Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Propunere: asigurarea condițiilor egale pentru înscrierea la turnee

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 5 (2 members and 3 guests)

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Propunere: asigurarea condițiilor egale pentru înscrierea la turnee

Stimată administrație a forumului,

Aș dori să vă atrag atenția asupra unei probleme serioase legate de procesul de înscriere la turneele organizate prin intermediul forumului.

Conform regulilor, mai exact punctul 4.3.1. "Înscrierea în circuit", înscrierea la turneele de nivel A și B ar trebui să se facă în ordinea publicării pe forum, urmând principiul "primul venit, primul servit". Cu toate acestea, în practică, acest principiu este frecvent încălcat, în special în favoarea listelor pregătite în avans, adăugate de organizatori și prietenii acestora, ceea ce îi pune pe ceilalți participanți într-o poziție evident inegală.

Exemple concrete recente arată această problemă:
    1. La unul dintre ultimele turnee cu 60 de participanți în categoria "Hobby", înscrierea s-a deschis oficial la 18:39, însă deja la 18:41 erau ocupate 35 de locuri – 5 persoane au înregistrat 35 de participanți în doar câteva minute. Toate cele 60 de locuri au fost ocupate până la 20:09.
    2. La un alt turneu cu 48 de participanți, înscrierea a început la 19:53, iar până la 20:19 toate locurile erau ocupate. În acest caz, 7 persoane au înregistrat 37 de participanți, ceea ce le-a răpit șansa jucătorilor obișnuiți de a se înscrie.

Jucătorii obișnuiți sunt nevoiți să verifice site-ul la fiecare 5–10 minute, actualizând constant paginile în așteptarea unui topic nou pentru înscriere, pentru a nu pierde momentul. În același timp, prietenii organizatorilor fie sunt anunțați din timp, fie vin literalmente în primul minut după publicare și introduc liste întregi, lipsindu-i pe ceilalți de șansa de a participa.

Pentru a rezolva această situație, propun următoarele inițiative care nu contrazic principiul "primul venit, primul servit" și asigură condiții egale pentru toți:
    1. După publicarea topicului turneului pe forum, se stabilește o perioadă de cooldown (de exemplu, 24 de ore), timp în care participanții care se înregistrează individual prin forum ar trebui să aibă prioritate în liste.
    2. Organizatorii și alte persoane pot adăuga listele pregătite în avans în această perioadă, însă înregistrările acestora se distribuie automat mai jos decât cererile depuse individual de jucători prin forum.
    3. Posibilitatea de a înregistra din partea unor terțe persoane să fie păstrată doar pentru cazuri speciale: noi participanți, persoane în vârstă, persoane cu dizabilități și copii, care pot întâmpina dificultăți în a se înregistra rapid pe cont propriu.
    4. După perioada de cooldown, înregistrarea continuă în mod normal, în funcție de momentul depunerii cererii.

Vă rog să acordați atenție acestei propuneri și să luați în considerare implementarea măsurilor descrise, astfel încât procesul de înregistrare să devină mai transparent și echitabil pentru toți participanții.

Cu respect,
    Echipa Amatur

Postat în original de AlexMax Vezi post
    Stimată administrație a forumului,

.......
    Echipa Amatur
    Administratia forumului nu are legatura cu inscrierea la turnee.
    Daca ni se cere o modificare tehnica a forumului cu argumente bune, iar modificarea e posibila, atunci o implementam.

Pana una alta va rog cititi aici:
    https://www.tenisdemasa.ro/forum/node/1229937
    lemn: Primorac Carbon black tag
    fețe: Dignics 05/Dignics 05

Comentariu

Fără să fiu malițios, întreb:
      D-na Erdely, în jur de 30% (așa ochiometric) dintre înscrieri sunt făcute de dumneavoastră. Sunt curios dacă toți aceștia v-au sunat si v-au rugat să-i înscrieți sau i-ați înscris pe toți cei pe care-i cunoașteți? Nu credeți că este discriminator față de ceilalți potențiali doritori?
      Blade: Nittaku Acoustic;
      FH: Butterfly Tenergy 05;
      BH: Victas Stiff.

Comentariu

• Erdely Noemi
        Erdely Noemi comentat
        Editarea unui comentariu
        Am inscris pe baietii din Targu Mures, pe care ii inscriu tot timpul, inclusiv pe sotu, doar nu merg singura la turneu.... Am inscris jucatorii din Sighisoara. Am inscris jucatori care m-au sunat si m-au rugat sa ii inscriu. Am inscris jucatorii in 6 posturi diferite. Daca va uitati sunt intre ei, care nici macar nu au prins loc. Am postat ieri turneu exact pt a evita discutiile polemice. Ca organizatorii anunta cunostintele si altii nu apuca sa vada din timp cand este postat turneul. In primul minut au fost deja 120 de inscrieri. S-a inscris deja aproape 400 de jucatori. Asa ca oricum calculati sigur nu am inscris 30%

Si aveti impresia ca cunosc doar 30 de jucatroi in tot Amaturul? Si asa am refuzat multi dintre ei. Exact pt a evita discutiile....

