Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

recomandari pentru paleta noua

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 8 (0 members and 8 guests)

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• recomandari pentru paleta noua

Salutare
    Mi-am achizitionat dupa lungi cautari pe situ-rile de profil(nu aveam cont pe forum atunci, as fi cerut sfaturi) o paleta formata din:
    lemn-Donic appelgrean exclusive AR, FH-Donic Baracuda Bigslam max, BH-Donic Quatro formula. Am format aceasta paleta cu gandul sa ma ajute sa invat cat mai repede si mai usor sa execut un topsin corect atat pe forhend cat si pe rever(pe rever mai mult ma apar la momentul asta si trag doar la mingii f usoare; cu forhendul la mingiile lungi trag destul de bine, topspinul e problema pe ambele parti).
    Sunt jucator amator, joc de 2-3 ori pe saptamana, dar vreau sa evoluez si pentru asta am nevoie de o paleta care sa ma ajute in a invata un executia topsinului.
    lemnul este cu viteza 6, control 8, fetele le stiti.
    Astept pareri si sfaturi daca am ales corect , daca trebuie sa schimb ceva;
    Am jucat o singura data cu ea de cand am luat-o si nu pot sa imi fac o parere; simt insa ca nu e ce vreau eu;
    "Sa fim precum ne-am impaca"(Ion Barbu)
    Lemn:BTY - Keyshot Light; FH-Tibhar Genius 2.0
    BH-Xiom Yanus DF 1,5[/COLOR]

Dupa parerea mea este o combinatie destul de buna, insa conteaza foarte mult stilul tau de joc.Cel mai bine ar fii sa incerci paletele unor prieteni sau sa te duci la o sala sa rogi niste jucatori mai experimentati sa-ti vada stilul de joc si sa te corecteze in cazul in care gresesti ceva si chiar sa le folosesti paleta cateva schimburi sa vezi daca iti place acea combinatie si daca ti se pare comoda.
    Asigurate ca executi topspin-ul asa cum trebuie.

Sper ca ti-am fost de ajutor.
    Lemn: Butterfly Grubba Carbon All+ Anatomic
    FH: Butterfly Tenergy 64 2.1mm
    BH: Butterfly Tenergy 05 2.1mm

Comentariu

multumesc pentru sfat si pentru vidoeclip; am dat si cu alte palete, de exemplu:FH Baracuda Big Slam 2.0, lemn:BUTTERFLY KEYSHOT LIGHT
      DH:BUTTERFLY BRYCE SPEED FX 2.1; mi-a placut f tare si cred ca diferenta o face lemnul, pe care nu mi-l permit nou(aproape 4 mil.).
      Nu stiu daca influeteaza cumva si faptul ca am FH Baracuda Big slam max. fata de cealalta 2.0.

Comentariu

In cazul in care nu iti place lemnul nu trebuie neaparat sa cumperi unul scump.Poti sa gasesti lemne foarte bune aici pe forum la preturi bune.
        Grosimea fetei afecteaza jocul, cu cat fata este mai groasa cu atat are viteza mai mare, si spinul ceva mai mic decat la fetele mai subtiri. Data vitoare cand iti cumperi fete incearca unele mai subtiri si ai sa sesizezi diferenta.O sa fie mult mai controlabile si ai sa simti loviturile mai bine.De obicei fetele Max sunt folosite de jucatori experimentati.
        As recomanta lemnul Donic Burn off- pentru fetele pe care le ai.
        http://www.vivasportshop.ro/product-...-off--870.htmlhttp://www.tenismasa.ro/donic-burn-off-/5.htm
        sau ai putea sa vorbesti cu useri Alehandro sau Levi care sa-ti confectioneze un lemn facut special pentru tine si pentru stilul tau de joc (dupa cate am inteles ,amandoi confectioneaza lemne foarte bune care se ridica la nivelul lemnelor butterfly sau chiar peste)

Comentariu

Din ceea ce spui, se pare ca ai dat cu paleta lui Emil! Treci pe la sala joi, dupa ora 19, dam cateva mingii si vedem ce si cum s-ar potrivi! Dupa mine, lemnul este ok pentru un incepator, iar fetele sunt mai mult decat in regula. Baracuda Big pentru FH este o fata buna, iar pentru BH quatro merge, daca doar te aperi ai putea incerca un soft de aparare cu care poti da si topspin , gen Tibhar Superdefence, Donic Slice40, Xiom Yanus DF.

Comentariu

am ales max ptr. fete lemnul fiind unul fara viteza f mare, si nici ele nu sunt chiar ofensive. Insa probabil voi mai schimba pana voi gasi setarea corecta. Ma gandesc ca toti au trecut prin asta.
            - - - Actualizat - - -
            exact Claudiu, am dat vreo 5 min. cu paleta lui Emil, doar o facuse Gabi. Dar mi-a placut f tare(atat cat am simtit eu in cele 5 min.-insa o paleta cred ca o simti daca ti se potriveste chiar si dupa un timp asa scurt). As fi f bucuros sa vin la sala sa ma puteti orienta un pic. Cat despre BH vreau a si atac deci sa nu raman la nivel de aparare.

