Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

CLASIFICAREA REALA A FETELOR XIOM OMEGA

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
  • Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

  • CLASIFICAREA REALA A FETELOR XIOM OMEGA

    Foarte multa lume e confuza de versiunea asiatica si versiunea europeana a fetelor Omega, si de caracteristicile acestora...
    Incerc sa fac o clasificare cat se poate de obiectiva, insa poate suferi modificari si perfectionari succesive, pentru ca mereu mai este ceva de aflat, testat si verificat.
    Clasificarea lor in functie de viteza si efect este urmatoarea:
    Omega II cea mai rapida si cel mai mult efect, apoi Omega I si ultima fiind Omega III.
    Xiom a venit cu o precizare foarte interesanta Spin at soft impact si Spin at hard impact.
    Inseamna efectul care este generat de fata la o taiere usoara si la topspin puternic, pentru ca fata se comporta diferit in functie de viteza mingii, unghiul de lovire si viteza paletei.
    Versiunea asiatica e mai dura si din unele puncte de vedere superioara, iar versiunea europeana mai soft. Conteaza foarte mult ce tip de fata pui pe ce tip de lemn. De ex o fata soft se va simti branza pe un lemn tare si rapid, iar o fata tare se va simti beton pe un lemn moale de control.Conteaza iar grosimea si natura buretelui si a topshet-ului din care este compusa fata, pentru ca se va comporta diferit aceeasi fata dar cu alta grosime si pe alt lemn.
    O clasificare personala ar fi urmatoarea:
    Omega I asiatica este o fata OFF cu saritura destul de puternica si spin foarte buna, iar buretele este Medium Hard adica medie ca duritate. Ideala pentru atac controlat.
    Omega I europeana este insa o fata OFF- cu viteza mai slaba ca sora ei dar cu un efect mai mare la soft si hard impact, iar buretele Extra Soft adica foarte moale, gen Nimbus Sound de la Tibhar. Deci diferente notabile intre cele doua versiuni la toate aspectele.
    Omega II asiatica este o fata OFF+ autentica cu viteza ce mai mare si cu spinul cel mai mare la Hard Impact, dar si destul de greu de controlat cu un burete Hard. Am jucat ceva timp cu aceasta fata si pe un lemn moale XIOM Control, fetele se simteau medii ca duritate si destul de controlabile tinand cont de caracterisitici.
    Omega II europeana este tot OFF+ cu o viteza usor mai mica dar Spin at soft impact mai mare, adica mai buna pentru serve, preluari, eventuale chopuri si topspinuri balonate. Buretele este Medium Soft, deci foarte bun pentru orice tehnica si cu destul control. Singura problema ar fi viteza care este destul de mare si necesita o tehnica superioara pe un lemn OFF sau OFF+. Diferentele intre versiuni sunt mai mici, fiind mai mult o chestie de gust si de simt.
    Omega III asiatica este cea mai putin rapida dintre cele trei versiuni, dar nu cu mult gen 10 O2, 9 O1, 8.5 O2. Are cel mai mare Stretching after bounce, adica este cea mai elastica dintre toate, dar avand buretele Hard (parerea mea este ca e Medium Hard, dupa pipaite) nu are un Spin at Soft impact bun, adica taietura nu este foarte puternica, insa topspinul da (Spin at Hard Impact mare).
    Omega III europeana este poate cea mai cautata varianta pentru ca ne aduce aminte de Sriver Fx sau Joola Samba din vremurile de aur ale tenisului de masa. Buretele este specificat Medium Hard dar este, din punctul meu de vedere, maxim Medium Soft. Viteza este cea mai mica dintre toate versiunile europene, la fel si spinul la Soft si Hard Impact, dar adevarata calitate este feeling-ul superb pe care il are si controlul absolut. Am jucat cu Butterfly Amultart, un lemn cu viteza fenomenala si control mic, iar pe rever avea Omega III europeana. Impresia a fost una de control foarte bun si efect suficient. Conteaza si fata dar primordiala este acceleratia mainii care se dezvolta in timp. Recomand fata tuturor care sunt la inceput sau jucatori de divizie, pentru ca are un control fenomenal si un spin bun .
    Inca odata repet aceasta clasificare a fost facuta dupa ce am jucat cu aproape toate variantele sau am pus mana pe ele si le-am putut pipai si testa efectul. Multa lume poate nu va fi de acord sau ma va contrazice, dar este parerea mea personala dupa multe ore de teste.
    Numai bine si sport la tenis!
    Lemn: XIOM ZETRO Quad OFF Zylon/Aramid/Carbon
    Forhand: Donic BF M2 Max Backhand: Donic BF M3 2.0 mm
    Oricine se joaca insa putini joaca...

