Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Fetele, dupa curatarea adezivului, intra la apa!!!

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • Fetele, dupa curatarea adezivului, intra la apa!!!

    Am observat un fenomen interesant la Bluefire M1 si M2. Dupa ce lipesti o fata noua pe lemn, in general fata se intinde putin in urma rularii. O dezlipesti si o mai lipesti de cateva ori, apoi te apuci si o cureti de adeziv. Ai surpriza ca dupa curarare, fata sa se micsoreze cu cel putin 1.5-2 mm pe latime si chiar 3mm pe lungime! Si la o noua lipire nu se va mai intinde la dimensiunea initiala! Nu stiu daca si la alte fete a observat cineva acest fenomen. Am impresia ca lipiciul necuratat de pe burete mentine fata in starea tensionata, la o dimensiune marita, indusa prin rulare. Odata acesta indepartat, fata revine la o pozitie netensionata, mult mai mica decat lemnul pe care afost taiat. De aici rezulta dimensiunile aiurea pe care le au multe fete SH!!! Daca aplicarea fetei la lipire s-ar face static prin presare perpendicular pe suprafata si nu prin rulare, fata si-ar pastra dimensiunile dupa curatare. Totodata s-ar evita formarea unor tensiuni suplimentare in burete si topsheet care desi duc la o crestere a vitezei, afecteaza negativ controlul.
    Deci o fata cumparata SH, cu burete necuratat, dupa indepartarea lipiciului va intra la apa!!! Deci atentie!
    Levi SIC Gloria OFF, Fețe: FH Xiom VEGA X max black+BH Der materialspezialist Kamikaze OX red
    Levi SIC Carbo Def, Fețe: FH Tibhar Evolution MX-D 2mm black+BH Tibhar Grass Dtecs OX red

  • #2
    Același fenomen l-am observat si eu, la Tibhar Genius, Acuda S3, Xiom Vega Europe. Cel mai concludent exemplu il am cu Geniusul. L-am cumparat patrat, l-am taiat pe un lemn de 156/151, fara a o întinde roluire la lipire. Dupa ce am dezlipit-o dupa lemn, chiar si fara a curata buretele de lipici, am avut marea surpriza sa observ ca fata s-a micșorat (deși e impropriu spus micșorat, deoarece patrata avea o planeitate aproape perfecta, iar acum arata ca o barca) la dimensiunile de 152/147, in condițiile in care nu am dezlipito de pe lemnul respectiv, nu am curața-o de adeziv, nu i-am facut nimic. Pe lemn, pur și simplu tensionat sau detensionat, nu cunosc fenomenul, cert e ca nu mai are același dimensiuni.

    Comentariu


    • #3
      Este o regula nescrisa (sau scrisa, nu stiu) intre jucatorii profesionisti ca fețele inainte de lipire trebuie taiate cu pana la 2mm mai mari decat lemnul. Asta da si mai multa consistenta si vibratie fețelor astfel taiate comparativ cu fețele taiate exact la dimensiunea lemnului. Acestea din urma tind sa se "stranga" chiar si pe lemn ceea ce in timp le face sa devina mai tari si mai tensionate. Dimensiunea maxima acceptata de regulamente pentru taiarea fețelor este de maxim 2 mm peste circumferinta lemnului. Daca, in orice punct al circumferintei paletei, o fața depaseste cei 2mm maxim admisi peste lemn, paleta este descalificata. A patit-o un coleg de echipa al prietenului meu cand jucau in sferturile de finala a cupei Germaniei iar acel coleg a carui paleta a fost descalificata a trebuit sa joace cu paleta unui coleg de echipa. Bineinteles ca a pierdut toate meciurile, nejucand cu paleta lui.
      Paleta din semnatura cu lemn Viscaria si fețe Tenergy, mi-a pregatit-o exact ca pentru competitie si am vazut cum se taie fețele profesional. Intr-adevar fețele au cam 1-1.5 mm peste lemn. In timp (1 luna si jumate) deja parca s-au mai strans putin chiar lipite pe lemn. Sau mi se pare mie doar ...
      Joola Panther FL, FH Tenegry 05 max negru, BH Yasaka Antipower rosie 2.0 mm

      Comentariu


      • #4
        Am observat si eu acelasi lucru chiar si cu fete T 05, luat nou, patrat, lipid cu adeziv pe baza de apa pe Viscaria, nu am presat rola la lipire...dupa dezlipirea fetei de pe lemn, dupa 2-3 luni, nu se mai potrivea niici ca latime, nici ca lungime (!!!)...as fi inteles daca se intampla asta doar pe lungime sau doar pe latime, sa zicem, depinde cum as fi "intins" eu fata cu rola, pe latime sau pe lungime...eu, de obicei, o intind pe latime, de la mijloc spre laterale...
        Probabil ca lipiciul, in stare lichida, intra superficial in burete si acesta se "umfla" putin...apoi, la uscare...."intra la apa" strangand buretele...
        ...si chiar daca dam jos lipiciul, fetele fusesera taiate dupa ce acestea erau deja "umflate"...iar dupa dezlipire si-au "revenit" la dimensiunea lor...mai mica decat lemnul...
        Asa am incercat eu sa-mi explic miscorarea acestora...
        Lemn: XIOM Vega Pro FL /Fh: Tenergy 05 /Bh: Stiga Calibra LT spin
        Lemn: Butterfly Innerforce ZLC FL /Fh: Tenergy 80 /Bh: Xiom Vega Europe
        Lemn: Butterfly Mizutani Jun FL /Fh: Tenergy 80 /Bh: Tenergu 80 FX

