Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

AmaTur 2015-2016. Propuneri pentru imbunatatirea Circuitului !

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • Stimati colegi prezenti la sedinta de la Focșani, Va multumesc pentru incredere.

    Cu respect,
    Pali
    FH: Butterfly Tackiness Matsushita Pro Model BH: Dr. Neubauer Diamant
    Tel : 0742 257 995

    Comentariu


    • Postat în original de PaliHR Vezi post
      Stimati colegi prezenti la sedinta de la Focșani, Va multumesc pentru incredere.

      Cu respect,
      Pali

      Cred ca e mai bine daca revi la vechiul si consacratul user pe care-l stim cu totii
      Lama:Timo Boll Tricarbon OFF+
      Pe spate: Tenergy 80
      Pe fata.: Tenergy 64

      Comentariu


      • Anonima, d-le, anonima dar... o stim cu totii... Hai ROMANIA !
        Blade : Dr. Neubauer Phenomenon
        FH : Donic Blue Star A 2
        BH : Dermaterialspezialist Kamikaze

        Comentariu


        • Propun ca in cazul in care se asigura asistenta medicala calificata taxa de afiliere la turneul respectiv sa fie directionata in totalitate pentru plata acesteia.
          ....din fericire .......suntem cu totii diferiti......

          Enjoy PING-PONG-mottoul Campionatului mondial din China 2015
          Un inteligent observă tot timpul, un prost face tot timpul observaţii.? Heinrich Heine

          Comentariu


          • Calitatea turrneelor amatur sufera mult la capitolul timpi de asteptare intre meciuri. Asa cum stim toti aceste sincope sunt exagerate in momentul in care cei de la Open participa la turnee de la ora 14:00 si ii "inghesuie" pe amatori in grupele superioare sa joace cate doua grupe la o masa. Daca la inceput aceste situatii erau singulare, in prezent putem spune ca aceasta practica a devenit una aproape curenta. E total inechitabil ca unele categorii sa joace doua grupe la o masa iar altele sa joace tot turneul o grupa la o masa. In fond si la urma urmei platim toti la fel si ca atare ar trebui sa fim tratati la fel. Este nefiresc ca amatori si openisti sa termine turneul relativ in acelasi timp desi unii incep la ora 9:00 iar altii la 14:00, in conditiile in care sistemul de joc este acelasi. Cei care stau 5 ore in plus ar trebui recompensati sau cei care stau mai putin sa plateasca mai mult. In aceasta ordine de idei am urmatoarele propuneri:
            -interzicerea cu desavarsire a organizarii de turnee la care numarul de participanti open+amatori depaseste numarul de mese X 6.
            -stabilirea unei noi ponderi in procentajul de particitanti la open si cei de la amatur. Avand in vedere ca in general la turnee lista de asteptare la amatori este mult mai lunga, pe cand la openisti e mult mai scurta si apare mult mai tarziu(desi printre cei inscrisi la open sunt si multi amatori), precum si datorita faptului ca dintre cei peste apoximativ 2000 de membrii activi amatur nu sunt mai mult de 300 de openisti cosider ca procentajul 75/25% e mai mult decat rezonabil
            Pentru a contracara efectele financiare negative care le-ar avea propunerile mele, data fiind scaderea numarului de participanti, propun:
            -cresterea taxei de participare cu 50% intrucat consider ca pe langa faptul ca suplineste cu brio scaderea de numarului participant, aceasta taxa e aceeasi de suficient de mult timp. Pe de alta parte consider ca se poate plati 10-15 lei in plus ca sa nu mai pierdem atata timp(oricum timpul fiind mai scurt cu 5 ore bem cu 2-3 beri mai putin si cheltuielile sunt aceleasi).
            -cresterea numarui de turnee A prin scaderea distantei minime in km impusa intre 2 turnee A organizate in acelasi timp, jucatorii avand astfel mai multe optiuni , fara a se deplasa cu mult mai mult.
            Efecte pozitive ale acestor schimpari propuse:
            -scurtarea semnificativa a duratei turneelor
            -socializare openisti/ amatori mult mai buna datorita faptului ca activam in acelasi timp
            -participare unui numar mai mare de spectatori la eliminatorii si finale(asa cum stim acum datorita sincopelor multi participanti pleaca imediat dupa ce sunt eliminati deoarece oboseala si asteptarile fara rost isi fac efectul)
            -pastrare unei atmosfere de sarbatoare de la inceputul si pana la sfarsitul turneului intrucat dispare stresul provocat de ora inaintata si spectrul parcurgerii unui drum de intoarcere acasa greu, pe intuneric si dupa o zi de munca la masa si "pe langa"
            -spectatorii turneelor precum si sponsorii acestora nu mai se demotiveaza in sprijinirea acestei miscari deoarece nu mai vad finale care se joaca cu sala aproape goala(unii chiar se intreaba ce fel miscare sportiva e amaturul daca cei care castiga turneele nu sunt urmariti de marea majoritate ci dimpotriva, sunt considerati neimportanti si lasati in sala sa se bucure doar cu o mana de apropiati).
            Nu stiu daca ce am scris eu mai sus se va aplica insa e datoria noastra a tuturor celor din amatur sa ne spunem parerile pentru ca numai asa vom avea ceva ce se apropie cat mai mult de ceea ce ne dorim. In speranta ca nu am deranjat prea tare pe cineva si ca aceste idei ale mele sunt ale multora dintre noi va doresc in continuare “TENIS PLACUT”

