Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Propuneri pentru îmbunătățirea sau modificarea regulamentului 2022-2023

Adună
Acest topic este închis
X
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • #26
    Mulțumesc în primul rând pentru pentru răbdarea de a citi postarea de mai jos. Sunt câteva idei care sper să ajute. Dacă sunt de folos, mă bucur! Am postat abia azi deoarece a trebuit să fac câteva simulări (mai ales cu privire la modalitățile de calculare a MP) astfel încât informațiile oferite să aibă validitate.
    1. Propun modificarea sistemului de calculare a mediei (MP), a clasamentului și a modului de desemnare a liderilor județeni.
    Context:
    În ultimele luni am văzut discuții intense cu privire la acest subiectul jucătorilor acuzați că nu joacă în categorie conform valorii individuale. Din analiza mea am identificat următoarele categorii de jucători:
    A) Jucători care nu vor să treacă la categoria superioară deoarece consideră că nu ar face față sau pur și simplu doresc să câștige în categoria inferioară în loc să aibă puține victorii la categoria superioară, jucători care doresc să retrogradeze din același motiv;
    B) Jucători care nu vor să treacă în categoria superioară în apropierea turneelor finale pentru a câștiga titlul de campion/lider județean;
    C) Jucători care rămân în categorie reglând MP astfel încât să câștige cât mai multe trofee.

    În fața acestei situații conducerea AmaTur trebuia să acționeze și a acționat. Propunerea mea completează ce s-a început și, cred eu, că îmbunătățește sistemul.
    Propunere calcul medie MP: cele mai bune 4 din 6 turnee A+, cele mai bune 8 din 12 turnee A și cele mai bune 4 din 8 turnee B.
    Modul de calcul al MP nu trebuie să difere între turneele A+, A și B. Un jucător are aceeași valoare atât la turneele A+ cât și la A sau B.
    Explicație:
    Pentru MP se menține situația de la A+, se micșorează numărul de turnee A luate în calcul la 8 din 12 , iar la B se păstrează 4 turnee, însă cele mai bune 4 din 8.
    Sistemul cu 0 victorii 0 puncte afectează uneori și jucători cinstiți. În sistemul de mai sus nu mai este necesară păstrarea acestei măsuri, dar în același timp sistemul devine mult mai eficient în detectarea și eliminarea jucătorilor care au obiectivele de mai sus.
    În primul rând cu cât grila este mai mare cu atât este mai greu să înlocuiești turneele bune cu unele slabe, de aceea am propus o grilă de 8 turnee pentru B. Ca să poți introduce în grilă un turneu slab trebuie să trântești nu mai puțin de 5 turnee. O grilă extinsă scoate în evidență tendința jucătorului de a rămâne sau nu în categorie. De asemenea același lucru se urmărește și la turneele A prin luarea în calcul a celor mai bune 8 din 12.
    Modul de calcul al MP nu trebuie să difere între turneele A+, A și B. Un jucător are aceeași valoare atât la turneele A+ cât și la A sau B. Punctarea diferențiată și neunitară pe parcursul unui an pentru calculul MP a acestor turnee duce la situații contradictorii și ciudate:

    Este adevărat că modul de punctare a turneelor B față de turneele A putea duce la scăderea MP, tocmai de aceea ar fi necesară, repet, instituirea modului de calcul al MP unitar atât la A+ cât și la A și la turneele B! Sistemul unitar de calcul împiedică folosirea unei categorii de turnee pentru reglarea MP fără a fi detectat.
    Exemplu: Nu poți să ai media la turneele B mai mică decât media la turneele A+ ținând cont de gradul de dificultate!
    De asemenea eliminarea turneelor B din calculul mediei poate crea situații tocmai de genul celor care se doresc înlăturate.
    Exemplu: jucător ce are medie de hobby sau avansați, dar nivelul actual de open sau elite și care nu a mai jucat între timp, poate merge până se plictisește la turnee B și să ia cupă după cupă pentru că el nu va promova.
    De asemenea sunt mulți jucători care participă doar la turnee B în localitatea de reședintă și nu ar exista metodă obiectivă de stabilire a MP (totul ar cădea în sarcina organizatorului să acorde un MP, evaluare întrucâtva subiectivă).
    Automat se rezolvă și chestiunea celor care vor să câștige trofee (categoria C de jucători menționată mai sus), deoarece nu mai au mijloace de scădere a MP fără a fi detectați. Caz în care sunt promovați automat.

    2. Sistemul de calcul al MP pe care l-am propus este complementar cu modul de calcul al clasamentului și a modului de desemnare a campionilor/liderilor județeni.
    Propunere calcul clasament: cele mai bune 4 din 6 A+, cele mai bune 10 din 12 turnee A și cele mai bune 6 din 8 turnee B. Se păstrează bonificația de 50% pentru A+ și penalizarea de 25% pentru B pentru a reflecta dificultatea tipului de concurs.
    Principalul element de noutate este modul de stabilire a liderilor județeni, campionul județean fiind, ca și în prezent, cel aflat în fruntea clasamentului județean la finalul anului competițional.
    Liderul județean, în opinia mea, ar trebui să fie jucătorul care în ultimele 6 luni ale anului competițional a avut cel mai mare punctaj în clasamentul județean îndeplinind suplimentar următoarele condiții:
    • Nu a retrogradat de la categoria superioară în ultimele 12 luni calendaristice față de momentul obținerii acelui punctaj; Exemplu: jucător de Open care în luna mai obține cel mai mare punctaj din anul competițional din județul X. Dacă în luna iunie a anului anterior juca la Elite, acel jucător nu este eligibil pentru disticție.
    • A participat în categorie cel puțin 6 luni la categoria respectivă și are un număr total de minim 10 turnee jucate;
    • Sunt eligibili și jucătorii care au promovat la categorie superioară cu maxim 3 luni înaintea afișării clasamentului final.
    Explicație:
    Pentru clasament se mărește grila de turnee B cu 2, cele mai bune 6 din 8, nefiind o diferență semnificativă față de situația existentă, ceea ce nu poate constitui un motiv de nemulțumire.
    Clasamentul trebui să cuprindă o imagine cât mai completă a activității fiecărui jucător în parte.
    Liderul județean, în opinia mea, ar trebui să fie jucătorul care în ultimele 6 luni ale anului competițional a avut cel mai mare punctaj în clasamentul județean la categoria respectivă. Cine este liderul județean la o categorie? Cel care e conjunctural pe poziția 1 în septembrie, poate chiar cu participări mediocre sau doar cu câteva turnee jucate, sau cel care a adunat clasări meritorii aproape tot anul în categoria respectivă și care în iulie-august se vede pus în situația de a alege soluția morală sau mai puțin morală de a promova/nepromova?! Ești „vinovat” pentru că ai progresat mai repede și de aceea cu o lună înainte de afișarea clasamentului final ți se șterg toate meritele și titlul merge la alt jucător? Propunerea în acest sens ajută spiritul competițional. Nu mai concurezi să ții MP acolo „unde trebuie” ci concurezi cu jucători din județul tău. Punctul de referință devine punctajul din clasament. Ești obligat să depășești un punctaj și numai prin valoare se poate face aceasta. Competiția va deveni mai acerbă și mai mulți jucători se vor lupta între ei. Turneele A+ vor deveni decisive în stabilirea liderilor județeni. Ai performanțe acolo ai șanse mai mari să câștigi titlul. Și așa e și normal deoarece turneele A+ sunt cele la care participă cei mai mulți jucători și au gradul de dificultate cel mai ridicat.
    Cei care retrogradează își pierd obiectul muncii, nefiind eligibili pentru titlul de lider județean timp de un an de zile (o parte din categoria A de jucători).
    Cei care nu doreau să piardă titlul de campion județean la finalul anului competițional au acum posibilitatea de a promova și a primi titlul. Se încurajează onestitatea. În mare parte se rezolvă problema cu categoria B de jucători menționată la început.
    Rămân cei care nu vor să promoveze pentru a obține victorii .
    Problema se rezolvă în felul următor.
    Exemplu: jucător care vrea să joace multe meciuri și bate tot până în eliminatorii după care se lasă bătut pentru a nu obține punctaj de promovare.
    De aceea de la un raport de 2,5 victorii/înfrângeri în ultimele 6 luni sau an de zile este promovat automat în categoria superioară.
    De asemenea vor exista jucători care vor încerca să profite de unica vulnerabilitate a stabilirii liderului județean și anume ar putea încerca să obțină rezultate foarte slabe la turneele B (pentru că se punctează mai slab) în speranța că vor obține rezultate foarte bune la turneele A+. Își asumă oricum un mare risc. Totuși pentru a nu cădea în ispită pentru scăderea MP, turneele B ar putea să fie luate în calcul în modul următor:
    1-4 turnee se ia în calcul la MP cel mai bun dintre ele
    5 turnee se iau în calcul cele mai bune 2
    6-7 turnee se iau în calcul cele mai bune 3
    8 turnee se iau în calcul cele mai bune 4
    La turneele A se aplică aceeași schemă cu următoarea completare:
    8 turnee se iau în calcul cele mai bune 4
    9 turnee se iau în calcul cele mai bune 5
    10 turnee se iau în calcul cele mai bune 6
    11 turnee se iau în calcul cele mai bune 7
    12 turnee se iau în calcul cele mai bune 8
    Încă un amendament la situația de mai sus: dacă un jucător începe să trântească turneele B (minim 5 turnee) în momentul în care se observă această tendință este promovat la categoria superioară. Pentru a nu exista discuții se poate institui ca MP de referință, pentru promovare decisă de Comitetul Director pentru turneele B, MP turneelor A+. Mai explicit: Dacă ești mare jucător la turneele A+ nu ai cum să uiți tenisul la 5-7 turnee B consecutive!
    Punând cap la cap toate filtrele menționate mai sus și anume:
    • Noul mod de calcul al Mp
    • Noul mod de desemnare a liderilor județeni
    • Noul mod de calcul al clasamentului
    • Introducerea rației de 2,5 între victorii/înfrângeri
    • Raportul între media individuală MP de la A+ și media individuala MP de la turneele B
    devine extrem de improbabil ca cineva să poată lua în calcul toate aceste variabile pentru a controla clasamentul și MP-ul.