        Comentariu


        • #5
          Eu stiu ca jucatorii profesionisti nu au grija ca li se micsoreaza fetele pentru ca nu dau mai mult de o luna jumatate cu aceleasi fete. Ei se antreneaza serios macar 4 ore pe zi, le uzeaza mai rapid, plus ca au sponsori care le distribuie materiale, asa ca isi permit sa joace mereu cu fete noi.
          Xiom -Mitzutani - Xiom

          Comentariu


          • #6
            Intocmai. Le taie mai mari pentru ca au un feeling mai bun (au o anumita vibratie care da un control mai bun) si apoi cand le schimba sa le poata vinde mai usor deoarece isi pastreaza dimensiuni mai mari. Asta stiu de la cineva care joaca la nivel destul de inalt la un club din Germania.

            - - - Actualizat - - -

            Postat în original de lica george Vezi post
            Eu stiu ca jucatorii profesionisti nu au grija ca li se micsoreaza fetele pentru ca nu dau mai mult de o luna jumatate cu aceleasi fete. Ei se antreneaza serios macar 4 ore pe zi, le uzeaza mai rapid, plus ca au sponsori care le distribuie materiale, asa ca isi permit sa joace mereu cu fete noi.

            Nu vorbim de nivel de echipa nationala sau primele 100 locuri la nivel mondial. Cei de nivel ceva mai jos dar totusi profesionisti sau semi-profesionisti, legitimati la diverse cluburi, au sponsori dar nu schimba chiar lunar fețele, cel putin nu cele scumpe. De exemplu, prietenul meu joaca cu DHS H3 National Blue Sponge cam 8 luni, timp in care schimba 3-4 tenergy 64 pe rever. Oricum toate sunt taiate cu 1-1.5 mm peste circumferinta lemnului si nu sunt presate cu roller la lipire, ci doar apasate cu mana pe masa de tenis.
            Ultima editare de CornelTT; 19.iun.2013, 15:40.
            Joola Panther FL, FH Tenegry 05 max negru, BH Yasaka Antipower rosie 2.0 mm

            Comentariu


            • #7
              Am mai postat aceasta informatie pe forum, dar multi pasionati amatori inca nu tin cont de recomandarile Butterfly in legatura cu utilizarea roller-ului. Odata cu aparitia fetelor tensionate si la ceilalti producatori recomandarile lor devin generale.
              In Catalagul Butterfly, din link-ul atasat mai jos, la pagina 15 in partea de jos, japonezii fac cateva recomandari:
              http://www.butterflyonline.com/templ...ndex.html#p=15
              Puteti tine cont de ele ori nu...
              Rudius

              Comentariu


              • #8
                "to avoid losing speed and shinking the rubber; refrain from:
                1. ...
                2. peeling off a glued rubber and gluing again"
                Din acest citat sa înțeleg faptul ca toate fetele de noua generație sunt tratate din fabrica (factory tuned) cu "ceva", iar în momentul în care îndepartam stratul inițial de adeziv (?n care s-a transferat anumite substanțe cu care a fost tratat buretele, banuiesc eu) și il înlocuim cu alt adeziv, pierdem acel "boost efect" ?
                - - - Actualizat - - -
                Sincer, am observat la câteva fete ESN, când le desfaci din folia de plastic, au un miros specific, care dupa un timp se pierde, iar buretele in starea lui inițiala pare a fi un pic mai uleios/neaderent. Cert e ca dupa 1-2 curațiri ale lui de lipici, el devine foarte aderent... si isi micsoareaza un pic dimensiunea...

                Comentariu


                • #9
                  Dupa o vreme, boosterul destept paraseste cauciucul prost
                  Blog de tenis de masă

                  Comentariu


                  • #10
                    Fenomenul se numeste "shrinkage" in limba engleza cel putin eu asa l-am gasit pe net si da asa este cam toate fetele tensor sau echivalent tensor au ceva booster prin ele la unele se simte destul de serios mirosul de booster vezi gama tibhar evolution si gama donic bluefire de la ESN. Si cum foarte plastic a zis-o dl. Cristi Cionoiu in postul de mai sus boosterul pleaca la un moment dat din burete iar fata se contracta putin adica cei cativa mm de care se facea vorbire la inceputul topicului. Totusi trebuie sa remarc fara a face reclama ca la ultimele tenergy-uri cele produse in ultimul an exista o adaptare la fenomen japonezii au pus booster mai serios si mai tenace care tine mai mult chiar si de un an poate o fi si asta unul dintre motivele pentru care tenergyurile mentin performanta dinamica ceva mai mult decat alte fete.
                    Nittaku Violin​Fastarc G-1 / Fastarc S-1

                    Comentariu


                    • #11
                      Confirm ca si Joola Rhyzm au acelasi comportament, a mea s-a micsorat 2 mm pe latime, dar din fericire, insesizabil pe lungime. Oricum, e enervant, taiem perfect o fata si dupa trebuie lasat un spatiu liber langa maner, chiar daca se lipeste pe acelasi lemn, nu e prea estetic si sunt unii pe care-i si deranjeaza la joc .

                      Comentariu

                      Procesare...
                      X