La multe fețe am vazut specificat faptul ca varianta rosie este mai eficienta decat cea neagra, pe o anumita grosime. Exista o explicatie logica pentru asta?
Anunț
Adună
Nici un anunț încă.
Black vs Red
Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
-
Black vs Red
Blade: Butterfly Schlager Carbon off+
FH: Butterfly Tenergy 19, 2.1
BH: Dr. Neubauer Superblock Extreme, OXTaguri: Nimic
Coordonator Onorific- 30.aug.2006
- 1103
- București,Reghin
- 38
Likes given: 0Likes received: 24
Asta era doar in cazul fetelor long pips frictionless.Variantele rosii in cazul Superblockului si al Originalului aveau un spinreversal mai mare fata de cele negre.O exlicatie logica,sincer,nu stiu care ar fi.Poate stie Cipri
La softuri nu e nici o diferenta
http://www.tennis-de-table.com/forums/s ... 085-1.html
Se pare ca exista o diferenta : pigmentul negru face fețele mai "moi" si mai aderente, iar cel rosu le face mai dure/rapide si mai insensibile la efecte.
Comentariu
Va spun eu care ste explicatia logica. In general, aditivul de culoare care se adauga pentru culoarea neagra, slabeste putin legaturile moleculare din cauciuc, facandu-l mai moale (orice aditiv de culoare face acest lucru, dar negru, mai mult decat altele). Cred ca toti au observat ca in general, chiar la aceiasi marca, negrul este putin mai moale decat rosu.
Fetele putin mai moi, au spin mecanic putin mai mare. Cand spun spin mecanic , ma refer la acel fenomen de ingropare a mingiei in profunzimea fetei, care cu cat e mai mare, cu atat mai mult ea sta acolo si apuca sa prinda rotatie mai mare, la loviturile tangentiale.
In afara de spinul mecanic, exista si spinul brut, dat de insusi calitatile de aderenta ale materialului din care este facuta fiecare fata.Lemn- Bty Viscaria
FH - TENERGY 05
BH - TENERGY 80
Comentariu
Ciprian a scos "pistolul" mai repede, in timp ce eu scriam mesajulLemn- Bty Viscaria
FH - TENERGY 05
BH - TENERGY 80
Comentariu
Postat în original de VISCOVa spun eu care ste explicatia logica. In general, aditivul de culoare care se adauga pentru culoarea neagra, slabeste putin legaturile moleculare din cauciuc, facandu-l mai moale (orice aditiv de culoare face acest lucru, dar negru, mai mult decat altele). Cred ca toti au observat ca in general, chiar la aceiasi marca, negrul este putin mai moale decat rosu.
Fetele putin mai moi, au spin mecanic putin mai mare. Cand spun spin mecanic , ma refer la acel fenomen de ingropare a mingiei in profunzimea fetei, care cu cat e mai mare, cu atat mai mult ea sta acolo si apuca sa prinda rotatie mai mare, la loviturile tangentiale.
In afara de spinul mecanic, exista si spinul brut, dat de insusi calitatile de aderenta ale materialului din care este facuta fiecare fata.Blade DHS PG 2
FH: DHS Hurricane 3
BH: Stiga Airoc Astro M
Comentariu
Toate! Oricum ar fi, fetele negre sunt mai moi de cele mai multe ori, deci la formule chimice identice, teoretic, negrul are spin mecanic mai mare. :PLemn- Bty Viscaria
FH - TENERGY 05
BH - TENERGY 80
Comentariu
© 16.06.2005-2024 www.tenisdemasa.roPowered by vBulletin® Version 5.7.5
Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba vBulletin. Toate drepturile rezervate.
Traducere vBulletin® 5 în Română roStyles.com®Această pagină a fost generată la 18:25.Procesare...X
Comentariu