Salutări , avem chiar acum "live" cazul turneului de la Sighisoara. Liste întregi de 10 ,15 ,20 de jucători postate la 20... Domnul AlexMax are dreptate ...

Comentariu

Postat în original de tobyas69 Vezi post
        D-na Erdely, în jur de 30% (așa ochiometric) dintre înscrieri sunt făcute de dumneavoastră. Sunt curios dacă toți aceștia v-au sunat si v-au rugat să-i înscrieți sau i-ați înscris pe toți cei pe care-i cunoașteți? Nu credeți că este discriminator față de ceilalți potențiali doritori?
        "Am înscris pe băieții din Târgu Mureș, pe care îi înscriu tot timpul. Am înscris jucătorii din Sighișoara"
        Acesta este răspunsul unui membru din echipa Amatur???
        Vă întreb, cum ar fi ca un organizator din Brașov, de exemplu, să înscrie toți jucătorii din Brașov, unul din Arad să-i înscrie pe toți din Arad șamd?
        Mai contează că unii dintre cei puși într-o asemenea situație, poate că nu și-au dorit înscrierea, că unii o să se retragă?
        Rușinos!

Comentariu

Jucatorii din Tg Mures sunt sotul meu si prietenii lui cu care mergem la turnee. Fiind in total 5 jucatori care sigur o sa participe. Iar organizatorul turneului nu cred ca a facut ceva rau ca m -a rugat sa inscriu jucatorii din Sighisoara, card chiar doresc sa participe. Cum am mai spus am inscris jucatorii in 6 posturi diferite. Sunt care nici macar nu au intrat pe lista. Nu am inscris din burta jucatorii, toti m-au contactat.
          GeredFerenc GeredFerenc likes this.

Comentariu

Postat în original de tobyas69 Vezi post
            In ceea ce priveste nr.- ul 30 aveti dreptate. A inscris 30 de persoane. Ori 30 de persoane raportat la numarul de persoane ochiometric va da o eroare mare. Faceti un calcul sí reveniti. Nr- ul persoanelor inscrise este sun 10 % , nicidecum 30%. Dar da bine la a face acuze. Sunt persoane inscrise de ea care sunt -pé lista de asteptare. Ce pot sa va recomand: la acest calcul ochiometric fie mergeti la oftalmolog, fie reluati lectiile de matematica. Eu va recomand alta data sa fiti pe faza, e mai usor decat sa faceti acuzatii nefondate cu date false. O seara placuta.

Comentariu

Postat în original de Kantor Imre-Zoltan Vezi post

In ceea ce priveste nr.- ul 30 aveti dreptate. A inscris 30 de persoane. Ori 30 de persoane raportat la numarul de persoane ochiometric va da o eroare mare. Faceti un calcul sí reveniti. Nr- ul persoanelor inscrise este sun 10 % , nicidecum 30%. Dar da bine la a face acuze. Sunt persoane inscrise de ea care sunt -pé lista de asteptare. Ce pot sa va recomand: la acest calcul ochiometric fie mergeti la oftalmolog, fie reluati lectiile de matematica. Eu va recomand alta data sa fiti pe faza, e mai usor decat sa faceti acuzatii nefondate cu date false. O seara placuta.
              "Corb la corb nu scoate ochii" - vechi proverb românesc.
              În ceea ce privește jignirile pe care mi le aduceți, nu mă miră, autosuficiența pe care o etalați de câte ori aveți ocazia, ....vă dă dreptul la asta; chiar îmi aduc foarte bine aminte ce lecții de (ne)drept constituțional în ce privește drepturile și libertățile individuale ne dădeați în perioada de tristă amintire 2020-2022.
              În ce privește matematica, nu știu ce profesie aveți, dar intuiția îmi spune că față de mine sunteți...la "genunchiul broaștei" - zicere românească.
              Traian92 Traian92 likes this.

Comentariu

Se pare ca nu a interesat pe nimeni pana acum aceasta propunere : https://www.tenisdemasa.ro/forum/node/1262255
                poate ar fi cazul sa se ia în considerare. Respect și o seara frumoasă!

Comentariu

Să ne uităm la alte numere.
                  În categoria Hobby (36-2), utilizatorul Plaias Krisztian​ a înregistrat 10 participanți, utilizatorul Okoppany​ 7 participanți și utilizatorul Udvari Zoltan​ 6 participanți. Ca urmare, din 34 de locuri, 3 persoane au ocupat 23 de locuri, adică 68%.

