Anunț

Adună
Nici un anunț încă.

Sfaturi pentru prima paleta

Adună
X
Adună
Currently Active Users Viewing This Thread: 0 (0 members and 0 guests)

• Filtrează
  • Ora
  • Arată
Curăță tot
postări noi

• Sfaturi pentru prima paleta

Salutare tuturor, e primul meu post aici.
    Vreau sa cumpar o paleta profesionala (prima) si as vrea sa ma ajutati cu sfaturi in privinta lemnului si a fetelor (sunt absolut incepator din punctul asta de vedere, abia zilele astea am citit prima oara despre diversele tipuri de fete).
    Joc tenis de masă cat de cat constant de doi ani (constant insemnand minim jumatate de ora zilnic, uneori mai mult, la serviciu). Cam un an am jucat cu palete ale colegilor, de un an joc cu o paleta Stiga Effect cumparata din supermarket si cred ca ar fi momentul sa trec la ceva mai serios, mai ales ca imi place sportul asta. Stilul meu e atipic (joc foarte mult tenis de camp in timpul liber si e clar ca m-am inspirat de acolo), cu foarte putin topspin, reverul in marea majoritate slice (backspin), in rest plat sau cu putin topspin, forehandul aproape plat sau cu topspin, dar si backspin. In general tin foarte mult mingea pe masa variind efectele si lovesc decisiv mai rar, din pozitii clare sau din contre. Priza pe care o folosesc e shakehand (nu stiu termenul in romana).
    Din cate am citit pe cateva situri cred ca m-as incadra ca si stil la aparator (atipic ) si mi-ar trebui o paleta cu destul de mult control (fete sub 2mm, poate mai subtire pe rever), insa sunt absolut incepator in termenii astia. Astept sfaturile voastre.
    P.S. Am schimbat deja un salut cu valigti ieri si de la el am sa-mi iau paleta probabil, sper sa mai primesc intre timp cateva opinii in legatura cu ce mi s-ar potrivi.
    Jun Mizutani
    Tenergy 05 FX

Re: Sfaturi pentru prima paleta

lemn A. GRUBBA ALL+
    fete Tackifire-C de 1.7
    Blade:tb Spark fl
    FH: Butterfly Tenergy 05
    BH: Grip-s Europe

Comentariu

salut...am niste fețe la jumatat de pret fata de piata, daca esti interesat..si noi si second hand...daca vrei sa vb mai pe larg, iti pot recomanda ce iti trebuie...
      id ul meu de mess este : btecus si mail: btecus(at)yahoo.com
      tel: 0761 642 672
      nobody's perfect...i'm nobody

Butterfly Michael Maze Arylate Carbon OFF
      ANDRO PLASMA 470 MAX
      ANDRO PLASMA 470 MAX

0761 642 672

Comentariu

Merci tuturor pentru sfaturi, inclusiv cele pe privat
        La stilul meu de joc ar merge o fata antispin pentru backhand? Pentru forehand nu prea mi-am facut o idee, ceva mai lent si cu destul de mult control oricum.
        Jun Mizutani
        Tenergy 05 FX

Comentariu

La tenis de camp exista fete antispin?
          Lemn- Bty Viscaria
          FH - TENERGY 05
          BH - TENERGY 80

Comentariu

Nu, singurele "variabile" in materie de racordaj sunt compozitia (sintetic, natural) si tensiunea.
            Nu mi-e foarte clar cum e cu folosirea fetelor antispin - ajuta la slice?
            Jun Mizutani
            Tenergy 05 FX

Comentariu

La slice defensiv e perfect antispinul - moare mingea pe masa daca il utilizezi eficient ... dar daca vrei sa si ataci cu el ... depinde cum vrei sa tragi cu reverul, swing din incheietura (caz in care nu e OK, ca nu "prinde") sau cu toata mana cu gest larg ca la tenis de cimp ?
              Si eu am jucat mult tenis de camp si am tendinta de gest larg pe rever la atac, cam atipic pentru tenisul de masa modern ... perfect daca joci plat, fara topspin - aici merge de ex. Joola Tony Hold 2.5 mm, Yasaka AntiPower 2 mm, BTY SuperAnti 1.9 mm. Doar sa nu lasi mingea sa coboare sub nivelul fileului, ca e greu de liftat cu antispinul.
              Sau incearca o iarba "clasica" defensiva gen BTY Feint Long 2 sau TSP Curl P1-R : slice excelent + simpatie asigurata de la partener ...
              Trebuie sa probezi de la cineva ca sa-ti faci o idee, iar mariajul cu lemnul conteaza ENORM.