  • #2
    Re: CLASIFICAREA REALA A FETELOR XIOM OMEGA

    ai uitat sa ne spui cat costa omega 3 europeana, si de unde o putem procura...
    Gionis Def
    Palio CK531A
    Rakza 7 soft

    Comentariu


    • #3
      Re: CLASIFICAREA REALA A FETELOR XIOM OMEGA

      Importator unic Xiom in Romania este cel ce semneaza "tibi" pe acest forum. Este un om de toata isprava. Am "prins" sensul dat de colegul nostru valeriann dar tot merita sa luati legatura cu importatorul. O sa aveti surprize extrem de placute, mai ales ca mai aduce si donic, yasaka si nittaku ... cu preturi bune.

      Comentariu


      • #4
        Re: CLASIFICAREA REALA A FETELOR XIOM OMEGA

        ..dupa site-ul celor de la Xiom I este cea mai lenta si controlabila si III cea mai rapida cu toate ca din ce am citit pe forumurile de afara II asiatica ar fi cea mai ''naravasa'', le-ai testat pe aceelasi lemn?

        Comentariu


        • #5
          Re: CLASIFICAREA REALA A FETELOR XIOM OMEGA

          Nu am intentionat sa dau nici un sens intrebarii, voiam sa stiu cu aproximatie cam cat costa o asa fața, si cred ca multi altii ar dori sa stie, de aceea am zis ca fac un lucru bun intreband....
          Gionis Def
          Palio CK531A
          Rakza 7 soft

          Comentariu


          • #6
            Re: CLASIFICAREA REALA A FETELOR XIOM OMEGA

            Multumim makarone pentru review-ul tau. Pe forumurile straine este plin de astfel de informatii, la noi, prea putin. Foarte folositor acest topic!
            Lemn- Bty Viscaria
            FH - TENERGY 05
            BH - TENERGY 80

            Comentariu


            • #7
              Re: CLASIFICAREA REALA A FETELOR XIOM OMEGA

              Pentru materiale si sfaturi ma puteti contacta pe messenger makarone17, pe mail makarone17(at)yaoo.com sau la telefon 0727331301.
              Preturile nu le afisez pentru ca valutele oscileaza foarte mult insa ca idee pretul de catalog pentru omega 3 este de 50$.
              Incerc mereu sa ofer preturi bune, dar tinand cont si de cheltuieli si de situatia economica, dictata de cursul valutar si de cerere si oferta...
              Numai bine
              Lemn: XIOM ZETRO Quad OFF Zylon/Aramid/Carbon
              Forhand: Donic BF M2 Max Backhand: Donic BF M3 2.0 mm
              Oricine se joaca insa putini joaca...

              Comentariu


              • #8
                Re: CLASIFICAREA REALA A FETELOR XIOM OMEGA

                Dar despre cele doua variante de Zeta ne poti spune cate ceva, comparativ cu fetele Omega?
                Lemn- Bty Viscaria
                FH - TENERGY 05
                BH - TENERGY 80

