumparat-o acum 2 ani si cu care nu m-am inteles de loc. Am impresia ca are un burete cam dur si sare mingea ca din gard. O fi si mana mea de vina ..... de cap .... ce sa mai spun ..... E destul de complicat sa fii ierbar: pe de-o parte te injura softistii, pe de alta intri in hatisul materialelor, a lemnelor, cheltuiesti o groaza de bani si tot nu ajungi la o concluzie clara. Dar pasiunea cere sacrificii ...

La mine este alta problema, in 6 ani de Amatur mi-am castigat respectul fata de softisti, ma stie toata tara si nu am problema asta, problema este ca de un an joc in Ungaria si nu am voie cu superblockul, si nu stiu ce fata sa-mi pun pe rever, si sa incurce similar cu blokul.
PS: Laki incearca sa ma ajuti nu sa ma incurci:), chiar nimic nu este omologat si suparator la joc?:) fata uscata la soare? glumesti sau vb serios

Foarte serios! Acum vreo doi ani, cu o astfel de fata preparata de mine, Szakali Csaba a castigat un turneu al padurarilor in Croatia unde se acceptau doar fete de pe lista ITTF.

Tapatalk-kal küldve az én SM-G357FZ-el

Dl.Roman va recomand ceva ce este foarte aproape, sau aproape identic cu ceea ce face Superblock-ul: Dr. Neubauer Buffalo. Il puteti achizitiona de la dl. Rares Leorda. Eu l-am incercat si este ok. Un pic trebuie sa va obisnuiti cu buretele de 0,6.

Buna ziua,

vreau sa vorbesc putin despre: Palio CK531A

Viteza 5.5
Spin 4.0
Control 7.3
Deceptie 6.4
Inversarea spinului 7.6

In afara de Joola Badman reloaded , palio este una dintre cele mai bune ierburi pe care le-am incercat pe un lemn situat la limita intre off- si off si anume Joola Viva.Desi joc cu iarba doar se cateva luni fiind suprins placut de dark side of table tennis, am incercat pe parcurs mai multe ierburi in varinata ox pana la 1 mm burete grosime ,Joola Badman este o iarba buna dar poutin incontrolabila pe lemn off asa ca am apelat palio ck531a in varianta 0.5 mm pe rever. Surprinderea mea a fost utilitatea ei la topsin bloc cu paleta deschisa si impinsa inainte usor, backspinul rapid cu care intoarce mingile m-a incurajat sa o folosesc mai mult sa ii exploatez calitatile. La serviciu returnarea efectului pot zice ca este medie insa controlul este foarte bun, se pot plasa mingi cu usurinta pe masa. Buna este si la bloc impotriva smash-urilor tot cu paleta deschisa insa doar de pe masa!!! La taiat merge bine de la semidistanta , distanta si de pe masa cu o traiectorie destul de joasa si repet cu un spin reversal mediu! Merege la lifturi doar de masa insa! se poate ataca cu reverul mingile inalte si seminalte de pe masa! Push lejer in mingile venite din antispin! O iarba buna zic eu , nu dintre cele mai bune , insa care isi face treaba cu desarvarsire!

Ultima editare:
De mingile de plastic ma tem si eu :( , vega lpo de la xiom -citisem si eu pe undeva nu mai retin unde ca sunt pentru noile mingi, dar daca nu mai imprima atat de mult efect adversarul ce sa returnam cu ele?? Nu stiu cum folositi dvs iarba dar eu o folosesc la returnari de servicii si la blocuri , cu cele de celuloid ma distrez insa cu cele de plastic nu am jucat desi am vazut ca marii jucatori folosesc tsp-ul si feint long la mingile de plastic, acum nu stiu ce sa zic pentru ca nu am experimentat si ei fac choppul departe de masa la topspinuri , in concluzie mie mi frica de mingile de plastic si am citit si mi s-a spus ca totusi fetele sandwich ar fi bune pentru stilul asta de mingi acum o sa vedem!

Vezi aici. Se pare ca pentru noi ierbarii, noile mingi sunt un cui in talpa. Acest lucru s-a demonstrat si la turneul de la Gheorgheni unde s-a jucat cu mingi de plastic. Rezultatul pentru ierbari este destul de nașpa, spin reversal si efect perturbator sensibil mai mic decat in cazul mingilor de celuloid iar chopul cu iarba creaza un spin mai mic. In plus se sparg intr-o veselie!
Traiasca ITTF!!!!

Ultima editare:
Dragi confrati ?botanisti?, dupa cum bine stiti ultimul refugiu al ierburilor friction less,care este Circuitul Amatur, va disparea incepand cu 1 iulie 2017 prin votul aproape unanim (Corcoz contra, restul pentru) al consiliului director. Unii dintre impatimitii acestui tip de iarba, au anticipat aceasta decizie si au trecut din timp la ierburile cu frecare(cele aprobate), la antitopspin sau pur si simplu au revenit la softuri. Totusi exista foarte multi jucatori in Amatur care mai joaca cu friction less. Amaturul e prea frumos pentru a nu merita o incercare de a trece in ?zona regulamentara? a listelor ITTF. Ar fi bine ca toti cei care au trecut cu succes la ierburi aprobate, sa-si descrie experimentul, abordand fetele si lemnele pe care ?le-au tranzitat?, si la ce setup au ajuns in final(daca au ajuns!)
Personal am probat o groaza de ierburi (si as mai proba). As aminti ?titularul? din semnatura:
Tibhar grass Dtecs-pentru mine este pana acum regele ierburilor OX. Foarte bun la bloc, chopbloc si chop de la distantă. Se simte la fel de bine pe lemnele de balsa(Andro Fiber comp Def, Dr. Neubauer Firewall+, si lemnele RE Impact) pana in ALL+(pentru cei care pe FH prefera jocul drept) dar si pe allwood (BT Joo Se Hyuk se pare ca e preferatul multora) sau lemne compozite de aparare(Nitaku Shake defence, BT Gionis carbon Def, Kazak Def+). Reversalul si efectul deranjant(acel falfait al mingii) e cel mai bun si cu antrenament adecvat pe BH poate deveni chiar un mijloc de atac redutabil. Totusi multora s-ar putea sa li se para prea rapid. Dar cu rabdare poti ajunge s-o stapanesti foarte bine

Back
Sus