Pentru iubitorii lemnelor LEVI, iata o veste buna! S-a nascut o familie de lemne, structurata foarte interesant, pe baza unor “studii de caz” foarte exacte. Familia poarta numele de Sintec si cuprinde patru lemne compozite.
Glass Sintec All fibra de sticla
Cloth Sintec All+ fibra sintetica
Rock Sintec Off- fibra de bazalt
Carbo Sintec Off fibra de carbon
Ceea ce determina diferenta de parametrii la cele patru lemne, este materialul compozit,structura si dispunerea materialul lemnos fiind identica in toate cazurile. Rezulta astfel posibilitatea de a determina exact modul in care tipul de compozit influenteaza parametrii de joc.
Fiind in cautare acuta dupa un lemn care sa “imblanzeasca” Tibhar Grass Dtecs-ul de pe BH, dar pe FH sa aiba forta de langa masa si semidistanta a Carbo-Glassului meu, am probat un LEVI Cloth Sintec All+.
Fete: FH-Donic Bluefire M2 mm rosu
BH- Tibhar Grass Dtecs OX negru
Adeziv pe baza de apa ( de la Radu 66
Caracteristici geometrice ale lemnului:
Lama are dimensiunea 156X150 mm, grosimea 6mm,
maner FL, plin, din ayous si stejar in straturi paralele cu lama.
Greutate: 85 grame.
Structura: simetrica din 7 straturi, compusa din:
hinoki 0.7mm dispus longitudinal
tesatura din fibra sintetica 0.3 mm
plop 0.7mm dispus longitudinal
miez din pin 2.6mm, dispus transversal,
plop 0.7mm dispus longitudinal
tesatura din fibra sintetica 0.3 mm
hinoki 0.7mm dispus longitudinal
Jucand mingea pe paleta, am simtit o vibratie usoara, dar nederanjanta. Interesant e ca lovind mingea mai puternic, senzatia de vibratie din maner a dispare, sunetul devine plin, fara acea reverberatie caracteristica lemnelor foarte elastice. Elasticitatea este putin sub medie. Are un sweetspot mare, ceea ce-l face tolerant la loviturile nu foarte exacte.
Serviciu- foarte usor de executat serviciile cu mult efect, scurte, aproape de fileu.
Capac- Aici exceleaza intradevar acest lemn.Datorita acelei combinatiei optime intre elasticitate si viteza bruta, rezulta un control cat China, necesar dirijarii capacelor si mai ales o putere repulsiva excelenta!
Topspin- Topspinul controlat, cu mult efect, e unul din punctele forte ale acestui lemn, traiectoria fiind foarte precisa atat la topspin cat si la retopspin. Controlul foarte bun iti permite sa-ti executi lovitura astfel incat sa obtii efectul maxim! Controlul in general,e o notiune foarte arbitrara, in conceptia mea capacitatea de a stii cu exactitate unde va merge mingea, din momentul in care ea paraseste paleta. Si cu acest lemn am permanent acest sentiment!
Chop- Ei, aici se manifesta din plin controlul! Datorita dispunerii transversale a miezului, chopurile atat cu iarba cat si cu softul, sunt extreme de controlabile, usor de executat si precise. Lemnul reuseste sa scoata aproape totul din efectul deranjant inglobat in iarba mea, lovitura avand un filing si un sunet moale, devenind foarte inselatoare.
Smashul de la masa si semidistanta,corect executat, are forta si se duce ca din pusca.
In general, un lemn excelent, in toata gama de lovituri de langa masa si semidistanta, cu un maner foarte comod, ce asigura o priza sigura. Poate i se poate reprosa lipsa de forta in jocul de la distanta, dar nu pentru asta a fost conceput! Finisarea este excelenta, in nota deja caracteristica lemnelor LEVI.
Deoarece s-a dovedit "frate bun" cu fetele folosite, deja e sigur ca va fi urmatorul meu lemn (dar cu maner ST!).
Comentariu