Dacă asta este prima ta vizită, asigură-te că
ai verificat secțiunea Întrebări Frecvente prin click pe
linkul de mai sus. Poate va trebui să te înregistrezi
înainte de a putea posta: dă click pe linkul de înregistrare de mai sus pentru a continua. Pentru a vedea mesaje,
selectează forumul pe care vrei să-l vizitezi din selecția de mai jos.
Va salut Domnu Florin, am si eu o nelamurire daca ma puteti ajuta, in o luna jumate am cazut 88 de locuri cu toate ca am participat la 2 turnee A, iar la unul din ele am ajuns destul de sus,nu pot sa-mi explic cum de pe 113 am cazut pe 198 in timp extrem de scurt, va rog sa mai verificati odata , Botezatu Onelus ,multumesc,astept raspuns
Cam asta e situatia comparata in clasamentele din 15 mai, 01 iun si 20 iun, la prima vedere - daca mai sint si alte nelamuriri mai cercetam .
Ati participat la doua B-uri unde per total ati pierdut 2 pcte, avand in vedere ca turneele respective au fost mai slabe decat cele care au expirat (dupa regula cele mai bune 4 din ultimele 5).
Nu vad nici un turneu A, in afara de cel de 14 pcte din mai 2010 care, de asemenea, a expirat.
Pe langa asta, chiar si pe 1 iunie cand ati stationat au fost altii care v-au depasit.
Dupa cum le-am mai spus si altora, trebuie sa joci din ce in ce mai bine nu numai pentru a urca dar si pentru a te mentine in clasament.
TEnergy 05 FX | Timo Boll ALC 30th A | TEnergy 05 FX
Cum a spus si Cosmin mai sus punctele obtinute la turneul B nu se iau in considerare?(cu toate ca inca nu s-a afisat clasamentul pentru concursul de la Moreni).
Pai daca nu s-a afisat inca, atunci de unde puncte?
Au fost cateva turnee unde am punctat doar ce s-a postat, adica primii 4 la Miercurea Ciuc si primii 16 la Pitești, dar macar acolo am stiut cati jucatori au fost si am putut stabili grila de punctare.
Cand va aparea clasamentul, Moreniul va fi primul punctat ... pana atunci ... mai asteptam ...
Pai daca nu s-a afisat inca, atunci de unde puncte?
Au fost cateva turnee unde am punctat doar ce s-a postat, adica primii 4 la Miercurea Ciuc si primii 16 la Pitești, dar macar acolo am stiut cati jucatori au fost si am putut stabili grila de punctare.
Cand va aparea clasamentul, Moreniul va fi primul punctat ... pana atunci ... mai asteptam ...
multumim!
FH/Butterfly Tenergy 05 Blade/DHS Hurricane King BH/Butterfly Tenergy 05
Cum a spus si Cosmin mai sus punctele obtinute la turneul B nu se iau in considerare?(cu toate ca inca nu s-a afisat clasamentul pentru concursul de la Moreni).
Rezultatele turneului sunt inca in posesia D-lui Nita. Putina rabdare, imediat ce le vom avea, se va face actualizarea. Totusi, dragi copii, aceste puncte nu sunt chiar atat de importante pe cat credeti. Mai important este sa jucati, sa jucati, sa jucati!
Rezultatele turneului sunt inca in posesia D-lui Nita. Putina rabdare, imediat ce le vom avea, se va face actualizarea. Totusi, dragi copii, aceste puncte nu sunt chiar atat de importante pe cat credeti. Mai important este sa jucati, sa jucati, sa jucati!
de acord cu d-voastra ---------- Post added 27-Jun-2011 at 11:48 ---------- s-a afisat clasamentul la Moreni.
FH/Butterfly Tenergy 05 Blade/DHS Hurricane King BH/Butterfly Tenergy 05
Florin,
cred ca s-a nstrecurat o greseala in calcularea punctelor mele, din turneela A.
In clasamentul anterior (20 iun.2011), aveam 264 pct., iar la turneul de la Deva am obtinut 26 pct. (loc 3-4).
Mi-ai eliminat punctajul de la un turneu A (Salonta), unde am obtinut 33 pct si mi-ai adaugat cele 26 pct. obtinute la Deva, insa cred ca trebuia sa imi elimini cel mai slab punctaj obtinut (21 pct. din feb.2011) si nu cel mai bin punctaj (33 pct), obtinut la un concurs care nu a expirat inca (nu are 12 luni de cand s-a tinut acel concurs).