Comentariu

Dupa cum am mai spus....nu exista o "cea mai buna paleta"....altfel ar fi jucat toata lumea cu ea....exista cea mai potrivita paleta pentru stilul fiecarui jucator...
              eu, de exemplu, am dat cu multe palete ale unor jucatori mult mai buni decat mine si nu am inteles nimic....pur si simplu nu mi-au placut...totul tine de incercari, si de modul in care percepi tu setup-ul, cum il simti...
              chiar si profesionistii, nu toti au topspinul la fel, reverul la fel, fiecare dintre ei au anumite preferinte si isi "acordeaza" paleta in functie de stil...
              cred ca deja te-am bagat in ceata....ca sa nu mai vorbesc de grosimea fetelor, boostatul acestora si...lipiciul, foarte important si el.
              ce trebuie sa intelegi este ca, pentru a evolua, pe langa mult antrenament, trebuie sa si incerci multe materiale, lemne, fețe, sa vezi ce ti se potriveste mai bine...la momentul respectiv....si, pe masura ce evoluezi....vei dori altceva...si asa mai departe...
              Iti doresc spor in cautarile tale si sa-ti gasesti ceva potrivit...incepe cu paletele altora, ca e mai la indemana...
              - - - Actualizat - - -
              Postat în original de viorel.andrei Vezi post
              exact Claudiu, am dat vreo 5 min. cu paleta lui Emil, doar o facuse Gabi. Dar mi-a placut f tare(atat cat am simtit eu in cele 5 min.-insa o paleta cred ca o simti daca ti se potriveste chiar si dupa un timp asa scurt). As fi f bucuros sa vin la sala sa ma puteti orienta un pic. Cat despre BH vreau a si atac deci sa nu raman la nivel de aparare.
              Nu spune ca nu poti ataca cu fete de aparare...Silviu are pe rever Tibhar superdefence , si nu poti spune ca face aparare...deasemenea, sa stii ca se poate face atac si cu lemne de aparare...
              Vali Boaca are Yasaka sweden clasic, un lemn destul de moale, si nu da deloc incet...iar exemplele pot continua...
              Ultima editare de gabikr; 24.oct.2012, 11:47.
              Lemn: XIOM Vega Pro FL /Fh: Tenergy 05 /Bh: Stiga Calibra LT spin
              Lemn: Butterfly Innerforce ZLC FL /Fh: Tenergy 80 /Bh: Xiom Vega Europe
              Lemn: Butterfly Mizutani Jun FL /Fh: Tenergy 80 /Bh: Tenergu 80 FX

Comentariu

mersi Gabi pentru raspuns, exact cum am spus si eu probabil toti au trecut prin faza asta de cautari; sunt sigur ca pot sa atac cu Quatro formula, eu am zis ca vreau sa evoluez la acest capitol; daca esti si tu joi la sala la 19 ar fi f bine.

Comentariu

Postat în original de ibra Vezi post
                  In cazul in care nu iti place lemnul nu trebuie neaparat sa cumperi unul scump.Poti sa gasesti lemne foarte bune aici pe forum la preturi bune.
                  Grosimea fetei afecteaza jocul, cu cat fata este mai groasa cu atat are viteza mai mare, si spinul ceva mai mic decat la fetele mai subtiri.
                  Burete mai gros inseamna spin mai mare, mai ales pe loviturile puternice. Un burete subtire s-ar comprima pana la lemn si s-ar pierde spinul.
                  www.ttmall.ro - Magazin si blog de tenis de masa
                  http://tenisdemasa.ro/forum/showthre...-Tenis-de-Masa

Comentariu

mi se pare logic ceea ce spui si asta am cautat: o fata cu care sa pot da un topsin cat mai bun.

Comentariu

Spinul topspinul, vine in primul rand din mana, incheietura, viteza de lovire. poti da topspin cu fete de 1.8, 2.0, 2.2, fara a se simti o diferenta de spin. In cazul loviturilor puternice, asa cum bine spune RBlade, este necesar un burete mai gros, sau mai tare, pentru a nu putea fi comprimat pana la lemn si a nu se altera traiectoria mingiei. Poti da topspin cu toate soft-urile, trebuie doar ajustate miscarile, si bineinteles executate corect!

Comentariu

Spinul imprimat este de doua feluri: pentru atac in efect se loveste mingea in partea ei superioara, rezultand astfel "topspinul", unde este indicat a se folosi un burete gros....si spinul de aparare in care mingea se loveste in partea ei inferioara, rezultand "underspinul", sau asa-numitele mingi taiate, unde este recomandat a se folosi un burete cat mai subtire...
                        ...sau...pt topspin in forta si viteza: burete gros
                        ...pt mingi taiate, burete cat mai subtire
                        hmmm...pana la urma, totul este un compromis adaptat fiecarui stil...