    3. Propunere la turneele unde în categorie sunt înscriși peste 80 de jucători pe categorie să se acorde puncte suplimentare la categoria respectivă și pentru locurile 9-16 după sistemul M9-16+x unde X este 3 la categoriile Open, Avansați și Hobby.
    Consider că intrarea în primii 16 la un concurs cu foarte mulți jucători este o performanță. De asemenea va face și mai dificilă sarcina celor care vor încerca să-și influențeze negativ MP.

    4. Propunere eliminare acordarea punctajelor 0
    Explicație:
    Măsura și-a dovedit eficiența cel puțin în prima perioadă, ulterior unii au folosit regula în beneficiul lor. Grila redusă este mai ușor de influențat. Punctajul 0 ajută pe unii care vor să-și scadă media în situația în care au grila plină, mai ales cei care vor să retrogradeze. Cu cât media se împarte la un număr mai mic de turnee cu atât e mai ușor de influențat. De asemenea se pot înlocui din grilă punctajele mari cu 0 și astfel se poate scădea media destul de ușor. Sunt exemple de jucători care au înlocuit turnee A cu 0 pentru a scădea media.
    Măsură eliminării acordării punctajelor 0 trebuie înlocuită cu o altă măsură care să îngreuneze sarcina celor care vor să retrogradeze. De aceea propun ca un jucător, după ce promovează să primească la primele 4 concursuri A și 4 concursuri B (ideal ar fi pe grilele propuse anterior de 12 pentru turnee A și 8 pentru B) punctaje în modul următor:
    a) dacă punctajul la un turneu este mai mic decât cel pe care îl înlocuiește din grilă, jucătorul va primi punctajul care ar trebui înlocuit.
    Exemplu: jucător promovat la open de la avansați obține la un turneu 22 de puncte. În grilă punctajul de înlocuit este 26. Jucătorul va primi 26.
    b) dacă punctajul care trebuie înlocuit este mai mic decât limita inferioară atunci jucătorul va primi ca punctaj limita inferioară
    Exemplu: jucător promovat la open de la avansați obține la un turneu 18 de puncte. În grilă punctajul de înlocuit este 19. Jucătorul va primi 20 de puncte.
    Sper că această măsură să poată fi implementată tehnic cu ajutorul domnului Apian.
    Inițial mă gândeam să propun ca un jucător să nu poată retrograda o anumită perioadă de timp, dar în perioada respectivă el poate să umple grila cu punctaje slabe și la sfârșitul perioadei va retrograda. Sistemul de mai sus, deși mai complex este foarte dificil de păcălit.
    Eliminarea punctării cu 0 propun să fie făcută începând cu Turneul Campionilor de la Piatra Neamț. Se cheltuie multe resurse de timp și financiare pentru acest turneu și este foarte posibil ca 15-20% din jucători să plece acasă cu 0, ceea ce nu cred că este stimulator pentru participarea la competiție. Nu cred că e vreunul din cei 460 de jucători care să vină la turneul final și să se lase bătut. Toți vor da tot ce-i mai bun din ei.

    5. Regulamentul este de preferat să intre în vigoare pe 1 nov pentru a putea fi aplicat de la un turneu final până la celălalt turneu final, deoarece condițiile de punctare trebuie să fie egale pe tot parcursul anului competițional. În situații de urgență sau de chestiuni grave se poate modifica regulamentul.

    6. În acest moment categoria Elite este cuprinsă între 33 și 55 la MP. Probabil la anul se va ajunge la 60 MP cu diferențele de valoare evidente. De asemenea numărul de jucători din categorie s-a mărit și se va mări. De aceea propun pilotarea categoriei Masters după modul următor:

    La dorința unui organizator și numai la dorința acestuia, deoarece implică o atenție suplimentară și o cheltuială suplimentară (dorința fiind exprimată în anunțul turneului, pentru ca jucătorii care se înscriu să știe despre această posibilitate), să poată fi organizată, dacă există un număr de 12 jucători cu MP mai mare de 44 (este doar un exemplu, poate fi stabilită o altă limită) categoria Masters, și, în același timp, rămân un număr de cel puțin 18 jucători pentru categoria Elite (adică minim 2 grupe Masters și minim 3 grupe de Elite). Dacă nu se adună numărul de jucători rămâne categoria Elite. În principal se poate întâmpla acest lucru destul de rar, mai ales la turneele foarte mari. Ar fi o măsură în beneficiul jucătorilor, care ar juca meciuri mai echilibrate. Dacă se organizează categoria Masters, atunci x = 3p din grila punctare se acordă și la categoria Elite. Categoria rămâne unită (Elite) în ceea ce privește clasamentul, premiile și distincțiile anuale AmaTur. Pilotarea poate dura cel puțin un an și poate fi prelungită până în momentul în care numărul de jucători va fi suficient de mare în categorie astfel încât să permită organizarea turneelor cu număr suficient de jucători la ambele categorii Masters și Elite, pentru că, vrem nu vrem, în timp, acolo se va ajunge să mai fie creată o categorie.
    Lemn: Butterfly Innerforce Layer ALC
    FH: Butterfly Dignics 05
    BH: Tibhar Grass D.TecS

    Comentariu


    • #27
      Propuneri :

      1. Sa se revină la sistemul cu R1, R2, R3
      Ultima retragere sa fie joia la ora 21.00 pentru concursul de sâmbătă și vinerea la ora 21.00 pentru concursul de duminica

      2. Turneele B sa nu se ia în calcul pentru stabilirea MP-ului.

      3. La turneele A+ sa fie obligatoriu împrejmuirea în totalitate a spațiului de joc cu sistem de mantinele.

      4. Coordonatorii și cei din Comitetul Director, retrași sau inactivi sa fie inlocuti, astfel fiecare Zonă sa aibă în componenta obligatoriu câte 2 Coordonatori.
      Dacă într-o zona a rămas un singur Coordonator, acesta, împreună cu organizatorii locali sa propună Comitetului Director spre aprobare un altul, astfel în permanenta fiecare Zonă sa aibă 2 Coordonatori.

      5. Organizatorii principali și cei tehnici sa poată participa la ședința de sfârșit de an când se reiinoieste regulamentul pentru anul următor și sa aibă drept de vot.

      6. Orice modificare de regulament, după publicarea lui sa se poată efectua doar dacă se supune unei dezbateri/votari de către Comitetul Director și Coordonatorii Naționali. La vot trebuie sa participe minim 51% din membri C. D. și C. N.
      ​​​​​
      7. La categoriile Hobby, Avansati și Open sa se puncteze suplimentar cu 0.5 puncte (fără turneele B) jucatorii care obțin unul din locurile 1-4, acestea urmand sa se ADUNE LA MP.
      Exemplu : Un jucător are prin calculul actual al MP-ului 18.5 pct și a terminat de 4 ori în primii 4 jucători o sa aibă 18.5 + 2(0.5x4) = 20.5.​

      8. Gherasim Iulian sa fie desemnat Coordonator Național Amatur în Zona 2
      Ultima editare de Iulian Gherasim; 01.oct.2022, 13:37.
      tavy tavy Bogdan V Bogdan V Pitzi Pitzi Bubucrys Bubucrys Zosim1 Zosim1 and 1 others like this.
      ARTICOLE TENIS DE MASĂ



      Comentariu


      • #28
        1-Jucatorii din divizia A sa poata juca in Amatur,dar sa nu poata primii titlul de Campion Jud. si sa nu poata evolua la TF daca nu are un nr. X de turnee.

        2- sunt jucatori cu mp de open ,chiar si de hobby ,dusi la div. A ptr complectare lot sau acumulare experienta,dar nu au voie in Amatur. In schimb sunt jucatori care au fost legitimati o viata(5,10,20 de ani),dar care acuma nu mai sunt legitimati si au voie in Amatur. Unde e dreptatea? Legitimatia iti schimba valoarea?

        3- in loc sa promovam,sa dezvoltam,sa aducem plus valoare in circuit, eliminam valoarea ptr frustrarile unora, ptr ca cei slabi sa se simta buni in comparatie cu cei mai slabi ca ei. Specific romanesc,tot ce e valoros,afara,asa mediocrii devin noile valori.

        4- daca nu au voie legitimatii,atunci sa nu mai aiba voie absolut NIMENI, NICI UN JUCATOR care a fost odata legitimat la FRTM. Asa ar fi corect. Dar asa am distruge practic Amaturul ,fiindca 95% din elitisti si un mare procent din open isti au fost legitimati. Pai e corect ca eu amator 100% sa joc cu un fost legitimat 20 de ani(care de la 7 ani la 27 a facut tebis), care acuma daca nu mai e legitimat din X motive.....hopa.....a devenit amator si striga AFARA CU LEGITIMATII!

