La T.F., in eliminatorii, am trecut prin urmatoarea situatie: in timpul unui punct, mi-am creat creeat o situatie avantajoasa, punandu-l pe adversar in defensiva, urmand finalizarea. Am lovit pentru finalizare (smash), iar adversarul a reusit sa riposteze cu un lob inalt. Aproximativ in acelasi moment, de la masa de alaturi, o minge a patruns in terenul nostru de joc, scurgandu-se lin pe langa mantinela din spatele meu, deci la o distanta foarte mare de adversar. Oponentul meu nu a strigat stop si a executat lovitura, care fiind un lob inalt, a durat destul timp pana sa se apropie de masa, timp in care, acesta putea, deasemeni, sa opreasca jocul. In schimb acesata a urmarit mingea, dupa traictoria sa fiind incert daca va lovi sau nu masa. Exista posbilitatea ca aceasta sa prinda marginea, situatie in care oponentul ar fi fost avantajat, sau sa pice exact pe colt, situatie in care, avand in vedere amplitiudinea si traictoria, (precum si nivelul meu de joc), mi-ar fi fost dificil sa o returnez. Mingea a trecut la cativa cm de masa, fara sa o loveasca, iar dupa ce a lovit pardoseala, unul din cei de la masa de alaturi, care pana in acel moment a stat si sa-a uitat la noi, a strigat STOP. Deorece pentru mine era evident ca mingea straina nu influentase jocul sau nu a fost de natura a-l influenta decisiv, i-am spus oponentului ca ar trebui sa fie punct valabil, dar acesta nu a fost de acord, spunand ca in momentul loviturii sale mingea era in spatiul nostru de joc si l-a influentat, desi eu cred ca mingea a intrat la scurt timp dupa lovitura sau in acelasi timp, caz in care nu avea cum sa-l influenteze, deoarece in momentul pregatirii loviturii mingea nu se afla in spatiul nostru de joc. Deorece detest sa intru in situatii conflictuale am cedat, insa din acel moment, desi conduceam, nu mi-a mai iesit nimic si am pierdut meciul. Ulterior, de la alt coleg care jucase in aceeasi zi cu respectivul, am aflat ca si el patise la fel la un punct asemantor.
Interbarea ar fi: credeti ca, dupa actualul regulament, as fi putut refuza sa-i acord repetarea punctului?
Interbarea ar fi: credeti ca, dupa actualul regulament, as fi putut refuza sa-i acord repetarea punctului?
Comentariu