            Comentariu


            • Asa cum am propus acum un an si ceva jucarea primului meci din superioare a celor din aceeasi localitate (si vad ca deja da roade), asa propun revenirea la un singur sistem de joc, adica toti laolalta.
              Fiecare va da peste jucatori de valoare dar si mai putin pregatiti asa ca toti avem numai de castigat iar costurile si timpul de joc se vor micsora.
              In al doilea rand nici inversunarea nu va mai fi atat de puternica la nivelele superioare intrucat se cam aleg valorile pe parcurs. Ar fi o mica pierdere pentru amatorii care se calificau in eliminatorii dar n-au decat sa progreseze pentru a juca cat mai multe meciuri. Vor avea cu cine sa-si masoare fortele.
              Astfel ca, la sfarsitul anului competitional, se pot desemna aceeasi campioni judeteni pe categorii MP-ul fiind luat in continuare in considerare.
              Respect.
              Blade: lemn off...ce lemn !
              Bh: cu tepi
              Fh: fara tepi

              Comentariu


              • Propunerile pe care le-am facut in postul 230 vin din dorinta mea de a prezenta si altor membrii din circuit anumite aspecte oarecum neconforme cu scopul pe care il are amaturul. Daca ele vor fi luate sau nu in considerare e de compenta celor care manageriaza acest circuit. Chiar daca nu se vor aplica, eu voi continua sa particip la turnee respectand regulamentul in vigoare. Poate intr-o buna zi cineva se va gandi si la imbunatatirea calitatii atmosferei pe care o creaza turneele amatur. Cam astea am avut de spus in acest post pe care il consider acum inchis. Ramane sa decida cine e in masura daca ce am spus eu e bine sau nu. Succes tuturor in continuare si "TENIS PLACUT!"

                Comentariu


                • Incerc sa-ti raspund... In marea majoritate a turneelor, sala se inchiriaza. Daca scade numarul de participanti, nu-ti mai scoti cheltuielile cu sala si cu ce pui la dispozitie participantilor. In general, se intampla in felul urmator: ai 12 mese la dispozitie; faci 12 grupe a cate 6 participanti la amatori, de dimineata, deci 12x6=72 de participanti; o grupa la o masa; de la ora 14 intra open-ul pe 6 mese, deci 6 grupe a cate 6 participanti, 36 de jucatori; numarul de jucatori nu-i la fel, sunt jumatate la open fata de amatori; si pe celelalte 6 mese ramase, amatorii joaca superioarele, da, la 6 mese, 2 grupe pe masa; dar in superioare sunt grupe de cate 4 jucatori deci mult mai putine meciuri fata de inferioare; open-istii urmeaza sa joace superioarele pe cate o masa pentru ca sunt mese la dispozitie deoarece la amatori, in eliminatorii, ajung cele 6 mese. Cam asta ar fi...

                  Comentariu


                  • Asa cum am spus in postul 230 , pentru a contracara scaderea numarului de participanti , am propus cresterea taxei de participare, care e aceeasi de mai multi ani. Adica mai exact "avem ceea ce platim". Daca acum 2-3 ani aveam turnee mai aerisite, mai scurte si primeam si o masa, cafea, apa in banii de participare, acum platim la fel, jucam mai inghesuit, pierdem mai mult timp si nu mai primim nimic in afara de apa si eventual cafea. Nu sunt adeptul primirii de mancare si cafea la turnee insa o analiza a ceea ce dam si ce primim e fireasca. As dori sa platesc putin mai mult si sa am ce aveam acum 2-3 ani. In ritmul in care ne miscam prevad ca in viitorul apropiat o sa jucam si inferioarele la doua mese. Nu vrea sa supar pe nimeni si nici sa imi impun punctul de vedere, insa un feedback din miscarea amatur e benefic pentru toti. Ca sa fiu sincer , imi lipsesc turneele la care ramaneau dupa inferioare sau superioare cate o masa libera , unde putem juca meciuri cu prietenii cu care nu ne intalneam in grupe. Experienta mea in amatur nu e de asa lunga durata ca a altora insa as vrea sa devina.....