Este corecta interpretarea mea?
Nu prea
Aveai deja 7 turnee, iar primul a disparut odata cu participarea la Deva. Din pacate acesta era intr-adevar cel mai bun, dar deocamdata asa se calculeaza - raman doar cele mai bune 6 din ultimele 7.
Ma gandesc zilele astea la un nou sistem in care surplusul de turnee B sa se contabilizeze la A-uri, iar A-urile in plus sa fie trecute la A+ in caz ca exista locuri goale pe acolo - dar ca sa fac treaba asta automat mai am un pic de lucru.
Inteleg ca am interpretat eu diferit ceea ce este scris la Regulamentul de calcul al Clasamentului:
"Se aduna punctele celor mai bune ... 6 din ultimele 7 turnee A ....
La fiecare categorie, turneul cel mai slab (care nu se contabilizeaza) este marcat cu albastru."
"Se iau in calcul doar turneele cu o vechime de maxim 12 luni, exceptie facand cele A+ care se anuleaza dupa disputarea turneului A+ corespondent."
Se pare ca este mai greu de mentinut o pozitie, decat sa o obtii...
Practic, sunt avantajati aceia, care ajung la un moment dat intr-o anumita pozitie in clasament, iar apoi asteapta sa treaca cele 12 luni, pana expira respectivele concursuri... Desigur, acest lucru este important doar atunci cand conteaza mai mult clasarea si mai putin jocurile efectuate
Buna ziua!Ma numesc Kriszta Arpad Lorand si sunt nedumerit cu clasamentul amatour.Dn Florin daca ati avea amabilitatea sa imi explicati situatia v-as fi recunoscator!
Anul acesta eu si cu inca doi de aici din Sanpaul,pe nume Lorincz Ferencz Attila si Kulcsar Lorand am obtinut rezultate mult mai bune la fiecare turneu amatour la care am participat fata de anul trecut si cu toate acestea ori stagnam pe loc ori ni s-a luat din puncte.Va rog sa verificati si sa imi explicati care este motivul?Multumesc!
Lemne: DHS Hurricane Long W997
FH: DHS Hurricane Neo 3 nationala blue sponge 2,1/ 40
BH: DHS GoldArc 8
La prima vedere aveti o lipsa masiva de turnee - la toate categoriile - probabil turneele la care ati participat anul acesta sint mai putine decat cele care au expirat.
O sa verific mai tarziu si in clasamentele anterioare, dar nu cred ca voi descoperi altceva.
Se pare ca este mai greu de mentinut o pozitie, decat sa o obtii...
Practic, sunt avantajati aceia, care ajung la un moment dat intr-o anumita pozitie in clasament, iar apoi asteapta sa treaca cele 12 luni, pana expira respectivele concursuri... Desigur, acest lucru este important doar atunci cand conteaza mai mult clasarea si mai putin jocurile efectuate
Pare un avantaj, doar la prima vedere. Ar insemna ca in prima parte a anului cineva sa aiba doar turnee bine punctate, dupa care se opreste si profita de punctaj.
In realitate, in prima parte a clasamentului,nu vad pe nimeni cu o o serie de turnee foarte bune,care sa se preteze la acest calcul. Sunt jucatori foarte activi, care au 7 turnee inregistrate din martie, sunt si jucatori care participa ceva mai rar, dar punctajele bune alterneaza cu cele mai slabe. Singura exceptie, Alex Ciobanu, care oricum castiga orice turneu, deci e in afara discutiei. In fond, se inregistreaza 7 turnee A pe an si fiecare isi calculeaza la ce turnee poate participa, asa incat sa bifeze minim 7.
Mai degraba, pot fi jucatori care evita turneele puternice, deoarece au sanse mici la primele locuri si le cauta pe cele medii sau mai slabe. Din acest motiv punctajul 2011 tine cont si de taria turneului, iar anul viitor vom imbunatati acest aspect.
In calculul punctajului se tine cont de cele mai bune 6 turnee A din ultimele 7 jucate, cu conditia ca turneele sa fie inregistrate in ultimele 12 luni.
Nu se iau in calcul 6 turnee A jucate in ultimele 12 luni, deoarece la aceeasi valoare ar avantaja jucatorii care au timp - sau isi permit sa participe la multe turnee, si ar dezavantaja pe cei care cu greu reusesc sa participe la 6 turnee A intr-un an.
