Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

despre roboti, mai in detaliu

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • despre roboti, mai in detaliu

    ce parere aveti despre robotii ptr tenis de masă, cat de utili credti ca sunt acestia?
    care sunt cei mai buni la raport pret/performanta?

    stiti cam ce fel de inteligenta au acestia?
    Blade: HM Levi 7 ply OFF 2 Carbon / STIGA AllWood Offensive
    FH: Donic Bluefire M3 2.0 / Andro Hexer
    BH: Tibhar Sinus Sound 2.0 / Andro Plaxon

  • #2
    Sunt foarte utili dar mai trebuie si un indrumator daca nu vreti sa va automatizati miscari gresite!
    Referitor la inteligenta, aceasta este egala cu a colegului nostru de forum, Radu, un jucator foarte bun de tenis de masă!
    Lemn- Bty Viscaria
    FH - TENERGY 05
    BH - TENERGY 80

    Comentariu


    • #3
      mda..visco te astept la masa sa vad cetzi poate capul tie..
      Schlager Carbon
      Acuda S1
      Acuda S1

      Comentariu


      • #4
        Postat în original de radu0
        mda..visco te astept la masa sa vad cetzi poate capul tie..
        Dom' primar, "cetzi" bantuie la matale prin extremitatea nordica. Te asigur ca daca ne intalnim la vre-un concurs, rog organizatorul sa-ti puna punctaj dublu, pentru ca pe mine "ma'i" invins chiar acum Nu te supara, ca esti simpatic
        Lemn- Bty Viscaria
        FH - TENERGY 05
        BH - TENERGY 80

        Comentariu


        • #5
          ma rog..nu vreu sa mai comentez nimic...vedem care pe care la vreoun concurs..:P
          Schlager Carbon
          Acuda S1
          Acuda S1

          Comentariu


          • #6

            Lasa-ma ca ma omori, nu mai pot, crede-ma
            Lemn- Bty Viscaria
            FH - TENERGY 05
            BH - TENERGY 80

            Comentariu


            • #7
              Re: despre roboti, mai in detaliu

              Evident ca robotul este f bun in procesul de antrenament mai ales la incepatori (dar sub indrumarea unui antrenor priceput)pt insusirea corecta a miscarilor(picioare ,corp,mana ).La avansati este bun pt automatizarea loviturilor,pt marirea vitezei de executie de, repetitie,de deplasare etc.

              Comentariu


              • #8
                Re: despre roboti, mai in detaliu

                Postat în original de stelan
                Evident ca robotul este f bun in procesul de antrenament mai ales la incepatori (dar sub indrumarea unui antrenor priceput)pt insusirea corecta a miscarilor(picioare ,corp,mana ).La avansati este bun pt automatizarea loviturilor,pt marirea vitezei de executie de, repetitie,de deplasare etc.
                Intrucat din postarile dvs reiese marea experienta in domeniul antrenoratului si a tot ceea ce priveste acest joc am fi onorati daca ati deschide un topic de genul"Amintiri si sfaturi despre tenis" sau alt titlu elocvent. La rubrica Antrenamente,sau General,sau unde doriti.
                Majoritatea amaturistilor tineri si nu numai ar avea de invatat foarte multe.
                Deasemeni,amintirile si povestioarele de la diverse competitii ar fi extrem de interesante.
                Va asteptam!
                of all the things i lost i miss my mind the most

                Comentariu


                • #9
                  Re: despre roboti, mai in detaliu

                  Multumesc pt aprecieri .Am sa incerc sa fac acest lucru peste putin timp si am sa anunt unde

                  Comentariu


                  • #10
                    Re: despre roboti, mai in detaliu

                    Stelan nu te apuca de povestit din trecutul tau ca acaparezi toate topicurile si nu mai au baietii cum sa se mai "razboiasca" pe aici...GLUMEAM,cit priveste robotul .nu stiu de cind esti tu adeptul robotului ca nu ti-a placut in viata ta(de sportiv) sa faci robot sau,acum ca antrenor ti-ai schimbat obtiunile?!?

                    Comentariu


                    • #11
                      Robotul pentru tenis de masă este bun doar pentru incepatori, pana prind miscarea si tehnica corecta de lovire a bilei. Mai toate centrele de tenis de masă au roboti pentru instruirea novicilor, dar pe masura ce avanseaza, renunta la roboti pentru simplu motiv ca nici un robot nu poate depasi anticiparea umana.