                    Exemplu de calcul:
                    turneu de 72 amatori si 36 openisti la 12 mese:
                    (36+72)x25=2700 ron
                    turneu de 72 amatori+openisti tot la 12 mese:
                    72x25=1800ron
                    Diferenta de plata pentru turneu cu nr de mese egal cu cel al grupelor 900ron
                    900:72=12.50
                    Adica daca in loc de 25 ron taxa ar fi 40 totul ar fi ok si ar mai ramane in plus 180ron , deci problema financiara e rezolvata. De asemenea organizatorii ar avea mai putin de lucru si ar putea sa se bucure si ei mai mult de eveniment.

                    Multumesc d-lui Kralizec pentru amabilitate si celor care mi-au dat like/multumesc si sa auzim de bine.

                    Comentariu


                    • Postat în original de similar Vezi post
                      Asa cum am spus in postul 230 , pentru a contracara scaderea numarului de participanti , am propus cresterea taxei de participare, care e aceeasi de mai multi ani. Adica mai exact "avem ceea ce platim". Daca acum 2-3 ani aveam turnee mai aerisite, mai scurte si primeam si o masa, cafea, apa in banii de participare, acum platim la fel, jucam mai inghesuit, pierdem mai mult timp si nu mai primim nimic in afara de apa si eventual cafea. Nu sunt adeptul primirii de mancare si cafea la turnee insa o analiza a ceea ce dam si ce primim e fireasca. As dori sa platesc putin mai mult si sa am ce aveam acum 2-3 ani. In ritmul in care ne miscam prevad ca in viitorul apropiat o sa jucam si inferioarele la doua mese. Nu vrea sa supar pe nimeni si nici sa imi impun punctul de vedere, insa un feedback din miscarea amatur e benefic pentru toti. Ca sa fiu sincer , imi lipsesc turneele la care ramaneau dupa inferioare sau superioare cate o masa libera , unde putem juca meciuri cu prietenii cu care nu ne intalneam in grupe. Experienta mea in amatur nu e de asa lunga durata ca a altora insa as vrea sa devina.....

                      Exemplu de calcul:
                      turneu de 72 amatori si 36 openisti la 12 mese:
                      (36+72)x25=2700 ron
                      turneu de 72 amatori+openisti tot la 12 mese:
                      72x25=1800ron
                      Diferenta de plata pentru turneu cu nr de mese egal cu cel al grupelor 900ron
                      900:72=12.50
                      Adica daca in loc de 25 ron taxa ar fi 40 totul ar fi ok si ar mai ramane in plus 180ron , deci problema financiara e rezolvata. De asemenea organizatorii ar avea mai putin de lucru si ar putea sa se bucure si ei mai mult de eveniment.

                      Multumesc d-lui Kralizec pentru amabilitate si celor care mi-au dat like/multumesc si sa auzim de bine.
                      40 lei taxa de concurs este mai mult decat am platit vreodata pentru un A+.
                      Joc din 2009 in Amatur, dar daca ar fi concursuri cu taxa mai mare, as lasa pe altii sa participe si sa se bucure de mesele goale ramase de la lipsa de jucatori.

                      In alta ordine de idei, ce naiba de propunere este asta - sa fie MAI PUTINI JUCATORI LA CONCURSURI SI TAXE MAI MARI?
                      Blog de tenis de masă

                      Comentariu


                      • D-le Grasomega as fi dorit sa nu mai spun nimic in post insa respectul pentru informatiile pretioase pe care mi le-ati dat de cate ori am avut nevoie ma obliga sa fac cateve punctari. Solicitarea de jucatori mai putini la concursuri vine din incapacitatea turneelor de a mai suplimenta numarul de mese. Salile in care jucam sunt aceleasi si vor fi in continuare. Numarul participantilor a crescut cu pana la 50% in ultimul timp la unele turnee(openul de la ora 14:00 e o initiativa mai recenta de 2009). Consider ca se impune o masura. Faptul ca exista nemultumiri in legatura cu timpii foarte mari de asteptare intre meciuri e un lucru cunoscut de toata lumea. La fel si faptul ca platim aproape la fel ca acum 3-4ani. Daca vrem ca aceasta miscare sa traiasca atunci ar trebui sa creasca si tarifele asa cum au crescut toate preturile in ultimii ani. Dace ne facem ca nu vedem ce este in jur intr-o buna zi ne vom trezi singuri.
                        Iar in legatura cu faptul ca s-ar putea ca sa fie mese goale la turnee daca cresc preturile, dati-mi voie sa va contrazic. Atata timp cat nu exista alternativa pentru amatur, ceea ce stabileste echipa manageriala a amaturilui se va pune in aplicare si va da roade. Un exemplu clar este si faptul ca desi in ultimul timp jucatorii pierd cu mult mai mult timp la turnee si nu mai primesc ce primeau inainte( masa calda era pe vremuri de la sine inteleasa iar acum aproape ca a disparut) ei vin in numar din ce in ce mai mare. Acesta e motivul pentru care am spus in postul 230 ca ar trebui sa creasca numarul de turnee A prin scaderea limitei de km intre 2 turnee care se desfasoara in acelasi timp.
                        Cam astea ar fi propunerile mele care le-am argumentat si care as dori sa se aplice. Cum am mai spus , chiar daca nu se aplica eu voi continua sa particip la turnee , evident cu mici modificari( acum de exemplu nu ma mai deplasez mai mult de 100km in jurul orasului meu pentru ca risc sa ma apuce miezul noptii pe drum). Din cate am observat si altii au adoptat aceasta tactica iar unii dintre noi, amatorii au inceput sa participe la open(desi nu au mp impus) pentru a nu mai fi fortati sa se scoale cu noaptea in cap si sa ajunga acasa la miezul noptii(acum de cand joaca la open ajung in miezul noptii insa pornesc la drum la o ora mai mult decat rezonabila).
                        Concluzie:
                        Neconcordarea taxei de participare cu contextul cresterii preturilor la toate utilitatile in ultimii ani a dus la scaderea calitatii turneelor. Banii care nu au putut fi luati din taxa au fost luati din cresterea nefireasca a numarului de participanti necorelata cu cresterea capacitatii de participare a turneelor(cresterea numarului de mese) precum si din suprimarea unor bonusuri acordate anterior(masa calda sau senvis si cafea). Este mai mult decat evident ca toate se vor scumpii in viitor. Ar fi bine sa luam in calcul acest lucru toti si sa vedem ce masuri se impun. In caz contrar vom vedea sali goale fara turnee...... sau o noua alternativa la amatur???

