AmaTur: Turneu A+ Turneu A+ "Dunărea Noastră... Descoperă Bucovina", Galați - 18.06.2016

Se reinscrie Babus Liviu-Ploiești-Avansati, daca se poate.Rog si un raspuns.Multam frumos.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Descoperă Bucovina - Question nr. 14!

Descoperă Bucovina - Question nr. 14!

Menționam într-un post anterior că băutura bucovinenilor ce-și cată de lucru pe munții de la poalele Rarăului, la coasă sau la polog, nu este palinca. Dar, la fel ca și ardelenii, iubitori de slană afumată, trebuie să taie o ț?ră din colesterolul porcului și folosesc, ca paliativ, în cantități farmaceutice (:)), o băuturică sprințară, cu puține ? la purtător, ce-și află numele într-una din plantele de ceai ce cresc pe dealurile țării de sus.

Cum se numește băutura cu pricina?

Tuica de pruna cu melisa si cu schinduc

- - - Actualizat - - -

Sau Afinata....tuica cu afine

- - - Actualizat - - -

Mai poate fi si rachiul cu schinduc

Nea Marcele iti aduc eu niste schinduc de la Iași. L-am primit de ziua mea si nu m-am incumetat niciodata sa il beau singur.

Menționam într-un post anterior că băutura bucovinenilor ce-și cată de lucru pe munții de la poalele Rarăului, la coasă sau la polog, nu este palinca. Dar, la fel ca și ardelenii, iubitori de slană afumată, trebuie să taie o ț?ră din colesterolul porcului și folosesc, ca paliativ, în cantități farmaceutice (:)), o băuturică sprințară, cu puține ? la purtător, ce-și află numele într-una din plantele de ceai ce cresc pe dealurile țării de sus.

Cum se numește băutura cu pricina?

Afinata:)

Răspuns corect!
Secărica. Adicătelea și ceai și beutură în același timp, ce să ne mai încurcăm cu beutura la bucurie și cu ceaiul, a doua zi, la necaz.
Dl. Arion Costel din Mărășești a pus m?na pe-o sticlă de secărică și pe poziția cu nr. 14 din lista finaliștilor concursului "Descoperă Bucovina".
Felicitări!

P.S.
Revenim mai pe seară cu întrebarea nr. 4 - Reloaded, datorită retragerii Dl. Dacian Cotcă din Oradea. Stay tuned!

Back
Sus