Dacă asta este prima ta vizită, asigură-te că
ai verificat secțiunea Întrebări Frecvente prin click pe
linkul de mai sus. Poate va trebui să te înregistrezi
înainte de a putea posta: dă click pe linkul de înregistrare de mai sus pentru a continua. Pentru a vedea mesaje,
selectează forumul pe care vrei să-l vizitezi din selecția de mai jos.
asa...balamauc balamuc balamuc......ca in Romania!!!!Haideti sa lasam gramatica deoparte......si sa ne accesam asupra tenisului....fiecare stie carte in felul lui,iar domnul care a deschis subiectul data viitoare sa puna poza cu ce i se cere ....nu cu ce vrea el,ca doar vorbim romaneste(in felul nostru).
Blade : DHS Hurricane King
FH: DHS Hurricane 3 Neo National
BH: Xiom Vega Europe
corect partial, optativ poate fi folosit cu sau fara "conditional" (sau cel putin cand l-am invatat eu se putea) iar restul nu este prezent: "a ii invata" pe ei "ii" deci "a invata" este in realitate forma de infinitiv a verbului. Uff daca si la tenis as fi asa de pregatit teoretic... )
Off...Iuliane, Iuliane...nu stau acum sa te invat gramatica limbii romane(nu a altei limbi), dar trebuie sa iti spun ca esti intr-o mare eroare. Este vorba de fraza: "LA varsta ta mai bine ai sta cu ochii cat cepele pe forum si a-i invata ceva din experienta celor mai in varsta in loc sa vii sa ne arati limita iq-ului tau " Nu este corecta...aici este exact cum ti-am spus: mod conditional optativ si timp prezent. Corect este "ai invata".
Ceea ce spui tu isi are incidenta in urmatoarea fraza:
"Iulian a intrat pe www.tenisdemasa.ro pentru a-i invata (pe ei-i)-adica pe noi, nestiutorii, gramatica limbii franceze.", unde "a invata"-infinitiv.
Ufff...daca si la tenis ai fi asa pregatit....
[size=1]Blade: XIOM - Absolute Carbon Control OFF
FH: DONIC - Coppa JO Platin Soft -2.0 BH: DONIC - Sonex JP Gold -2.0
asa...balamauc balamuc balamuc......ca in Romania!!!!Haideti sa lasam gramatica deoparte......si sa ne accesam asupra tenisului....fiecare stie carte in felul lui,iar domnul care a deschis subiectul data viitoare sa puna poza cu ce i se cere ....nu cu ce vrea el,ca doar vorbim romaneste(in felul nostru).
Edy, nu e niciun balamuc....stai linistit...sunt doar cateva divergente...atat(intr-adevar nu unde trebuie...).Scuze!De acum ne vom accesa doar pe tenis.Promit!
[size=1]Blade: XIOM - Absolute Carbon Control OFF
FH: DONIC - Coppa JO Platin Soft -2.0 BH: DONIC - Sonex JP Gold -2.0
Extrem de multe grseli de gramatica... si aici (in acest topic!) si in tot forumul!
Deja m-am plictisit sa tot citesc tot felul de prostii din punct de vedere gramatical...
Daca tot va este la distanta gramatica limbii romane... folositi auto-corect-ul pentru limba romana din office... FIRAREASAFIEDELIMBAROMANA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DHS Hurricane King XIOM Vega Pro 2.0
XIOM Vega Pro 2.0
corect partial, optativ poate fi folosit cu sau fara "conditional" (sau cel putin cand l-am invatat eu se putea) iar restul nu este prezent: "a ii invata" pe ei "ii" deci "a invata" este in realitate forma de infinitiv a verbului. Uff daca si la tenis as fi asa de pregatit teoretic... )
Off...Iuliane, Iuliane...nu stau acum sa te invat gramatica limbii romane(nu a altei limbi), dar trebuie sa iti spun ca esti intr-o mare eroare. Este vorba de fraza: "LA varsta ta mai bine ai sta cu ochii cat cepele pe forum si a-i invata ceva din experienta celor mai in varsta in loc sa vii sa ne arati limita iq-ului tau " Nu este corecta...aici este exact cum ti-am spus: mod conditional optativ si timp prezent. Corect este "ai invata".
Ceea ce spui tu isi are incidenta in urmatoarea fraza:
"Iulian a intrat pe http://www.tenisdemasa.ro pentru a-i invata (pe ei-i)-adica pe noi, nestiutorii, gramatica limbii franceze.", unde "a invata"-infinitiv.
Ufff...daca si la tenis ai fi asa pregatit....
bravo mario! invata-i limba romana pe cei ce n-au fost capabili sa o invete la timpul potrivit iar acum, ne fac natia de ras prin felul cum vorbesc si scriu.
ar fi de bun simt,daca, inainte de a se apuca sa scrie pe forum ,fiecare dintre noi ar consulta un dictionar ortografic si ortoepic.
in concluzie, decit sa va certati, mai bine puneti mina pe carte ( si s-o si cititi )
ma scuzati, papapapa
Ca sa inchei cu discutiile pe langa subiect, observatiile mele au fost strict la post-ul lui aciduzzu iar greseala referitoare la "perfect compus" - "infinitiv" a fost ok ... clara si nimic mai mult ... dar tot ce am spus in rest a fost 100% corect.
Reactia dvs. (Mario) este cel putin ciudata, probabil ca nu ati citit cu atentie posturile mele si in plus erati "cu capsa pusa" dupa glumele cu aluzie la regiunea unde locuiti dar ... aici nu mai sunt eu vinovat.
Oricum, "glumitele dvs." din ultimul post au fost cel putin fortate si gandite doar sa jigneasca.
Sa stiti ca nu m-am suparat, fiecare isi exprima nivelul personal prin vorbire sau scris exact asa cum doreste.
Am inchis subiectul din punctul meu de vedere, scuze celorlati pentru divagatii ...
e plin subiectul de scuze......parca zici ca traiti o telenovela...va vaitai ca niste femei...ca ala a zis aia si celalalt altceva..!!!si mai spunea cineva ca asta nu e balamuc.......!Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul........
Blade : DHS Hurricane King
FH: DHS Hurricane 3 Neo National
BH: Xiom Vega Europe
Comentariu