Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Turneu A Cupa Pilot -1 OCTOMBRIE 2022 - VORONA

Adună
Acest topic este închis
X
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 4 (0 members and 4 guests)

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Postat în original de sorin_client Vezi post

Ai putintica rabdare, poate va deveni obligatoriu...

Forhand-ul il poti invata si aici. Cornel Balauca te poate corecta.
    Scoala moldoveneasca de sport este bazata pe perseverenta si seriozitate, noi mai mult "clampanim" la antrenamente. Miscare mai nimic. Comentarii inutile, prea mult "gandim" si o facem prost de cele mai multe ori, avem raspunsuri la toate cele, vedem raul celuilalt si nu corectam noi ce avem de corectat. Atat cat se poate. La noi palavrageala e la putere.
    Copiii aia petrec extrem de multe ore in sala de antrenamente iar discutiile in timpul antrenamentului sunt pur tehnice, nu pierd timpul.
    Noi insa, jucam sau nu, stim sa aratam cu degetul.
    Ma intreb, cum naiba la protocoale ne intelegem asa bine si la masa de joc nu ?
    Va garantez ca la concursul ce se va desfasura la Balti veti fi foarte bine primiti, sunt niste gazde extraordinare, si-o sa va bata iarasi. Pe pariu ca o sa va si placa. )
    Terminati cu prostiile si treceti la antrenamente.

Respect.
    Va multumesc pentru observatii. Vin cu urmatoarele precizari:

1) Pe mine nu ma deranjeaza ca juniorii din Moldova nu stiu o boaba de romana, dar lucrul acesta este "cel putin ciudat", deoarece se presupune ca Basarabia e pamant romanesc;

2) Este clar ca sunt seriosi si se antreneaza extrem de mult. In acelasi timp, noi suntem amatori si tocmai pentru a socializa venim la turnee. Eu imi propun 2 lucruri cand particip la un turneu de tenis: sa joc cat de bine pot (si, implicit, sa obtin un rezultat bun) si sa socializez (cu unii jucatori legand prietenii trainice). Viata mea nu capata un sens mai profund daca castig o cupa - este intr-adevar o bucurie sa obtii un rezultat frumos, dar este doar o implinire de moment-, iar daca pierd pe linie, nu ma simt obligat sa ma arunc in fata masinii de spalat - am avut turnee cu 0v, iar cand o sa trec la open, iar o sa am turnee cu 0v;

3) Nu pot sa nu observ ca aproape toti juniorii care participa la turnee, indiferent daca sunt sau nu straini, nu se bucura aproape deloc de joc (nu savureaza partida), ci vor doar sa castige aproape cu orice pret. Nu stiu daca am vazut vreun junior care se antreneaza sa zambeasca in timpul partidelor. Mai mult, unii dau dovada si de lipsa de fair-play: daca le spui ca mingea jucata nu e regulamentara (de exemplu, mingea nu a atins cantul mesei) si-i rogi sa repete punctul, vor insista ca mingea a atins de fapt masa;

4) Cred ca este o mare diferenta intre un sportiv profesionist si un amator. Profesionistul joaca pentru a obtine performante cat mai bune - rezultatele proaste atragand si consecinte nedorite, implicit si consecinte de ordin financiar (rezilierea contracului sau excluderea din lot, de exemplu) - , iar amatorul joaca din placere, performantele fiind situate pe plan secundar. Altfel spus, daca ai rezultate bune, e de bine, iar daca nu ai rezultate prea bune, nu e o catastrofa. Totodata, fiind amator, te antrenezi cat poti si cat iti permite sanatatea. Avand dureri de spate si fiind foarte ocupat in ultimii doi ani, am avut putine partide de antrenament. Mentionez ca am invatat sa joc tenis de masa pe mesele din parc. Nu am apelat pana acum la niciun antrenor - poate o voi face la un moment dat-, ci m-am folosit de diverse articole si materiale gasite pe net (Ping Skills - Alois Rosario si Jeff Plumb - sunt jucatorii din imaginea de profil, Tom Lodziak si Ti Long, de exemplu) si am executat ceea ce studiam cu un partener de antrenament: block forehand/backhand vs. topsin backhand/forehand, push vs. push, push vs. incercare palida de forehand loop etc. ) Totodata, mai joc partide amicale cu un jucator de elite, si pot spune ca am invatat foarte multe lucruri, chiar daca obtin foarte greu cate un set (si mai mult din mila ).

"si-o sa va bata iarasi. Pe pariu ca o sa va si placa. "​ Sa stiti ca sunt cativa jucatori oarecum tineri si nelinistiti care merita sa joace impotriva unor juniori talentati. Vom vedea cu alta ocazie daca o sa le placa infrangerea ​.

Va doresc mult succes in organizarea turneului de la Balti. Cu stima.
    "Tenisul de masa este cel mai important lucru dintre cele mai putin importante ale vietii"
    https://www.youtube.com/watch?v=ZdoaO-6Z2pg&t=1s- un mesaj despre cel mai important lucru in viata

Comentariu

Procesare...
    X