                        Comentariu


                        • Postat în original de similar Vezi post
                          D-le Grasomega as fi dorit sa nu mai spun nimic in post insa respectul pentru informatiile pretioase pe care mi le-ati dat de cate ori am avut nevoie ma obliga sa fac cateve punctari. Solicitarea de jucatori mai putini la concursuri vine din incapacitatea turneelor de a mai suplimenta numarul de mese. Salile in care jucam sunt aceleasi si vor fi in continuare. Numarul participantilor a crescut cu pana la 50% in ultimul timp la unele turnee(openul de la ora 14:00 e o initiativa mai recenta de 2009). Consider ca se impune o masura. Faptul ca exista nemultumiri in legatura cu timpii foarte mari de asteptare intre meciuri e un lucru cunoscut de toata lumea. La fel si faptul ca platim aproape la fel ca acum 3-4ani. Daca vrem ca aceasta miscare sa traiasca atunci ar trebui sa creasca si tarifele asa cum au crescut toate preturile in ultimii ani. Dace ne facem ca nu vedem ce este in jur intr-o buna zi ne vom trezi singuri.
                          Iar in legatura cu faptul ca s-ar putea ca sa fie mese goale la turnee daca cresc preturile, dati-mi voie sa va contrazic. Atata timp cat nu exista alternativa pentru amatur, ceea ce stabileste echipa manageriala a amaturilui se va pune in aplicare si va da roade. Un exemplu clar este si faptul ca desi in ultimul timp jucatorii pierd cu mult mai mult timp la turnee si nu mai primesc ce primeau inainte( masa calda era pe vremuri de la sine inteleasa iar acum aproape ca a disparut) ei vin in numar din ce in ce mai mare. Acesta e motivul pentru care am spus in postul 230 ca ar trebui sa creasca numarul de turnee A prin scaderea limitei de km intre 2 turnee care se desfasoara in acelasi timp.
                          Cam astea ar fi propunerile mele care le-am argumentat si care as dori sa se aplice. Cum am mai spus , chiar daca nu se aplica eu voi continua sa particip la turnee , evident cu mici modificari( acum de exemplu nu ma mai deplasez mai mult de 100km in jurul orasului meu pentru ca risc sa ma apuce miezul noptii pe drum). Din cate am observat si altii au adoptat aceasta tactica iar unii dintre noi, amatorii au inceput sa participe la open(desi nu au mp impus) pentru a nu mai fi fortati sa se scoale cu noaptea in cap si sa ajunga acasa la miezul noptii(acum de cand joaca la open ajung in miezul noptii insa pornesc la drum la o ora mai mult decat rezonabila).
                          Concluzie:
                          Neconcordarea taxei de participare cu contextul cresterii preturilor la toate utilitatile in ultimii ani a dus la scaderea calitatii turneelor. Banii care nu au putut fi luati din taxa au fost luati din cresterea nefireasca a numarului de participanti necorelata cu cresterea capacitatii de participare a turneelor(cresterea numarului de mese) precum si din suprimarea unor bonusuri acordate anterior(masa calda sau senvis si cafea). Este mai mult decat evident ca toate se vor scumpii in viitor. Ar fi bine sa luam in calcul acest lucru toti si sa vedem ce masuri se impun. In caz contrar vom vedea sali goale fara turnee...... sau o noua alternativa la amatur???
                          Eu nu sunt de acord.
                          1. Nu vad cum poate fi relevanta afirmatia "openul de la ora 14:00 e o initiativa mai recenta de 2009". Suntem in 2015 la sfarsit. Oare 6 ani nu ar fi de ajuns sa constatam ca e ceva gresit? Eu cred ca timpii de asteptare sunt acceptabili, cel putin la concursurile la care am participat eu. Am participat si pe vremea cand se juca "la gramada" si cu open-ul dupa-amiaza si cu open-ul dimineata, nu m-am plans niciodata. Cred ca cererea si oferta regleaza participarea foarte eficient (altfel spus, nu-ti place, nu te duci). Se pare ca oamenii vin la concursuri, ba chiar prea multi, nu?

