Acum la terminarea acestui turneu,cu acceptul domnului organizator,am sa va relatez o mica povestioara,de acum cativa ani ,care este adresata in special softistilor atunci cand joaca impotriva materialistilor(ierbarilor).La un turneu "la gramada"desfasurat la Bistrița,cad in grupa superioara cu un ierbar destul de bun si cu baiatul domnului DAN BODEANU,care avea multa experienta competitionala.In meciul dintre bucurestean si ierbar,primul set il castiga ierbarul.In pauza dintre primul si al 2-lea set,il intreb pe tanarul Bodeanu,cum e posibil sa piarda setul la un ierbar,avand in vedere vasta sa experienta.Mi-a raspuns in felul urmator..
Primul set imi permit sa-l pierd ,deoarece reprezinta modul meu de acomodare la iarba adversarului,adica "citesc"pe parcursul lui de cum imi vine din iarba.Cum reusesc sa "citesc"corect raspunsul,el (ierbarul) devine o "victima sigura.Deci pe parcursul primului set ii citeste materialul si in urmatoarele seturi are puterea de a-si adapta din mers loviturile castigatoare.Asa a si fost,a castigat cu 3-1.Asta inseamna concentrare si corectarea loviturilor castigatoare ,DIN MERS(pe parcursul jocului),pentru a castiga meciul respectiv.Cati softisti oare sunt capabili de asa ceva intr-un meci de 15-20 minute?
Primul set imi permit sa-l pierd ,deoarece reprezinta modul meu de acomodare la iarba adversarului,adica "citesc"pe parcursul lui de cum imi vine din iarba.Cum reusesc sa "citesc"corect raspunsul,el (ierbarul) devine o "victima sigura.Deci pe parcursul primului set ii citeste materialul si in urmatoarele seturi are puterea de a-si adapta din mers loviturile castigatoare.Asa a si fost,a castigat cu 3-1.Asta inseamna concentrare si corectarea loviturilor castigatoare ,DIN MERS(pe parcursul jocului),pentru a castiga meciul respectiv.Cati softisti oare sunt capabili de asa ceva intr-un meci de 15-20 minute?
Comentariu