În categoria Avansati (60 -2)​, utilizatorul Okoppany​ a înregistrat 15 participanți, utilizatorul Erdely Noemi​​ 10 participanți și utilizatorul Parta​ 7 participanți. Ca urmare, din 58 de locuri, 3 persoane au ocupat 32 de locuri, adică 55%.​

Și toate acestea în primul minut după deschiderea înregistrării. O astfel de situație ar fi puțin probabilă dacă fiecare jucător s-ar înregistra, pentru că nu toată lumea are posibilitatea de a fi la un PC la momentul potrivit.

Comentariu

Să ne uităm la alte numere.
                    În categoria Hobby (36-2), utilizatorul Plaias Krisztian​ a înregistrat 10 participanți, utilizatorul Okoppany​ 7 participanți și utilizatorul Udvari Zoltan​ 6 participanți. Ca urmare, din 34 de locuri, 3 persoane au ocupat 23 de locuri, adică 68%.

În categoria Avansati (60 -2)​, utilizatorul Okoppany​ a înregistrat 15 participanți, utilizatorul Erdely Noemi​​ 10 participanți și utilizatorul Parta​ 7 participanți. Ca urmare, din 58 de locuri, 3 persoane au ocupat 32 de locuri, adică 55%.​

Și toate acestea în primul minut după deschiderea înregistrării. O astfel de situație ar fi puțin probabilă dacă fiecare jucător s-ar înregistra, pentru că nu toată lumea are posibilitatea de a fi la un PC la momentul potrivit.
                    Salut,nu vreu să contrazic pe nimeni.Sînt colegi multi fără conturi ,sînt întelegeri printre noicolegi cinei primu înscrie pe totî,colegi de masină.Cluburi (vezi Dumbăveniu)a înscris toti copii şi văd ceva normal.ÎN VIITOR VORBESTE SI TU CU PRIETENII-COLEGI!!!Să ne vedem la masa de joc cu drag.Mai sînt retragerile

Comentariu

tobyas69
                      Despre Arad - https://www.tenisdemasa.ro/forum/node/1263789
                      HOBBY: - Număr maxim de participanți: 24 (din care 2 wild card)
                      În primul minut de la deschiderea înscrierilor, organizatorul turneului ocupă 18 locuri în Hobby - 82%
                      În primele două postări, două persoane au înregistrat 79 de participanți la turneu (din 112 locuri disponibile). - 71%
                      Iată o defalcare a gradului de ocupare pe categorii:
                      Hobby-uri - 91%
                      Avansati​ - 56%
                      Open - 71%
                      Elita - 73​%
                      Вiversitatea orașelor:
                      • Arad: 35
                      • Oradea: 26
                      • Dumbravita: 7
                      • Tg. Mures: 1
                      • Timisoara: 5
                      • Mosnita Veche: 2
                      • Almasu Mare: 1
                      • Salonta: 1
                      • Alesd: 1
                      • Lugoj: 1
                      PRIORITATEA LA ÎNSCRIERE: REGULA:„PRIMUL VENIT – PRIMUL SERVIT”
                      KONSTANTIN KONSTANTIN likes this.

Comentariu

tobyas69
                        Despre Arad - https://www.tenisdemasa.ro/forum/node/1263789
                        HOBBY: - Număr maxim de participanți: 24 (din care 2 wild card)
                        În primul minut de la deschiderea înscrierilor, organizatorul turneului ocupă 18 locuri în Hobby - 82%
                        În primele două postări, două persoane au înregistrat 79 de participanți la turneu (din 112 locuri disponibile). - 71%
                        Iată o defalcare a gradului de ocupare pe categorii:
                        Hobby-uri - 91%
                        Avansati​ - 56%
                        Open - 71%
                        Elita - 73​%
                        Вiversitatea orașelor:
                        • Arad: 35
                        • Oradea: 26
                        • Dumbravita: 7
                        • Tg. Mures: 1
                        • Timisoara: 5
                        • Mosnita Veche: 2
                        • Almasu Mare: 1
                        • Salonta: 1
                        • Alesd: 1
                        • Lugoj: 1
                        PRIORITATEA LA ÎNSCRIERE: REGULA:„PRIMUL VENIT – PRIMUL SERVIT”
                        ...fără cuvinte.
                        KONSTANTIN KONSTANTIN likes this.

Comentariu

Cred ca solutia nu este limitarea inscrierilor , avem multi inscrisi pentru ca a crescut interesul de a participa la turnee . Astfel , o solutie mai potrivita este marirea capacitatii unui turneu.

De ex: daca avem "Turneul Primaverii de la X locatie" :

fie se desfasoara in doua sali diferite
                          fie se desfasoara in doua weekenduri , fiecare zi din weekend reprezentand o categorie

Ca si paranteza, degeaba limitam nr de inscrieri de la organizatori, e un forum, se pot loga de pe un cont secundar sau contul facut in numele altuiva, si sa-i inscrie la fel de repede.

Comentariu

Postat în original de clau Vezi post

Daca ni se cere o modificare tehnica a forumului cu argumente bune, iar modificarea e posibila, atunci o implementam.

