Re: ce parte a paletei este folosita pt. forehand ?
Domnilor, multumesc tuturor pt. raspunsuri. Am de spus fiecaruia cate ceva, voi incerca sa fiu cat mai succint:
Pt. Vali- nici eu nu cred cred ca partea cu stema are jumatatea mai lata, era sa raspund ca la mine e un pic mai "lunga", dar m-am abtinut.
Pt. Kobalt- corecta observatia, am si eu un Dotec: si ce aduce Dotec-ul ? un maner curbat care te forteaza sa tii forehand-ul mai inchis
Pt. TsE- corect si acolo totul e clar, ma refeream la lemne cu cele doua fete declarate la fel de producator.
Pt. Dado.daniel- complicatia pe care doresti sa o introduci si anume daca partea cu caseta este FH-ul sau nu, o lamuresc la sfarsit. Cat priveste Dotec-ul care este bun si pt, cealalta mana, 2 vorbe. Am si eu un Dotec Hinoki de mana dreapta. Daca il vei roti tot in mana dreapta, va fi groaznic, pt. ca vei inversa FH-ul cu BH-ul. Daca insa vei lua un Dotec de mana stanga si vei juca cu el in dreapta, nu vei avea probleme de loc, "unghiul de atac" pe FH va fi acelasi.
Singura diferenta este ca partea superioara a manerului va fi mai scurta si cea inferioara mai lunga, lucru care iti va conferi o senzatie de "indesat", de "adunat", de "concentrat", fata de manerul normal unde partea superioare este mai lunga si partea inferioara mai scurta.
Pt. marqq- de acord, lama e simetrica, altceva nu este simetric.
Pt. FlorinBN- si daca s-au sters literele de la uzura, ce te faci ? :biggrin: Nu mai poti fi sigur de nimic...
Pt. VISCO- foarte corect, sunt si eu inginer si mi-am dat licenta in tolerante, asa ca la nivel micro este corect, fetele nu pot fi identice, dar la nivel macro ele sunt la fel, nu au straturi intentionat puse mai groase, sau altele introduse in plus. Tot atat de corect este si faptul ca nu exista o regula scrisa si fiecare e liber sa joace cu ce parte doreste, totusi, ceea ce am sa va spun in continuare, da diferente notabile cand joci cu partea destinata FH, fata de cazul in care joci cu partea pt. BH.
Deci: am folosit si eu demult, o paleta cu rosu pe FH si evident pe partea cu brandul, cu caseta. Nu va ascund ca era o paleta hobby, care insa costase destul de mult.
Eram foarte nemultumit, deoarece nu era prima paleta. dar parca nu simteam unde pun mingea. Am avut rabdare, dar degeaba. Intr-un moment de meditatie, am intors paleta pe cant si am aliniat-o cu o linie verticala din casa, un toc de usa sau o imbinare de faianta (ma rog, aproape vertical, sa nu exageram) si am observat ca, fata de o verticala imaginara, lama face cu manerul unghiuri neegale. Unul este un pic mai mic de 180 grade, celalalt un pic mai mare de 180 grade.
Trebuie sa va spun ca eu jucam cu unghiul mai mare pe FH si mai mic pe BH. Evident, data urmatoare am intors paleta cu unghiul mai inchis pe FH si "minune", am simtit imediat tot ce jucam.
Trecand la palete asamblate, primul lucru pe care l-am cautat a fost acest unghi neegal facut de lama cu manerul si am constatat ca aproape toate au acest unghi. E drept ca la unele este atat de mica diferenta, incat este greu de detectat, dar cu un pic de perseverenta, reusesti.
Jucati cu unghiul mai un pic inchis pe FH si nu o sa dati gres. Nu conteaza unde pune producatorul brandul sau caseta sau unde scrie informatiile despre lemn (viteza, compozitie, etc)
Am cumparat de la "presports" 2 lemne 729 Zebra Hinoki: au acest unghi evident, este foarte clara diferenta- una avea lama inclinata spre caseta, alta pe partea opusa casetei. Pot spune ca am vazut lemne si de la alte companii cu fluctuatii in aceasta inclinare, dar ea era detectabila. Normal inclinarea era catre partea cu caseta, dar am gasit si un lemn cu unghiul invers.
Si o ultima idee, oare de ce Donic Dotec are manerul curbat astfel incat sa te oblige sa tii lama pe un unghi inchis pe FH ?
Repet, este o convingere personala, nu este nimic oficial, dar confirmata de fiecare data, iat acest unghi neegal este evident daca te uiti cu mare atentie.
Scuze tuturor celor pe care i-am plictisit.
M-as bucura daca v-ati uita cu atentie la lemnele pe care le folositi si sa-mi confirmati daca am dreptate sau nu.
Salutari