Comentariu

Vis a vis de compromisul adaptat fiecarui stil as da un exemplu f concludent: d-ul din Mangalia care a castigat la Călărași turneul de amatori, cu o paleta dupa cum mi-a spus Gabi super defensiva; acum inteleg si e normal ca fiecare stil sa aiba paleta potrivita. Asta caut si eu o paleta pe stilul meu unde reusesc sa dau topspin de viteza de atac, dar nu resusesc sa il execut pe cel de aparare("ciupit") din mingii taiate, sau mai bine zis sa "ridic bila" cu lovitura topsin din taiate(atat pe forhend cat si pe rever).
                          Stiu ca trebuiesc ore multe de antrenament pentru a reusi executii corecte, insa totodatat si paleta te poate ajuta f mult daca e "cea potrivita si nu cea mai buna".
                          - - - Actualizat - - -
                          multumesc pentru descrierile teoretice ale loviturilor topsin, underspin, etc., poate reusim sa ne vedem diseara asa cum ai spus Claudiu dupa ora 19, poate o sa fie si Gabi sa schimbam cateva mingii ptr. a va putea face o parere despre paleta.

Comentariu

Difera lovitura...cred eu...sa dai topspin din minge "curata" sau din minge "taiata"...trebuie mult antrenament...si cautari ale loviturii corecte...cu materialele pe care le ai...difera stilul, unghiul, momentul lovirii mingii..etc...

Comentariu

Cred ca doar cu multe sute de ore de antrenament poti lovi bila si poti face diferente in modul cum trebuie lovita atunci cand esti in joc. Deocamandata eu sunt la inceput si e bine ca macar teoretic acumulez informatii pe care sincer nu le stiam.

Comentariu

inainte de a lovi bila....trebuie sa stii ce decizie sa iei, in functie de cum vine mingea...cu sau fara efect....iar asta se simte dupa muuuuult, muuuuult antrenament....sa "citesti" efectul de la adversar

Comentariu

Eu mi-am descoperit fetele uitandu-ma la meciuri de tenis pe net.M-am uitat la diversi jucatori pana cand mi-a sclipit Kreanga si mi-am dat seama ca joc foarte asemanator cu el.Am incercat tenergy-urile si mi s-au potrivit ca o manusa.
                                  Asa ca incearca si tu sa te uiti la stilul de joc al mai multor jucatori si daca ai norocul unul dintre ei iti va atrage atentia intr-un mod special. .

Comentariu

concluzia e ca trebuie sa dau cu mai multe palete, sper sa am posibilitatea.

Comentariu

Vino intai pe la sala si peste un an de antrenamente vorbim...
                                      - - - Actualizat - - -
                                      P.S. ...azi se deschide sala la 6....

Comentariu

incerc sa ajung in jur de 19. E foarte greu pentru mine sa gasesc ferestre libere in care sa pot juca. Aici e marea problema. Mese avem, spatiu avem, ne mai trebuie si cineva care sa ne indrume corect.

Comentariu

Pt Ibra
                                          cum se simte pt tine Grubba carbon all + ?...am si eu unul care mi s-a parut destul de lent, dar un control fenomenal...nu joc cu el din cauza vitezei mai mici....poate cu tenergy-urile tale....e altceva...
                                          - - - Actualizat - - -
                                          Postat în original de viorel.andrei Vezi post
                                          incerc sa ajung in jur de 19. E foarte greu pentru mine sa gasesc ferestre libere in care sa pot juca. Aici e marea problema. Mese avem, spatiu avem, ne mai trebuie si cineva care sa ne indrume corect.
                                          De indrumat....ai indrumatori...acum mai trebuie sa si faci ce esti indrumat...aici apare greutatea....

Comentariu

Este adevarat ca incetineste fetele dar in schimb castigi mai mult control.Este destul de echilibrata paleta , pot face orice cu ea fara probleme.

Comentariu

Eu nu am incercat- cu tenergy-uri...deh, cam scumpe....acum o am cu o stiga optimum pe fh....e ok, destul de rapida, arunca bine pe lemnul asta..
                                              iar pe rever o fata cu f mult control si efect...nittaku
                                              Dupa cum se vede in semnatura, acum joc cu altceva mult mai ofensiv, si suficient control...
                                              multzam ibra
                                              Ultima editare de gabikr; 25.oct.2012, 11:00.

Comentariu

ce nittaku?

Comentariu

tracer...
                                                  - - - Actualizat - - -
                                                  ....19 euro fara transport de pe nush ce site...dar nu stiu daca se mai fabrica...se comporta cam ca Yasaka Visco, sau Xiom Yanus df...
                                                  - - - Actualizat - - -
                                                  ...asta e site-ul...
                                                  http://www.tt-shop-eitorf.de/html/nittaku_belage.html

Comentariu

Procesare...
                                                  X