        5- jucatorii f buni de loturi sau cei din superliga oricum nu mai vin Ei in Amatur,chiar daca au drept de joc. EXEMPLUL ANOMALIEI : Elena Zaharia , Camelia Mitrofan, Cristian Chirita ,etc, campioni nationali si europeni pot juca in Amatur, dar un copil care are mp de avansati , open sau elite si care vrea sa progreseze jucand cat mai multe turnee, NU MAI ARE VOIE. Pedepsim iubitorii,pasionatii de tenis ptr frustrarile unora.

        6- terminati cu frustrariile, incercati sa dezvoltati prin aducerea de plus valoare in Amatur, asa se dezvolta orice societate sau organizatie sanatoasa,nu eliminand pe cei mai buni pana ajunge x(non valoare) cel mai bun.

        7 -Amatur nu e numai ptr amatori, e ptr TOTI iubitorii tenisului de masa. Pai fostii si actualii legitimati sunt baza Amaturului. Ei "imprastie" microbul tenisului ,invatand si atragand copii si amatori la tenis. De la ei invata amatorii tenis,de la cei care stiu,nu de la Ion Iliescu si cei care au ramas in gandirea si mentalitatea comunista.


        Comentariu


        • #29
          Multe sfaturi, pareri, interese = nicio solutie
          -------------------------
          1. Clasificarea salilor in functie de calitatea serviciilor oferite(mese, mantinele, lumina, umiditate, vestiare, etc) = prag maxim pt taxa de participare
          Taxele se vor modifica in functie de noile preturi de inchiriere(energia electrica). Am verificat salile care ofera conditii bune si va pot spune ca listele cu participanti sunt pline, iar MPul mediu al truneului este ridicat......Deci platesc mai mult pentru un turneu cu competitori de top si conditii bune de joc.
          2. Avem in clasament 4300 de jucatori(H=1540 / A=1340 / O=910 / E=510), dar numai 1200 au cel putin 6 turnee/an. Cuplarea H+A = 2900 vs O+E=1400 creeaza un dezechilibru intre nr de participanti. Pot fi si alte solutii, cum ar fi modficarea cuplarilor sau a pragurilor de promovare(MP).
          3. Daca vrem sa ajutam juniorii atunci orice jucator pana la 16 sau 18 ani sa poata juca in Amatur.
          4. In privinta campionilor judeteni - o singura data sau trecere automata la categoria superioara, dar cu un numar minim de 6 turnee/an.Repetentii din ultimele sase luni sa sa nu fie inclusi in lupta pentru campion judetean pe o perioada de 12 luni de la retrogradare.

          Comentariu


          • #30

            Vlădoiu Gelu
            I. Persoanele de la categoria Hobby care intră categoria avansați nu mai pot participa la Hobby, primesc indicativ A (Avansați).
            DA!

            II. Organizatorii trebuie să posteze obligatoriu istoricul turneului , in maxim 24 ore/ postul nr 2 sau 3 (imediat după anunțul turneului). Acum, foarte putini organizatori fac acest lucru, desi aproape toți ocupă postul 2 ca fiind ”Rezervat”, iar la final ignoră motivul pentru care era destinat. La actualizarea clasamentului este nevoie de claritate si precizie, ori dacă rezultatele rămân amestecate printre file si recenzii, este greu de gestionat. Istoricul turneului înseamnă:
            1. Înscrierile actualizate pentru fiecare categorie;
            2. Grupe inferioare;
            3. Grupe superioare (dacă există);
            4. Tablou eliminatoriu;
            5. Clasament;
            6. Retragerile după termen si nemotivatii. Nemotivatii sunt acele persoane care nu se retrag până la postarea grupelor inferioare.
            DA!


            III. Să se puncteze ”zero victorii” ca si până acum, cu condiția să nu facă parte din medie.
            DA!

            IV. La punctaj, când se pune în oglindă lista înscrierilor cu mediile/ punctele obținute să se țină cont exact de pozitiile din clasamentul turnelui astfel:
            1. Locul 1 (separat);
            2. Locul 2 (separat);
            3. Locurile 3-4 (media lor)
            4. Locurile 5-8 (media lor)
            5. S.a.m.d
            NU!



            V.Turneele pe echipe ( Butterfly) sunt turnee de categorie A .
            Motivul: Turneele A+ nu pot avea loc în aceiași zonă decât odată la 2 ani si s-a dovedit că la Cluj este necesar să se desfășoare si anul următor;
            DA!

            VI.Punctele obținute la aceste turnee să se adauge/câștige astfel :
            -MP plus 1 pct /victorie;
            -MP minus 1 punct/înfrângere.
            Motivul: Au fost cazuri când cu 2-3 victorii și restul înfrângeri s-au obținut puncte în exces, plus că au fost și bonusate ca fiind puse pe regula A+. Este un turneu important, s-a dovedit a fi foarte solicitat/solicitant, dar nu trebuie să creem un dezechilibru între cei care prind loc si ceilalți.
            DA!

            VII. Propunerile pentru turneele B (zona organizatorilor) să se facă in intervalul a 30 zile .
            Motivul: Se pot intersecta cu alte turnee A care nu sunt în calendar, cele care apar în urma anulării altor turnee, plus că nu pot fi umărite de ceilalți colegi dacă au o dată ”expirată”. Toți ne ghidăm după ultimele postări, nimeni nu ține minte o postare veche si nici nu se poate face un calendar cu turneele B.

            DA!

            Comentariu


            • #31
              Beltechi Dumitru



              1.Alegerea prin vot a unei conduceri, comitet din 3-5 persoane de catre organizatorii actuali definiti.( Forma actuala este nedefinita prin lipsa cu desavarsire a unor coordonatori si statutul C.D in afara formei initiale prin decesul unui membru si retragerea altui membru.)


              Gelu Vlădoiu, solicită schimbarea (pentru o pauză) cu Claudiu Vela.

              Comitetul este format din:
              -Apian Florin;
              -Toma Florin;
              -Vela Claudiu

              Coordonatorii actuali sunt:
              -Cozma Cătălin;
              -Avram Nicolae
              -Imre Kantor


              2.Formarea de echipe tehnice ( complet externalizate de CD) in zonele deja definite care sa omologheze si sa se implice la pregatirea turneelor,desfasurarea si supravecherea lor. ( La fel se pot defini foarte clar sarcinile ,la fel ca in toate structurile nationale si internationale)
              Turneele le organizeaza echipa locala cu ajutorul unui Coordonator.

              3. Externalizarea prin numire a unei echipe care se ocupa de anumite evidente ce ajuta la aplicarea regulamentului in vigoare si respectarea lui.
              S-a activat R2/N, exista echipa.

              4.Creerea unui sistem de feedback pt certificarea organizatorilor care de fapt sunt motorul miscarii.
              Exista, forumul, acolo se primesc feedback-urile.

              5.Participanti, jucatori ar trebui sa isi defineasca la rândul lor o structura care sa comunice cu CD care este entitatea de echilibru intre structura organizatorica si cea de participanti.
              Nu-i opreste nimeni.

              6.Recomand ca in aceste structuri sa nu existe conflicte de functie. Detinerea a mai mult.de 2 functii in aceste structuri.
              Recomandare...

              7.Formarea unei echipe manageriale pt turneele mari A+,T.Campionilor si T.pe Echipe care au creat tot timpul foarte multe discutii,temeri si probleme de-a lungul anilor, sau cel putin din 2011 incoace rar mi-a fost dat sa aud povestindu-se pozitiv in proportie covarsitoare despre un A+ sau T.C,T.E.
              Asa se face: echipa locala+coordonatorii.

              Comentariu


              • #32
                Morosan Marian

                1.Propun ca persoanele care organizeaza concursuri de tenis de masa sa investeasca in limita posibilitatilor in scorere. Este o propunere si nu o impunere.
                NU

                2.O alta propunere ar fi aceasta: se doreste sa se tina cont de: Caz concret - subsemnatul - timp alocat la sala de sport pentru tenis de masa: joi de la ora 16, vineri sala ocupata de alte sporturi, iar sambata de la amiaza ( In cazul meu) posibil sa fie si prin tara cazuri asemanatoare.
                NU
                3.a)Propunerea este urmatoarea: sa se poata organiza concursul pe doua zile astfel: joi doua categorii si sambata doua categorii fara sa afecteze distanta si alte concursuri din zona.
                Multumesc si astept o confirmare in aceasta directie.​
                Nu este eficient pentru participanți. La turneele B se poate.

                Comentariu


                • #33
                  Corneanu Sorin

                  1. Sa nu fie acceptata organizarea unui concurs in alta locatie daca organizatorul local/principal nu este din acea localitate.
                  Exemplu: Daca un organizator din Botosani doreste sa organizeze un concurs la Timisoara trebuie sa aiba acordul organizatorilor din jud.Timis.
                  Totusi, daca un organizator local doreste sa faca un turneu in alt oras fara acceptul organizatorilor cu prioritate pentru acea locatie, atunci acel concurs sa fie propus la Competitii si nepunctat in Amatur.
                  (Ma refer doar la organizatorul local si nu la cel tehnic)

                  Dacă se face abuz de către unii organizatori (sufocă calendarul), Comitetul Director decide pentru fiecare speță .