De retinut, pentru a avea punctajul cat mai bun, ar trebui sa participati la minim 12 turnee pe an (2 A+, 6A si 4B); pentru a avea un punctaj optim, ar trebui bifate 15 turnee ( 3A+, 7A si 5 B). 15 turnee intr-un an este, totusi, un tur de forta!
Asa cum a spus si Florin, vom incerca sa venim in ajutorul celor care nu pot participa la toate turneele, astfel:
Participantii care au mai mult de 5 turnee B, dar nu au inca 7 turnee A, vor putea beneficia de utilizarea punctajului unui turneu B (anulat dar in limita a 12 luni) pentru acoperirea unui turneu A liber. Evident, punctajul turneului B este semnificativ mai mic decat daca ar fi participat la turneul A.
In acelasi mod, cei care au mai mult de 7 turnee A (in ultimele 12 luni) dar nu au inca 2 turnee A+,vor putea beneficia de punctajul turneului A suplimentar pentru a-l acoperi pe cel A+ lipsa.
Buna ziua!Ma numesc Kriszta Arpad Lorand si sunt nedumerit cu clasamentul amatour.Dn Florin daca ati avea amabilitatea sa imi explicati situatia v-as fi recunoscator!
Anul acesta eu si cu inca doi de aici din Sanpaul,pe nume Lorincz Ferencz Attila si Kulcsar Lorand am obtinut rezultate mult mai bune la fiecare turneu amatour la care am participat fata de anul trecut si cu toate acestea ori stagnam pe loc ori ni s-a luat din puncte.Va rog sa verificati si sa imi explicati care este motivul?Multumesc!
In luna mai 2010 ati participat la doua turnee A, care au disparut la 01 iunie, deoarece depaseau 12 luni.
Pentru a avansa in clasament, va recomand sa participati la alte turnee, deoarece aveti casute libere la un turneu A+, doua A si doua B.
In calculul punctajului se tine cont de cele mai bune 6 turnee A din ultimele 7 jucate, cu conditia ca turneele sa fie inregistrate in ultimele 12 luni.
Nu se iau in calcul 6 turnee A jucate in ultimele 12 luni, deoarece la aceeasi valoare ar avantaja jucatorii care au timp - sau isi permit sa participe la multe turnee, si ar dezavantaja pe cei care cu greu reusesc sa participe la 6 turnee A intr-un an.
De retinut, pentru a avea punctajul cat mai bun, ar trebui sa participati la minim 12 turnee pe an (2 A+, 6A si 4B); pentru a avea un punctaj optim, ar trebui bifate 15 turnee ( 3A+, 7A si 5 B). 15 turnee intr-un an este, totusi, un tur de forta!
Asa cum a spus si Florin, vom incerca sa venim in ajutorul celor care nu pot participa la toate turneele, astfel:
Participantii care au mai mult de 5 turnee B, dar nu au inca 7 turnee A, vor putea beneficia de utilizarea punctajului unui turneu B (anulat dar in limita a 12 luni) pentru acoperirea unui turneu A liber. Evident, punctajul turneului B este semnificativ mai mic decat daca ar fi participat la turneul A.
In acelasi mod, cei care au mai mult de 7 turnee A (in ultimele 12 luni) dar nu au inca 2 turnee A+,vor putea beneficia de punctajul turneului A suplimentar pentru a-l acoperi pe cel A+ lipsa.
Peste putin timp v-a trebui sa facem ceva scoala de specialitate sa putem calcula punctajul in clasament.
Oricum ne bucuram ca cineva isi da osteneala ca totul sa fie cat mai corect in alcatuirea clasamentului. ---------- Post added 10-Jul-2011 at 21:43 ----------
Anul trecut la vremea asta participasem doar la 4 turnee iar anul acesta avem deja 6 asa ca nu vad legatura.Pot spune exact unde am fost anul acesta si cu victorii semnificative fata de anul trecut:Ianuarie turneu B la Cluj,Martie turneu A la Bistrița,Aprilie turneu A la Ludus,Mai turneu A+ la Reghin,Iunie turneu A la Odorheiu secuiesc si in luna asta la Turneul B de la deda.Repet inca odata ,cu mult mai multe victorii anul acesta fata de anu trecut!Daca nu s-a gresit pe undeva se poate verifica!Multumesc
Lemne: DHS Hurricane Long W997
FH: DHS Hurricane Neo 3 nationala blue sponge 2,1/ 40
BH: DHS GoldArc 8
Comentariu