…..S-a stins din viață antrenorul Gheorghe Vaida, „domn profesor”, cum îi spuneau mulți.
Cred că a fost unul din acei oameni care „a sfințit locul”.
Cred că mișcarea sportivă sibiană îi datorează mult acestui medieșean cu suflet blând și mâini de aur.
Cu mâinile lui a mânuit paleta, mingea și...destinele unor tineri din centrul țării. Și a făcut-o bine, lucru nemțesc, dus până la capăt, cum se obișnuiește prin părțile noastre. „Capătul” lucrului făcut de antrenorul Ghiță Vaida de la Mediaș este Andreea Dragoman, sportiva cu care azi ne mândrim. A luat-o sub aripa lui încă de mică și încă de mică a făcut-o campioană în competiții naționale, europene, mondiale. Munca de zeci de ani a acestui dascăl al sportului sibian s-a desăvârșit chiar în ultimii ani, când Andreea Dragoman și-a câștigat un loc acolo unde visează orice sportiv: în echipa națională!
Antrenor sau profesor, Ghiță Vaida a fost și un om legat de comunitate. După încheierea activității de antrenor, nu a rămas într-un turn de fildeș, ci a coborât printre cei simpli. A venit să participe la competiții sau alte activități amicale, împreună cu cei care îl cunoșteau. Așa am avut și eu ocazia să stau față în față cu el, să-i strâng mâna și să-i spun că admir tot ce a făcut.
Nu cred că greșesc dacă spun că antrenorul Vaida de la Mediaș a împlinit destinul unor tineri sportivi. Poate că prin asta și-a împlinit și propriul destin...doar că de-acum încolo acest destin al lui este în mâinile lui Dumnezeu.
Dumnezeu să te odihnească în pace, domnule profesor!