                  Răzvan Crisan

                  BUTTERFLY Romanian Table Tennis Team Cup să nu fie punctat in Amatur sau, in cel mai fericit caz, sa fie considerat ca un turneu A, nicidecum A+.
                  Nu cred ca participarea acerba este datorata punctarii acestei competitii ci pentru modul cum este pregatita si desfasurarea ei.

                  S-a hotărât să fie punctat ca turneu A, in grila de A-uri

                  ​​

                  Comentariu


                  • #34
                    Darabă Gabriel

                    5.2. Sistemul de joc pentru turneele A și A+​
                    Primul meci din grupele superioare se dispută (dacă este cazul) între jucătorii cei mai apropiați, în funcție de localitatea de domiciliu și la cererea celui interesat, organizatorul decide dacă există si alte indicii referitoare la amiciție/prietenie. (Regulament AmaTur 2022)

                    1) Daca sunt exact doi jucatori din aceeasi localitate intr-o grupa inferioara sau superioara - cam tot timpul raman 2-3 jucatori din aceeasi localitate in urma permutarilor -, indiferent de tipul turneului (A/A+ sau B/B+), acestia trebuie sa joace primul meci din grupa.

                    Edit:Cum grupele inferioare au in componenta mai mult jucatori decat cele superioare, disputarea primului joc intre doi jucatori din aceeasi localitate ar complica prea mult schema de joc - multumesc domnului Gelu Vladoiu pentru observatie. Vin cu urmatoarele completari:

                    a) Daca sunt exact doi jucatori din aceeasi localitate intr-o grupa inferioara, indiferent de tipul turneului (A/A+ sau B/B+), atunci ramane la latitudinea organizatorului si/sau a jucatorilor din respectiva grupa daca cei doi jucatori din aceeasi localitate vor disputa primul meci din grupa;

                    b) Daca sunt exact doi jucatori din aceeasi localitate intr-o grupa superioara, indiferent de tipul turneului (A/A+ sau B/B+), atunci acestia trebuie sa joace primul meci din grupa.
                    Nu este cazul pentru grupele inferioare, se fac permutări.

                    2) Daca se intalnesc in grupele inferioare sau superioare, indiferent de tipul turneului (A/A+ sau B/B+), doua persoane care sunt rude (tata si fiu, unchi si nepot, veri primari etc.), atunci acestia trebuie sa joace primul meci din grupa.


                    Este in regulament ! ( grupele superioare). Pentru Grupele inferioare nu se merită, oricum se fac permutări. In cazuri speciale, organizatorul are dreptul să decidă. Dacă cei din grupă nu sesizează, nici organizatorul nu se bagă. La cererea celui interesat se pot admite toate variantele.

                    Comentariu


                    • #35
                      Cozma Cătălin

                      1.Orice jucator de tenis de masa din Romania poate participa la orice tip de concurs Amatur.Exceptie fac primii 20 din cls FRTM M la data de 01.01.a anului in curs si primele 10 din cls FRTM F
                      Motivare: In campionatele FRTM componenta echipelor din cele trei divizii este stabilita strict in functie de interesele clubului respectiv .( o catedra de antrenor suplimentara,un club nou pentru un contract public-privat nou,samd),nu are nici o legatura cu valoarea jucatorilor .In campionatul de echipe FRTM editia 2022/2023 activeaza noua jucatori componenti ale diverselor echipe nationale.De ex,Toate componentele echipei feminina U21 ce joaca Europenele de la CJ chiar zilele astea activeaza anul acesta in div B
                      S-a efectuat sondaj la T.C. , voturile au fost 41 impotrivă si 57 pentru acces divizionari A si SL. La sondaj au luat parte toti cei inscrisi la categoria Elite. Primii 30 din Clasament FRTM nu au acces.

                      2.Participantii ce activeaza in diviziile superioare ale campionatelor FRTM( div A si SL) nu pot primi titlurile de Campion Judetean sau Campion Amatur .. Acest punct intra in discutie doar in cazul aprobarii propunerii de la pct 1
                      8DA

                      3.Campionul judetan (primul clasat din fiecare judet..de obicei,jucator la categooria Elite) va primi medalie,diploma,tricou..Liderii celorlalte trei categorii vor primi doar medalie si diploma. Toate medaliile vor fi inscriptionate la fel: Campion judetean Amatur anul 20...
                      Motivare: medaliile sunt perene,pot fi aratate peste ani nepotilor,expuse intr-o panoplie,samd..Tricourile devin carpe.cu timpul...Ca sa nu mai zic ca toti furnizorii de tricouri imi vor trimite de ziua mea felicitari si mici cadouri,daca intra in vigoare chestia asta
                      7 NU

                      4.Concursurile se vor desfasura (in toate fazele acestuia)folosindu-se exclusiv programul informatic creat de dl Apain in acest scop,in caz contrar nu vor fi omologate ca atare in cls Amatur
                      DA


                      5.La turneele A,R+,B,B+,numarul de concurenti /masa va fi de maxim 6 la sectiunile ce incep dimineata.,In cazul sectiunii (sectiunilor) care incep dupa amiaza numarul concurentilor va fi de maxim 3 x nr mese...
                      Regula banala dar care nefiind trecuta expres in Regulamentul 2022 a fost incalcata cu diverse ocazii
                      DA. Maxim 6/masă si pentru cei de după-amiază nr să nu depăsească 50% din 6/masă.

                      6.Concursurile A,R+,B,B+ care,conform anuntului turneului,au sectiuni (sectiune) programate sa inceapa dupa amiaza ,se desfasoara in mod obligatoriu fara grupe superioare
                      NU

                      7.Turneele A+ inclusv TF se desfasoara cu maxim 6jucatori/masa/zi
                      DA, totalul inscrisilor pe o zi nu depăseste 6 x nr de mese alocate.

                      8.Un Organizator Local poate organiza un concurs Amatur in alta localitate doar in cazul in care acolo nu exista O.L sau ,daca exista,are acceptul dat pe forum al respectivului.In acest caz,nr total de turnee/localitate ramane acelasi

                      DA,

                      9.Organizatorii Tehnici vor fi validati anual,in urma unui chestionar personalizat ,online, continand cateva intrebari din Regulamentul Amatur pe anul in curs,legate strict de modul de desfasurare a concursurilor Amatur
                      Motivare:
                      Este un mod eficient de a determina O.T. sa lectureze Regulamentul in vigoare..Sunt O.T care nu cunosc aspecte tehnice relativ banale,credeti sau nu.
                      DA

                      10.Un O.L sau O.T. isi pierde titulatura daca timp de 12 luni consecutive nu organizeaza nimic..
                      DA

                      11.​In perspectiva unei avalanse de mini turnee A propun validarea drept turne A pentru o participare de minim 12 mese x 5 juc=60 persoane..In caz contrar,turneul este omologat drept B..asta e noua,dar ar putea fi utila pt stoparea unui fenomen ce va aparea cu siguranta in acest an competitional
                      DA,

                      Comentariu


                      • #36
                        Vass Sandor

                        In legatura cu Campionii Judeteni ...am asistat la niste discutii cu calcule matematice in urma carora se trecea rezultatul de la masa .Pt. a elimina aceste Manevre si intelegeri intre prieteni si colegi de Deplasare pt. totdeauna ,trebuie limitata calitatea de Campion Amatur la una Singura la cele trei categorii. Hoby ,Avansati si Open. La Elit ,daca esti bun si excelezi prin rezultate la masa de joc sa fii Campion in fiecare an .Aceasta regula va creste ,in mod sigur ,nivelul de joc din Amatur ceea ce s-a si declarat ca se cauta solutii in cadrul conducerii AMATUR.(sper sa nu ajung la concluzia ca una declaram si cu totul alta facem ca si in alte activitati ale vietii noastre Pamantesti)
                        NU! S-au făcut anumite schimbări, așteptăm rezultate.


                        Comentariu


                        • #37
                          Ileanu Bogdan

                          Propuneri pentru AMATUR
                          (1) Asa cum au mai spus si altii, sa primesti 0p la participare este frustrant, descurajator si anti-competitional pentru nivelul AMATUR. AMATUR nu este un concurs de poker, nu este o pedeapsa! Este o miscare care sa promoveze sportul de masa ! In aceasta miscare trebuie promovat fair-play-ul, sustinerea, respectul, etc. cu alte cuvinte niste caracteristici care incep sa dispara...
                          Este rezolvată problema cu zero victorii, se punctează ca si înainte de iunie 2022, dar nu se pune la medie

                          In acest sens propun ca cel care are 0v sa primeasca Lim_inf de la categoria lui, respectiv 10-6 pentru avansati, 20-6 pentru open.
                          (2) Ar merita completata precizarea MP = media punctelor turneelor A, B si A+ din clasament. MP = media PONDERATA a punctelor turneelor A, B si A+ din clasament​​.
                          adica nA +mA+ p*B /(n+m+p) unde n=nr de turnee A din ultimul an , ...cu precizarile de mai sus (existente pe site).
                          NU

                          Din exprimarea curenta, se poate intelege ca poate fi si medie simpla!