Comentariu

Eu joc cu miscari destul de largi si viteza destul de mica...influenta tenisului de camp se preteaza mai bine la joc defensiv aici. Oricum, miscari mai largi, nu chiar din incheietura. Pe backhand folosesc sliceul la aparare, ma descurc destul de bine sa variez si lungimea si efectul, iar pentru atac tot slice sau plat (oricum nu topspin). Pe forehand, plat si aparare si atac, dar ma descurc si cu topspinul cat de cat.
                Antispinul te limiteaza la a intoarce efectul adversarului sau te lasa sa generezi efectul tau? De exemplu daca adversarul joaca topspin si eu returnez cu slice de pe backhand, care e diferenta intre fata normala si fata antispin?
                Iarba, din cate am citit, mai mult intoarce efectul adversarului si o face intr-un mod destul de ciudat...
                Oricum, as vrea o combinatie care sa ma lase sa joc cat mai eficeint cu sliceul pe backhand si destul de plat pe forehand, mai mult lent si control decat viteza si topspin. Paleta am sa o iau probabil de la valigti, mi-a dat si el destule sfaturi, as vrea sa-mi fie cat mai clar intai ce fel de fete sa iau care s ami se potriveasca cel mai bine si apoi sa trec la asamblarea paletei.
                Jun Mizutani
                Tenergy 05 FX

Comentariu

Antispinurile nu sunt toate la fel. Unele "patineaza" f tare deci nu te lasa sa generezi propriul efect dar nici nu esti deloc influentat de efectele oponentului, iar altele au f putina frictiune. Cu cat au coeficient de frictiune mai mic, cu atat "intorc" efectele mai tare catre oponent. Slice-ul in acest caz, este doar o manevra inselatoare, menita doar sa genereze reactii gresite din partea unor oponenti neexperimentati.
                  Dr. Neubauer a conceput doua antispinuri, Gorilla si Grizzly, cu care a incercat sa inlocuiasca faimoasele sale "ierburi" frictionless interzise de ITTF.
                  Lemn- Bty Viscaria
                  FH - TENERGY 05
                  BH - TENERGY 80

Comentariu

Am vazut pe youtube clipurile cu Gorilla si Grizzly si cu cele vechi. Interesant
                    Ce tip de fata m-ar lasa sa joc cat mai eficient sliceul pe backhand? La modul ca sa infosor cat vreau mingea si pe atac si pe aparare, inclusiv ca raspuns la topspinuri.
                    La fel si pentru lovitura puternica plata de backhand. Cand lovesc pur si simplu flat de deasupra mesei.
                    Jun Mizutani
                    Tenergy 05 FX

Comentariu

Postat în original de ciprian
                      La slice defensiv e perfect antispinul - moare mingea pe masa daca il utilizezi eficient ... dar daca vrei sa si ataci cu el ... depinde cum vrei sa tragi cu reverul, swing din incheietura (caz in care nu e OK, ca nu "prinde") sau cu toata mana cu gest larg ca la tenis de cimp ?
                      Si eu am jucat mult tenis de camp si am tendinta de gest larg pe rever la atac, cam atipic pentru tenisul de masa modern ... perfect daca joci plat, fara topspin - aici merge de ex. Joola Tony Hold 2.5 mm, Yasaka AntiPower 2 mm, BTY SuperAnti 1.9 mm. Doar sa nu lasi mingea sa coboare sub nivelul fileului, ca e greu de liftat cu antispinul.
                      Recitind ce ai scris, cred ca mi-ai citit destul de bine stilul de joc pentru backhand - foarte mult slice defensiv si atac plat destul de larg. Intrebarea e ce tip de fata le-ar impaca cel mai bine pe amandoua.
                      Jun Mizutani
                      Tenergy 05 FX

Comentariu

As inclina spre o combinatie simpatica : iarba BH + sandwich FH
                        corespunde unui stil de slice cu control+deranj pe rever, respectiv atac plat/drive fara topspin pe forehand.
                        Sa zicem de ex. o varianta ieftina: Long Pips Globe 979 0.5mm RED + Short Pips Globe 889 1.8mm BLACK.
                        Total 11 $ la http://www.eacheng.net/index.php?act=pr ... goryID=394
                        Sau antispin+sandwich ? Must experiment yourself...

