Salut,
Propun sa incepem si noi, ierbarii, o dezbatere pe tema materialelor ce ne favorizeaza / defavorizeaza jocul, in care sa ne prezentam atat experientele fericite cat si pe cele mai putin reusite.
Incep eu.
Ierburile ce le-am testat pana acum sunt: TSP Curl P-H, Giant Dragon Dragon's Talon, Dawei 388 D-1, Galaxy Neptune, XiYing 979, Spinlord Dornenglanz, Dr. Neubauer Monster, DHS Cloud & Fog, Double Fish Praidha 1615, Palio CK531A - toate FARA burete (OX)
Lemne:
Esentele tari folosite la suprafata (ex.: koto, stejar) sunt bune pt blocuri si atacuri cu peri moi. De asemenea, tind sa creasca spin reversalul. In acelasi timp insa, fac destul de dificil controlul.
Anumite esente de duritate medie sau medie spre tare (ex: mahon, koto) folosite ca strat intermediar, sub unul moale sau mediu-moale pot creste capacitatea de absorbtie a fortei mingii trimise de adversar, favorizand executarea blocurilor. Vezi combinatia balsa (miez) - mahon - pin
Alte lemne remarcabille pt iarba nu am inca pe lista.
Fetze (eu folosesc doar fara burete):
Propun sa incepem si noi, ierbarii, o dezbatere pe tema materialelor ce ne favorizeaza / defavorizeaza jocul, in care sa ne prezentam atat experientele fericite cat si pe cele mai putin reusite.
Incep eu.
Ierburile ce le-am testat pana acum sunt: TSP Curl P-H, Giant Dragon Dragon's Talon, Dawei 388 D-1, Galaxy Neptune, XiYing 979, Spinlord Dornenglanz, Dr. Neubauer Monster, DHS Cloud & Fog, Double Fish Praidha 1615, Palio CK531A - toate FARA burete (OX)
Lemne:
- Combinatia plop-plop-balsa (miez de 3 mm)-mahon-pin
Excelenta partea cu mahon si pin pentru toate ierburile testate si orice stil de joc (chop, bloc, atac, push). Si cea cu plop e decenta, dar parca nu se apropie de cealalta. E insa greu sa gasesti o fata neteda potrivita pt plop-plop, deci va recomand sa testati altceva pe FH (ex: koto-limba-balsa-mahon-pin). N-am idee cum ar influenta straturile de Koto si Limba partea pt BH, deci trebuie riscat pentru a afla. - Lemnele paletelor chinezesti din comert (cele de 16 lei). Esentele folosite sunt ayous sau tei sau o combinatie a lor. Din cate-mi dau seama au 4 straturi, cele centrale de 1.5 mm, cele exterioare de 1 mm.
Cel probat de mine in mod pur intamplator (aveam nevoie de o husa si nu m-a lasat inima s-arunc lemnul) merge excelent cu TSP Curl P-H, o fața prin definitie foarte greu de imperecheat, care se-mpaca numai cu esente moi. Lemnul e destul de saltaret (pe la Off-) - Lemnele din 3 straturi de salcie, care se gasesc greu si sunt destul de scumpe. N-am testat asa ceva, eu nefiind un jucator defensiv prin definitie. Pe forumuri sunt prezentate la superlativ (cautati TSP Yanagi, de exemplu).
Esentele tari folosite la suprafata (ex.: koto, stejar) sunt bune pt blocuri si atacuri cu peri moi. De asemenea, tind sa creasca spin reversalul. In acelasi timp insa, fac destul de dificil controlul.
Anumite esente de duritate medie sau medie spre tare (ex: mahon, koto) folosite ca strat intermediar, sub unul moale sau mediu-moale pot creste capacitatea de absorbtie a fortei mingii trimise de adversar, favorizand executarea blocurilor. Vezi combinatia balsa (miez) - mahon - pin
Alte lemne remarcabille pt iarba nu am inca pe lista.
Fetze (eu folosesc doar fara burete):
- Bune pentru pentru atac. TSP Curl P-H e de departe numarul 1. Pusa pe lemnul potrivit devine o arma de temut in mana unui jucator cu tehnica buna pe rever. Se pot executa usor topspinuri, atacuri drepte, blocuri si push-uri. Nu e buna pt chop. Se poate ataca binisor si cu Palio CK, Neptune, Double Fish si Monster.
- Bune pentru chop: Dragon's Talon, Zeitgeist, Cloud & Fog, Neptune, 388 D-1, Monster
- Spin reversal mare: Monster, Dragon's Talon, Cloud & Fog, Double Fish
- Derutante pentru adversar: Dragon's Talon, Monster, Cloud & Fog, Curl P-H (in special la mingile impinse, dar si la atacuri), Palio CK (in principal la atacuri, care-s foarte greu de returnat)
- Cea mai completa: Giant Dragon Dragon's Talon. Permite executarea tuturor loviturilor (minus topspin), fara insa a se apropia de Curl P-H pt atacuri. Pe locul 2 as spune ca e Cloud & Fog
- Foarte lente: Spinlord Zeitgeist, Curl P-H (a doua in principal la blocuri; cand tragi tare imprima suficienta viteza)
- Rapide: Cloud&Fog, Double Fish Praidha 1615, Dragon's Talon (ar trebui sa aiba viteza 4.5 din 10, dar cred ca eu am nimerit un rebut - i-as da minim 7 la viteza)
- Limitate/specializate: Monster (fiind interzisa, nu imprima efect aproape deloc, deci dupa ce se obisnuiesc adversarii cu ea devii carne de tun), XiYing (cu asta nu poti face mai nimic)
- Peri moi: Zeitgeist, 388 D-1, Monster
- Peri de duritate medie: Dragon's Talon, Cloud & Fog, Neptune, Double Fish
- Peri tari: Palio CK, Curl P-H
- Peri precum betonul: XiYing
- Usor de controlat: Neptune, Zeitgeist, Monster, Dragon's Talon
- Greu de controlat: Palio CK si XiYing
- Marile favorite:
Dragon's Talon pentru joc All Around
Curl P-H pentru joc agresiv, bazat pe blocuri, impins, topspin si atacuri in forta. - Topul perdantelor:
XiYing - catastrofala, dupa parerea mea. Am reusit cu ea doar blocuri si atacuri blege.
Zeitgeist - slabuta, da multe rateuri la chop-urile de langa fileu si impins. E si complet inofensiva pentru adversar. Buna pentru blocuri si un joc de asteptare, fiind foarte lenta.
Comentariu