                          (3) Propun sa punctati altfel, poate vi se pare mai interesant; Se ordoneaza turneele (pe fiecare categorie) de la cel mai recent la cel mai vechi. Cel mai recent primeste pondere 1, urmatorul 0.9, urmatorul 0.8 ,....cel mai vechi 0.1
                          Teoretic acoperind un an de zile, din cauza schimbarii de forma,absentei, antrenamentului, etc, valoarea unui jucator la momentul curent (la care afisam MP si suma) poate fi total diferita de cea de la inceput sau de o valoare mai veche, sa zicem de cea de acum 3 luni.
                          Ponderand dupa sugestia mea, acordam importanta mai mare turneelor mai recente si implicit importanta mai mica turneelor mai vechi. Astfel incurajam si lumea sa vina sa joace.
                          NU

                          (4) La turneele regionale sa fie interzisa participarea la o categorie superioara. Turneele regionale limiteaza participarea jucatorilor in functie de judet si implicit zona. Exista riscul ca un jucator normal de open cu MP sa zicem 24, sa participe la categoria lui si sa termine sa zicem locurile 5-8 unde a mai ajuns si un avansat. Ex Regional Pitesti
                          Există prioritate la înscriere
                          10 -- 13 1v gr.sup.
                          Valcea Daniel - Pitesti 25.37
                          Zavricescu George - Curtea de Arges 24.33
                          Sultan Valentin - Craiova 21.93
                          Gagiu Remus - Pitesti-17.04
                          ​Aici, MP 10-13, in conditiile curente =22.17. In conditiile in care am afi avut un openist in loc de 17.04, MP ar fi fost 22.9 sau chiar 23. 0. Practic cei 3 jucatori de la open pierd aproape 1p la MP . Acest lucru poate conta la TF, la grupele urmatoare etc. Daca la turneele obisuite A, e ok, ca-l poti inlocui curand, la urmatorul, la turneele A+ , tii de punctaj minim 6 luni!
                          Este evident ca impactul este si asupra punctajului total.

                          Mentionez ca exemplul de fata nu este cu apropo catre vreo persoana. Este doar un exemplu care faciliteaza intelegerea propunerii.

                          (5) Din puncte de vedere al dificultatii, nu este ok ca la MP sa conteze 4 turnee B si 4 turnee A+ .La media ponderata ele vor avea aceeasi greutate=importanta. Cu alte cuvinte un turneu de SCARA B conteaza la fel de mult ca un regional, ceea ce nu e ok. Consider ca si aici tb ponderat. La calculul MP, turneele A sa fie ponderate cu 0.75, turneele A+ cu 1, iar turneele B cu 0.5. La suma punctajelor este ok ajustarea cu 50%+ si 25% -, dar la MP???
                          Multumesc !
                          NU








                          Comentariu


                          • #38
                            @cousin
                            1. La inscriere, taxa sa poate fi platita cum si e acum la competitia de mures (pe revolut, pe bt, etc), si cine a platit are prioritate. Daca e asa, o sa se inscriu si o sa platesc cei care sigur ca vor sa mearga, si nu se retrag in ultimele ore (Daca nu se intampla ceva grav). Cei care au platit si se retrag nu primesc bani inapoi. Asa sigur ca n-o sa fie atat de multi de retrageri.[/QUOTE]​
                            Da, la latitudinea organizatorului.

                            Petrov Dan
                            Propun ca suspendarile pentru oricare participant din Amatur sa nu fie mai mari de 12 luni.....[/QUOTE]
                            NU se poate. În funcție de gravitatea faptei, recidivă, etc. Cei care au fost suspendați definitiv au fost , ex. Sferlea care a insistat, Zolan care a lovit un participant, iar ceilalți nu si-au cerut scuzele aferente si au insistat să jignească . Au mai fost si alte cazuri, cum ar fi cel care a furat un telefon si numai cu politia a fost descoperit. I s-a spus să plătească telefonul pentru că nu mai putea fi folosit (după 6 luni) si nu a înțeles. In principiu considerăm că există intelegere față de cei care si-au cerut scuze la timp!

                            Comentariu


                            • #39
                              Jurescu Sorin

                              Propun sa fie urmărite retragerile. Astfel un jucător care se tretrage de la 3 etape sa fie pus pe "pauza" 1 luna.
                              Urmează să se țină evidența R2 (retras după termen) si N (nemotivat). Termenul se stabileste în anunț, iar nemotivatii sunt acele persoane care nu se retrag până la afisarea grupelor inferioare.

                              Am observat ca la postarea concursului cine vede primul înscrie jumate de oraș, iar spre sfirsit se retrag,dar pina se retrag se lungește lista de așteptare și descurajează mulți jucători sa se înscrie. Asa apar locuri libere în ultima zi!!!
                              Nu este propunere:Organizatorul răspunde de ceea ce face.

                              Cit despre plata anticipat la concurs:
                              Ce facem dacă se plătește taxa în prima zi de către 100 de oameni la o categorie care are doar 78 de locuri???
                              Nu este propunere:Organizatorul răspunde de ceea ce face.

                              Comentariu


                              • #40
                                Munteanu Corneliu

                                1. Numarul maxim de participanti/zi la un turneu sa fie limitat la 6 x nr. de mese,
                                NU

                                2. Intrucat inscrierile si retragerile in /din turneu reprezinta optiuni ce implica responsabilitatea personala, propun ca:
                                - Inscrierile/retragerile sa se faca exclusiv pe forum pentru categoriile A, O, E, in intervalul de timp anuntat de catre organizator, cu exceptia retragerilor neprevazute care pot fi comunicate telefonic.
                                - pentru inscriere sa fie permise cel mult doua postari ale aceluiasi user, cu cel mult o persoana inscrisa/post (deci, in afara de el, un utilizator va putea inscrie in concurs o singura persoana)
                                - organizatorul sa poata posta inscrierea/retragerea in/din concurs, la cerere, doar pentru participantii din categoria hobby.
                                NU se poate, s-a mai discutat. La nivel de discuții particuilare sau sugestii au fost ”atentionați” unii organizatori despre faptul că nu este fair play, urmează să vedem dacă au înțeles doleanțele Dvs.

                                3. Instituirea, pe topic-ul dedicat, a unui sondaj standard de evaluare a turneului (similar celor utilizate de platformele on-line), pentru participanti, care sa atinga minim 4-6 criterii de apreciere, astfel incat, pe punctajul obtinut, sa poti avea o imagine asupra organizarii si modului de desfasurare a turneului...
                                Astfel, prin evaluarea generala a turneului (nota obtinuta), organizatorul va avea un feed-back la eforturile depuse, iar participantii un indiciu despre nivelul organizatoric si de frecventabilitate a turneului respectiv.
                                DA, incercam s-o implementam ca sondaj, prin forum.

                                4. Redefinirea categoriei hobby (nu doar in baza MP) prin impunerea unor conditii pentru participanti, astfel incat, perioada de timp, in care acestia pot evolua in categorie, sa fie una limitata la max. 3-4 ani sau la un nr. maxim de turnee - ex. 20 de turnee.
                                Cine nu a atins cota MP 10 si continua sa joace la hobby dupa 3-4 ani / 20 de turnee, sa nu mai fie punctat decat in situatia in care se claseaza pe locurile 1-4.
                                NU, considerăm că sunt destule reguli pentru Hobby și anume:
                                -toți cei care au fost vreodată la categoria avansați nu se întorc la hobby. Exceptiile (cazuri speciale, dizabilități, etc) se fac cu aprobarea C.D. care studiază (la cerere) caz cu caz. In condițiile în care se constată că un participant este net inferior categoriei avansați este posibil să primească aprobare pentru categoria Hobby;
                                -există si o listă pentru cei care ”merită să urce” la categoria superioară.


                                5. Impunerea obligatiei de utilizare, de catre organizatori, la turneele A si A+, a unui sistem de sonorizare...
                                Nu putem trece în regulament decât ca sugestie, altfel există pericolul ca organizatorul cu bune intenții să cadă în abarere învoluntar.

                                6. Interzicerea (si penalizarea) consumului de alcool in incinta salii de concurs...
                                ​Fiecare participant sau organizator trebuie să respecte regulile impuse intr-o sală de sport. Unde se constată abateri fiecare răspunde de la caz la caz.
                                Skynet50 Skynet50 likes this.

                                Comentariu


                                • #41
                                  Mitroi Florin

                                  Propun:
                                  1. Sa nu se mai poata paticipa la turnee A+, Regionale si TC cu 0 puncte (adica cei nou inscrisi) , avand in vedere ca sunt doar 4-5 pe an si sunt jucatori care poate se pregatesc o perioada indelungata pentru un astfel de turneu cred ca este o experienta neplacuta pentru ei sa vina cineva cu 0 care au nivel mult mai mare si sa-i bata fara drept de apel .
                                  NU
                                  2. Pentru a "forta" cumva promovarea din categorie cred ca daca se acorda un 0,04 puncte pe participare la turneu la MP se poate evita stagnarea in categorie . De exemplu , un jucator cu media 9 , care a participat la 25 de turnee ar putea fi trecut la categoria superioara incepand cu al 26-lea si nu ar fi o problema asa mare . ( De ce 0,04 ? pentru ca daca participi la 50 turnee pe an faci 2 puncte pe an din participari , daca ajungi la o medie 6 si 100 turnee - adica 2 ani , esti urcat la categoria superioara , dar sunt slabe sanse sa ai doar media 6 dupa 100 turnee )​
                                  NU

                                  Pasca Lucian

                                  3.Pt calcul MP propun ordonarea pe categorie si punctarea ca la un A . in functie de locul ocupat( fie de echipa , sau mai corect Individual...cine are 9 Victorii ocupa locul 1 la categorie, si se bonifica corespunzator...probabil vor fi multi cu 3-4 victorii...etc...)
                                  NU


                                  Comentariu


                                  • #42
                                    Răzvan Crișan[/U]

                                    Propun modificarea punctului 3.1 (penultimul paragraf) astfel:

                                    Turneul pe echipe Butterfly Romanian Table Tennis Cup (E+) se va puncta și va fi trecut în grilă separat. Vor putea participa 42 de echipe reprezentând cele 41 de județe ale României + Municipiul București. Fiecare echipă va fi formată din patru jucători, cel mai bine clasat jucător al județului din fiecare categorie valorică (Elite/Open/Avansați/Hobby) din clasamentul Amatur România publicat la zi (15 aprilie pentru 2023). Echipa câștigătoare a ediției din anul 2023 va avea dreptul să organizeze ediția din 2024, îndeplinind cerințele impuse de Regulamentul concursului pe echipe.​​
                                    Se punctează ca fiind A, in grila de A-uri

                                    Comentariu


                                    • #43
                                      Mihalcea Tiberiu Stefan

                                      1.Fără jucatori cu 0p in turneele A+
                                      Nu este cazul! Avem destule reguli privind prioritate la turneele de acest gen.