Poate ca administratia forumului ar trebui sa aiba un cuvant de spus in legatura cu inscrierile la turnee....nu credeti ca argumentele subliniate de AlexMax​ sunt suficiente?
                            DPMDV, turneele de tip A ar trebui sa aiba ca scop confruntarea jucatorilor din zone diferite alae tarii. Jucatorii din aceleasi orase, oricum joaca intre ei la diversele locuri de antrenament.
                            Bineinteles ca solutia ar fii sa se suplimenteze numarul de locuri, asta ar diminua multa aceasta polemica si ar aduce si mai muti bani organizatorilor....parerea mea.
                            Blade: Andro Ligna CI Off
                            FH: Dignics 09C
                            BH: Dignics 09C​​

Comentariu

Postat în original de Sorake Vezi post

Poate ca administratia forumului ar trebui sa aiba un cuvant de spus in legatura cu inscrierile la turnee....nu credeti ca argumentele subliniate de AlexMax​ sunt suficiente?
                              DPMDV, turneele de tip A ar trebui sa aiba ca scop confruntarea jucatorilor din zone diferite alae tarii. Jucatorii din aceleasi orase, oricum joaca intre ei la diversele locuri de antrenament.
                              Bineinteles ca solutia ar fii sa se suplimenteze numarul de locuri, asta ar diminua multa aceasta polemica si ar aduce si mai muti bani organizatorilor....parerea mea.
                              Si care e propunerea d-voastra pentru administratia forumului?
                              Va reamintesc diferenta dintre Amatur si tenisdemasa.ro : https://www.tenisdemasa.ro/forum/node/1014165

Am mutat topicul in sectiunea "Modificări și sugestii pentru forum".
                              lemn: Primorac Carbon black tag
                              fețe: Dignics 05/Dignics 05

Comentariu

Cred ca administrația forumului ar trebui sa facă auzite nevoile și nemulțumirile celor de pe forum, către organizatori.
                                Blade: Andro Ligna CI Off
                                FH: Dignics 09C
                                BH: Dignics 09C​​

Comentariu

• clau
                                  clau comentat
                                  Editarea unui comentariu
                                  Simtiti ca nu sunt vizibile mesajele? Credeti ca administratia trebuie sa faca niste modificari tehnice ale forumului astfel incat mesajele d-voastra sa fie mai vizibile?

Buna,

incerc sa vin cu o propunere constructiva la situatiile genul asta pentru ca atacurile la persoana nu aduc niciodata nimic bun.

Cred ca ar trebui schimbat regulamentul de imediat (nu asteptata luna noiembrie) in sensul de a lasa libertate coordonatorilor zonali sa aleaga distanta minima intre doua turnee A in zonele lor. Din ce am observat eu, aceste probleme (cum e la Sighisoara acum) apar mai ales in zonele 6 si 8. Motivele sunt diferite si pot doar specula: numarul de jucatori activi, asezarea geografica (centrul tarii), accesul mai facil (autostrazi), poate conditiile oferite la turnee si mai pot fi si altele. Ma gandesc ca daca in acelasi weekend cu turneul de la Sighisoara ar mai fi fost unul la Sibiu sau Sf Gheorghe (de exemplu) nu ar mai fi fost aceleasi probleme.

Multumesc.
                                Flam Flam clau clau like this.

Comentariu

Salutare!
                                  Oricât de frustrant ar fi, poate că cei care înscriu mai mulţi jucători (antrenori, prieteni, colegi de mijloc de transport etc) sunt la fel de îndreptăţiţi s-o facă ca cel care se înscrie singur. Prietenia, solidaritatea, responsabilitatea, interesul de a scădea costul transportului sunt motive rezonabile pentru ca cineva să înscrie mai mulţi. Nu este eficient şi logic să ni se pară că cineva înscrie mai mulţi participanţi doar ca să enerveze pe alţii! De ce ar face asta?!Dacă totuşi am crede asta, problema e la noi pentru că poate înţelegem greşit o situaţie.

Probabil numărul celor practică tenis de masă e în creştere. Antrenorii au interesul ca copiii lor să participe la câte mai multe turnee, să se rodeze, să vadă ce le lipseşte în tehnică, cum stau cu forma fizică etc.

Presupun că o soluţie ar fi mărirea numărului de turnee, mai multe, mai dese. Şi aici vine interesul celor care organizează. Din discuţii private am înţeles că acest efort, de a organiza turnee, este unul destul de considerabil.
                                  O soluţie pentru a mări interesul organizatorilor de turnee, ar fi mărirea taxei de participare! Ca să se acopere măcar cheltuielile. Eventual, să fie şi un câştig, poate chiar unul substanţial!

