Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Black vs Red

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Black vs Red

La multe fețe am vazut specificat faptul ca varianta rosie este mai eficienta decat cea neagra, pe o anumita grosime. Exista o explicatie logica pentru asta?
    Blade: Butterfly Schlager Carbon off+
    FH: Butterfly Tenergy 19, 2.1
    BH: Dr. Neubauer Superblock Extreme, OX

Asta era doar in cazul fetelor long pips frictionless.Variantele rosii in cazul Superblockului si al Originalului aveau un spinreversal mai mare fata de cele negre.O exlicatie logica,sincer,nu stiu care ar fi.Poate stie Cipri
    La softuri nu e nici o diferenta

Comentariu

http://www.tennis-de-table.com/forums/s ... 085-1.html

Se pare ca exista o diferenta : pigmentul negru face fețele mai "moi" si mai aderente, iar cel rosu le face mai dure/rapide si mai insensibile la efecte.

Comentariu

Va spun eu care ste explicatia logica. In general, aditivul de culoare care se adauga pentru culoarea neagra, slabeste putin legaturile moleculare din cauciuc, facandu-l mai moale (orice aditiv de culoare face acest lucru, dar negru, mai mult decat altele). Cred ca toti au observat ca in general, chiar la aceiasi marca, negrul este putin mai moale decat rosu.
        Fetele putin mai moi, au spin mecanic putin mai mare. Cand spun spin mecanic , ma refer la acel fenomen de ingropare a mingiei in profunzimea fetei, care cu cat e mai mare, cu atat mai mult ea sta acolo si apuca sa prinda rotatie mai mare, la loviturile tangentiale.
        In afara de spinul mecanic, exista si spinul brut, dat de insusi calitatile de aderenta ale materialului din care este facuta fiecare fata.
        Lemn- Bty Viscaria
        FH - TENERGY 05
        BH - TENERGY 80

Comentariu

Ciprian a scos "pistolul" mai repede, in timp ce eu scriam mesajul
          Lemn- Bty Viscaria
          FH - TENERGY 05
          BH - TENERGY 80

Comentariu

Postat în original de VISCO
            Va spun eu care ste explicatia logica. In general, aditivul de culoare care se adauga pentru culoarea neagra, slabeste putin legaturile moleculare din cauciuc, facandu-l mai moale (orice aditiv de culoare face acest lucru, dar negru, mai mult decat altele). Cred ca toti au observat ca in general, chiar la aceiasi marca, negrul este putin mai moale decat rosu.
            Fetele putin mai moi, au spin mecanic putin mai mare. Cand spun spin mecanic , ma refer la acel fenomen de ingropare a mingiei in profunzimea fetei, care cu cat e mai mare, cu atat mai mult ea sta acolo si apuca sa prinda rotatie mai mare, la loviturile tangentiale.
            In afara de spinul mecanic, exista si spinul brut, dat de insusi calitatile de aderenta ale materialului din care este facuta fiecare fata.
            Cred ca e invers , daca nu ma insel. Aditivul pt rosu skimba proprietatile.
            Blade DHS PG 2
            FH: DHS Hurricane 3
            BH: Stiga Airoc Astro M

Comentariu

Toate! Oricum ar fi, fetele negre sunt mai moi de cele mai multe ori, deci la formule chimice identice, teoretic, negrul are spin mecanic mai mare. :P
              Lemn- Bty Viscaria
              FH - TENERGY 05
              BH - TENERGY 80

Comentariu

http://ezinearticles.com/?Table-Tennis- ... id=1300833
                Blade: Joola Chen Weixing
                FH : Donic Sonex JP Gold
                BH : Feint Long II

Comentariu

Din experienta mea :
                  Donic Jo Waldner rosu e mai bun decat negru
                  Yasaka Fusion negru mai bun decat rosu