                                      2.Propunere Când se organizează concurs cu categorii separate: Elite,open,avansați și începători jucatorii din listele de așteptare să aibă prioritate la intrarea pe tabloul principal cei cu MP -ul corespunzător categoriei din care fac parte. Adică dacă la cat Elite sunt pe lista de așteptare 3jucat cu MP de elite și 3juc cu MP de open să aibă prioritate jucătorii cu media de Elite in ordinea înscrierii! Daca mai sunt locuri pot sa intre și ceilalți în ordinea înscrierii!

                                      NU! Cazurile de acest gen sunt rare si dacă un ”elitist” este interesat de turneu prinde loc.

                                      Comentariu


                                      • #44
                                        Spaller Tiberiu

                                        1.Fără jucatori cu 0 puncte daca nu au nici o victorie. Daca eu duc 14 copii la un turneu si zece dintre ei nu au nici o victorie, cum motivam noi acesti copii, noi in loc sa atragem copiii sa se integreze in amatur sa participe la cat mai multe concursuri, noi mai bine ii inlaturam prin acest regulament.Cateva puncte simbolic 1,2....sa nu participe chiar degeaba.( sa-i incurajam).Si daca se poate la concursurile din mini amatur sa fie punctati in clasamentul amatur cu punctele care le merita.
                                        Subiect rezolvat!

                                        Lăzăroiu Adrian

                                        2. Eliminarea tuturor jucătorilor legitimați FRTM
                                        ( circuitul se numește AMATUR AMATUR )
                                        Accesul permis pentru cei din divizia A


                                        3.Eliminarea din rândul Coordonatorilor al celor care au legitimații active în FRTM
                                        (conflict grav de interese cu punctul 1)
                                        NU! Numai cei inactivi.​​

                                        Comentariu


                                        • #45
                                          Crăciun David

                                          1. Aș începe cu propunerea care susține eliminarea regulii cu 0 puncte la 0 victorii la orice categorie, această regulă creează foarte mult disconfort, iar în viitor foarte mulți participanți nu vor mai dori să vină la turnee. La 0 victorii trebuie dat fix limita categoriei pentru cei de la Avansați în sus, iar la Hobby sa se revină la 4 puncte la 0 victorii. Iar regula cu limita categoriei-4 sa rămână valabilă pentru cei care joaca la o categorie superioară valorii lor.
                                          Subiect rezolvat!

                                          2. O a doua idee ar fi ca turneul pe Echipe Buterfly să nu fie punctat ca un A+, nici ca turneu A, ci să apară separat un loc în grilă rezervat acestui turneu.
                                          Subiect rezolvat! Turneu A cu puncte în grila de A-uri. Propunerea D-lui Răzvan Crișan.

                                          3. O a treia propunere ar fi ca jucătorii care au trecut la o categorie superioară sa rămână acolo minim un an, iar dacă au la 80% din participări 0 victorii la turneele din noua categorie timp de un an, dar să fii participat la minim 4 turnee, abia atunci sa fie retrogradat la categoria inferioară, dar acest lucru se va întâmpla după titlurile de campioni județeni în cursul acelui an.
                                          Subiect rezolvat . Hobby odată trecut la avansati nu mai au dreptul la hobby. Alte reguli care se plică sunt cele cu zero victorii care nu fac parte din MP

                                          4. O altă idee ar fi scoaterea de la contarea mediei a turneelor B, sunt turnee locale și așa s-ar putea scoate definitiv jongleriile, cei care doreau să scadă se bazau pe un punctaj mai mic la acestea sau alții câștigau turnee și luau foarte multe puncte la medie, neavând realizări la turnee A și A+, punctajul fiind cu 25% mai mic ca cel de la turneele A.
                                          Rezolvat!

                                          5. O penultimă idee ar fi ca în cazul jucătorilor care încalcă regulile bunului simț în timpul turneelor sau pe forum să fie suspendați de la minim 6 luni la definitiv. Până la urmă vrem să venim la turnee să jucăm, nu să ne certăm.
                                          Se aplică în functie de gravitatea faptei.

                                          6. Ultima idee ar fi ca turneele A+ să fie câte 1 în aproape fiecare Zonă(Zona 1, Zona 2, Zona 3+Zona 4, Zona 5+Zona 7, Zona 6 și Zona 8 ), iar Turneul Campionilor să se țină cât se poate mai în centrul țării, pentru a le fi cât de cât la fel de ușor participațiilor din colțurile țării să ajungă la turneu.
                                          Așa a fost, cu exceptia T.C. care se ține unde este oferta mai bună. ​

                                          Comentariu


                                          • #46
                                            Fekete Istvan

                                            1.Propun ca sa redevina obligatoriu cei doi litri de apa pentru fiecare participant.
                                            NU! Nu este treaba noastră.

                                            2.De asemenea pentru turnee A+ care reunesc practic cei mai importanti jucatori care sustin miscarea Amatur sa li se asigure un minim de ospitalitate obligatoriu deci prevazut in regulament.
                                            NU! Treaba noastră este logistica.

                                            3.De exemplu pe langa cei 2 l de apa sa beneficieze de exemplu de cafea\ceai si ar fi bine si ceva de mancare.
                                            NU! Nu este treaba noastră.

                                            4.Vin jucatori din toata tara si petrec practic toata ziua la turneu deci ar fi frumos sa ii lasam sa se preocupe doar de joc si socializare ca asta este esenta Amatur din punctul meu de vedere si in plus organizatorul local cunoaste cel mai bine de unde se poate manca\comanda la calitate\pret ok si daca comanda mult sunt sigur ca primeste si o reducere.Din cate stiu anul acesta la un A+ s-a oferit doar apa si aia de 1.5l nici macar cei 2l de pe vremuri.
                                            Se recomandă si cam atât.


                                            Comentariu


                                            • #47
                                              Popescu Apreotesei Mihai

                                              Mulțumesc în primul rând pentru pentru răbdarea de a citi postarea de mai jos. Sunt câteva idei care sper să ajute. Dacă sunt de folos, mă bucur! Am postat abia azi deoarece a trebuit să fac câteva simulări (mai ales cu privire la modalitățile de calculare a MP) astfel încât informațiile oferite să aibă validitate.
                                              1. Propun modificarea sistemului de calculare a mediei (MP), a clasamentului și a modului de desemnare a liderilor județeni.
                                              Context:
                                              În ultimele luni am văzut discuții intense cu privire la acest subiectul jucătorilor acuzați că nu joacă în categorie conform valorii individuale. Din analiza mea am identificat următoarele categorii de jucători:
                                              A) Jucători care nu vor să treacă la categoria superioară deoarece consideră că nu ar face față sau pur și simplu doresc să câștige în categoria inferioară în loc să aibă puține victorii la categoria superioară, jucători care doresc să retrogradeze din același motiv;
                                              B) Jucători care nu vor să treacă în categoria superioară în apropierea turneelor finale pentru a câștiga titlul de campion/lider județean;
                                              C) Jucători care rămân în categorie reglând MP astfel încât să câștige cât mai multe trofee.

                                              În fața acestei situații conducerea AmaTur trebuia să acționeze și a acționat. Propunerea mea completează ce s-a început și, cred eu, că îmbunătățește sistemul.
                                              Propunere calcul medie MP: cele mai bune 4 din 6 turnee A+, cele mai bune 8 din 12 turnee A și cele mai bune 4 din 8 turnee B.
                                              Modul de calcul al MP nu trebuie să difere între turneele A+, A și B. Un jucător are aceeași valoare atât la turneele A+ cât și la A sau B.
                                              Explicație:
                                              Pentru MP se menține situația de la A+, se micșorează numărul de turnee A luate în calcul la 8 din 12 , iar la B se păstrează 4 turnee, însă cele mai bune 4 din 8.
                                              Sistemul cu 0 victorii 0 puncte afectează uneori și jucători cinstiți. În sistemul de mai sus nu mai este necesară păstrarea acestei măsuri, dar în același timp sistemul devine mult mai eficient în detectarea și eliminarea jucătorilor care au obiectivele de mai sus.
                                              În primul rând cu cât grila este mai mare cu atât este mai greu să înlocuiești turneele bune cu unele slabe, de aceea am propus o grilă de 8 turnee pentru B. Ca să poți introduce în grilă un turneu slab trebuie să trântești nu mai puțin de 5 turnee. O grilă extinsă scoate în evidență tendința jucătorului de a rămâne sau nu în categorie. De asemenea același lucru se urmărește și la turneele A prin luarea în calcul a celor mai bune 8 din 12.
                                              Modul de calcul al MP nu trebuie să difere între turneele A+, A și B. Un jucător are aceeași valoare atât la turneele A+ cât și la A sau B. Punctarea diferențiată și neunitară pe parcursul unui an pentru calculul MP a acestor turnee duce la situații contradictorii și ciudate:

                                              Este adevărat că modul de punctare a turneelor B față de turneele A putea duce la scăderea MP, tocmai de aceea ar fi necesară, repet, instituirea modului de calcul al MP unitar atât la A+ cât și la A și la turneele B! Sistemul unitar de calcul împiedică folosirea unei categorii de turnee pentru reglarea MP fără a fi detectat.
                                              Exemplu: Nu poți să ai media la turneele B mai mică decât media la turneele A+ ținând cont de gradul de dificultate!
                                              De asemenea eliminarea turneelor B din calculul mediei poate crea situații tocmai de genul celor care se doresc înlăturate.
                                              Exemplu: jucător ce are medie de hobby sau avansați, dar nivelul actual de open sau elite și care nu a mai jucat între timp, poate merge până se plictisește la turnee B și să ia cupă după cupă pentru că el nu va promova.
                                              De asemenea sunt mulți jucători care participă doar la turnee B în localitatea de reședintă și nu ar exista metodă obiectivă de stabilire a MP (totul ar cădea în sarcina organizatorului să acorde un MP, evaluare întrucâtva subiectivă).
                                              Automat se rezolvă și chestiunea celor care vor să câștige trofee (categoria C de jucători menționată mai sus), deoarece nu mai au mijloace de scădere a MP fără a fi detectați. Caz în care sunt promovați automat.

                                              2. Sistemul de calcul al MP pe care l-am propus este complementar cu modul de calcul al clasamentului și a modului de desemnare a campionilor/liderilor județeni.
                                              Propunere calcul clasament: cele mai bune 4 din 6 A+, cele mai bune 10 din 12 turnee A și cele mai bune 6 din 8 turnee B. Se păstrează bonificația de 50% pentru A+ și penalizarea de 25% pentru B pentru a reflecta dificultatea tipului de concurs.
                                              Principalul element de noutate este modul de stabilire a liderilor județeni, campionul județean fiind, ca și în prezent, cel aflat în fruntea clasamentului județean la finalul anului competițional.
                                              Liderul județean, în opinia mea, ar trebui să fie jucătorul care în ultimele 6 luni ale anului competițional a avut cel mai mare punctaj în clasamentul județean îndeplinind suplimentar următoarele condiții:
                                              • Nu a retrogradat de la categoria superioară în ultimele 12 luni calendaristice față de momentul obținerii acelui punctaj; Exemplu: jucător de Open care în luna mai obține cel mai mare punctaj din anul competițional din județul X. Dacă în luna iunie a anului anterior juca la Elite, acel jucător nu este eligibil pentru disticție.
                                              • A participat în categorie cel puțin 6 luni la categoria respectivă și are un număr total de minim 10 turnee jucate;
                                              • Sunt eligibili și jucătorii care au promovat la categorie superioară cu maxim 3 luni înaintea afișării clasamentului final.
                                              Explicație:
                                              Pentru clasament se mărește grila de turnee B cu 2, cele mai bune 6 din 8, nefiind o diferență semnificativă față de situația existentă, ceea ce nu poate constitui un motiv de nemulțumire.
                                              Clasamentul trebui să cuprindă o imagine cât mai completă a activității fiecărui jucător în parte.
                                              Liderul județean, în opinia mea, ar trebui să fie jucătorul care în ultimele 6 luni ale anului competițional a avut cel mai mare punctaj în clasamentul județean la categoria respectivă. Cine este liderul județean la o categorie? Cel care e conjunctural pe poziția 1 în septembrie, poate chiar cu participări mediocre sau doar cu câteva turnee jucate, sau cel care a adunat clasări meritorii aproape tot anul în categoria respectivă și care în iulie-august se vede pus în situația de a alege soluția morală sau mai puțin morală de a promova/nepromova?! Ești „vinovat” pentru că ai progresat mai repede și de aceea cu o lună înainte de afișarea clasamentului final ți se șterg toate meritele și titlul merge la alt jucător? Propunerea în acest sens ajută spiritul competițional. Nu mai concurezi să ții MP acolo „unde trebuie” ci concurezi cu jucători din județul tău. Punctul de referință devine punctajul din clasament. Ești obligat să depășești un punctaj și numai prin valoare se poate face aceasta. Competiția va deveni mai acerbă și mai mulți jucători se vor lupta între ei. Turneele A+ vor deveni decisive în stabilirea liderilor județeni. Ai performanțe acolo ai șanse mai mari să câștigi titlul. Și așa e și normal deoarece turneele A+ sunt cele la care participă cei mai mulți jucători și au gradul de dificultate cel mai ridicat.
                                              Cei care retrogradează își pierd obiectul muncii, nefiind eligibili pentru titlul de lider județean timp de un an de zile (o parte din categoria A de jucători).
                                              Cei care nu doreau să piardă titlul de campion județean la finalul anului competițional au acum posibilitatea de a promova și a primi titlul. Se încurajează onestitatea. În mare parte se rezolvă problema cu categoria B de jucători menționată la început.
                                              Rămân cei care nu vor să promoveze pentru a obține victorii .
                                              Problema se rezolvă în felul următor.
                                              Exemplu: jucător care vrea să joace multe meciuri și bate tot până în eliminatorii după care se lasă bătut pentru a nu obține punctaj de promovare.
                                              De aceea de la un raport de 2,5 victorii/înfrângeri în ultimele 6 luni sau an de zile este promovat automat în categoria superioară.
                                              De asemenea vor exista jucători care vor încerca să profite de unica vulnerabilitate a stabilirii liderului județean și anume ar putea încerca să obțină rezultate foarte slabe la turneele B (pentru că se punctează mai slab) în speranța că vor obține rezultate foarte bune la turneele A+. Își asumă oricum un mare risc. Totuși pentru a nu cădea în ispită pentru scăderea MP, turneele B ar putea să fie luate în calcul în modul următor:
                                              1-4 turnee se ia în calcul la MP cel mai bun dintre ele
                                              5 turnee se iau în calcul cele mai bune 2
                                              6-7 turnee se iau în calcul cele mai bune 3
                                              8 turnee se iau în calcul cele mai bune 4
                                              La turneele A se aplică aceeași schemă cu următoarea completare:
                                              8 turnee se iau în calcul cele mai bune 4
                                              9 turnee se iau în calcul cele mai bune 5
                                              10 turnee se iau în calcul cele mai bune 6
                                              11 turnee se iau în calcul cele mai bune 7
                                              12 turnee se iau în calcul cele mai bune 8
                                              Încă un amendament la situația de mai sus: dacă un jucător începe să trântească turneele B (minim 5 turnee) în momentul în care se observă această tendință este promovat la categoria superioară. Pentru a nu exista discuții se poate institui ca MP de referință, pentru promovare decisă de Comitetul Director pentru turneele B, MP turneelor A+. Mai explicit: Dacă ești mare jucător la turneele A+ nu ai cum să uiți tenisul la 5-7 turnee B consecutive!
                                              Punând cap la cap toate filtrele menționate mai sus și anume:
                                              • Noul mod de calcul al Mp
                                              • Noul mod de desemnare a liderilor județeni
                                              • Noul mod de calcul al clasamentului
                                              • Introducerea rației de 2,5 între victorii/înfrângeri
                                              • Raportul între media individuală MP de la A+ și media individuala MP de la turneele B
                                              devine extrem de improbabil ca cineva să poată lua în calcul toate aceste variabile pentru a controla clasamentul și MP-ul.

                                              3. Propunere la turneele unde în categorie sunt înscriși peste 80 de jucători pe categorie să se acorde puncte suplimentare la categoria respectivă și pentru locurile 9-16 după sistemul M9-16+x unde X este 3 la categoriile Open, Avansați și Hobby.
                                              Consider că intrarea în primii 16 la un concurs cu foarte mulți jucători este o performanță. De asemenea va face și mai dificilă sarcina celor care vor încerca să-și influențeze negativ MP.