Comentariu

Aflu termeni noi de la zi la alta E foarte interesant sa mai arunc cate un ochi si la articolele de pe net si la discutiile de aici. Pacat ca nu am unde sa experimentez tipurile de fete, mi-ar fi cel mai usor probabil.
                          Sandwich sunt fete care iti permit sa lovesti fara sa simti prea mult efectul adversarului, nu? Mai potrivite pentru plat decat pentru topspin. Suna ok pentru ce as vrea eu.
                          Pe rever ce m-ar ajuta sa joc cat mai bine backspin? Antispin sau iarba?
                          Jun Mizutani
                          Tenergy 05 FX

Comentariu

Donic Coppa de 2.0 pe ambele fete si gata . Fara complicatii
                            Blade DHS PG 2
                            FH: DHS Hurricane 3
                            BH: Stiga Airoc Astro M

Comentariu

explicatii de la Butterfly (fețe, lemne, maner etc.)
                              http://www.butterfly-world.com/index.php?id=253&L=1
                              iar in sectiunea Players se poate vedea cu ce joaca cei sponsorizati de "fluture" (cel putin teoretic)

Comentariu

si alte ghiduri, sfaturi, "how-to"s, pe categorii (anti, LP, SP), daca mai e nevoie :
                                http://lucioping.altervista.org/Puntina ... storte.htmhttp://tabletennis.about.com/sitesearch ... TopNode=99http://tabletennis.about.com/sitesearch ... TopNode=99http://tabletennis.about.com/sitesearch ... TopNode=99
                                Asta-i deja intoxicare !!!

Comentariu

Cel mai bine ar fi sa experimentezi nitel so
                                  - ia 2 lemne, unul ALL si unul OFF-, ieftine, all wood - max 1.5 mil
                                  - ia o iarba, un anti, un sandwich si un soft de maxim 1.9,preferabil 1.7 .... ieftine, chinezesti - max 2.5 mil
                                  Joci cu ele, incerci toate combinatiile posibile - ai destule la dispozitie si dupa ce decizi ce iti place, faci 2 palete si le vinzi .... recuperezi cam jumate din ce ai investit si iti iei ceva mai scump, eventual si mai bun
                                  Blade : Donic Waldner Dotec Carbon

FH : DHS Skyline Neo 2 (tuned) - 2.2
                                  BH : Haifu Shark 2 (tuned) - 2.0

Comentariu

Multumesc pentru sugestii, am avut ocazia sa citesc ceva articole si sa vad filmulete cu meciuri in pauza fortata din ultima vreme Imi place la nebunie cum joaca Jang Song Man, miscare excelenta, slice cat mai precis si deranjant cu backhandul, atac cu topspin pe forehand... acolo vreau sa ajung, cu diferenta ca eu trag mai mult plat de pe dreapta.
                                    Am avut ocazia sa joc prima data la o masa profesionala si cu adversari care stiu bine jocul, ritmul si efectele au fost o clasa peste ce eram obisnuit, dar am reusit sa fac fata cat de cat cu foarte multa miscare, stat cam la un metru de masa, mult backspin si atacat la ocazii. Mare diferenta fata de masa de la serviciu unde joc mult mai aproape si pot sa trag mai des, insa nivelul e altul acolo
                                    Pe 28 la turneul de la Iași sper sa am ocazia sa dau cateva mingi cu iarba si un sandwich sa vad cum e... din teorie am senzatia ca asta mi s-ar potrivi, sa vedem si practica
                                    Jun Mizutani
                                    Tenergy 05 FX

Comentariu

Procesare...
                                    X