Am observat un fenomen interesant la Bluefire M1 si M2. Dupa ce lipesti o fata noua pe lemn, in general fata se intinde putin in urma rularii. O dezlipesti si o mai lipesti de cateva ori, apoi te apuci si o cureti de adeziv. Ai surpriza ca dupa curarare, fata sa se micsoreze cu cel putin 1.5-2 mm pe latime si chiar 3mm pe lungime! Si la o noua lipire nu se va mai intinde la dimensiunea initiala! Nu stiu daca si la alte fete a observat cineva acest fenomen. Am impresia ca lipiciul necuratat de pe burete mentine fata in starea tensionata, la o dimensiune marita, indusa prin rulare. Odata acesta indepartat, fata revine la o pozitie netensionata, mult mai mica decat lemnul pe care afost taiat. De aici rezulta dimensiunile aiurea pe care le au multe fete SH!!! Daca aplicarea fetei la lipire s-ar face static prin presare perpendicular pe suprafata si nu prin rulare, fata si-ar pastra dimensiunile dupa curatare. Totodata s-ar evita formarea unor tensiuni suplimentare in burete si topsheet care desi duc la o crestere a vitezei, afecteaza negativ controlul.
Deci o fata cumparata SH, cu burete necuratat, dupa indepartarea lipiciului va intra la apa!!! Deci atentie!
Deci o fata cumparata SH, cu burete necuratat, dupa indepartarea lipiciului va intra la apa!!! Deci atentie!
Comentariu