                          2. "La fel si faptul ca platim aproape la fel ca acum 3-4ani. Daca vrem ca aceasta miscare sa traiasca atunci ar trebui sa creasca si tarifele asa cum au crescut toate preturile in ultimii ani. Dace ne facem ca nu vedem ce este in jur intr-o buna zi ne vom trezi singuri." - Daca ti se pare ca faptul ca au crescut toate preturile este un lucru bun si ca trebuie sa ne tinem dupa TREND, eu cred ca gresesti. Tocmai cresterea taxei la concursuri va indeparta oamenii, pentru ca banii din buzunare sunt mai putini.

                          3. "Iar in legatura cu faptul ca s-ar putea ca sa fie mese goale la turnee daca cresc preturile, dati-mi voie sa va contrazic. Atata timp cat nu exista alternativa pentru amatur, ceea ce stabileste echipa manageriala a amaturilui se va pune in aplicare si va da roade." - Te contrazic si aici: in București exista deja Liga Vivasportshop si TTFriends - concursuri care suplinesc nevoia unor jucatori de a participa la concursuri care nu sunt organizate de Amatur. Sunt convins ca mai sunt si altele si ca mai pot aparea si in tara fara prea mare efort. Nu cred ca amaturistii vor inghiti orice galusca pe care o vor servi organizatorii.

                          4. "Un exemplu clar este si faptul ca desi in ultimul timp jucatorii pierd cu mult mai mult timp la turnee si nu mai primesc ce primeau inainte( masa calda era pe vremuri de la sine inteleasa iar acum aproape ca a disparut) ei vin in numar din ce in ce mai mare." - Jucatorii pierd la turnee aproximativ acelasi timp pe care il "pierdeau" si inainte. Masa calda nu era de la sine inteleasa, dar era prezenta cateodata. Citeste topicurile vechi in care s-a discutat despre eliminarea taxei de participare anuale in Amatur si introducerea unei taxe de concurs de 1-2-3 lei in functie de tipul de concurs. Tot acolo vei gasi si discutiile in urma carora s-a renuntat la masa calda sau de alt fel inclusa in costul participarii. Multi au argumentat ca pot veni cu mancarea de acasa. De asemenea, tot atunci s-a hotarat si stabilirea unei limite a taxei in functie de tipul turneului. Bonusurile nu sunt obligatorii, nici drepturi castigate, nici de la sine intelese. Au fost bune cat au fost, daca nu se mai poate, nu-i niciun bai.

                          5. "Din cate am observat si altii au adoptat aceasta tactica iar unii dintre noi, amatorii au inceput sa participe la open(desi nu au mp impus) pentru a nu mai fi fortati sa se scoale cu noaptea in cap si sa ajunga acasa la miezul noptii(acum de cand joaca la open ajung in miezul noptii insa pornesc la drum la o ora mai mult decat rezonabila)." - Nici eu nu mai fac deplasari lungi, desi am jucat si la Bistrița, Turnu-Severin, Iași, Mangalia. imi convine ca sunt mai multe concursuri in apropierea mea.

                          6. "Acesta e motivul pentru care am spus in postul 230 ca ar trebui sa creasca numarul de turnee A prin scaderea limitei de km intre 2 turnee care se desfasoara in acelasi timp." - dupa parerea mea, aceasta va duce la diluarea valorii concursurilor si la indepartarea jucatorilor din lipsa competitivitatii. Eu nu m-as duce la un concurs la care am de jucat 10 meciuri, dar numai 1-2 sunt cu adversari de nivelul meu. Totusi, sunt sigur ca acest lucru este inevitabil, daca numarul jucatorilor va creste.