                                              4. Propunere eliminare acordarea punctajelor 0
                                              Explicație:
                                              Măsura și-a dovedit eficiența cel puțin în prima perioadă, ulterior unii au folosit regula în beneficiul lor. Grila redusă este mai ușor de influențat. Punctajul 0 ajută pe unii care vor să-și scadă media în situația în care au grila plină, mai ales cei care vor să retrogradeze. Cu cât media se împarte la un număr mai mic de turnee cu atât e mai ușor de influențat. De asemenea se pot înlocui din grilă punctajele mari cu 0 și astfel se poate scădea media destul de ușor. Sunt exemple de jucători care au înlocuit turnee A cu 0 pentru a scădea media.
                                              Măsură eliminării acordării punctajelor 0 trebuie înlocuită cu o altă măsură care să îngreuneze sarcina celor care vor să retrogradeze. De aceea propun ca un jucător, după ce promovează să primească la primele 4 concursuri A și 4 concursuri B (ideal ar fi pe grilele propuse anterior de 12 pentru turnee A și 8 pentru B) punctaje în modul următor:
                                              a) dacă punctajul la un turneu este mai mic decât cel pe care îl înlocuiește din grilă, jucătorul va primi punctajul care ar trebui înlocuit.
                                              Exemplu: jucător promovat la open de la avansați obține la un turneu 22 de puncte. În grilă punctajul de înlocuit este 26. Jucătorul va primi 26.
                                              b) dacă punctajul care trebuie înlocuit este mai mic decât limita inferioară atunci jucătorul va primi ca punctaj limita inferioară
                                              Exemplu: jucător promovat la open de la avansați obține la un turneu 18 de puncte. În grilă punctajul de înlocuit este 19. Jucătorul va primi 20 de puncte.
                                              Sper că această măsură să poată fi implementată tehnic cu ajutorul domnului Apian.
                                              Inițial mă gândeam să propun ca un jucător să nu poată retrograda o anumită perioadă de timp, dar în perioada respectivă el poate să umple grila cu punctaje slabe și la sfârșitul perioadei va retrograda. Sistemul de mai sus, deși mai complex este foarte dificil de păcălit.
                                              Eliminarea punctării cu 0 propun să fie făcută începând cu Turneul Campionilor de la Piatra Neamț. Se cheltuie multe resurse de timp și financiare pentru acest turneu și este foarte posibil ca 15-20% din jucători să plece acasă cu 0, ceea ce nu cred că este stimulator pentru participarea la competiție. Nu cred că e vreunul din cei 460 de jucători care să vină la turneul final și să se lase bătut. Toți vor da tot ce-i mai bun din ei.

                                              5. Regulamentul este de preferat să intre în vigoare pe 1 nov pentru a putea fi aplicat de la un turneu final până la celălalt turneu final, deoarece condițiile de punctare trebuie să fie egale pe tot parcursul anului competițional. În situații de urgență sau de chestiuni grave se poate modifica regulamentul.

                                              6. În acest moment categoria Elite este cuprinsă între 33 și 55 la MP. Probabil la anul se va ajunge la 60 MP cu diferențele de valoare evidente. De asemenea numărul de jucători din categorie s-a mărit și se va mări. De aceea propun pilotarea categoriei Masters după modul următor:

                                              La dorința unui organizator și numai la dorința acestuia, deoarece implică o atenție suplimentară și o cheltuială suplimentară (dorința fiind exprimată în anunțul turneului, pentru ca jucătorii care se înscriu să știe despre această posibilitate), să poată fi organizată, dacă există un număr de 12 jucători cu MP mai mare de 44 (este doar un exemplu, poate fi stabilită o altă limită) categoria Masters, și, în același timp, rămân un număr de cel puțin 18 jucători pentru categoria Elite (adică minim 2 grupe Masters și minim 3 grupe de Elite). Dacă nu se adună numărul de jucători rămâne categoria Elite. În principal se poate întâmpla acest lucru destul de rar, mai ales la turneele foarte mari. Ar fi o măsură în beneficiul jucătorilor, care ar juca meciuri mai echilibrate. Dacă se organizează categoria Masters, atunci x = 3p din grila punctare se acordă și la categoria Elite. Categoria rămâne unită (Elite) în ceea ce privește clasamentul, premiile și distincțiile anuale AmaTur. Pilotarea poate dura cel puțin un an și poate fi prelungită până în momentul în care numărul de jucători va fi suficient de mare în categorie astfel încât să permită organizarea turneelor cu număr suficient de jucători la ambele categorii Masters și Elite, pentru că, vrem nu vrem, în timp, acolo se va ajunge să mai fie creată o categorie.

                                              Din aceste propuneri s-a reținut faptul că MP nu poate fi corect dacă turneele B nu se pun la MP, asa că s-a hotărât să conteze unul, cel mai bun.
                                              GeluBv GeluBv likes this.

                                              Comentariu


                                              • #48
                                                Gherasim Iulian

                                                Propuneri :

                                                1. Sa se revină la sistemul cu R1, R2, R3
                                                Ultima retragere sa fie joia la ora 21.00 pentru concursul de sâmbătă și vinerea la ora 21.00 pentru concursul de duminica
                                                Doar R2 si N, retragerile înainte de termen nu se penalizează.

                                                2. Turneele B sa nu se ia în calcul pentru stabilirea MP-ului.
                                                Se va lua în calcul numai unul, cel mai bun.

                                                3. La turneele A+ sa fie obligatoriu împrejmuirea în totalitate a spațiului de joc cu sistem de mantinele.
                                                NU!

                                                4. Coordonatorii și cei din Comitetul Director, retrași sau inactivi sa fie inlocuti, astfel fiecare Zonă sa aibă în componenta obligatoriu câte 2 Coordonatori.
                                                Dacă într-o zona a rămas un singur Coordonator, acesta, împreună cu organizatorii locali sa propună Comitetului Director spre aprobare un altul, astfel în permanenta fiecare Zonă sa aibă 2 Coordonatori.
                                                Se cooptează numai cei care au activitate, se arată interesați si cunosc modul de organizare amaTur, inclusiv regulamentul

                                                5. Organizatorii principali și cei tehnici sa poată participa la ședința de sfârșit de an când se reiinoieste regulamentul pentru anul următor și sa aibă drept de vot.
                                                Este imposibil! Organizatorii au sectiune online separat si pot expune problemele care se dezbat in functie de importanță, prioritate si alte aspecte.

                                                6. Orice modificare de regulament, după publicarea lui sa se poată efectua doar dacă se supune unei dezbateri/votari de către Comitetul Director și Coordonatorii Naționali. La vot trebuie sa participe minim 51% din membri C. D. și C. N.
                                                DA, asa se face.
                                                ​​​​​
                                                7. La categoriile Hobby, Avansati și Open sa se puncteze suplimentar cu 0.5 puncte (fără turneele B) jucatorii care obțin unul din locurile 1-4, acestea urmand sa se ADUNE LA MP.
                                                Exemplu : Un jucător are prin calculul actual al MP-ului 18.5 pct și a terminat de 4 ori în primii 4 jucători o sa aibă 18.5 + 2(0.5x4) = 20.5.​
                                                Nu este cazul, sunt deja modificari si asteptăm rezultate.

                                                8. Gherasim Iulian sa fie desemnat Coordonator Național Amatur în Zona 2​​
                                                NU!

                                                Comentariu


                                                • #49

                                                  Bărdas Ioan

                                                  1-Jucatorii din divizia A sa poata juca in Amatur,dar sa nu poata primii titlul de Campion Jud. si sa nu poata evolua la TF daca nu are un nr. X de turnee.
                                                  Este rezolvată această problemă, jucătorii de divizia A au dreptul să participe la turneele AmaTur, restul este specificat.

                                                  2- sunt jucatori cu mp de open ,chiar si de hobby ,dusi la div. A ptr complectare lot sau acumulare experienta,dar nu au voie in Amatur. In schimb sunt jucatori care au fost legitimati o viata(5,10,20 de ani),dar care acuma nu mai sunt legitimati si au voie in Amatur. Unde e dreptatea? Legitimatia iti schimba valoarea?
                                                  NU se regăseste propunerea.

                                                  3- in loc sa promovam,sa dezvoltam,sa aducem plus valoare in circuit, eliminam valoarea ptr frustrarile unora, ptr ca cei slabi sa se simta buni in comparatie cu cei mai slabi ca ei. Specific romanesc,tot ce e valoros,afara,asa mediocrii devin noile valori.
                                                  Idem 2

                                                  4- daca nu au voie legitimatii,atunci sa nu mai aiba voie absolut NIMENI, NICI UN JUCATOR care a fost odata legitimat la FRTM. Asa ar fi corect. Dar asa am distruge practic Amaturul ,fiindca 95% din elitisti si un mare procent din open isti au fost legitimati. Pai e corect ca eu amator 100% sa joc cu un fost legitimat 20 de ani(care de la 7 ani la 27 a facut tebis), care acuma daca nu mai e legitimat din X motive.....hopa.....a devenit amator si striga AFARA CU LEGITIMATII!
                                                  Idem 2

                                                  5- jucatorii f buni de loturi sau cei din superliga oricum nu mai vin Ei in Amatur,chiar daca au drept de joc. EXEMPLUL ANOMALIEI : Elena Zaharia , Camelia Mitrofan, Cristian Chirita ,etc, campioni nationali si europeni pot juca in Amatur, dar un copil care are mp de avansati , open sau elite si care vrea sa progreseze jucand cat mai multe turnee, NU MAI ARE VOIE. Pedepsim iubitorii,pasionatii de tenis ptr frustrarile unora.
                                                  Idem 2

                                                  6- terminati cu frustrariile, incercati sa dezvoltati prin aducerea de plus valoare in Amatur, asa se dezvolta orice societate sau organizatie sanatoasa,nu eliminand pe cei mai buni pana ajunge x(non valoare) cel mai bun.
                                                  Idem 2

                                                  7 -Amatur nu e numai ptr amatori, e ptr TOTI iubitorii tenisului de masa. Pai fostii si actualii legitimati sunt baza Amaturului. Ei "imprastie" microbul tenisului ,invatand si atragand copii si amatori la tenis. De la ei invata amatorii tenis,de la cei care stiu,nu de la Ion Iliescu si cei care au ramas in gandirea si mentalitatea comunista.
                                                  Idem 2


                                                  Comentariu


                                                  • #50
                                                    Mai sus aveti raspunsurile la propuneri, votate de Coordonatori.
                                                    Mai sunt câteva chestiuni de rezolvat si ne apucăm de noul regulament.

                                                    Comentariu

                                                    Procesare...
                                                    X