Re: MATERIALE CHINEZESTI - LEMNE
O comparatie de la un jucator de nivel incepator-mediu:
am 2 palete acum - cea din semnatura si dhs/nittaku h-wl/tenergy05/tenergy64. Cea din semnatura pare mult mai usoara, poate greutatea fetelor este echilibrata de greutatea unui overgrip.
Fetele tenergy sunt mai grele decat cele chinezesti, sunt aparent mai rapide, mai putin tacky- mi-e foarte greu sa servesc cu ele pentru ca daca sunt foarte putin transpirat imi aluneca mana pe ele si efectul servei nu este cel dorit.
Inca nu stapanesc bine tenergy dar as spune ca mi-e mai usor sa plasez mingea cu cele chinezesti, probabil din cauza lipsei "catapult effect" de la butterfly. Capacitatea de a varia viteza intre fetele chinezesti si tenergy este foarte mare. Cu cele chinezesti pot sa realizez o gama mult mai larga de lovituri in toate zonele mesei, pot ataca foarte rapid si pot pune o minge lenta linga fileu. La topspin tenergy are throw angle mare - tinde sa arunce mingea in sus, cele chinezesti au throw angle mic. La taiate de deasupra mesei se comporta exact invers, cu tenergy poti veni paralel cu masa iar cu cele chinezesti trebuie sa mergi putin in jos.
Manerul de la h-wl este foarte confortabil dar tot o sa-i pun un over grip pentru ca transpir foarte mult. H-wl ofera mai mult feedback cand lovesc mingea fiind all wood; este mai tare decat yasaka offensive 40. Cred ca daca pun fetele tenergy pe lemnul celalalt o sa am o paleta extrem de agresiva.
Inca ceva... fetele chinezesti trebuiesc mentinute tacky folosind spin max sau stergandu-le frecvent. Si mingea trebuie stearsa des. Diferenta este mare intre o minge curata si una "jucata" 5-6 serve. La tenergy nu imi pare asa important aspectul asta, le sterg cu mana si sunt ok iar mingea o sterg foarte rar. Daca sterg g666 cu mana e mai rau decat daca nu-l sterg

.