Ştiu că poate părea mercantil şi cinic. Dar o să se ajungă şi la asta. Altfel, colegii de club or să ajungă să joace tenis doar între ei, pe la aceste turnee, plus unul- doi outsideri care "prind" un loc, la noroc.
                                  Nu vreau să enervez pe nimeni. Încerc să înţeleg şi pe autorul thread-ului şi pe cei care practică tenisul de masă în mod organizat, pe la cluburi, şi pe organizatori!
                                  Cu stimă, Gabriel

lemn Xiom Stradivarius/ BH-Xiom Vega negru maxim/FH-Xiom Omega V roşu maxim

Comentariu

Postat în original de clau Vezi post

O minciună nu o poți transforma în adevăr,....NICIODATĂ!
                                    Nu aveți ce modificări să faceți!
                                    Corectitudinea, respectul față de celălalt nu ai cum să le impui prin reguli; cu cele două calități te naști.
                                    Oricum, Amaturul tinde să devină doar o afacere, dacă nu a ajuns deja, în care noțiunea de fair-play nu-și mai găsește locul. Ne-am ...digitalizat, avem forum, site, regulamente, admini, dar suntem din ce în ce mai săraci.
                                    Eu unul, câtă vreme îmi dă Dumnezeu putere să pot participa la turnee, nu mă voi feri să combat, în limitele decenței, fapte care nu au legătură cu sportivitatea.

Comentariu

• clau
                                      clau comentat
                                      Editarea unui comentariu
                                      "O minciună nu o poți transforma în adevăr,....NICIODATĂ!" - la administratia forumului va referiti? Am mutat acest topic de la "Fight" la "Sugestii". Asta inseamna ca astept sugestii constructive, nu doresc atacuri la persoana!

Rares1337
                                    Cuvinte de aur. Aceasta este cea mai bună soluție la problemă, dar este la un alt nivel și depinde puțin de noi, jucătorii obișnuiți.

În ceea ce privește mai multe conturi, acest lucru se poate rezolva cu ușurință prin blocare prin IP. Și chiar dacă nu îl blocați, proprietarul mai multor conturi va avea nevoie de mult mai mult timp pentru a înregistra lista.​

Comentariu

• clau
                                      clau comentat
                                      Editarea unui comentariu
                                      Din cate stiu eu nu exista conturi duble pe forum. Acest lucru este oricum interzis de regulamentul forumului.

Lupu Gabriel
                                    Perspectiva celor care înregistrează liste cu prieteni și cunoștințe

Argumente și motivații:
                                    1. Confortul grupului lor: Persoanele care își înregistrează prietenii și cunoștințele doresc să participe la turneu în grup, ceea ce le face experiența mai plăcută și mai ușoară, având parte de suport reciproc.
                                    2. Organizare prealabilă: Înregistrarea întregului grup deodată elimină nevoia ca fiecare membru să se înregistreze individual, ceea ce ar putea fi dificil în condițiile unui termen limitat. O singură persoană preia acest efort pentru bunăstarea întregului grup.
                                    3. Rapiditate în proces: Trimiterea unei liste de participanți este mai convenabilă și mai eficientă decât înregistrările individuale. Dacă regulile permit acest lucru, este firesc să fie folosită această oportunitate.
                                    4. Asigurarea locurilor: Într-un turneu cu locuri limitate, există teama că unii membri ai grupului nu vor reuși să se înscrie la timp, așadar înregistrarea pe liste este o măsură de precauție.
                                    Justificarea lor tipică:
                                    • „Această metodă este permisă de organizatori. Dacă alții nu s-au grăbit să se înregistreze, aceasta nu este vina noastră.”

Perspectiva celor care nu găsesc locuri

Nemulțumiri tipice:
                                    1. Acces restricționat la turneu:
                                      • Persoanele care se înregistrează individual sau participanții din alte regiuni sunt dezavantajați în fața celor care se organizează în grup.
                                      • Adesea, acești oameni află despre turneu prea târziu și locurile sunt deja ocupate de listele mari înregistrate anterior.
                                    2. Percepția de inechitate:
                                      • Ei consideră că înregistrarea în grupuri mari favorizează anumite persoane și elimină șansele de participare egale pentru toată lumea.
                                      • Preferă o înregistrare individuală, în care fiecare să aibă aceleași șanse, fără avantaje pentru grupuri largi.
                                    3. Impact negativ asupra diversității participanților:
                                      • Turneele ar trebui să fie deschise jucătorilor din diverse regiuni, însă înregistrarea masivă a unor grupuri mari îngreunează accesul acestora.
                                      • Lipsa locurilor este frustrantă pentru cei care ar putea fi chiar jucători mai talentați, dar care nu au acces tehnic la înscriere.
                                    Reacția lor tipică:
                                    • „De ce unii își înscriu toate cunoștințele și ocupă locurile, în timp ce alții rămân pe dinafară? Dacă turneul este internațional, ar trebui să existe limite pentru numărul de participanți dintr-un grup.”

