Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

PALETA... de la A la Z !!!!

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• PALETA... de la A la Z !!!!

STIMATI COLEGI SI PRIETENI FORUM-isti, va solicit ajutor!!!!
    Acest topic a mai fost deschis acum vreo 3-4 ani,dar lucrurile au luat atunci alta intorsatura, plus toti au evoluat substantial in aceasta perioada.
    Plecam de la urmatorul fapt: avem un lemn si doua fete...ce facem in continuare. Va propun sa ne edificati si pe noi(cei ce suntem incepatori) cum reusim sa inchegam o paleta ...care sa mai arate si bine pe deasupra(si aici ma refer la cei ce-si "monteaza" singuri fetele). Stiu ca nu are o importanta asupra jocului aspectul acesteia,dar..."da bine" la ochi plus o stare de multumire sufleteasca. Va rog sa tratam oarecum "inginereste" lucrurile:cum face primarea fetelor...a lemnului...cum taiem...cu ce taiem...cum lipim...etc.
    Daca se poate sa tratam lucrurile distinct in cele doua directii actuale:
    1. paleta ce se lipeste cu solutie ce contine solventi volatili;
    2. paleta ce se lipeste cu solutie pe baza de apa.
    Eventual daca se poate sustine si cu ceva video(din experienta proprie)...ar fi ideal. De asemeni, va rog sa includeti si tratamentele aplicate lemnelor(si ma refer aici si la cele cu rasini epoxidice, evident...daca nu este "secret" procedeul).
    Va multumesc pentru intelegere si disponibilitate.
    P.S. Am deschis acest topic, intrucat ma aflu in situatia de a-mi "asambla" singur prima mea paleta profi si nu stiu exact cum. Am achizitionat o paleta de la cineva de pe forum care era IMPECABIL realizata, cu o finisare de exceptie...lemnul tratat cu rasini...iara fetele parca erau taiate cu laser. Vreau si eu sa reusesc acest lucru.

Re: PALETA... de la A la Z !!!!

vezi posturile lui Visco . El este maestrul tratarii cu rasini
    Blade DHS PG 2
    FH: DHS Hurricane 3
    BH: Stiga Airoc Astro M

Comentariu

Greu de crezut ca se va inhama cineva la asa munca titanica. Va trebui sa citesti threaduri asemanatoare pe forumuri de afara.
      Stiga Hybrid Wood ST
      Andro Hexer HD, Tibhar Super Defence 40

Comentariu

Multumesc Vali. Stiu ca Visco este maestru si am vazut ce poate sa-i iasa din maini. De asemeni, multumesc si lui bogdanb, dar eu am uneori probleme cu limba romana,daramite cu oaresce limbi straine. Din pacate,sunt nevoit sa recunosc ca nu stiu nicio alta limba straina.
        Scopul,era in esenta, de a condensa si actualiza toate informatiile legate de lipire,taiere,tratare,etc a unei palete si de a le plasa intr-un singur topic dedicat exclusiv. Am rasfoit aproape toate topicele,dar ceva cursiv, la obiect si actualizat nu am gasit. Consideram oportuna o prezentare a modului cum fiecare isi "trateaza" paleta, mai ales ca am observat ca unii din colegii de pe forum au facut un rit din asta.
        Imi cer scuze daca am fost "deplasat", dar totul a fost cu buna intentie. La topicul anterior, cu aceeasi tema, s-a vorbit despre orice numai despre asta,nu.

Comentariu

Cum fac eu:
          Lemnul :
          Dau cu fixativ pe suprafata lemnului pt ca fixativul de par "sigileaza" lemnul ca sa nu se desprinda askii la dezlipirea fetelor - pulverizez asa in trecere lemnul iar daca vad ca am exces de fixativ il sterg cu ceva servetel.
          Las sa stea vreo ora sa se usuce inainte sa lipesc fetele pe lemn
          De obicei dau lemnu cu fix doar la inceput sau daca vad ca se iau askii si e cazul.
          Fetele:
          (Nu lipesc deocamdata cu lipici cu apa asa ca ce va urma se refera doar la speed glue sau la lipici basic - cu VOC)
          Nu sunt adeptul relipirii, folosesc speed glue doar ca sa lipesc efectiv fetele pe lemn.
          Dau vreo doua straturi pe fetele noi ca sa se satureze cu lipici pana incep sa faca dom ca lumea.Le las sa revina la normal apoi dau un strat pe lemn (las sa se usuce complet) , apoi inca un strat pe fete , le lipesc si le tai cu o mica bucata de siguranta (adica nu kiar pe lemn). Marginea de siguranta esta ca fața sa se poata lipi si pe alt lemn. De taiat , le tai cu o foarfeca bine ascutita si din scurt , adica fac multe taieturi mici si ud in permanenta foarfeca .
          Cam asta e tot.
          Blade DHS PG 2
          FH: DHS Hurricane 3
          BH: Stiga Airoc Astro M

Comentariu

Procesare...
          X