Anunț
Adună
Nici un anunț încă.
Clamele fileului nu fac parte din masa
Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)
-
senior
- 27.aug.2010
- 680
- Tara Banatului
- 50
Likes given: 0Likes received: 2
Dacă mingea cade pe suportul fileului, în exteriorul mesei(care nu prinde cadrul mesei),este AUT...dacă mingea cade pe suportul fileului, dar în cadrul mesei, este ok, adică 'punctată'...
Sent from my Draco AW80
1,77245385- 26.mai.2010
- 11802
- Timișoara
Likes given: 1474Likes received: 5214
Suportul fileului face parte din terenul de joc. Indiferent daca mingea cade in dreptul mesei sau in afara mesei, mingea e buna.
Comentariu
organizator principal- 17.mar.2012
- 6331
- Victoria
- 50
Likes given: 1856Likes received: 1528
"Streift der Ball beim R?ckschlag das Tischtennisnetz und kommt anschlie?end auf die gegnerische Tischh?lfte auf, dann ist der Schlag g?ltig. Das Spiel geht ganz normal weiter."
Este singura regula care exista in regulamentul de tenis de masă complet pe care il am doar in germana.
Traducere.-Daca mingea atinge fileul (ansamblu format din Suport metalic si plasa) la returul adversarului si vine pe masa ,este o lovitura valabila si jocul merge mai departe normal.
Deci orice atingere a fileului si aterizarea ei pe masa opusa este considerata valabila ,si de asemenea orice atingere a fileului si devierea mingii in afara suprafetei de joc este considerata gresala.
Daca mingea din situatia de fata a atins doar suportul metalic indiferent pe ce parte si a sarit afara este considerat gresala.
EMI
Comentariu
Totusi, situatia s-a întâmplat intr-un meci intre Samsonov si Boll, parca, si a fost punctat cum a zis Drukeru: mingea a cazut de pe fileu (plasa) pe suportul fileului care era deasupra mesei, in partea de masa a adversarului, apoi nu a mai atins masa si a fost punct valabil. Cred ca am mai postat bucata respectivă intr-un topic pe acelasi subiect (poate chiar cel cu regulamentul).
Comentariu
Diferenta intre cazul mentionat de dumneavoastra sa-i zicem cazul 2 vedeti foto si cel mentionat de mine sa-i spunem cazul 1 este locul de pe suportul fileu unde a aterizat mingea.
In cazul mentionat de mine cazul 1 vedeti foto, mingea atinge suportul in zona din afara suprafetei superioare a mesei pe partea jucatorului 2 care trebuie sa joace mingea. Intrebarea pusa altfel : acea suprafata a suportului este considerata tot suprafata de joc ?
Blade: Butterfly Garaydia ALC
FH: T05
BH: T05
Comentariu
Parca zicea undeva in regulament ca fileul este format din plasa si toate partile componente (suport, suruburi etc) ... deci daca mingea loveste partea metalica, indiferent unde, iar apoi nu mai cade pe masa, se considera net-out.
... același lucru l-a spus si Emi mai sus ...Ultima editare de FlorinBN; 10.sep.2015, 07:42.TEnergy 05 FX | Timo Boll ALC 30th A | TEnergy 05 FX
Comentariu
organizator local- 23.nov.2009
- 2332
- Agnita
- 65
Likes given: 266Likes received: 365
Conditia principala care stabileste valabilitatea punctului este data de atingerea suprafetei de joc.In cazul prezentat mai sus mingea atinge numai suportul metalic,care este o parte componenta a fileului,deci nu poate fi vorba despre minge in joc ..sau punct valabil!E cat se poate de logic!I love table tennis !
Comentariu
Coordonator Onorific- 01.aug.2010
- 8132
- Brașov
Likes given: 1617Likes received: 3041
2.7 ?NTOARCEREA REGULAMENTARĂ A MINGII 2.7.1 Mingea, care a fost servită sau ?ntoarsă, trebuie lovită astfel încât să traverseze peste sau în apropierea ansamblului de fileu și să atingă zona adversarului, fie direct sau după ce atinge ansamblul de fileu.