                Comentariu


                • #9
                  Re: CLASIFICAREA REALA A FETELOR XIOM OMEGA

                  Fetele Zeta sunt de asemenea foarte bune, dar pot spune ca se difera de seria Omega prin feeling. Buretele e altfel si efectul fetei diferit.
                  Versiunea asiatica Zeta este clasificata ca Hard, dar este mai mult un Medium, adica este mai tare dar inca flexibila. Are viteza destul de mare 15, insa spinul este inferior (9 soft impact si 11 hard impact) versiunii Omega III asiatice(11 soft impact si 10+ hard impact).
                  Zeta europeana se aseamana mult cu Omega III europeana, dar cu efect mai mic la soft impact (10 fata de 12). Viteza este 14 fata de 15 cat are Omega III europeana. Buretele este Medium Soft, simtitor mai moale ca versiunea asiatica.
                  In concluzie este o varianta mai ieftina la seria Omega, dar avand un spin un pic mai jos.
                  Pentru cei care au mana si nu vor sa cheltuiasca asa mult e o alegere buna, sau pentru incepatorii care au nevoie momentan de ceva controlabil la un pret ok.
                  Numai bine
                  Lemn: XIOM ZETRO Quad OFF Zylon/Aramid/Carbon
                  Forhand: Donic BF M2 Max Backhand: Donic BF M3 2.0 mm
                  Oricine se joaca insa putini joaca...

                  Comentariu


                  • #10
                    Re: CLASIFICAREA REALA A FETELOR XIOM OMEGA

                    Am primit de curand un mesaj de la domnul Horea in legatura cu fata YANUS DEF.
                    Raspunsul meu il postez aici pentru ca sigur foloseste la multa lume...
                    Cine oare nu a dorit pe rever o fata controlabila, dar totusi capabila de variate efecte, si eventual sa "incurce" adversarul? Multi au ales "iarba", senvisul, antitopspinul in locul fetelor traditionale cu efect normal, din diferite considerente mai mult sau mai putin tehnice...
                    Personal am fost incurcat de asa zisele "materiale" pentru ca necesitau perioade de adaptare, dar dupa ce am jucat de mai multe ori cu jucatori care le foloseau m-am obisnuit si au devenit o slabiciune pentru proprietari. Pana la un anumit nivel materialul te poate incurca fizic sau psihic, dar de la un anumit nivel de joc in sus devine o limitare, de aceea nu vedem "materiale" la primii 20-30 de jucatori ai lumii. Cei putini care folosesc stilul defensiv, il combina si cu atacul pentru ca nu poti face puncte, sperand mereu ca adversarul sa greseasca, pe masura ce lemnele si fetele ofensive evolueaza in continuu, facand apararea aproape imposibila...
                    YANUS DEF este o fata cu foarte mult efect si burete moale, insa topshet-ul nu seamana cu al unei fete normale, ci cu al unei fete defensive. Marele avantaj este ca exista si in grosimi mari 2.0 mm, nu numai 1-1.5 mm. Personal folosesc varianta de 2.0 pe rever, pentru ca ma ajuta sa si trag cand este nevoie, cu destula viteza cat sa surprind adversarul. Multe fete defensive nu permit trasul eficient si nici topspinul. Yanus permite cu usurinta topspinul, care nu are aceeasi traiectorie ca dintr-o fata obisnuita, si vine cu foarte mult efect, fiind greu de pus capac sau retopspin. Servele au fost foarte usor de executat, mingea sarind foarte putin. Nu fac aparare insa am reusit sa returnez taiat din cateva topspinuri dupa cateva incercari, lucru aproape imposibil pentru mine cu o fata normala ofensiva. Capacele cu Yanus sunt foarte usor de controlat pe toata masa, la fel si stopurile la fileu. Poate singurul dezavantaj este ca nu ai atata viteza cat ai vrea in anumite momente, dar controlul si viteza sunt interdependente si nu pot fi amandoua la maxim, din pacate...
                    Recomand grosimea 2.0 pentru jucatorii allround si ofensivi, iar 1.5 sau 1 pentru jucatorii care fie au lemne foarte ofensive si le mai tempereaza pe rever, fie sunt jucatori defensivi care fac aparare pura.
                    Lemn: XIOM ZETRO Quad OFF Zylon/Aramid/Carbon
                    Forhand: Donic BF M2 Max Backhand: Donic BF M3 2.0 mm
                    Oricine se joaca insa putini joaca...

                    Comentariu

                    Procesare...
                    X