AmaTur: Turneu A+ Turneu A+ "Memorialul Eugen Roman", Arad - 04.03.2017

Care ar fi avantajele acestui sistem de joc (4 jucatori inferioare si 4 jucatori superioare) fața de cel ce se utilizeaza in mod curent (6 jucatori inferioare si 4 jucatori superioare)?

---------- Post added 05.03.2017 at 20:22 ----------

Alta intrebare ...... grila de punctare pentru turnee A+ este cea utilizata in 2016? La grilele de punctare pentru 2017 de la butonul Info nu se da tabelul corespunzator turneelor A+.

Felicitări tuturor arădenilor care au participat la open, pentru locurile ocupate, mai ales ca, câțiva nu aveți vechime acolo. La fel felicitări lui Mihalescu Dinu, Jurje Alex, Szalay Liviu, Vladoiu Gelu, Veres Francisc, Birtalan Laszlo, Murgu Ioan si Lungu Marius, scuze pentru ceilalți, dar i-am pomenit in special pe cei pe care i-am întâlnit personal.
Și nu în ultimul rand multe felicitări lui Marza Sorin, pentru extraordinarul loc trei la OPEN, o surpriza nu chiar foarte mare pentru mine, dar cred că enorm de mare mai ales pentru cei cu care ai jucat. BRAVO Sorin.

Ultima editare:
[FONT=&quot]Arad - 2017.03.04[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
IDNume si prenumeDataPenalizare
524Algeorge Pop Ionut - Arad2017.03.21
N.png
- N
Delete
476Serban Marian - Orastie2017.03.07
N.png
- N
Delete
475Banu Florentin - Timișoara2017.03.07
N.png
- N
Delete
474Toma Cristian - Santana2017.03.07
N.png
- N
Delete
472Ielena Gratiela - Arad2017.03.07
N.png
- N
Delete
471Tutudan Nicu - Arad2017.03.07
N.png
- N
Delete
470Pop Florin Ioan - Lugoj2017.03.07
R2.png
- R2
Delete
469Miclea Ion - Lugoj2017.03.07
R2.png
- R2
Delete
468Schiopulescu Ion - Lugoj2017.03.07
R2.png
- R2
Delete
467Jurca Razvan - Bocsa2017.03.07
R2.png
- R2
Delete
466Caia Sebastian - Arad2017.03.07
R2.png
- R2
Delete
465Cocias Gheorghe - Oravita2017.03.07
R2.png
- R2
Delete
464Codea Eugeniu Ionel - Oravita2017.03.07
R2.png
- R2
Delete
463Ilia Ionicut - Oravita2017.03.07
R2.png
- R2
Delete
462Lascu Mihai - Dumbravita2017.03.07
R2.png
- R2
Delete
461Stoinescu Raul - Arad2017.03.07
R1.png
- R1
Delete
460Jeler Nicolae - Orastie2017.03.07
R1.png
- R1
Delete
459Docea Beniamin - Aiud2017.03.07
R1.png
- R1
Delete
458Jaouir Khaled - București2017.03.07
R1.png
- R1
Delete
456Demian Daniel - Arad2017.03.07
R1.png
- R1
Delete
455Pana Natanael - Arad2017.03.07
R1.png
- R1
Delete
454Ardelean Catalin - Arad2017.03.07
R1.png
- R1
Delete
453Loredan Bogdan - Arad2017.03.07
R1.png
- R1
Delete
451Deak Valentin - Sebis2017.03.07
R1.png
- R1
Delete
450Tarlea Adrian - Deva2017.03.07
R1.png
- R1
Delete
449Mateescu Florin - Hunedoara2017.03.07
R1.png
- R1
Delete
448Popovici Ciprian - Hunedoara2017.03.07
R1.png
- R1
Delete
447Neagoe Costin - București2017.03.21
R1.png
- R1
Delete
446Roatis Gheorghe - Oradea2017.03.07
R1.png
- R1
Delete
441Dinu Gheorghe - București2017.03.07
R1.png
- R1
Delete
440Crisanov Aurel - Timișoara2017.03.21
R1.png
- R1
Delete
439Neiconi Sabin - Hateg2017.03.21
R1.png
- R1
Delete
438Pelaghie Ioan - Targu Mureș2017.03.05
R1.png
- R1
Delete
437Mandru Bogdan - Hunedoara2017.03.05
R1.png
- R1
Delete
436Zsok Arcadie - Deva2017.03.05
R1.png
- R1
Delete
435Istrate Cristian - București2017.03.07
R1.png
- R1
Delete
434Sorescu Deian - Resita2017.03.07
R1.png
- R1
Delete
433Gergely Anton - Oradea2017.03.07
R1.png
- R1
Delete
432Bulz Ovidiu - Arad2017.03.05
N.png
- N
Delete
431Gheorghe Nicu - Drobeta Tr Severin2017.03.05
R2.png
- R2
Delete

Felicitari Lulu pentru evolutia spectaculoasa! Ma bucur ca ai revenit in competitie !
Bravo Gelu pentru clasare !