Net'out sau binenteles out direct daca nu este din servă.
Comentariu
Postat în original de csabazedler Vezi postConditia principala care stabileste valabilitatea punctului este data de atingerea suprafetei de joc.In cazul prezentat mai sus mingea atinge numai suportul metalic,care este o parte componenta a fileului,deci nu poate fi vorba despre minge in joc ..sau punct valabil!E cat se poate de logic!Postat în original de FlorinBN Vezi postParca zicea undeva in regulament ca fileul este format din plasa si toate partile componente (suport, suruburi etc) ... deci daca mingea loveste partea metalica, indiferent unde, iar apoi nu mai cade pe masa, se considera net-out.
... același lucru l-a spus si Emi mai sus ...Postat în original de belinscaromeo Vezi postDiferenta intre cazul mentionat de dumneavoastra sa-i zicem cazul 2 vedeti foto si cel mentionat de mine sa-i spunem cazul 1 este locul de pe suportul fileu unde a aterizat mingea.
In cazul mentionat de mine cazul 1 vedeti foto, mingea atinge suportul in zona din afara suprafetei superioare a mesei pe partea jucatorului 2 care trebuie sa joace mingea. Intrebarea pusa altfel : acea suprafata a suportului este considerata tot suprafata de joc ?
[ATTACH=CONFIG]11466[/ATTACH]
Exemplul expus de mine se referea la o situatie usor diferita, dar a carei rezolvare pune la indoiala, dupa mine, interpretarea acestui capitol din regulament. Desi mingea a aterizat pe suportul fileului dupa ce s-a plimbat pe plasa (chiar daca deasupra suprafetei mesei), punctul a fost acordat ca si cand ar fi cazut pe masa.
Din pacate, nu gasesc acum filmul meciului respectiv.
Comentariu
Suprafață de joc este delimitata de linia alba iar ansamblu fileu are linie alba numai sus nu și pe lateral.
?n mod normal mingea a fost fileu out dacă nu a atins si suprafața de joc albastră sau verde..
Comentariu
organizator local- 18.feb.2012
- 3452
- Vatra Dornei
- 59
Likes given: 440Likes received: 543
Postat în original de Zosim1 Vezi postDaca mingea din situatia de fata a atins doar suportul metalic indiferent pe ce parte si a sarit afara este considerat gresala.
EMI
cu stima
Comentariu
Este punct pentru cel ce a trimis mungea pe fileu ,chiar daca mingea a cazut pe portiunea de banda aflata in exteriorul mesei.
Comentariu
Clamele fileului nu fac parte din masa
Am avut cateva discutii in contradictoriu cu persoane care credeau ca suporturile fileului (mai precis clamele care prind fileul de masa) se considera parte din masa. Chiar am pierdut un punct cu cineva asa pentru ca picat mingea la mine pe clama si desi mi se parea ca nu are niciun sens, i-am cedat totusi punctul.
Am gasit in sfarsit dovada clara ca am dreptate (punctul de la 6:36 - sunt si cateva reluari in slow motion si comentatorul explica ce se intampla)
Mingea trimisa de Fan pica pe clama de deasupra mesei lui Ma Long si punctul ii este acordat lui Ma Long.
As fi zis ca se intelege si din regulament ca clamele fac parte din ansamblul fileului si nu din masa, dar se pare ca nu toata lumea este de acord.www.ttmall.ro - Magazin si blog de tenis de masa
http://tenisdemasa.ro/forum/showthre...-Tenis-de-Masa
Comentariu
- 6331
- Victoria
- 50
Postat în original de RBlade Vezi postAm avut cateva discutii in contradictoriu cu persoane care credeau ca suporturile fileului (mai precis clamele care prind fileul de masa) se considera parte din masa. Chiar am pierdut un punct cu cineva asa pentru ca picat mingea la mine pe clama si desi mi se parea ca nu are niciun sens, i-am cedat totusi punctul.
