Mai complicati putin modul de alcatuire a clasamentului! Si asa saracu Florin deabia mai face fata! Mai bagati-i algoritmul acesta pe gat si va trece sigur de la Open... la categoria"glumeti" !!!!! Eu zic ca ar fi mult mai simplu si mai corect, ca sa se adune aritmetic punctele obtinute NUMAI la concursurile din cadrul sezunului in curs, care sa inceapa si sa se termine cu Turneele finale ! Bob cu bob se aduna sacul. Participi, ai puncte, nu participi, nu ai puncte. Se incheie sezonul, se declara campionul, se trage linia, clasamentul vechi se arhiveaza punem punct si o luam de la capat. Alt sezon, alt clasament. Eu zic ca asa e corect. Cine e interesat de punctele din Amatur, sa traga de turnee si sa-si faca punctele care sa-l readuca pe locul pe care il merita datorita prestatiei din anul in curs. Acesta ar fi cel mai corect, mod de departajare fiecare sezon cu clasamentul sau, bazat pe punctele acumulate in anul in curs, si nu din amintiri. Acest sistem ar avea avantajul real ca stimuleaza permanent participarea la turnee, nedand loc la speculatii de genul "pai, nu merita sa ma duc la turneul asta la care participa x jucatori, pentru ca daca il castig, pierd punctele castigate la turneul cu x+y participanti, cotat ceva mai bine, sau nu ma duc la turneul respectiv pentru ca cel care imi "sufla in ceafa ", oricum pierde punctele de la turneul de anul trecut scadent peste doua zile si oricum il depasesc. Stiu ca sistemul propus de mine are, dezavantajul de a nu face o departajare o reala in primele etape, a participantilor la categoria Open si Amatur, dar pana in faza cristalizarii unui clasament real, alcatuit pe baza punctelor acumulate la un numar relevant de turnee de toate categoriile, s-ar putea folosi, de exemplu pana in 30 Aprilie, clasamentul final al anului precedent. Incepand de aici criteriul de participare la cele doua categorii, se va face strict pe baza punctelor adunate in sezonul in curs. Sigur se vor rasturna niste ierarhii, dar rezultatul la sfarsitul anului, va reflecta strict efortul, forma sportiva si mai ales interesul pentru Amator IN SEZONUL CURENT.
In plus alcatuirea si urmarirea evolutie clasamentului devine extrem de clara, nedand loc la speculatii si interpretari.
In plus alcatuirea si urmarirea evolutie clasamentului devine extrem de clara, nedand loc la speculatii si interpretari.
Comentariu