Am ajuns acasa , nu cu mult timp in urma , dupa un drum lung , lung , lung .
Pentru mine a fost Turneul A+ cu numarul 8 .
Ar fi vreo cateva aspecte de discutat si poate de analizat , da' , in seara asta vreau sa spun doar atat : mi-a placut la Arad si voi reveni cu placere cand voi mai avea ocazia .
Felicitari tuturor , colegi participanti si organizatori , pentru o zi si o" bucata de noapte " minunate .
Salutari din Botoșani tuturor !

Care ar fi avantajele acestui sistem de joc (4 jucatori inferioare si 4 jucatori superioare) fața de cel ce se utilizeaza in mod curent (6 jucatori inferioare si 4 jucatori superioare)?

---------- Post added 05.03.2017 at 20:22 ----------

Alta intrebare ...... grila de punctare pentru turnee A+ este cea utilizata in 2016? La grilele de punctare pentru 2017 de la butonul Info nu se da tabelul corespunzator turneelor A+.

Dezavantaje:
-mai multi în sala!

Avantaje
-au intrat încă 40 de pe lista de asteptare
-cei care nu se califica din gr inf de 6 au de jucat 5 meciuri, iar în varianta de 4 calificați direct au 6 meciuri
-meciurile nu au interes de blat în inferioare iar repoziționarea în grupe este cea mai corect posibila, chiar mai corectă decât MP, clasament sau sarpe;
-durata de joc este mai mica sau sensibil egala chiar dacă sunt doua grupe pe o masa.

Posibil sa te întrebi de ce s-a terminat asa târziu. Aici sunt alți factori care țin de Bogdan dar nu neapărat defectiuni. Open-ul a început dupa ora 16 (?n schimb ceilalți au terminat rezonabil), și alte mărunțișuri cum ar fi sa se joace pentru locurile 3.
Apropo, la un A+ Nu se cade sa lipsească a doua cupa de locul 3!

Ref la grila A+ încă nu exista, se lucrează la ea și ne anunță Florin.

Salutari!

Nu se cade la nici un turneu sa lipseasca a doua cupa ptr locul 3, mai ales la A+.

Recunosc dragi colegi, am gresit, la stresul care l-am avut, sa iasa totul ok, nu m-am gandit, daca nu aveam sprijin tehnic, intram in concediu medical, asa ca multumesc din suflet tuturor colegilor care m-au ajuta, inclusiv si tie Gelu
Pe viitor o sa-mi gestionez mai bine sarcinile

Felicitari tuturor finalistior,sucevenilor,clujenilor,brasovenilor si nu numai pt.participarea la turneu!
Aradul oras frumos,sala mare,sonorizare buna,jocuri incrancenate.
Pe drum am tot analizat...Aaa + rile...
Multumim organizatorilor pt.efortul depus!

Pitzi, sa postezi, te rog, ultimii retrasi/nemotivati ca sa pot face situatia penalitatilor.

Dezavantaje:
-mai multi în sala!

Avantaje
-au intrat încă 40 de pe lista de asteptare
-cei care nu se califica din gr inf de 6 au de jucat 5 meciuri, iar în varianta de 4 calificați direct au 6 meciuri
-meciurile nu au interes de blat în inferioare iar repoziționarea în grupe este cea mai corect posibila, chiar mai corectă decât MP, clasament sau sarpe;
-durata de joc este mai mica sau sensibil egala chiar dacă sunt doua grupe pe o masa.

Posibil sa te întrebi de ce s-a terminat asa târziu. Aici sunt alți factori care țin de Bogdan dar nu neapărat defectiuni. Open-ul a început dupa ora 16 (?n schimb ceilalți au terminat rezonabil), și alte mărunțișuri cum ar fi sa se joace pentru locurile 3.
Apropo, la un A+ Nu se cade sa lipsească a doua cupa de locul 3!

Ref la grila A+ încă nu exista, se lucrează la ea și ne anunță Florin.

Salutari!

As mai adauga cateva " nuante "

Dezavantaje :

- 3 meciuri in INFERIOARE fara nici un impact DIRECT in clasamentul final ; poti sa le castigi pe toate si dupa 3 infrangeri in SUPERIOARE sa te duci acasa cu ultimul loc in clasamentul final ,si implicit punctele de rigoare , exact la fel cu un coleg care a avut 6 infrangeri in acelasi concurs ;

- 3 meciuri in INFERIOARE fara nici un stress , daca vreti " de antrenament " , pentru care nu prea e nevoie sa bati sute de km ..... le pot juca acasa :

- grupe de 4 = mai putine meciuri pentru cei ce se califica in ELIMINATORII ....mai precis 6 in loc de 8 ( in varianta grupelor inferioare de 6 ).....si ,daca pui cele 3 " amicale " , raman 3 meciuri " adevarate " ; aspectul acesta nu mi se pare de neglijat pentru ca ,cel putin eu , vin la turnee ca sa joc cat mai mult ;

IN concluzie consider ca acest sistem " rupe " COMPETITIA , ADRENALINA , fix ceea ce cautam marea majoritate din noi sambata de sambata .

La Arad , am castigat 3 meciuri in INFERIOARE si 2 in SUPERIOARE si !!! ATENTIE !!!! m-am calificat in ELIMINATORII dupa SETAVERAJ .