Am gasit in sfarsit dovada clara ca am dreptate (punctul de la 6:36 - sunt si cateva reluari in slow motion si comentatorul explica ce se intampla)
Mingea trimisa de Fan pica pe clama de deasupra mesei lui Ma Long si punctul ii este acordat lui Ma Long.
As fi zis ca se intelege si din regulament ca clamele fac parte din ansamblul fileului si nu din masa, dar se pare ca nu toata lumea este de acord.
Regulamentul ITTF original
2.2 THE NET ASSEMBLY
2.2.1 The net assembly shall consist of the net, its suspension and the supporting
posts, including the clamps attaching them to the table.
2.2.2 The net shall be suspended by a cord attached at each end to an upright post
15.25cm high, the outside limits of the post being 15.25cm outside the side
line.
2.2.3 The top of the net, along its whole length, shall be 15.25cm above the playing
surface.
2.2.4 The bottom of the net, along its whole length, shall be as close as possible to
the playing surface and the ends of the net shall be attached to the supporting
posts from top to bottom.
Si interpretarea in limba romana sunt foarte clare.
Regulament FRTM
2.2 Ansamblul fileului se compune din fileul propriu zis, suspensiile fileului, st?lpii de sustinere,
inclusiv clemele care prind de masa st?lpii de sustinere.
2.2.2. Fileul va fi suspendat printr-un snur subtire, atasat la fiecare capat de st?lpul de sustinere si va
avea ?naltimea de 15,25 cm. Limitele exterioare ale st?lpilor vor fi de 15,25 cm. în afara liniilor laterale.
2.2.3. Partea de sus a fileului, pe parcursul întregii sale lungimi,va asigura ?naltimea de 15,25 cm. fata
de suprafata de joc.
2.2.4. Partea de jos a fileului,pe toata lungimea sa, va fi cât mai aproape de suprafata de joc,iar
capetele fileului vor fi cât mai aproape de st?lpii de sustinere.D.D. likes this.
- Aprecieri 1
Comentariu
- 6331
- Victoria
- 50
Studind mai departe cele 2 regulamente se pare ca o simpla eroare de traducere in Regulamentul Romanesc creeaza aceste confuzi.
Regulament FRTM
2.7. Un bun retur
2.7.1. Mingea, dupa ce a fost bine servita sau bine returnata va fi lovita în asa fel încât sa treaca peste
fileu sau imprejurul acestuia, lovind terenul adversarului, fie direct, fie dupa ce a atins plasa.
FEDERATIA ROMANA DE TENIS DE MASA REGULAMENTUL DE JOC 4
Regulamentul ITTF
2.7.1 The ball, having been served or returned, shall be struck so that it passes
over or around the net assembly and touches the opponent's court, either
directly or after touching the net assembly.
Comentariu
- 6331
- Victoria
- 50
The net assembly =Ansamblul fileului se compune din fileul propriu zis(plasa), suspensiile fileului, st?lpii de sustinere,
inclusiv clemele care prind de masa st?lpii de sustinere.
Deci orice minge ce atinge orice parte a fileului indiferent pe ce parte a acestuia si cade in afara suprafetei de joc este punct pierdut pt cel ce o executa,iar daca mingea dupa atingerea ansamblului fileu cade pe masa adversarului aceasta este buna.
Comentariu
© 16.06.2005-2024 www.tenisdemasa.roPowered by vBulletin® Version 5.7.5
Copyright © 2025 MH Sub I, LLC dba vBulletin. Toate drepturile rezervate.
Traducere vBulletin® 5 în Română roStyles.com®Această pagină a fost generată la 01:13.Procesare...X
Comentariu