Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Teste TSP Cactus, TSP Combi

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • Teste TSP Cactus, TSP Combi

    Am avut ocazia sa testez ierburile mentionate, mai nou primite din Germania. Pana acum ierburile de la acest brand au reprezentat o necunoscuta totala pentru mine asa ca e de inteles cu ce nerabdare le-am asteptat. Atat Cactus cat si Combi sunt ierburi friction less, ce nu mai figureaza in lista ITTF. Fetele testate pana acum sunt rosii si OX, pe un lemn Levi Cloth Sintec All+.
    TSP Cactus OX
    Cactusul este o varianta imbunatatita a popularului TSP Curl Bamboo, facuta astfel incat sa "intepe" ceva mai tare! La prima vedere, aspectul general al fetei denota un lucru bine facut, in nota generala a fetelor japoneze. Pipsii sunt dispusi pe orizontala, sunt subtiri si apropiati unul de altul. Atat suprafata lor cat si partea laterala sunt friction less. Un lucru pozitiv este folia dublu adeziva cu care este prevazuta fata, o folie care spre deosebire de cele de la fetele dr.Neubauer, lipeste "soft", fata putand fi dezlipita usor, fara sa afecteze lemnul(cu conditia ca acesta sa fie tratat).
    De la primele mingi, sunetul de "iarba uscata" e dominant, insa mai tarziu, cu rodarea pipsilor devine mai putin pregnant.Pipsii sun tari iar senzatia este de control total la o viteza scazuta.
    Receptionarea servelor e joaca de copil, dai inapoi cu ochii inchisi orice. Se vede ca este o fata creata pentru jocul de langa masa si cel mult semidistanta. Blocul pasiv, cu paleta tinuta drept e foarte dificil de atacat a doua oara, iar blocul activ cu paleta putin inclinata e criminal! Pushurile creaza acele mingi falfaite, atat de caracteristice. Chopul de la semidistanta impotriva topspinului trebuie executat puternic, altfel, datorita vitezei scazute a fetei, mingea cu greu trece fileul. Se pot ataca usor mingile taiate sau impinse. Loviturile liftate, executate impotriva mingilor cu efect creaza acele mingi moarte, a caror forta majoritatea adversarilor nu o apreciaza corect, returul oprindu-se in fileu. Perceptia finala este ca aceasta fata nu e cu nimic mai prejos decat SB, ba din contra mi se pare ceva mai controlabila. Avand un spin reversal de exceptie, pentru un aparator in devenire, dar mai ales pentru cei cu experienta poate fi o arma de temut.
    TSP Combi
    Aceeasi prezentare ireprosabila, aceeasi folie dublu adeziva si la prima vedere aceeasi suprafata friction less. Dar dinamica jocului arata ca avem de a face cu un alt tip de fata ceva mai complexa decat Cactus. Blocul pasiv merge foarte bine, spin reversalul este foarte bun, dar ceva mai mic decat la Cactus. Diferenta majora consta in faptul ca pe lateralele pipsilor exista si ceva frecare! Acest lucru imbunatateste simtitor calitatile allround ale acestei fete. Astfel blocul activ poate fi executat mai usor si mai eficient decat cu Cactusul, la fel si chopul impotriva topspinului. Liftul de rever este mai usor de executat si mult mai periculos. Aceasta fata se adreseaza acelui tip de aparatori care prefera un joc mai activ pe rever, folosind o varietate mai mare de lovituri si care nu asteapta punctul neaparat din greseala aversarului. Cu aceste abilitati de joc, Combi poate fi mai periculos si mai eficient chiar decat Cactusul.
    Urmeaza sa testez si variantele cu burete. Ma astept ca acestea, in nota generala a ierburilor, sa prezinte un efect perturbator mai scazut decat la cele OX, dar abilitati sporite in jocul de la semidistanta si distanta, si mai ales in atac, buretele aducand acea forta pe care varianta OX nu o are.
    Buretele de 0.5;1; 1.5 prezinta variante suficiente de joc pentru toti ierbarii, in functie de stilul fiecaruia.
    Levi SIC Gloria OFF, Fețe: FH Xiom VEGA X max black+BH Der materialspezialist Kamikaze OX red
    Levi SIC Carbo Def, Fețe: FH Tibhar Evolution MX-D 2mm black+BH Tibhar Grass Dtecs OX red
Procesare...
X