                          7. Concluzie - Concluzia ta este gresita, d.p.m.d.v., si am sa incerc sa argumentez:
                          - calitatea turneelor a crescut, nu a scazut in ultima perioada. Teoretic, ar trebui sa ma opresc aici, intrucat nu mai e nimic de zis.
                          - Amatur este o miscare care a revigorat tenisul de masa in Romania, chiar si pe cel profesionist. Participantii si-au adus copiii la tenis de masă, iar acestia obtin acum medalii in strainatate, nu doar local.
                          - masa calda si cafea erau incluse initial in pretul concursului (cateodata erau si gratuite), insa mentinerea pe loc a taxei si eliminarea acestora a insemnat, pana la urma, o usoara crestere a taxei, astfel incat, pana la urma, oamenii SA PARTICIPE LA CONCURS, NU SA STEA ACASA, IAR MESELE SA FIE GOALE, ASTFEL INCAT SA JOACE MECIURI AMICALE CEI CARE ISI PERMIT MAI MULT!
                          - ultima fraza a concluziei tale este, in contextul celei de la inceput (" Numarul participantilor a crescut cu pana la 50% in ultimul timp la unele turnee"), de o lipsa de logica ce frizeaza absurdul. Numarul participantilor a crescut, deci oamenii sunt nemultumiti, deci vom avea sali goale in continuare? Despre ce vorbesti?

                          P.S. Poate ca sunt cam dur in cele ce scriu mai sus, dar sunt de-a dreptul revoltat de asemenea propuneri, care nu pot decat sa faca rau daca vor fi puse in aplicare. Totusi, ma gandesc ca cei care coordoneaza Amaturul sunt mai echilibrati decat mine si vor sti sa cantareasca bine atat propunerile d-lui Similar, cat si comentariile mele.
                          Blog de tenis de masă

                          Comentariu


                          • Maresti tarifele ca au crescut toate preturile? Ar fi ultima motivatie pentru un asemenea lucru. Te-ai gandit d-le user" similar" ca salariile sunt aceleași de mai mult de 4 ani?
                            "Sa fim precum ne-am impaca"(Ion Barbu)
                            Lemn:BTY - Keyshot Light; FH-Tibhar Genius 2.0
                            BH-Xiom Yanus DF 1,5[/COLOR]

                            Comentariu


                            • Am o propunere , ca fiecare organizator sa aiba in dotare un scorer si un aparat de masurare a dimensiunii fileului si dupa grupele inferioare si superioare sa fie masurate , pentru ca sunt deranjate si sunt multi care se plang " ba e prea inalt ba prea mic"
                              Si scorerul e folositor pentru un doritor care v-a dori sa arbitreze semnifinalele sau finala , pentru ca la multe concursuri se intreaba prin sala sau chiar jucatorii aflati la masa scorul pentru a afla si publicul
                              Stima

                              Comentariu


                              • Postat în original de Dakiro Vezi post
                                Propun infiintarea a 3 categorii in cadrul circuitului, nu neaparat denumite Open, Amatori, si Incepatori ci Nivelul 1, 2, si 3 sau A,B,C- deoarece marea majoritate dintre noi suntem AMATORI
                                Nivelul 1 cu limita inferioara MP 20-21
                                Nivelul 2 cu limita inferioara MP 15
                                Nivelul 3 ceilalti jucatorii cu MP pana in 15
                                Sunt mai multe motive pentru a infiinta aceste categorii:
                                * numarul membrilor din AmaTur a crescut si va creste
                                * diferentele de valoare se echilibreaza
                                * jocuri echilibrate in competitii
                                * o clasificare corecta in sistem
                                *cresterea motivatiei jucatorilor de a participa la turnee( in ultimul timp am am avut multe discutii cu diferiti participanti care isi calculau punctele si participarea la un anumit turneu pentru a nu accede la Open)
                                * jucatorii nu vor mai fi frustrati pentru ca au un adversar mult mai bun sau mult mai slab la masa de tenis.
                                *atragerea mai multor jucatori in circuit
                                *etc
                                Sunt de acord cu propunerile facute de tine!

                                Comentariu


                                • imi permit sa imi exprim si eu opinia ca actuala formula de calcul a MP-ului nu e cea mai inspirata deoarece ia in calcul 5 A+ si 7 A ( in general intr-un an sunt peste 80 de A-uri si doar 6 A+ uri ) . Cred ca mai nimerit era sa se ia in calcul doar 4 A+ uri si 8 A-uri pt a nu fi asa mare discrepanta dintre nr total al turneelor luate in calcul ( 5 din 6 A+ si 7 din 80 A ) . Si ca fost sportiv care stie ca mai ai in competitii si zile proaste nu numai zile bune , as propune sa se ia in calcul cele mai bune 4 A+ din ultimele 5 si cele mai bune 8 A din ultimele 9 pt a oglindi cat mai corect valoarea competitorilor si nu ca acum ultimele 5A+ si ultimele 7 A . La fel de ilogic mi se pare si actualul sistem cu bye-uri date dupa numarul grupei din care faci parte cand mult mai corect din punct de vedere sportiv ar fi intocmirea unui clasament al locurilor 1 din superioare si cei mai buni sa aiba bye . Se pot aduce imbunatatiri actualului sistem , am solutii dar prea putini interesati din varfurile sistemului si asta imi aduce aminte mereu ca TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL !

