Dezavantaje:
-mai multi în sala!
Avantaje
-au intrat încă 40 de pe lista de asteptare
-cei care nu se califica din gr inf de 6 au de jucat 5 meciuri, iar în varianta de 4 calificați direct au 6 meciuri
-meciurile nu au interes de blat în inferioare iar repoziționarea în grupe este cea mai corect posibila, chiar mai corectă decât MP, clasament sau sarpe;
-durata de joc este mai mica sau sensibil egala chiar dacă sunt doua grupe pe o masa.
Posibil sa te întrebi de ce s-a terminat asa târziu. Aici sunt alți factori care țin de Bogdan dar nu neapărat defectiuni. Open-ul a început dupa ora 16 (?n schimb ceilalți au terminat rezonabil), și alte mărunțișuri cum ar fi sa se joace pentru locurile 3.
Apropo, la un A+ Nu se cade sa lipsească a doua cupa de locul 3!
Ref la grila A+ încă nu exista, se lucrează la ea și ne anunță Florin.
Salutari!
As mai adauga cateva " nuante "
Dezavantaje :
- 3 meciuri in INFERIOARE fara nici un impact DIRECT in clasamentul final ; poti sa le castigi pe toate si dupa 3 infrangeri in SUPERIOARE sa te duci acasa cu ultimul loc in clasamentul final ,si implicit punctele de rigoare , exact la fel cu un coleg care a avut 6 infrangeri in acelasi concurs ;
- 3 meciuri in INFERIOARE fara nici un stress , daca vreti " de antrenament " , pentru care nu prea e nevoie sa bati sute de km ..... le pot juca acasa :
- grupe de 4 = mai putine meciuri pentru cei ce se califica in ELIMINATORII ....mai precis 6 in loc de 8 ( in varianta grupelor inferioare de 6 ).....si ,daca pui cele 3 " amicale " , raman 3 meciuri " adevarate " ; aspectul acesta nu mi se pare de neglijat pentru ca ,cel putin eu , vin la turnee ca sa joc cat mai mult ;
IN concluzie consider ca acest sistem " rupe " COMPETITIA , ADRENALINA , fix ceea ce cautam marea majoritate din noi sambata de sambata .
La Arad , am castigat 3 meciuri in INFERIOARE si 2 in SUPERIOARE si !!! ATENTIE !!!! m-am calificat in ELIMINATORII dupa SETAVERAJ .
Cu 5 victorii din 6 meciuri puteam sa nu ma calific in ELIMINATORII , terminand turneul in urma unuia care intr-o conjunctura , e adevarat norocoasa , ar fi castigat 1 meci in SUPERIOARE dupa 3 infrangeri in INFERIOARE ( stiti bine ca daca ai 1 singura victorie in superioare te poti califica in eliminatorii ) .
Sunt curios ce pareri au si altii despre acest sistem .
Nu vad nici un avantaj in afara prezentei mai numeroase ( lucru nici el de neglijat in conditiile presiunilor , pe organizatori , din partea doritorilor ) care poate sa echivaleze , uneori , cu AGLOMERATIE si timpi morti ( si astea sunt , nu-i asa , DEZAVANTAJE )
In conditii de " criza " mi se pare mult mai competitiv un sistem cu o singura grupa ( 6 ,7 ) din care sa se califice sa zicem 4 , 5 si apoi eliminatorii ........jocuri mai putine da' macar cu miza .
Salutari tuturor !