Astazi am folosit pentru prima data noul lemn cu un adversar cu adevarat greu. Avusesem ceva indoieli in urma antrenamentului de ieri, cand imi paruse greu de controlat partea cu balsa, pe care am iarba OX.
Cu partenerul de azi, bun executant al topspinurilor, situatia s-a schimbat radical. Mingea se oprea in aer si parca mergea in zig-zag, facandu-l pe bietul om eu sa se planga cum n-o mai facuse niciodata.
Lemnul are in compozitie:
Balsa (partea cu iarba) - Mahon - Ayous (miez) - Nuc - Limba
Pe rever e excelent pentru blocuri, chopuri si chop blocks. Atacurile si lifturile nu prea merg, insa controlul excelent compenseaza cu varf si indesat. Lemnul se preteaza foarte bine pentru cei de joaca langa masa sau la maxim 1 metru distanta. Varianta cu miez de 3.2 mm nu are suficienta putere pentru jocul de la semidistanta.
Blocurile, taiatele si topspinul merg si ele excelent (cu Baracuda de 2 mm).
Am senzatia ca varianta Plop - Mahon - Plop - Nuc - Limba e mai potrivita impotriva adversarilor cu joc drept, acesta permitand executarea atacurilor si lifturilor cu iarba.
Revin cu impresii dupa memorialul Paneth Farcas.
La prima vedere reteta e remarcabila pentru ierbarii ultra-defensivi.
- - - Actualizat - - -
Recitindu-mi postul de aseara am constatat ca e putin neclar.
Lemnul nu e potrivit pentru lifturi si atacuri doar pe partea cu iarba. Cu fata neteda merg excelent toate loviturile.
Am senzatia ca m-am ales cu o capodopera, dar ma voi pronunta definitiv doar dupa turneul de azi. Sper ca mi se va ridica mana la inaltimea lemnului...
Felicitari maestului Levi!
Cu partenerul de azi, bun executant al topspinurilor, situatia s-a schimbat radical. Mingea se oprea in aer si parca mergea in zig-zag, facandu-l pe bietul om eu sa se planga cum n-o mai facuse niciodata.
Lemnul are in compozitie:
Balsa (partea cu iarba) - Mahon - Ayous (miez) - Nuc - Limba
Pe rever e excelent pentru blocuri, chopuri si chop blocks. Atacurile si lifturile nu prea merg, insa controlul excelent compenseaza cu varf si indesat. Lemnul se preteaza foarte bine pentru cei de joaca langa masa sau la maxim 1 metru distanta. Varianta cu miez de 3.2 mm nu are suficienta putere pentru jocul de la semidistanta.
Blocurile, taiatele si topspinul merg si ele excelent (cu Baracuda de 2 mm).
Am senzatia ca varianta Plop - Mahon - Plop - Nuc - Limba e mai potrivita impotriva adversarilor cu joc drept, acesta permitand executarea atacurilor si lifturilor cu iarba.
Revin cu impresii dupa memorialul Paneth Farcas.
La prima vedere reteta e remarcabila pentru ierbarii ultra-defensivi.
- - - Actualizat - - -
Recitindu-mi postul de aseara am constatat ca e putin neclar.
Lemnul nu e potrivit pentru lifturi si atacuri doar pe partea cu iarba. Cu fata neteda merg excelent toate loviturile.
Am senzatia ca m-am ales cu o capodopera, dar ma voi pronunta definitiv doar dupa turneul de azi. Sper ca mi se va ridica mana la inaltimea lemnului...
Felicitari maestului Levi!
Comentariu