                                  Comentariu


                                  • Nu-mi place cum suna viitorul...creste numarul participantilor la turnee in timp ce numarul meselor dintr-o sala e acelasi ! Toate categoriile incep la aceeasi ora ceea ce conduce aproape invariabil la solutia cu doua grupe la masa de joc...timpi de asteptare foarte mari intre meciuri ! Nu avem clima care sa ne permita relaxarea si asteptarea in conditii optime de temperatura ( iarna tremuri de frig iar vara te sufoci de cald )...pot accepta ca organizatorii turneului trebuie sa iasa pe plus avand numarul maxim de participanti intr-o zi insa simt ca nu e fair fata de jucatori ( eforturile de a participa, de a veni dintr-un alt oras, de a dormi pe presul din fata usii din cauza ca ai ajuns foarte tarziu la nevasta sunt maxime la majoritatea participantilor )...9 meciuri ca sa joci finala in aproape 10-12 ore arata o medie de asteptare foarte mare intre jocuri...ce se poate face ?
                                    TRUST NO ONE !

                                    Comentariu


                                    • nu se poate face nimic. sălile de sport sunt construite de altcineva, nu de organizatorii de turnee...

                                      Comentariu


                                      • Postat în original de adimucu Vezi post
                                        nu se poate face nimic. sălile de sport sunt construite de altcineva, nu de organizatorii de turnee...
                                        Prea la " obiect " raspunsul...ma gandeam la impartirea pe zile a celor doua, trei categorii de jucatori ( ex. sambata openistii, duminica avansati + incepatori ). Avantaje : se pot urmari si studia meciurile avansatilor ( desfasurandu-se in aproape acelasi timp , nu ai timp sa vezi pe cei mai buni decat tine ), mesele ( in multe cazuri ) sunt oricum transportate ( mai pot ramane o zi in zona ), se pot desfasura si turnee la dublu avand astfel loc si spatiu, timpul de asteptare intre meciuri se scurteaza, pot participa mai multi jucatori eliminand astfel listele de asteptare..Dezavantaje : costuri dublate de inchirierea salilor ( se pot regasi in taxa de participare daca organizatorul decide asta )...etc. Pot fi contrazis pe acest subiect cu argumente ( financiare, morale sau de alt fel )...m-ar ajuta mult un exemplu dat de organizator prin care aceasta solutie ( de splitare in doua a competitiei ) sa fie desfiintata : ex. sala costa atat, mesele atat, taxa e nu stiu cat...cand tragi linie, iesi pe minus iar rezultatul e ca jucatorii se vor diminua ca numar si interes...
                                        TRUST NO ONE !

                                        Comentariu


                                        • problema e că cei care vor să joace sunt vreo 120-140 de fiecare dată, iar cei care se ocupă sunt de obicei vreo 4 sau 5.
                                          ?n plus, problemele de rezolvat sunt în mare parte din cele care nu au neapărat legătură cu jocul efectiv.

                                          Comentariu


                                          • Am răsfoit putin prin regulament,si nu am gasit (posibil sa nu fi vazut),aspectul legat de "STOPUL" din timpul jocului.Cred ca ar trebui interzis strigatul acestui "stop" a unui participant de la alta masa,in timpul desfasurarii punctului.Oprirea"STOP" sa se faca doar daca cel de la masa de joc se pregateste sa servească.In rest,in situatii clare,ca de ex. :calcarea unei mingi,aterizarea altei mingi pe,peste sau langa masa ...oprirea jocului sa fie la latitudinea celor ce isi desfasoara punctului.Participantul care urmareste recuperarea mingii ,daca considera ca acest lucru ar perturba jocul colegilor de la alta masa, sta...asteapta finalul punctului ,apoi sa se îndrepte spre a lua mingea.Eu asa cred ca ar fi corect,intrucat acele STOP-uri sunt derajante si uneori nu stii carei mese le sunt adresate,iscand certuri si perturbari inutile ale jocurilor.

                                            Comentariu


                                            • Este un punct de vedere excelent.Am avut ocazia de discuții pe această temă.La mesele de joc unde nu sunt țarcuri și arbitri sunt de acord cu ideea de a lăsa mingea până ce se termina punctul de jucat .Am menționat mai sus ca acolo unde nu sunt asigurate spațiile de joc ,acolo unde sunt este clar ca minge deranjează și jocul se oprește.
                                              Ultima editare de marcu vasile; 16.mar.2016, 07:44.
                                              Blade . PHOTINO
                                              Fh. Tibhar ev. Mx-p
                                              Bh.:Tibhar ev. Mx-p MATERIALE TENIS DE MASA EMI.TT

                                              Comentariu


                                              • Postat în original de Boicu Gaby Vezi post
                                                Am răsfoit putin prin regulament,si nu am gasit (posibil sa nu fi vazut),aspectul legat de "STOPUL" din timpul jocului.Cred ca ar trebui interzis strigatul acestui "stop" a unui participant de la alta masa,in timpul desfasurarii punctului.Oprirea"STOP" sa se faca doar daca cel de la masa de joc se pregateste sa servească.In rest,in situatii clare,ca de ex. :calcarea unei mingi,aterizarea altei mingi pe,peste sau langa masa ...oprirea jocului sa fie la latitudinea celor ce isi desfasoara punctului.Participantul care urmareste recuperarea mingii ,daca considera ca acest lucru ar perturba jocul colegilor de la alta masa, sta...asteapta finalul punctului ,apoi sa se îndrepte spre a lua mingea.Eu asa cred ca ar fi corect,intrucat acele STOP-uri sunt derajante si uneori nu stii carei mese le sunt adresate,iscand certuri si perturbari inutile ale jocurilor.

