Dulcea Bucovină...cu smântână.
(OB)?CINA? CEA DE TAINĂ
Dat fiind cele spuse mai sus de Radu Anton Roman, cel mai mare șoc "cultural" pe care l-am avut în momentul în care am dat Bucovina pentru meleagurile dunărene, a fost lipsa smântânii de la masă.
Nu tu ciorbă cu smântână, nu tu sărmăluțe cu smântână ... nici măcar pește cu smântână. Ehei, și ce bun mai era păstrăvul cu sos de smântână, mujdei și mămăliguță.
Sau atunci când nu găseai să pui m?na pe ceva dulce era suficient să așterni un strat "ca la vreo două degete" de smântână pe o felie de p?ine și s-o tapetezi cu zahăr și un praf de cacao și desertul era gata.
între timp, și să tot fie 20 de ani de când m-am rostuit la mal de Dunăre, am trăit șocul și invers: am ajuns să mănînc la Rădăuți chiar borș de fasole ... cu smântână.
Dar care să fie oare rostul introducerii de mai sus?
Care altul decât un schimb cultural între civilizația vacii și civilizația peștelui, între Bucovinenii și Dunărenii aflați față în față la masa de tenis, cărora, deopotrivă, le vom pregăti mici desfătări culinare.
Dar să nu anticipăm....
(OB)?CINA? CEA DE TAINĂ
Postat în original de R.A.R.
Nu tu ciorbă cu smântână, nu tu sărmăluțe cu smântână ... nici măcar pește cu smântână. Ehei, și ce bun mai era păstrăvul cu sos de smântână, mujdei și mămăliguță.
Sau atunci când nu găseai să pui m?na pe ceva dulce era suficient să așterni un strat "ca la vreo două degete" de smântână pe o felie de p?ine și s-o tapetezi cu zahăr și un praf de cacao și desertul era gata.
între timp, și să tot fie 20 de ani de când m-am rostuit la mal de Dunăre, am trăit șocul și invers: am ajuns să mănînc la Rădăuți chiar borș de fasole ... cu smântână.
Dar care să fie oare rostul introducerii de mai sus?
Care altul decât un schimb cultural între civilizația vacii și civilizația peștelui, între Bucovinenii și Dunărenii aflați față în față la masa de tenis, cărora, deopotrivă, le vom pregăti mici desfătări culinare.
Dar să nu anticipăm....
Comentariu