Cu 5 victorii din 6 meciuri puteam sa nu ma calific in ELIMINATORII , terminand turneul in urma unuia care intr-o conjunctura , e adevarat norocoasa , ar fi castigat 1 meci in SUPERIOARE dupa 3 infrangeri in INFERIOARE ( stiti bine ca daca ai 1 singura victorie in superioare te poti califica in eliminatorii ) .

Sunt curios ce pareri au si altii despre acest sistem .

Nu vad nici un avantaj in afara prezentei mai numeroase ( lucru nici el de neglijat in conditiile presiunilor , pe organizatori , din partea doritorilor ) care poate sa echivaleze , uneori , cu AGLOMERATIE si timpi morti ( si astea sunt , nu-i asa , DEZAVANTAJE )

In conditii de " criza " mi se pare mult mai competitiv un sistem cu o singura grupa ( 6 ,7 ) din care sa se califice sa zicem 4 , 5 si apoi eliminatorii ........jocuri mai putine da' macar cu miza .

Salutari tuturor !

Ultima editare:
Bine ar fi dacă si-ar exprima părerea și cei care au avut șansa să participe,adică cei 40 care au intrat de pe lista de asteptare.

La o sala polivalenta asa mare au avut loc toți și nu se putea dacă nu se făcea un compromis.

Eu sunt mulțumit!

Bine ar fi dacă si-ar exprima părerea și cei care au avut șansa să participe,adică cei 40 care au intrat de pe lista de asteptare.

La o sala polivalenta asa mare au avut loc toți și nu se putea dacă nu se făcea un compromis.

Eu sunt mulțumit!

Despre Turneu mi-am exprimat parerea ceva mai sus ..... m-am simtit f bine la Arad ....am felicitat organizatorii , pe care ii inteleg ( stiu ce discutii au existat inainte de concurs ) si despre care cred ca au avut cele mai bune intentii .

Mi-am exprimat parerea DOAR despre sistemul cu INFERIOARE de 4 , utilizat din ce in ce mai des in conditii de "presiune numerica " ca sa zic asa .

As mai adauga cateva " nuante "

Dezavantaje :

- 3 meciuri in INFERIOARE fara nici un impact DIRECT in clasamentul final ; poti sa le castigi pe toate si dupa 3 infrangeri in SUPERIOARE sa te duci acasa cu ultimul loc in clasamentul final ,si implicit punctele de rigoare , exact la fel cu un coleg care a avut 6 infrangeri in acelasi concurs ;

- 3 meciuri in INFERIOARE fara nici un stress , daca vreti " de antrenament " , pentru care nu prea e nevoie sa bati sute de km ..... le pot juca acasa :

- grupe de 4 = mai putine meciuri pentru cei ce se califica in ELIMINATORII ....mai precis 6 in loc de 8 ( in varianta grupelor inferioare de 6 ).....si ,daca pui cele 3 " amicale " , raman 3 meciuri " adevarate " ; aspectul acesta nu mi se pare de neglijat pentru ca ,cel putin eu , vin la turnee ca sa joc cat mai mult ;

IN concluzie consider ca acest sistem " rupe " COMPETITIA , ADRENALINA , fix ceea ce cautam marea majoritate din noi sambata de sambata .

La Arad , am castigat 3 meciuri in INFERIOARE si 2 in SUPERIOARE si !!! ATENTIE !!!! m-am calificat in ELIMINATORII dupa SETAVERAJ .

Cu 5 victorii din 6 meciuri puteam sa nu ma calific in ELIMINATORII , terminand turneul in urma unuia care intr-o conjunctura , e adevarat norocoasa , ar fi castigat 1 meci in SUPERIOARE dupa 3 infrangeri in INFERIOARE ( stiti bine ca daca ai 1 singura victorie in superioare te poti califica in eliminatorii ) .

Sunt curios ce pareri au si altii despre acest sistem .

Nu vad nici un avantaj in afara prezentei mai numeroase ( lucru nici el de neglijat in conditiile presiunilor , pe organizatori , din partea doritorilor ) care poate sa echivaleze , uneori , cu AGLOMERATIE si timpi morti ( si astea sunt , nu-i asa , DEZAVANTAJE )

In conditii de " criza " mi se pare mult mai competitiv un sistem cu o singura grupa ( 6 ,7 ) din care sa se califice sa zicem 4 , 5 si apoi eliminatorii ........jocuri mai putine da' macar cu miza .

Salutari tuturor !

Nu ma pot abtine sa nu remarc (alaturi de multumesc-ul oferit) obiectivitatea analizei d-vs. si tin sa intaresc doua idei convingatoare:

- Socanta ideea ca poti pleca acasa cu 5 victorii si o infrangere, in favoarea altuia cu 5 infrangeri si o victorie!
- Interesanta ideea ca mai bine joci 5 jocuri cu miza ( in grupa de 6) si apoi eliminatorii, decat 3 fara miza si 3 cu miza!

sUnt curios cati dintre nOi am mai ramas care participa la acest gen de intalniri numai de plaCere!?

Back
Sus