                                                normal ar fi să existe arbitru la masă. atunci s-ar rezolva absolut toate problemele și multe teme deschise aici pe forum ar fi inutile. se poate observa cu ușurință cum, în lipsa arbitrului, toate comentariile pe care le facem se nasc din falsa noastră impresie că am devenit, fiecare din noi, arbitru peste noapte.
                                                bineînțeles că e greu să pui arbitri la atâtea mese, mai ales când turneul durează uneori mai mult de 12 ore. dar tot oamenii singuri până la urmă se pot organiza, în lipsa posibilităților de natură ''oficială''. se știe că, după alcătuirea grupelor, organizatorul ?i dă capului de serie din fiecare grupă foaia de joc, mingea și alte lucruri necesare la masă. acesta ar trebui cât de mult posibil să se ocupe de grupa lui la masă, nu doar să scrie rezultatele și să ducă foaia și mingea înapoi. e greu, nu-i convine nimănui, dar asta trebuie făcut. inclusiv problema arbitrilor se poate rezolva elegant. într-o grupă de 6 sunt 15 meciuri. dacă un meci ar dura în medie 15 minute, fiecare jucător din grupă nu ar trebui să stea mai mult de 1 oră să arbitreze meciurile în care el nu joacă. sau dacă se pune problema imparțialității, atunci când nu are meci se poate muta la masa vecină să arbitreze 1 sau 2 meciuri și invers.

                                                ar fi bine ca oamenii să conștientizeze problemele chiar acolo la fața locului și să încerce să aplice imediat soluții, de comun acord. g?ndiți-vă că la un turneu vin 100 de oameni. 3 oameni sapă o f?ntănă dacă au ambiție și putere de muncă. 100 de oameni nu pot găsi o soluție pentru oprirea jocului când apare altă minge în spațiul de joc...?!? nu pot să cred asta. și nu pot să cred nici că e nevoie de discuții pe forum pentru așa ceva.

                                                Comentariu


                                                • Adi,eu iti doresc cu simpatie si respect, sa ai parte de un meci unde la 2_2 si 10_9 in decisiv,sa ai o minge pe care tocmai te pregatesti sa o finalizezi ....si sa auzi un... STOP ...de la un coleg care tocmai intra sub masa ta sa isi ia mingea lui.Apoi sa recitesti listarea ta,sa vezi daca e nevoie de vreo reglementare clara,cand tocmai " asa e regulamentul,sa strige STOP" a fost motivatia celui în cauză cand a fost luat la rost pentru lipsa lui de răbdare.

                                                  Comentariu


                                                  • chestiunea asta intră într-un context mai larg. nu contează că eu am o minge decisivă, pusă frumos, ?nalt, lângă fileu, la nivelul ochilor și mă pregătesc de un smash fără greșeală. dacă în spațiul de joc de la masa mea e un jucător străin sau o minge de la altă masă sau cățelul fiicei mele sau trenul de Mangalia, se oprește punctul ori vreau eu ori nu vreau. de obicei la un meci de tenis de masă participă 2 jucători. la fel se poate întâmpla să aibă adversarul meu o minge pe care scrie set sau chiar meci. nu contează cine oprește meciul. dacă eu văd mingea străină, îl opresc eu. dacă eu n-o văd, poate opri cineva de pe margine jocul. de ce? pentru că așa e normal. nu se poate juca un meci la o masă cu mai multe mingi.

                                                    normal, cineva care vrea să-și recupereze mingea trebuie să mă oprească chiar înainte de a intra la mine în țarc, nicidecum când a ajuns deja la mine sub masă...

                                                    eu am întâlnit și discuții care au mers în sens invers. adică un jucător s-a supărat pe altul de la altă masă....pentru că nu a zis STOP (mingea străină era undeva lângă țarc și nu se mai mișca).


                                                    comunicarea între oameni se poate desfășura în infinite moduri. condiția pentru o comunicare eficientă este ca toți să folosească același limbaj. eu am oferit o soluție alternativă la strigătul STOP.
                                                    cu cât vor fi mai mulți oameni în același spațiu, care desfășoară în același timp aceeași activitate, cu atât în acel spațiu va fi mai multă dezordine. inevitabil.

                                                    Comentariu

                                                    Procesare...
                                                    X