Concluzie:

Această situație reflectă un conflict de interese, generat de numărul limitat de locuri și lipsa unei reguli clare care să țină cont de ambele perspective.
                                    • Participanții care se înscriu în grupuri consideră că folosesc oportunitatea oferită de organizatori.
                                    • Participanții individuali sau cei rămași fără loc consideră acest lucru o distribuție inechitabilă a șanselor.

Pentru a soluționa această problemă, organizatorii ar putea adopta o abordare care să echilibreze situația, cum ar fi:
                                    • Limitarea numărului de participanți dintr-un grup.
                                    • Oferirea locurilor pe regiuni sau stabilirea unor cote prestabilite pentru înscrieri individuale și de grup.
                                    • Sau ceea ce am sugerat în primul mesaj din această postare - introduceți o perioadă de răcire dacă nu vă înregistrați.
                                    ​Regula „Primul venit – primul servit” funcționează ca o metodă simplă de stabilire a ordinii de înregistrare, însă:
                                    1. Este echitabilă și eficientă doar atunci când toți participanții au condiții egale de start (acces uniform la procesul de înregistrare și șanse egale de a completa cererea într-un anumit interval de timp).
                                    2. Regula devine controversată sau chiar inechitabilă în următoarele cazuri: 2.1. Grupuri mari de jucători ocupă o proporție semnificativă de locuri:
                                      • Când un reprezentant al unui grup trimite o cerere pentru un număr mare de participanți simultan (prieteni sau cunoștințe), acest lucru blochează practic o parte importantă din locuri, limitând accesul altor doritori.
                                      • Jucătorii individuali, care trebuie să se înregistreze pe cont propriu, sunt dezavantajați, deoarece procesul devine competitiv nu între persoane, ci între grupuri.
                                      • În consecință, o mare parte din locurile disponibile sunt ocupate de o singură regiune, un club sau un colectiv, reducând diversitatea geografică și individuală a participanților.
                                      • Cei care nu fac parte din grupuri organizate din timp percep acest lucru ca fiind inechitabil, deoarece șansele lor de participare scad brusc.
                                      2.2. Problema „monopolizării” temporare a locurilor:
                                      • Persoanele care înregistrează grupuri de participanți pot ocupa până la jumătate (sau chiar mai mult) din toate locurile disponibile în turneu în doar câteva minute.
                                      • Aceasta creează o situație în care turneul devine inaccesibil pentru ceilalți doritori, chiar dacă aceștia ar încerca să se înregistreze înainte de finalizarea perioadei oficiale de înscriere.
                                      • În ochii acestor participanți, regula „Primul venit – primul servit” nu mai oferă un avantaj celor care aplică mai repede, ci mai degrabă celor care mobilizează cel mai mare număr posibil de persoane printr-un reprezentant.
                                      2.3. Încălcarea principiului egalității de participare:
                                      • Scopul principal al acestei reguli este de a asigura șanse egale pentru toți doritorii, însă prin prisma înscrierilor pe grupuri mari, regula își pierde echitatea.
                                      • În situațiile în care organizatorii nu limitează numărul de locuri pentru un grup, colectivele mari creează un dezechilibru, în timp ce jucătorii individuali au o șansă mult mai mică să participe, deși condițiile ar trebui să fie aceleași pentru toți.
                                      • Cu cât grupul este mai mare, cu atât crește avantajul său față de participanții individuali, ceea ce contrazice ideile de bază ale unei competiții sportive corecte.

Concluzie finală:

Din cauza faptului că grupurile ocupă o poziție dominantă în procesul de înregistrare, principiul „Primul venit – primul servit” încetează să mai fie un mecanism echitabil de distribuție. În schimb, facilitează monopolizarea locurilor de către grupuri mari, deja organizate. Acest lucru subliniază necesitatea introducerii unor reguli suplimentare și a unor limitări pentru ca sistemul să rămână corect pentru toți.
                                    tobyas69 tobyas69 likes this.

Comentariu

Majoritatea avem cont și ne putem înscrie,mulți nici nu știu ca sunt înscriși și o să se retragă,uitați-vă la retrageri!!!!
                                      Eu propun ca o persoană să nu poată să înscrie mai mult de 5 persoane,și alea în caz ca nu au cont să o facă singuri
                                      Multumesc
                                      tobyas69 tobyas69 likes this.

Comentariu

Nu la administrația forumului și nici la conducerea Amatur m-am referit, am spus doar că, în opinia mea, este total lipsit de fair-play, corectitutidine, spuneți-i cum vreți, această practică a unora în ce privește înscrierile. Am înțeles, înscrii 3-4 persoane cu care împarți transportul, dar până la 20-30 e cale lungă.
                                        De asemenea, am spus că această practică nu o puteți stopa prin reguli pentru că, aceasta ține de caracterul fiecăruia; dacă nu înțelegi că prin această abordare lezezi interesul celorlalți, atunci nu este nimic de făcut.
                                        Nu înțeleg unde vedeți...atacul la persoană, spuneți-mi și mie? Generalizând, dați un exemplu cu o postare a mea când am jignit sau atacat pe cineva.
                                        Un exemplu de atac la persoană, găsiți mai sus cu câteva posturi.
                                        Adevăr: ”Primul venit, primul servit”
                                        Minciună = denaturarea adevărului. Primul venit, i-a servit și pe alții.
                                        Binențeles, e doar o opinie.
                                        clau clau likes this.

