Postat în original de Dan2
Vezi post
Ideea de repartizare asimetrica mi se pare cea mai buna de implementat in Amatur asa cum zice si Dan2 ca la sfarsitul anului o putem scadea cu 10-15 %.
Aspectul cu diferentierea punctajului intre importanta turneului nu exista in Germania,dar la fel mi-se pare interesant un procent de diferentiere sa existe,ex.= turneu bx1, turneu Ax1,1 turneu A+ x1,2 dar nu mai mult ,deoarece aceste diferente mici nu influenteaza puternic ratingul dar in subconstientul jucatorului este foarte bine definit puterea unui turneu mai bine cotat.
Restul de coeficienti de accelerare sau franare sau ori de care or fi ei nu fac altceva decat sa complice formulele de calcul si de asemeni si gestionarea clasamentului.
Pt jucatori noi in Germania este suficient o evaluare a unui jucator din clubul respectiv care de cele mai multe ori este in proportie de 90% corect.Dupa cateva schimburi de mingi am primit un coeficient de 1350 de pct care in primul an a suferit o scadere de 30 pct iar in urmatorul an o crestere de 50 de pct acum sunt pe la 1370 dar cu o frecventa de 1-2 meciuri pe luna si 1-2 turnee pe an.In total am castigat in jur de 100 de puncte si am pierdut 80 in decurs de 2 ani jumate(32 de pct in 2 meciuri cu acelasi juc in acelasi turneu care era mult mai slab cotat dar era stramb rau).Deci pt jucatori noi care sunt inscrisi de jucatori deja existenti am putea implementa o recomandare din partea aceluia bazata pe incredere.
Emi
Comentariu