                      Comentariu


                      • #12
                        bineînțeles că roboții sunt utili și necesari mai ales. un antrenor bun sau chiar foarte bun ?ți va arăta toate tainele jocului până la cele mai mici detalii, chiar și cum să ții degetul mic de la m?nă, dacă el crede că asta e important. dar niciodată acesta nu va avea chef să ?ți returneze ție 1000 de mingi pe zi, pentru că e și el om și aici intervine dragul de robot. după ce ai băgat ca minerii la o mișcare chiar și 10000 de lovituri și vede și antrenorul „pe viu” că-ți iese mișcarea respectivă, va trece și el mai liniștit la mișcarea următoare.
                        e ca și la matematică. profesorul care-ți dă meditații ?ți explică teoremele, ?ți arată vreo 3 exemple cum să le aplici, dar mai departe te duci tu frumos acasă și „balotezi” 100-200 de exerciții pe zi. așa ?ți „intră în s?nge” algoritmul cutare și începi să-l „vezi” chiar imediat după ce citești doar exercițiul. la fel cum ?ți intră în s?nge și poziția ideală a m?inii la un capac pe topspin de exemplu. peste 2 zile poate și proful de mate liniștit să ?ți arate teorema următoare.

                        nu știu dacă în cazul ăsta se poate pune problema în termenii raportului preț/performanță. pentru că chestiunea e mult prea „tehnică”. mai degrabă există o corelație direct proporțională, în sensul că un robot va fi din ce în ce mai scump pe măsură ce operațiile pe care le poate face sunt mai numeroase sau chiar mai „fine”. iar în cazul roboților de tenis performanța e din start foarte bine specificată: se arată clar în fișa tehnică ce operații face robotul respectiv.
                        există roboți foarte simpli, care doar aruncă mingile la intervale stabilite de timp către aceeași poziție. bineînțeles că aceștia vor fi cei mai ieftini. apoi sunt tot felul de variațiuni. iar în funcție de numărul și varietatea modurilor în care trimit mingea, producătorii sau distribuitorii de roboți vor crește proporțional și prețul lor.
                        am văzut roboți între 2500-3000 EUR care aveau 2 capete (mingea e aruncată alternativ din 2 „suflătoare” către jucător, atât spre forehand, cât și spre rever) și bineînțeles că fiecare poate fi programat pentru alt tip de lovitură. astfel, omul care se antrenează poate la un moment dat chiar în interval mai mic de 2 secunde să pună capac la o minge care vine liftată pe rever după care imediat să execute topspin cu forehandul pe o minge care vine de la robot foarte tăiată. iar mingile astea vin din 2 părți. roboții de genul ăsta pot antrena chiar și o echipă de dublu! cam asta cred eu că ar fi toată chestiunea raportului performanță/preț.

                        nu au nici un fel de inteligență roboții de tenis. ei doar aruncă mingile după un program stabilit dinainte. programul poate fi simplu sau sofisticat. și îl stabilește antrenorul sau chiar cel care se antrenează.

                        reclama aceea cu robotul KUKA și Timo Bohl e un trucaj ieftin. e făcută ca să fure ochii. nu se poate face un program „inteligent” care să-i permită robotului să ia singur decizii, cum se întâmplă în reclama aceea. sunt prea multe variabile care nu pot fi cuantificate. la șah e altceva. acolo numărul opțiunilor e limitat și ele pot fi calculate cu precizie. un robot de șah poate avea în memorie absolut toate mutările posibile, pentru simplul motiv că acestea sunt finite ca număr. și nici măcar robotul de șah nu e „inteligent”, ci doar lasă impresia asta. el nu face altceva decât să aleagă în orice moment mutarea cea mai bună. memoria umană nu poate să-și reamintească toate mutările posibile și de aceea uneori declarăm sus și tare că robotul de șah e mai inteligent decât noi, pentru că el are o memorie exclusiv mecanică și găsește mereu mutarea potrivită.

                        robotul de tenis nici măcar atât nu poate face, pentru că el e construit mecanic, iar programul lui nu-i spune care decizie e bună la un moment dat, ci doar cum să arunce mingea (viteză, înclinație, direcție, ce fel de rotație să-i dea, etc.). toate astea sunt date de construcția lui, nu de vreo inteligență.

                        Comentariu

                        Procesare...
                        X