Re: echipament Xiom
luc a spus:
doresc sa aflu ceva informatii despre echipamentul de joc Xiom. As vrea sa.mi schimb paleta cu una noua si m-am informat despre xiom, totusi am nevoie de cateva pareri.
1. opinii despre lemnul xiom amadeus
2. opinii despre xiom omega 2- spin viteza, control si chiar durabilitatea in timp
3 opinii yanus df hibrid-idem omega 2
va multumesc anticipat
In primul rand te-as sfatui sa-i dai credit d-lui Gelu (Tibi pe forum) care este unic importator Xiom in Romania.
Nu are cine sa-ti dea mai multe info decat importatorul gamei.
Nu am jucat cu Amadeus, dar am jucat cu alte 5 lemne de la Xiom, printre care si Aria (5 straturi lemn, fata de 7 Amadeus + Kiso Hinoki) care are conf. urmatorului site distribuitor Xiom caract v=7 , c=7 pe cand Amadeus are v=4, c=4.
http://www.tabletennisstore.us/c-119-sh ... =15&list=1
Cu alte cuvinte, ambele sunt echilibrate, dar Aria e mai rapida.
Lemnele de la Xiom sunt de o calitate deosebita, trebuie doar sa alegi ce ti se potriveste.
Referitor la fete:
Xiom Omega 2-varianta europeana mi-a placut in mod deosebit-nu este cea mai rapida de la Xiom (mai rapida este Omega III), dupa cum s-a spus mai sus, dar este controlabila, simti ce faci cu ea. In plus, duritatea de 40 este foarte convenabila.
Omega II are lovitura un pic mai arcuita, pe cand Omega III mai rapida si ceva mai dreapta din cauza vitezei.
Yanus este o fata de aparare foarte controlabila si usoara, care aduce posibilitati de alternare a apararii cu atacul, permitand topspinul, ceea ce alte fete defensive nu fac.
Pe site-ul de mai sus poti gasi si fetele Xiom unde poti constata viteza, controlul si duritatea buretelui.
Cat priveste intrebarea cu durabilitatea, pe langa modul de lovire mai conteaza si intretinerea fetei, dar o recomandare pt. fete normale, europene sau stilul european, unde se incadreaza si Xiom este:
N=12/h, unde N este nr. de luni la care se recomanda sa schimbi fetele, iar h nr de ore jucate in medie saptamanal.
Daca faci primul calcul, vei obtine ca ar trebui sa schimbi fetele la 48 de ore jucate, ceea ce nu se verifica pt. orice fete.
Totusi, adevarul cred ca este undeva pe la 70 ore