Comentariu

• clau
                                          clau comentat
                                          Editarea unui comentariu
                                          Multumesc de clarificare

Lupu Gabriel
                                        Perspectiva celor care înregistrează liste cu prieteni și cunoștințe

Argumente și motivații:
                                        1. Confortul grupului lor: Persoanele care își înregistrează prietenii și cunoștințele doresc să participe la turneu în grup, ceea ce le face experiența mai plăcută și mai ușoară, având parte de suport reciproc.
                                        2. Organizare prealabilă: Înregistrarea întregului grup deodată elimină nevoia ca fiecare membru să se înregistreze individual, ceea ce ar putea fi dificil în condițiile unui termen limitat. O singură persoană preia acest efort pentru bunăstarea întregului grup.
                                        3. Rapiditate în proces: Trimiterea unei liste de participanți este mai convenabilă și mai eficientă decât înregistrările individuale. Dacă regulile permit acest lucru, este firesc să fie folosită această oportunitate.
                                        4. Asigurarea locurilor: Într-un turneu cu locuri limitate, există teama că unii membri ai grupului nu vor reuși să se înscrie la timp, așadar înregistrarea pe liste este o măsură de precauție.
                                        Justificarea lor tipică:
                                        • „Această metodă este permisă de organizatori. Dacă alții nu s-au grăbit să se înregistreze, aceasta nu este vina noastră.”

Perspectiva celor care nu găsesc locuri

Nemulțumiri tipice:
                                        1. Acces restricționat la turneu:
                                          • Persoanele care se înregistrează individual sau participanții din alte regiuni sunt dezavantajați în fața celor care se organizează în grup.
                                          • Adesea, acești oameni află despre turneu prea târziu și locurile sunt deja ocupate de listele mari înregistrate anterior.
                                        2. Percepția de inechitate:
                                          • Ei consideră că înregistrarea în grupuri mari favorizează anumite persoane și elimină șansele de participare egale pentru toată lumea.
                                          • Preferă o înregistrare individuală, în care fiecare să aibă aceleași șanse, fără avantaje pentru grupuri largi.
                                        3. Impact negativ asupra diversității participanților:
                                          • Turneele ar trebui să fie deschise jucătorilor din diverse regiuni, însă înregistrarea masivă a unor grupuri mari îngreunează accesul acestora.
                                          • Lipsa locurilor este frustrantă pentru cei care ar putea fi chiar jucători mai talentați, dar care nu au acces tehnic la înscriere.
                                        Reacția lor tipică:
                                        • „De ce unii își înscriu toate cunoștințele și ocupă locurile, în timp ce alții rămân pe dinafară? Dacă turneul este internațional, ar trebui să existe limite pentru numărul de participanți dintr-un grup.”

Concluzie:

Această situație reflectă un conflict de interese, generat de numărul limitat de locuri și lipsa unei reguli clare care să țină cont de ambele perspective.
                                        • Participanții care se înscriu în grupuri consideră că folosesc oportunitatea oferită de organizatori.
                                        • Participanții individuali sau cei rămași fără loc consideră acest lucru o distribuție inechitabilă a șanselor.

Pentru a soluționa această problemă, organizatorii ar putea adopta o abordare care să echilibreze situația, cum ar fi:
                                        • Limitarea numărului de participanți dintr-un grup.
                                        • Oferirea locurilor pe regiuni sau stabilirea unor cote prestabilite pentru înscrieri individuale și de grup.
                                        • Sau ceea ce am sugerat în primul mesaj din această postare - introduceți o perioadă de răcire dacă nu vă înregistrați.
                                        ​Regula „Primul venit – primul servit” funcționează ca o metodă simplă de stabilire a ordinii de înregistrare, însă:
                                        1. Este echitabilă și eficientă doar atunci când toți participanții au condiții egale de start (acces uniform la procesul de înregistrare și șanse egale de a completa cererea într-un anumit interval de timp).
                                        2. Regula devine controversată sau chiar inechitabilă în următoarele cazuri: 2.1. Grupuri mari de jucători ocupă o proporție semnificativă de locuri:
                                          • Când un reprezentant al unui grup trimite o cerere pentru un număr mare de participanți simultan (prieteni sau cunoștințe), acest lucru blochează practic o parte importantă din locuri, limitând accesul altor doritori.
                                          • Jucătorii individuali, care trebuie să se înregistreze pe cont propriu, sunt dezavantajați, deoarece procesul devine competitiv nu între persoane, ci între grupuri.
                                          • În consecință, o mare parte din locurile disponibile sunt ocupate de o singură regiune, un club sau un colectiv, reducând diversitatea geografică și individuală a participanților.
                                          • Cei care nu fac parte din grupuri organizate din timp percep acest lucru ca fiind inechitabil, deoarece șansele lor de participare scad brusc.
                                          2.2. Problema „monopolizării” temporare a locurilor:
                                          • Persoanele care înregistrează grupuri de participanți pot ocupa până la jumătate (sau chiar mai mult) din toate locurile disponibile în turneu în doar câteva minute.
                                          • Aceasta creează o situație în care turneul devine inaccesibil pentru ceilalți doritori, chiar dacă aceștia ar încerca să se înregistreze înainte de finalizarea perioadei oficiale de înscriere.
                                          • În ochii acestor participanți, regula „Primul venit – primul servit” nu mai oferă un avantaj celor care aplică mai repede, ci mai degrabă celor care mobilizează cel mai mare număr posibil de persoane printr-un reprezentant.
                                          2.3. Încălcarea principiului egalității de participare:
                                          • Scopul principal al acestei reguli este de a asigura șanse egale pentru toți doritorii, însă prin prisma înscrierilor pe grupuri mari, regula își pierde echitatea.
                                          • În situațiile în care organizatorii nu limitează numărul de locuri pentru un grup, colectivele mari creează un dezechilibru, în timp ce jucătorii individuali au o șansă mult mai mică să participe, deși condițiile ar trebui să fie aceleași pentru toți.
                                          • Cu cât grupul este mai mare, cu atât crește avantajul său față de participanții individuali, ceea ce contrazice ideile de bază ale unei competiții sportive corecte.

Concluzie finală:

Din cauza faptului că grupurile ocupă o poziție dominantă în procesul de înregistrare, principiul „Primul venit – primul servit” încetează să mai fie un mecanism echitabil de distribuție. În schimb, facilitează monopolizarea locurilor de către grupuri mari, deja organizate. Acest lucru subliniază necesitatea introducerii unor reguli suplimentare și a unor limitări pentru ca sistemul să rămână corect pentru toți.
                                        Înţeleg punctul dumneavoastră de vedere. L-am înţeles de la început. Aveţi şi dumneavoastră dreptate.
                                        A mai postat în acest sens şi domnul cu avatarul "tobyas69".
                                        Dacă acest aspect nu este interzis de regulament, rămâne să vă luptaţi cu schimbarea regulamentului. Sau să evitaţi acele turnee care au asemenea practici.

Pe de altă parte, cel/cei care organizează un turneu ar vrea să-şi scoată banii băgaţi în asta. Ca să privim în faţă adevărul, oricare ar fi acesta. Dumneavoastră veniţi la un turneu în localitatea X şi poate o să mai veniţi la acel turneu peste doi-trei ani. Deşi acel turneu se organizează anual. Deci acel turneu trebuie să aibă participare, astfel că organizatorul trebuie să se bazeze pe un "nucleu sigur" al participanţilor. Argumentez imediat:

1) - De aici, agreementul tacit cu înscrierile pe grup de persoane sau cu înscrierea cu plata prin Revolut. (La fel de enervantă, zic eu. Pentru că la înscriere poţi fi pe locul 16 şi seara să ajungi pe lista de aşteptare). Cei care se înscriu în grup, cât şi cei cu plata anticipată a participării la turneu par a fi avantajaţi.
                                        2) pe de altă parte, retragerea după termenul stabilit se sancţionează cu puncte din palmares.

În cele din urmă, banul contează. Ceea ce este foarte acceptabil (ştiu, adjectiv fără grad de comparaţie), până la urma urmei.

O formă de a linişti emoţia financiară a organizatorului de turnee ar fi şi crearea unuei garanţii, a unui cont de participare, în care fiecare participant să vireze o sumă, la începutul anului şi din care să se ia suma participării la turneele la care s-a înscris dar nu a participat, fără a mai exista acel T zero în care cel înscris se poate retrage (în afara motivelor obiective, gen caz fortuit, forţă majoră etc). Adică, stai bine să te gândeşti, frate, dacă să te înscrii la un concurs, sau nu. Pentru că acele puncte de penalizare par a nu fi eficiente. Sau, fără garanţia de participare de la începtul anului. Cel înscris la un turneu care nu se prezintă, să nu mai aibă voie să participe la alt turneu decât dacă a achitat taxa de participare pentru turneul la care nu a participat.
                                        Şi-n felul acesta s-ar pune capăt şi înscrierilor în grup şi lipsei de la turnee, şi temerii organizatorului că după turneu să aducă bani de-acasă ca să achite facturile... care alea trebuie achitate.

AlexMax AlexMax likes this.
                                        lemn Xiom Stradivarius/ BH-Xiom Vega negru maxim/FH-Xiom Omega V roşu maxim

Comentariu

Procesare...
                                        X